Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Ik heb medelijden met de sukkel die Ploumen wil opvolgen’

  •  
12-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1980 keer bekeken
  •  
marcelvanroosmalen

Marcel van Roosmalen staat stil bij de Boekenweek én het vertrek van Lilianne Ploumen als PvdA-leider. “Van Lilianne had ik graag voor de verkiezingen meer over deze existentiële zelftwijfel gehoord”, aldus de Druktemaker.

Van Roosmalen oordeelt mild over de PvdA. “De Partij van de Arbeid is een partij voor betweters, wereldverbeteraars, een verzamelbak van zeurpieten. Mensen die na twee weken concluderen dat ze toch liever geen Oekraïners in huis hebben: Partij van de Arbeid. De Partij van de Arbeid is wachten tot het stadion juicht en dan zeggen dat je hun signaal opvangt. De Partij van de Arbeid is al jaren openbare groepstherapie. Bij de Partij van de Arbeid willen ze het land beter maken en daarom maken ze elkaar kapot. Het gemiddelde lid ziet eruit als Hans Spekman.”

“Ik heb nul medelijden met Lilianne Ploumen. Ik heb medelijden met de sukkel die haar wil opvolgen. Weer iemand die uit de slangenkuil omhoog kruipt vanwege een niet te temmen drift om het land en de wereld te verbeteren, en die denkt dat de uitdagingen op straat liggen. De echte rot zit van binnen. De Partij van de Arbeid is een extreem onveilige werkomgeving. En dat zit ‘m vooral in de collega’s. Nergens zetten ze zo lekker een mes in je rug als juist daar.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.