Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ik ben klaar met zijn beledigingen

  •  
15-07-2013
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
111 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
heeft genoeg van zijn uitspraken .... Maar hij geeft zich niet gewonnen 
Er moet me toch iets van het hart. Al sinds het begin van de Ramadan denk ik, wanneer zal hij weer iets van zich laten horen. Vorig jaar was het ‘ramadantuig’, weet je nog. Dus ik was erg benieuwd wat het dit jaar zou zijn. Gisteren was het dan zover. Hoe voorspelbaar ook, maar de man heeft gesproken. En hoe. Deze keer op een wat bredere schaal. Want niet de economische crisis maar de Islam is het grootste probleem van ons land. Mag ik dat zeggen: ‘ons land?’ Ja dat mag ik zeggen.
Ons land, Nederland. Het land waarin 190 verschillende nationaliteiten samen leven. Samen leven. Hoe? Doordat we in ons land elkaar respecteren. En elkaar in elkaars waarde laten. En we met elkaar leven. Zodat we er met elkaar ons landje van kunnen maken. Tenminste, dat is hoe ik erover denk.
Maar helaas. Helaas zijn er zoals in elk land en in elke cultuur een aantal rotte appels. Die de boel proberen te verzieken. Die de boel bewust saboteren. Die bewust niet meedoen. Die bewust tegenwerken. En daar in sommige gevallen zelfs in radicaliseren. En die man, die volgens de peilingen momenteel met zijn partij de grootste is, is niet anders dan al die andere rotte appels.
Laat ik voorop stellen dat ik me absoluut geen slachtoffer vind van zijn standpunten. Ik voel me eerder een winnaar. Want na al die jaren van Islam bashen is er maar 1 conclusie: hoe harder die man basht, hoe groter de islam wordt.
En je zou kunnen zeggen: ach laat die man toch lullen, geef hem geen aandacht, het is toch altijd hetzelfde, bla bla bla. Dat heb ik ook vaak gedacht. Maar ik zeg je eerlijk: nu ben ik er klaar mee. Ik ben klaar met de beledigingen. Ik ben klaar met zijn manier van politiek voeren. Ik ben klaar met hem.
Oh shiiitt!! Wat zeg ik nou. Een moslim die zegt dat hij klaar met iemand is, dat kan maar één ding betekenen. Oh shit, en opeens komt bij mij het besef dat ook ik geïnfecteerd ben met die gedachten die voortkomen uit het beeld dat onder andere de media van ons schetsen. Ooh shit, zei ik ‘ons’. Ja, ik zei ‘ons’.  Oohh shit, daar ga ik dan!
Nee!
Want dan geef ik me gewonnen. En dat doe ik niet. Die handdoek blijft nog ff buiten de ring. Ik stroop mijn mouwen op, dat is wat ik ga doen. Waarom?
Omdat het fakking lekker weer is buiten. Ach fack die mouwen, ik doe gewoon mijn overhemd uit. En chill ‘m in mijn t-shirt in de zon. Want dat is wat er op dit moment gaande is in ons land. De zon schijnt. En dat is veeeeel belangrijker dan elk woord dat die man uitspreekt. Want als de zon schijnt is iedereen mooi en willen we maar één ding: lekker genieten. Samen. Van die zon. In ons land.
Liefde!
Dit artikel verscheen eerder op Wij Blijven Hier!

Meer over:

opinie, leven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (109)

rabotnikeh
rabotnikeh15 jul. 2013 - 16:00

Zo is het Nasrdin! Prachtig hoe je die menselijke worsteling beschrijft. Laat dei meneer zeggen wat ie wil zeggen, trek je er niets van aan en geniet. Liefde!

MarcKaptijn
MarcKaptijn15 jul. 2013 - 16:00

Inderdaad, laat je niet manipuleren door Geert de populist. Ik begrijp dat het frustrerend is om steeds maar weer te moeten dealen met de waanzin waarmee Geertje op de proppen komt. Die man is en blijft een leugenaar en een oplichter, en dat verpakt in een gevaarlijk talentvol politicus. Het is beschamend dat zoveel mensen geloven in die man, maar het ergste wat je kan doen is je laten meetrekken in zijn goed-kwaad verhaal. Bedenk een ding, waar je ook bent, hoe de situatie ook is, er zullen altijd mensen zijn die door de leugens zullen blijven prikken. Laten we hopen dat uiteindelijk het gezond verstand het zal winnen van angst geboren uit domheid.

Klaas3
Klaas315 jul. 2013 - 16:00

Nasrdin gaat lekker chillen in z'n t-shirt en de vrouwtjes moeten maar genoegen nemen met een lange lange jurk + hoofddoek. Mag ik dat zeggen. Ja, dat mag ik zeggen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman15 jul. 2013 - 16:00

Heel erg mooi geschreven! En aan al diegenen die hier weer doen alsof Saudi Arabië de "cultuur" is waar Nasrdin's islam voor staat, zou ik zeggen: fuck it ;-)

msj_meijerink
msj_meijerink15 jul. 2013 - 16:00

Goed stuk. Helaas zullen hij en zijn boefjes ook dit gebruiken om, veelal uit zijn verband gerukt, de wereld in te slingeren.

