Joop

‘Ik heb medelijden met de sukkel die Ploumen wil opvolgen’

  •    •  
12-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1947 keer bekeken
  •  
marcelvanroosmalen

Marcel van Roosmalen staat stil bij de Boekenweek én het vertrek van Lilianne Ploumen als PvdA-leider. “Van Lilianne had ik graag voor de verkiezingen meer over deze existentiële zelftwijfel gehoord”, aldus de Druktemaker.

Van Roosmalen oordeelt mild over de PvdA. “De Partij van de Arbeid is een partij voor betweters, wereldverbeteraars, een verzamelbak van zeurpieten. Mensen die na twee weken concluderen dat ze toch liever geen Oekraïners in huis hebben: Partij van de Arbeid. De Partij van de Arbeid is wachten tot het stadion juicht en dan zeggen dat je hun signaal opvangt. De Partij van de Arbeid is al jaren openbare groepstherapie. Bij de Partij van de Arbeid willen ze het land beter maken en daarom maken ze elkaar kapot. Het gemiddelde lid ziet eruit als Hans Spekman.”

“Ik heb nul medelijden met Lilianne Ploumen. Ik heb medelijden met de sukkel die haar wil opvolgen. Weer iemand die uit de slangenkuil omhoog kruipt vanwege een niet te temmen drift om het land en de wereld te verbeteren, en die denkt dat de uitdagingen op straat liggen. De echte rot zit van binnen. De Partij van de Arbeid is een extreem onveilige werkomgeving. En dat zit ‘m vooral in de collega’s. Nergens zetten ze zo lekker een mes in je rug als juist daar.”

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

E. Baron van Toppinghe2
E. Baron van Toppinghe219 apr. 2022 - 15:53

Ik sluit me aan bij de twee reacties die Plasterk pushen. Daarmee wordt hopelijk voorkomen dat Timmermans het wordt. En dat zou goed zijn.

Kuifje3
Kuifje312 apr. 2022 - 15:30

Beetje raar lijkt me om te vinden dat ze haar twijfels over zichzelf VOOR de verkiezingen had moeten uiten. Dat zou echt zelfmoord betekend hebben (figuurlijk dan). Dat de PvdA met haar als kopvrouw de strijd aanging was natuurlijk vrij kansloos. Als je als grote landelijke partij niet eens iemand met een beetje statuur naar voren kan schuiven dan is het echt wat triest gesteld. In Rutte2 en ook in de tijd van Balkenende had de partij echt ladingen met toppers in de gelederen en die zouden nu allemaal niet meer willen? Zelfs Cohen zou het beter gedaan hebben en iemand als Bos of Plasterk zou de partij terug gebracht hebben als een sterke en sociale partij. Ploumen was te lief om de kar te trekken. Dat is zeker bedoeld als compliment overigens. Met lieve mensen win je geen verkiezingen. Daar zijn wat minder prettige karaktereigenschappen voor nodig.

2 Reacties
wittecisnoot
wittecisnoot12 apr. 2022 - 19:46

Plasterk zou een goede zijn. Intelligent en kan een goed verhaal vertellen. Verder is het een beta die echt verstand heeft van energie.

wittecisnoot
wittecisnoot12 apr. 2022 - 19:50

Plasterk snapt beter wat er speelt bij de weggelopen aanhang van de PvdA. Over de EU is hij gematigd sceptisch. Maar de reden waarom hij de weggelopen meer conservatieve aanhang zou kunnen terugkrijgen (gaat lang duren) is precies de reden waarom de PvdA hem niet wil.

Abma
Abma12 apr. 2022 - 14:39

Waar staat deze man zelf, dat is mij niet duidelijk.