rbakels
rbakels15 jul. 2013 - 16:00

Dat Wilders toch nog zo'n enorme aanhang heeft komt doordat andere politici niet inzien hoeveel kiezers niet geïnteresseerd zijn in politiek of daar gewoon te dom voor zijn, en dan gemakkelijk stemmen op de man die het meeste lawaai maakt. Ik wacht op het moment dat bijv. de PvdA Paul de Leeuw or Hans Teeuwen aantrekt: dat zijn (ook) cabaretiers die de kunst van het verstoren verstaan. Dat Wilders niet de crisis maar de islam als grootste gevaar bestempelt is een geweldige gok die ook wel eens verkeerd uit zou kunnen pakken. Andere partijen kunnen nu zeggen dat Wilders zich geen flikker interesseert voor al die werklozen omdat hij zijn stokpaardje van islamhaat blijft berijden. Crimineel? Dat is een probleem van (sommige) Marokkanen. Nederlandse Turken, ook veelal moslim, zijn veel minder crimineel. Het is ook wel een prettig idee dat Wilders bij het "Catshuisoverleg" vorig jaar definitief onbetrouwbaar is gebleken. Geen normaal politicus zal nu nog zeggen dat toch met Wilders moet worden samengewerkt als zoveel kiezers achter hem staan. Of dat toch wat in zijn islamhaat zit, een opmerking waarmee Verhagen het CDA bijna te gronde richtte. En hoofddoekjes? Ik woon tegenover een "zwarte" VMBO-school en als ik toevallig in een schoolpauze naar mijn buurtsuper ga zie ik prachtige meiden met grote donkere ogen die nog veel meer opvallen doordat je hun haar niet ziet. Zij dragen de hoofddoek veeleer als "fashion statement", en de vieze man die dit schrijft weet wel zeker dat die de begeerte van mannen niet tempert maar juist aanwakkert!

Gelijkhebber
Gelijkhebber15 jul. 2013 - 16:00

Nasrdin Dchar schrijft: 'Ik voel me eerder een winnaar. Want na al die jaren van Islam bashen is er maar 1 conclusie: hoe harder die man basht, hoe groter de islam wordt." Een grote islam is kennelijk reden tot victorie.

meijerlahn
meijerlahn15 jul. 2013 - 16:00

Hoezeer haatzaaiers, oorlogszuchtigen en onverdraagzamen ook lopen te blèren: Amor vincit omnia: "Liefde overwint alles".

Tealc2
Tealc215 jul. 2013 - 16:00

Bas Grootel, di 16 juli 2013 10:16 ==Jouw land. Dan ben ik benieuwd wat je voorvaderen hier gepresteerd hebben.== Even veel als die van jouwe. Oh..ja..hoe is het dat eigenlijk mensen zoals jij al de rijkdommen die vergaard zijn door vorige generatie's maar al te GRAAG willen accepteren en aanvaarden..maar de foute manieren & schulden waarop deze rijkdommen vergaard zijn niet willen erkennen..aanvaarden en/of accepteren..??

Beisser
Beisser15 jul. 2013 - 16:00

Mooi gesproken Nasrdin. Wij Wij, Samen, In ons land. Niet meer “wij autochtonen” vs “zij allochtonen” Niet meer “wij witten” vs “zij zwarten” Niet meer “wij joods-christelijken” vs “zij moslims” Voortaan alleen nog maar WIJ “Wij Nederlanders” “Wij mensen” Nationaliteit doet er niet meer toe Cultuur is bijzaak Godsdienst speelt geen rol meer Utopia

boeie
boeie15 jul. 2013 - 16:00

"Mag ik dat zeggen: ‘ons land?’ Ja dat mag ik zeggen." Tsja.. als je op z'n Mart Smeets praat mag je zeker "ons land" zeggen ;-)

dordtenaar2
dordtenaar215 jul. 2013 - 16:00

Weten de links denkende mensen dat de autochtone nederlander steeds rechtser is gaan stemmen de afgelopen jaren. Dat maakt de links denkende mensen natuurlijk niets uit. Steeds meer autochtone mensen voelen zich niet meer thuis in Nederland en dat gaat voor hele grote problemen zorgen. Maar ja linkse mensen zijn natuurlijk zo sociaal dat gewoon maar iedereen binnengelaten moet worden. Zo mooi die naast elkaar samenlevende mensen, maar niet samen levend.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 jul. 2013 - 16:00

Het leven zonder angst is het leven zonder bacterie ! En daarom kent elk maatschappij op aard haar ''bacterie-spuiter''. Is angst besmettelijk ? ja zeker, maar het is wel makkelijk te genezen en liever voorkomen dan genezen natuurlijk!

cranberry12
cranberry1215 jul. 2013 - 16:00

Wist niet dat het 'beledigingen' waren? Kritiek uiten op een geloof staat op dezelfde voet als een belediging nu? Snel op de teentjes getrapt noemt men dat nog steeds. Dat verandert niet als een bepaalde groep zich ingraaft en weigert hun achtergestelde geloofsopvattingen bij te stellen aan de rest van een samenleving.

De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten
De redactie van Joop zijn een stel hypocrieten15 jul. 2013 - 16:00

Het is niet alleen Wilders, het is een algemene sfeer van racisme die zich de afgelopen jaren in Nederland manifesteert. In de conference waar hij ook m.i. te ver is gegaan vwb de Volendamslachtoffers heeft Theo Maasen inderdaad de spijker op de kop geslagen: de Volendamisering van Nederland. Ik zou er aan willen toevoegen: de nieuwe verzuiling van Nederland. Niet Nederlander maar het etiket Turk, Marrokaan, Moslim, Hoogopgeleid, Laagopgeleid, Kansarm, Homo, Hetero etc. en alles lijkt bij elkaar te kruipen en zijn eigen lekkere "clubje" te vormen, net als voor de jaren 50. Struikel je in Zandvoort over de platpratende gepiercede Amsterdammers, als je naar het Vondelpark gaat struikel je weer over de hoogopgeleide vaders en moeders met kinderen en hun denkbeelden over opvoeden. Getver, ik wil gewoon ANDERS kunnen zijn zonder me ergens aan moeten confirmeren. En inderdaad Wilders is een katalysator in deze cultuur van "ons kent ons" die ik dan op mijn beurt "achterlijk" wil noemen.

Ruud12
Ruud1215 jul. 2013 - 16:00

Volgens Farid Aouledlahcen , coördinator netwerk Rechtsstaat & Burger, is het salafisme op dit moment de toonaangevende, meest hecht georganiseerde en wijdvertakte geloofsstroming binnen de Nederlandse moslimgemeenschappen ( zie De Volkskrant blz.22 van 15 juli jl.). Deze stroming baseert zich op de leer van "loyaliteit en afstand" ( al-Walaa wa al-Baraa) , wat betekent dat moslims loyaliteit aan elkaar moeten betuigen, en afstand - zo niet afkeer - moeten tonen ten aanzien van niet-moslims. Een deel van de moslims heeft vanwege deze geloofsovertuiging een probleem met niet-moslims. Dit is niet het minste integratie-probleem, waarvoor ik althans nog geen oplossing heb gehoord.

denmol
denmol15 jul. 2013 - 16:00

Ik zeg weg met ons slavernijverleden, ons tweede wereldoorlogsverleden en politionele acties waarbij ik weiger trots te zijn op de Nederlandse geschiedenis als deze feiten door zo velen factfree gebagatelliseerd en soms ronduit ontkent of weggezet worden met een overbekende jij-bak. Ja weg met onze niet zo frisse verleden, dat we echt onder ogen moeten zien voordat we nu opeens als geloofwaardig worden aangezien in onze rol van trouwe steunpilaar van de staat de apartheidsstaat Israël waar alleen burgers, die wij hier niet zo heel lang geleden massaal hebben aangegeven om vergast te worden, voor alle democratische burgerrechten in aanmerking kunnen komen. Israël dat door sympathisanten gezien wordt als de enige democratie in die regio en als buffer, voor ons als onschuldige Nederlandse angsthazen, tegen het oprukkend islamisme dat alleen in hun eigen brein, of van de gene die ze aanstuurt, plaats vindt.

BasVV
BasVV15 jul. 2013 - 16:00

Kunnen we de discussie stoppen. De schrijver heeft het gehad met Wilders. En ik heb het gehad met de schrijver. Het is ons land. En de schrijver, Wilders en ik horen daar allemaal bij. Deal daar maar mee. Wen er maar aan.

MarjoleinS2
MarjoleinS215 jul. 2013 - 16:00

Bedankt Winston voor je geduld en uitleg!!

MarjoleinS2
MarjoleinS215 jul. 2013 - 16:00

Zonde dat de zo nodige demonstratie een achtergrond heeft waar ik me niet naar wil voegen. Wilders zal de opkomst vooral liëren aan de verdienste voor de PVV en zijn strijd tegen de Islam. Daarmee wordt wederom het accent gelegd op waar het niet moet komen te liggen. Wilders heeft eerder met zijn standpunten de aandacht weggekaapt van dat werkelijk van belang was, de economische crisis, door mensen te laten geloven dat hij ervoor de hardwerkende Nederlander is. Hij is en blijft een liberaal, met als ideologisch standpunt: bevrijd Nederland van de Moslims,.................. vergeet dat niet!!!!!!!!!!!!!!

Winston2
Winston215 jul. 2013 - 16:00

Ik heb grote bewondering voor Nasrdin, Mostafa en al die andere moslims in Nederland en daarbuiten. Ik ben vrij kalm denk ik, maar ik weet niet hoe ik zou hebben gereageerd als ik één van de slachtoffers was van de haatpreken van Wilders en zijn aanhangers. Als ik al het schijnheilige geblaat van al die mensen die het zo nodig vinden om te benadrukken dat ze níét lid zijn van de PVV of stemmen op de PVV, wanneer ze hun duidelijk discriminerende mening ten gehore brengen, zou moeten aanhoren. Ook hieronder barst het weer van die schijnheiligen. Het is voor jullie al te laat: in jullie verwrongen geest is de koppeling tussen geloof of afkomst en criminaliteit al gelegd. Ongelooflijk dat zulks in de 21ste eeuw, in het "verlichte" westen bovendien, nog kan voorkomen. Zoals ik al zei: ik weet niet hoe lang ik mijn kalmte nog zou kunnen bewaren en net als Nasrdin zou kunnen appelleren aan de liefde, die elk mens toch ook eigen is. Ik vrees ook dat er het volgende gaat gebeuren: Het maken van een omgeving waarin moslims en met name Marokkanen zich steeds meer weggepest gaan voelen zal gewoon doorgaan. Net zo lang tot iemand of een groepje er écht klaar mee is en iets gaat doen waar iedereen achteraf spijt van krijgt. En dan zullen de schijnheiligen hieronder klaar staan: "Zie je wel?!!?! We hebben het altijd al gezegd! er ís gewoon iets mis met die lui!! Het land uit met dat tuig!!!" En dan hebben jullie, hoe hard je ook roept niets met de ideeën van Wilders te hebben, Wilders precies gegeven wat hij wil. Namens Wilders, alvast bedankt.

longlivemokum
longlivemokum15 jul. 2013 - 16:00

**Doe maar gewoon en dat is gek genoeg.** Helemaal mee eens met deze schijver. Aan de andere kant, waarom zijn er zoveel irritaties tussen verschillende bevolkingsgroepen de laatste paar jaar? Respect moet van twee kanten komen wat mij betreft. Misschien moet iedereen in ons land gewoon een stukje harden doen om ons land meer gezellig en leuker te maken. B.v. kunnen wij vaker alle personeel van bussen en trams begroeten. B.v. kunnen wij vaker de personnel van AH, Blokker, Hema, Kruidvat, Etos enz. begroeten en bedanken. Namaste en ik wens jullie een heel fijne zomer 2013.

JoWe62
JoWe6215 jul. 2013 - 16:00

"Want na al die jaren van Islam bashen is er maar 1 conclusie: hoe harder die man basht, hoe groter de islam wordt." ===================== Hieruit blijkt dat ook u maar 1 doel nastreeft namelijk een grotere islam die geen ruimte laat voor andersdenkenden, voor vrijheidsliefhebbers, voor gelijke rechten van ieder individu, etc. Dat de PVV de grootste partij is, in de peilingen, zegt genoeg. In een democratie betekent dat luisteren wat de meerderheid wil. Dat geldt ook voor de islam.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten15 jul. 2013 - 16:00

'...en dan moet iedereen scoren.' Ja. De één met verdachtmakingen, beledigingen en leugens. De ander met argumenten. Helaas kiezen zeer velen voor uiterlijkheden en algemeenheden die het eigen brein begrijpen kan (...). Het is weer leugentijd,

GingerTed
GingerTed15 jul. 2013 - 16:00

"Een moslim die zegt dat hij klaar met iemand is, dat kan maar één ding betekenen." En je dan weer zelf corrigeren dat dat precies het soort denken is wat Wilders beweert. Prima op jezelf gerichte satire, dus niet op de moslims als groep, want dat zou dan dus inderdaad Wilders ideeën bevestigen. Ik hoop dat iedere moslim zich zo zelf verantwoordelijk en individueel bepaald ziet, en dus niet als een typische moslim.

1 Reactie
MarcKaptijn
MarcKaptijn15 jul. 2013 - 16:00

Natuurlijk doen zij dat. Het zijn gewoon mensen.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

Welk punt wil de schrijver eigenlijk maken? Communisten in dit land vonden het niet leuk dat we in koude oorlog waren met communisme en ook ideologische strijd tegen islam is legitiem. Take it or leave it.. Vervelende en intimiderende toon jegens onze volksvertegenwoordiging ten spijt, laten we inderdaad maar lekker genieten van het mooie weer.

2 Reacties
MarcKaptijn
MarcKaptijn15 jul. 2013 - 16:00

We zitten niet in een strijd tegen de islam. Dat is wat Geert jou wilt doen geloven, maar het is echt onzin. De parallel met de koude oorlog is ook niet terecht. De koude oorlog werd in stand gehouden door een werkelijke dreiging van wederzijdse vernietiging door atoomwapens. Die dreiging is er gewoon niet als je spreekt over de islam, hooguit zou je kunnen spreken over terreurdreiging, maar het is totaal ondoenbaar om een hele godsdienst de oorlog te verklaren omdat je een paar radicale gekken hebt die denken iets te kunnen bereiken met terreur. De islam in Nederland is gewoon een godsdienst, niets meer niets minder. Er is trouwens geen sprake van groei van de islam, je ziet binnen de islam hetzelfde tempo van ontkerkelijking bij jongeren wat je eerder zag bij christenen. Maar het maakt niet uit wat er gebeurd, zelfs al zou in de toekomst de islam de grootste godsdienst blijken. We leven in een land met godsdienstvrijheid, en hoewel ik zelf niet gelovig ben geloof ik wel in een land waar iedereen vrij wordt gelaten wat zij geloven mits zij anderen niet in de weg staan. Voorlopig keert Geert met zijn hetze tegen een godsdienst zich tegen die vrijheid. Dit terwijl vrijheid een groot goed is binnen onze samenleving. En dat maakt hem in ieder tot een bestrijder van de vrijheid. PVV, Partij voor de Vrijheid: maar dan wel volgens de regels van Geertje.... ja ja, zo lust ik er nog wel een paar...

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen15 jul. 2013 - 16:00

Het is niet mijn volksvertegenwoordiging. Hij vertegenwoordigt iets waar ik niet voor st. Zou je "onze' willen wijzigen in "mijn". Lijkt me juister,

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

Op zich ben ik het 1000% met je eens. Ik vind die Wilders een verschrikking en gif voor een verdraagzame samenleving, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar in alle oprechtheid vraag ik me ook wel een beetje af met welk recht iemand uit een cultuur die over Christenen spreekt als "ongelovige honden" en meer van dat fraais nu echt zoveel recht van spreken heeft. Goed, ik weet, de gemiddelde moslim is net zo verdraagzaam als de gemiddelde christen, maar als je je fixeert op een clubje dat bij de laatset verkiezingen 8% scoorde (dus 92% van de kiezers stemde niet op hem) dan zou dat best eens vergelijkbaar kunnen zijn met de manier waarop in moslimlanden over niet-moslims gesproken wordt. En daar kunnen we ook moeilijk van zeggen "ik heb het gehad met..." In Saoedi-Arabië bijvoorbeeld mogen christelijke kerken voor buitenlanders alleen in het verborgene bestaan en lopen de burgers van het land een enorm risico als ze besluiten om het moslim geloof voor een andere religie om te ruilen. Vandaar dat ik zou zeggen, laten we een voorbeeld geven qua tolerantie. Ik zal niets meer zeggen over de hatelijke beledigingen van extreme moslims jegens ons als jij ook een beetje dimt ten aanzien van de extreme Nederlanders jegens de islam. Deal?

1 Reactie
MarcKaptijn
MarcKaptijn15 jul. 2013 - 16:00

Dus jij denkt werkelijk dat alle moslims niet gelovigen zien als "ongelovige honden?" Lijkt mij heel sterk. Het lijkt mij logischer dat een uiterst miniem deel van hen misschien zo denkt. Maar denk je niet dat er ook binnen het christendom types te vinden zijn die met precies hetzelfde dedain naar de andere godsdiensten kijken, of binnen het jodendom, of binnen welke groep dan ook? Je kan niet extreme standpunten van een kleine minderheid uitlichten om dit vervolgens te bombarderen tot iets wat geldt voor allen? Dan verdraai je de waarheid. Voor een groot deel is dat wat er fout is gegaan in de beeldvorming naar allochtonen en moslims in het bijzonder. De uitspattingen en excessen werden in de media uitgelicht waardoor de werkelijkheid verdraaid is. De realiteit is natuurlijk dat praktisch alle moslims hele normale mensen die net als jij en ik gewoon normaal leven. Natuurlijk hebben zij fouten, maar niet meer dan jij of ik. Maar het is journalistiek gezien minder interessant dat te rapporteren, dus wordt continu de vinger gelegd op de excessen en zal je zien dat extreme personen binnen een groep altijd onevenredig veel publiciteit. Vroeger gold dat voor de communisten, de laatste jaren (mede dankzij nog steeds 911 en de mythe van moslimterreur en de hetze van Geert) zijn de moslims aan de beurt. Ik kan je op een bordje presenteren dat we over een aantal jaren dit geleuter zijn vergeten en dan leuteren we gezellig over de bijv oost europeanen, of de chinezen, of de amsterdammers.... take your pick

techneutje2
techneutje215 jul. 2013 - 16:00

Het is denk ik een jaar geleden -kan iets langer zijn geweest- dat ik op Wikipedia informatie zocht over Geert Wilders. Opvallend vond ik het feit dat de mislukte Natuurkunde student, tegenwoordig op Wikipedia omschreven als Wiskunde student, Frits Bolkenstein, toenmalig fractievoorzitter van de VVD, de verzekeringsagent, Geert Wilders nodig had om 'speeches' te schrijven. De 'haat' van Wilders tegen de Islam kon ik 'plaatsen' vanwege Wilders Joodse roots. De informatie over zijn Joodse roots is trouwens ook verdwenen van Wikipedia! Brengt mij tot de conclusie dat over 20 jaar op Wikipedia staat dat Bolkenstein afgestuurd was in de Wiskunde en dat Wilders altijd een aanhanger is geweest van de Islam.

2 Reacties
clara51
clara5115 jul. 2013 - 16:00

["De 'haat' van Wilders tegen de Islam kon ik 'plaatsen' vanwege Wilders Joodse roots. De informatie over zijn Joodse roots is trouwens ook verdwenen van Wikipedia!"] De grootmoeder van Wilders, Johanna Meijer, kwam uit een Indisch-Joodse familie. Zijn grootouders zijn behoorlijk onder de wielen van de geschiedenis gekomen. http://www.groene.nl/2009/36/wreker-van-zijn-indische-grootouders

rbakels
rbakels15 jul. 2013 - 16:00

Het is veel simpeler. Bolkestein leerde bij Shell dat een doel alle middelen heiligt. Voor een commercieel bedrijf al een dubieus uitgangspunt, maar in de politiek ronduit onethisch. Toen veel eerbiedwaardigere VVD-ers begrepen dat Rita Verdonk totaal niet deugde, steunde Bolkestein Bolkestein in plaats van Rutte. Met het argument dat in de politiek *uitsluitend* telt wie de meeste stemmen trekt! Wilders hanteert precies hetzelfde uitgangspunt. Sommige mensen denken dat hij kierewiet is, of boordevol haat vanwege joodse en/of Indische voorouders of wat dan ook. Onzin. Wilders perfectioneert de techniek om een bepaald type kiezers te trekken, met een welhaast misdadige cynische gewetenloosheid. Wilders is "techniek". Ik hoorde laatst dat acteurs vroeger oefenden op Hitler, omdat hij zo'n goede techniek had. Nu zullen ze wel op Wilders oefenen. Zoals ik hierboven al zei moet de PvdA snel een professionele cabaretier inhuren om gehakt te maken van Wilders. Paul de Leeuw heeft nu toch tijd? Natuurlijk, dat is een belediging voor het parlement als instituut. Maar een "reductio ad absurdum" (dat is Latijn) kan soms goed werken!

BasVV
BasVV15 jul. 2013 - 16:00

Jouw land. Dan ben ik benieuwd wat je voorvaderen hier gepresteerd hebben.

8 Reacties
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 jul. 2013 - 16:00

Wat geeft jou het recht die vraag te stellen, we vragen toch ook niet aan jou wat jouw voorvaderen gepresteerd hebben, misschien heeft zijn vader zich de typhus gewerkt in jouw land, daarbij waarom mag hij het niet ons land noemen, ik vermoed dat hij een nederlands paspoort heeft, wat moeten ze nou van jou, integreren of wou je ze deporteren.

meijerlahn
meijerlahn15 jul. 2013 - 16:00

Deze draad zal weer vol staan met ongenuanceerde en krenkende uitspraken. Jammer dat sommige mensen de verleiding niet kunnen weerstaan.

MG1968-2
MG1968-215 jul. 2013 - 16:00

Bas, de enige reden waarom jij nederland 'jou' land kan noemen is omdat we afgesproken hebben dat niemand statenloos mag wezen. Alle andere redenen heb je: A) zelf geen invloed op gehad (kun je dus niets op claimen) Of B) heb je zelf wel invloed op gehad maar gelden voor andere wellicht nog meer dan voor jou. Waarbij jij b niet relevant vind met uiteindelijk alleen een beroep op a (stel je voor, je zou bv. nasrdin meer nederlander moeten vinden dan je zelf bent...) Je beroep op prestatie is een rookgordijn. Je hebt het rookgordijn nodig omdat je zelf wel aanvoelt dat het erfrecht wel werkbaar lijkt maar ook iets onredelijks heeft.

opgeheven
opgeheven15 jul. 2013 - 16:00

Onzinnige vraag want dat is helemaal niet relevant. Alsof je afhankelijk bent van wat je voorvaderen hebben gedaan om Nederland "mijn land" te mogen noemen. Even een vraag aan jou. Stel nu dat een Nederlander tot 32 generaties terug vast zou kunnen stellen dat zijn familie in Nederland heeft gewoond. Maar dat zijn familie 32 generaties lang uit landlopers, zwervers, criminelen, hoeren en alcoholisten zou hebben bestaan, mag die Nederlander dan volgens jou spreken van "mijn land"?

BasVV
BasVV15 jul. 2013 - 16:00

Heerlijk. Wat een reacties. Precies de bedoeling.

clara51
clara5115 jul. 2013 - 16:00

["Jouw land. Dan ben ik benieuwd wat je voorvaderen hier gepresteerd hebben."] Als dat het criterium wordt, wordt het stil op straat. Ik mag gelukkig blijven, want mijn directe voorvader van moederszijde is die knakker met dat gele jasje op de Nachtwacht, Luitenant Willem van Ruytenburch, Heer van Vlaerdingen. Nou jij weer. Maar van vaderszijde moet ik van jou weg. Die lui hebben hier helemaal niets gepresteerd. Want dat waren Hugenoten die ergens na 1572 zo hard op de vlucht sloegen, dat ze pas in Denemarken tot stilstand kwamen. Mijn grootvader, Deen dus, sloot zich begin vorige eeuw aan bij de Hernhutters, ging naar India om de taal te leren, ging naar Nederland om de taal te leren en werd met al die kennis gewapend zendeling in Suriname. Waar hij onder meer kindertehuis Sukh Dhaam stichtte, bestaat nog steeds. Mijn vader werd in 1915 dus als oudste zoon van een Deen en een Nederlandse geboren. Maar niet in Nederland. Nasrdin Dchar is van Marokkaanse afkomst. Ik begrijp dat jij in al jouw arrogantie bij voorbaat uitsluit dat zijn voorouders hebben meegevochten bij de bevrijding van Nederland. Fraai is dat. http://www.leerwiki.nl/Rol_van_Marokko_tijdens_de_WO_II

Patrick Faas
Patrick Faas15 jul. 2013 - 16:00

Nasrdin Dchar (geboren in Steenbergen) is niet zomaar een Nederlander, maar een Bekende Nederlander. Hij is prijswinnend en geliefd acteur en behoort daarmee tot onze nationale trots. Bas Grootel daarentegen is volkomen onbekend. Over Bas Grootel weten we slechts dat hij laag opgeleid is, omdat we dat kunnen aflezen aan het soort grammaticafouten dat hij maakt. Kleine lieden als Grootel zijn wel vaker jaloers op mensen met succes en beroemdheden moeten daarom tegen een stootje kunnen. Maar als de jaloerse mislukkelingen racistisch worden in hun afgunst, mogen we de schouders niet ophalen. Daarom protesteer ik tegen Bas Grootel.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman15 jul. 2013 - 16:00

[Dan ben ik benieuwd wat je voorvaderen hier gepresteerd hebben. ] IK ben trouwens ook wel benieuwd wat jouw voorvaderen hier gepresteerd hebben: Deelgenomen aan de bouwfraude? Waren ze fout in de oorlog? Meegedaan aan het doden van burgers in Indonesië? Rijk geworden van de slavenhandel? Of tellen dat soort dingen niet mee als dat bij jouw voorvaderen het geval zou zijn?

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

"Al sinds het begin van de Ramadan denk ik,........" D'r kan geen ene moer ook maar iets kloppen van wat volgt. Je kunt je hooguit beledigd voelen vanwege het jaarlijks terugkerende ritueel van kolder waarbij je je betrapt voelt op het ontbreken van enig weerwoord. Iedere vorm van religie (dus ook Geert's stroming) is een regelrechte minachting van het gezonde verstandelijke vermogen. Als je daar aan begint is het einde zoek, ik was d'r al klaar mee.

1 Reactie
RMHeijmans
RMHeijmans15 jul. 2013 - 16:00

Beste Evert, Ik respecteer je mening. Ik ben het zelfs voor een heel groot gedeelte met je eens. Alleen werkt je manier van praten over gelovige contra productief. Minachting richting mensen die anders denken is het spelletje van religies en volgens mij wil je hen niet als voorbeeld hebben. Het is namelijk niet aan ons (de niet gelovige) om de gelovige ervan te overtuigen dat er geen god (of hoe je hem ook wilt noemen) bestaat. Dit moet een ontwikkeling zijn die ze zelf door maken, of te wel: een openbaring (vind ik zelf een erg toepasselijk woord).

Bernie2
Bernie215 jul. 2013 - 16:00

Prima verhaal Nasrdin. Het wachten is op dapperen die de hufter opnieuw voor het gerecht slepen en ditmaal met de juiste argumenten en voorbeelden. En als ditmaal dan geen slappehap-magistraten de zaak leiden kan voorgoed korte metten met deze staatsgevaarlijke haatzaaier en zijn handlangers worden gemaakt. Genoeg is genoeg.

1 Reactie
kindval
kindval15 jul. 2013 - 16:00

"En als ditmaal dan geen slappehap-magistraten de zaak leiden kan voorgoed korte metten met deze staatsgevaarlijke haatzaaier en zijn handlangers worden gemaakt." U denkt toch niet echt dat Wilders alnog veroordeeld gaat worden op basis van wat hij tot nu toe heeft beweerd...Dan gelooft u echt in sprookjes. En denkt u nu echt dat als Wilders om wat voor reden dan ook zou wegvallen, dat die vele ontevreden PVV stemmers weer braaf terug in hun hok gaan? U versimpelt de materie in hoge mate door zoveel op the hangen aan de persoon Wilders. U bent overigens niet de enige hier die die fout maakt...

RMHeijmans
RMHeijmans15 jul. 2013 - 16:00

Leuk stukje van de schrijver. Hij heeft inderdaad gelijk dat Wilders net zo'n rotte appel is als de andere waar hij over schrijft. Beide groepen moeten in de gaten gehouden worden en worden gecorrigeerd zodra ze te ver gaan. Maar we moeten stoppen om ze ons leven te laten bepalen. Dus voor links, betrek de heer Wilders niet overal in. En voor de mensen aan de rechtse kant, moslims bepalen u leven niet, dat doet u zelf. Het enige waar ik mee wel zorgen over maak is de uitspraak: "hoe harder die man basht, hoe groter de islam wordt." Ik hoop toch echt dat we in een in een tijd leven waarin elke vorm van religie alleen maar kleiner wordt, anders gaan we volgens mij de verkeerde kant op. Maar ook daar zijn de meningen over verdeelt.

1 Reactie
boeie
boeie15 jul. 2013 - 16:00

"Ik hoop toch echt dat we in een in een tijd leven waarin elke vorm van religie alleen maar kleiner wordt, anders gaan we volgens mij de verkeerde kant op." En daar doet u precies hetzelfde.. "niet geloven" is ook geloven. dus hopen dat religie kleiner wordt is niets anders dan hopen dat u het "juiste" geloof hebt.

BasVV
BasVV15 jul. 2013 - 16:00

Zo. Nu hebben we alle reacties wel gehad. De schrijver zegt terecht dat het ons land is. Veel autochtonen en allochtonen ervaren ons echter niet (meer) als ons. De schrijver zegt dat we met elkaar leven. Uit onderzoek blijkt echter dat interculturele contacten en vriendschappen de laatste vijftien jaar niet zijn toegenomen. Opmerkelijk. Want de multiculturaliteit van ons land is de afgelopen vijftien jaar wel toegenomen. We leven wel in één land. Maar vooral binnen de eigen gemeenschappen. Het ons gevoel als totaal is daarmee geen vanzelfsprekendheid. Het is natuurlijk wel heel correct om te zeggen dat wij ons zijn. Maar in de praktijk, zeg maar gedrag van mensen, blijkt dat ons voor de meeste mensen een behoorlijk afgebakend begrip is.

1 Reactie
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 jul. 2013 - 16:00

Dat is een ander verhaal dan dat je benieuwd bent naar de prestaties van zijn voorvaderen, dat maakt wat je nu schrijft ongeloofwaardig hoewel niet onwaar.

RonVa
RonVa15 jul. 2013 - 16:00

"Laat ik voorop stellen dat ik me absoluut geen slachtoffer vind van zijn standpunten. Ik voel me eerder een winnaar. Want na al die jaren van Islam bashen is er maar 1 conclusie: hoe harder die man basht, hoe groter de islam wordt." En een grotere islam is een overwinning? Sorry maar vind dat toch best wel een eng zinnetje. De bedoelingen worden zo tussen neus en lippen door weer even pijnlijk duidelijk gemaakt.

1 Reactie
boeie
boeie15 jul. 2013 - 16:00

"De bedoelingen worden zo tussen neus en lippen door weer even pijnlijk duidelijk gemaakt." Dat zegt de gemiddelde SP, VVD, SGP of D66 aanhanger ook van zijn overtuigingen hoor, betekend verder niets dat je het prettig vind als mensen hetzelfde denken.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Michiel Online
Michiel Online15 jul. 2013 - 16:00

"Het lijkt me dat vrijwel iedereen genoeg heeft van de retoriek over de islam door de PVV." dat lijkt mij ook, de meeste mensen zouden niet zo dom moeten zijn. maar hoe komt het dat hij blijkbaar zoveel stemmen krijgt in de peilingen, en hoe komt het dat dit blijkbaar erg vaak op internet wordt gepropageerd? dit riekt naar bedrog.

Rootman
Rootman15 jul. 2013 - 16:00

Wilders haat Europa omdat zijn wetsvoorstellen en opgegooide balletjes allemaal zijn weggevaagd (dat is dus goed aan EU). Daarnaast speelt hij handig in op de massale afkeer tegen de EU die bestaat en ontstaat vanwege alle bezuinigings-ellende. Europese en andere internationale samenwerking is een noodzaak. Maar de huidige EU voldoet niet vanwege wortelrot: ik noem slechts de macht van lobbyisten, de draaideur tussen topfiguren in multinationals en EU commissieleden. Het neoliberalisme als staatsgodsdienst. Het in het geniep door te drukken vrijhandelsverdrag, wat de verzorgingsstaat, voedselveiligheid en arbeidsbescherming in een pennestreek teniet doet.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

Dat je blijkbaar valt te beledigen door een gele pruik met een grote bek houdt het natuurlijk ook een beetje in leven. Om iemand te beledigen heb je iemand nodig die zich laat beledigen. Was dat niet een trucje van Gandhi? Zolang ik uw woorden niet aanneem zijn het niets meer dan uw woorden. Op beleid en na te streven punten valt iemand altijd te bestrijden, beledigd zijn helpt daar echter weinig aan mee.

1 Reactie
MG1968-2
MG1968-215 jul. 2013 - 16:00

Als ik u een trap verkoop, kom ik er dan mee weg door aan te geven dat het voelen van die trap uw perceptie is, uw probleem is, en ik alleen maar uw problemen laat beseffen? Op die voorwaarden kom ik wel langs hoor.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

"Doordat we in ons land elkaar respecteren. En elkaar in elkaars waarde laten. En we met elkaar leven." Nederlanders hebben veel te veel "gerespecteerd". Het is eenrichtingsverkeer. En daarom is Wilders zo groot. Mensen zijn het zat. Deal with it!

1 Reactie
Tealc2
Tealc215 jul. 2013 - 16:00

==Nederlanders hebben veel te veel "gerespecteerd". Het is eenrichtingsverkeer. En daarom is Wilders zo groot. Mensen zijn het zat. Deal with it!== Niet tevreden in Nederland..?? Jij bent altijd vrij om te vertrekken.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

Ik ben klaar met mensen die in sprookjes geloven en die menen het alleenrecht op beledigd zijn te hebben.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman15 jul. 2013 - 16:00

[Ik ben klaar met mensen die in sprookjes geloven] Dat is wel extreem dictatoriaal... [ en die menen het alleenrecht op beledigd zijn te hebben.] Kun je aangeven op wie dat slaat? Ik zie het verband met dit artikel niet, en ook niet met je eerste regel. Het slaat als een tang op een varken...

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

De heer Dchar kan zijn pijlen beter op degenen richten die de oorzaak zijn van het succes van Wilders. Zo maar vandaag naar buiten gekomen in Breda. Zo is er bijna dagelijks wel iets te melden. Dáár ligt de oorzaak, Wilders is slechts een gevolg. http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politie/2013-07-15/weer-naar-huis-fietsende-stapper-mishandeld-door-groep

1 Reactie
kapitanlaipose
kapitanlaipose15 jul. 2013 - 16:00

Graag dan ook even uitleg wat dan precies de oorzaak is en wat het gevolg is.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

@ Kapitan Lapoise: "Graag dan ook even uitleg wat dan precies de oorzaak is en wat het gevolg is." De oorzaak is ongetwijfeld Geert Wilders en daardoor gaan deze hyena's mensen in elkaar slaan.

1 Reactie
Tealc2
Tealc215 jul. 2013 - 16:00

==De oorzaak is ongetwijfeld Geert Wilders en daardoor gaan deze hyena's mensen in elkaar slaan.== BREDA - Vrienden van de Bredase Christina delen massaal haar Facebook-oproep en die van haar vader waarin gezocht wordt naar twee blonde jongen van rond de achttien. De jonge vrouw (24) werd zaterdag iets na twee uur in elkaar geslagen nadat ze eerst voor ‘vieze Gothic’ was uitgescholden, zo schrijft haar vader op Facebook. Ik zou zeggen begin maar met jou/jullie eigen hyena's om wat fatsoen bij te brengen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 jul. 2013 - 16:00

Wilders is de vervanger van Hirsi Ali en als Wilders weg gaat komt zeker zijn vervanger en zo gaat het door al eeuwen in Nederland. Een haatzaaier hoort bij de democratie en Nederlanders kunnen niet zonder zeiken, ketteren en zanniken. Nederland kan iedereen accepteren behalve een Janmaat achtig, want je mag geen joden discrimineren, moslims wel !

1 Reactie
opgeheven
opgeheven15 jul. 2013 - 16:00

Beetje makkelijk he? Even een simpele vraag aan jou: Wat heeft de Marokkaanse gemeenschap gedaan om niet gediscrimineerd te worden? wat hebben jullie gedaan om zo goed mogelijk mee te draaien in de Nederlandse maatschappij? Hoe hebben jullie je zonen opgevoed? Kijk wat een overlast en ellende sommige jongens van 20 veroorzaken. Dat gaat echt wel iets verder dan een vechtpartijtje in de kroeg. Wanneer je als groep je zo afkeert van de Nederlandse maatsschappij, je zonen op ons los laat om ellende te veroorzaken, je dochters verbied met een Nederlander te trouwen, de 4e generatie inmiddels nog steeds geen woord nederlands spreekt tot de eerste schooldag. Heb je dan als groep nog wel recht van klagen dat je gedscrimineerd wordt? Discrimineer je niet vooral jezelf als groep?

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

@ Tealc: ==Reden te meer om eens grondig uit te zoeken waarom Marokkaanse jongens significant vaker met justitie in aanraking komen dan jongens uit andere groepen.== Je stelt de vraag verkeerd..de vraag moet zo zijn: Waarom is de Nederlandse politie zo gefixeerd op mensen met niet blanke uiterlijk..?? Omdat uit verklaringen van slachtoffers, getuigen en camerabeelden steeds weer blijkt dat het om " lichtgetinte " daders gaat.

1 Reactie
Tealc2
Tealc215 jul. 2013 - 16:00

==Omdat uit verklaringen van slachtoffers, getuigen en camerabeelden steeds weer blijkt dat het om " lichtgetinte " daders gaat.== Amahoela.....

JoopSchouten
JoopSchouten15 jul. 2013 - 16:00

Beledigingen zijn uitingen van angst over de eigen identiteit. Maar naar blijkt vormt een etnisch gemixte samenleving geen gevaar voor sociale samenhang.: 'Wat is de invloed van migratie en religie op gevoel van verbondenheid?' A. Immigratie is slecht voor de sociale samenhang B. In samenlevingen waar religie een grote rol speelt is een sterke sociale cohesie Antwoord: ze zijn allebei onwaar. Althans, volgens een onderzoek van de Bertelsmann Stiftung en de Jacobs University in Bremen. Alles draait om welvaart, de inkomensverdeling en de mate waarin een samenleving is ontwikkeld tot een moderne informatiemaatschappij. Des te hoger de score op deze drie onderdelen, des te groter het gevoel van verbondenheid in een samenleving, concluderen de onderzoekers. Immigratie, dat speelt slechts een marginale rol. Bron.: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3477278/2013/07/17/Wat-is-de-invloed-van-migratie-en-religie-op-gevoel-van-verbondenheid.dhtml ... Helaas zijn de meeste rascisten zoals onze geblondeerde Lord of the Flies en aanhang bekrompen leergierig.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten15 jul. 2013 - 16:00

Corr.: 'Naar nu blijkt vormt ...' (Gaat weer lekker.)

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

@ Kaptein Lapoise, Je hebt nu meerdere antwoorden op "je vraag". Nu graag je reactie of gaan we nu verstoppertje spelen? @ Sylvia Stuurman, Ga nu eens (figuurlijk) met de billen bloot. Je verdedigt standpunten die hopeloos verouderd zijn. Een ideologie die al lang hopeloos gefaald is en bent met deze mening bijna zelfs als een roepende in de woestijn op joop.nl. Het is echt niet te laat om terug te komen op eerdere standpunten of te kiezen voor de laffere variant, zwijgen, onder dit soort onderwerpen, maar je móet toch geregeld reacties inleveren waarvan je zelf ook wel weet dat ze niet stroken met de realiteit? Jou moet toch ook wel opvallen dat je net als de anderen die deze insteek kiezen een enkel detailtje uit een ractie van een realist haalt om vervolgens daarop de discussie aan te gaan en de andere argumenten waar geen enkel weerwoord op te verzinnen is links (no pun intended) laat liggen? Ik bedoel het zeer zeker niet beledigend. Maar is Nederland niet gebaat bij stoppen met deze hopeloze discussie, te erkennen dat de Islam en met name de Marokkaanse gemeenschap een maatschappijontwrikkend effect hebben en zoeken naar een echte oplossing? In plek van de pseudo-"oplossingen" die Geert Wilders aandraagt? Verdienen de mensen waarvoor u denkt/meent op te komen het niet een zuivere discussie te voeren met open vizier? Daardat mensen als jij zo'n sport van downplayen en wegkijken hebben gemaakt zitten we in deze ellende en daar zijn de goed functionerende moslims ook het slachtoffer van. Denk er eens over na. Al doe je maar een Andries Kneveltje. Geen cynisme van mijn kant in ieder geval. Juist respect voor iemand die al het leven een religie progpageert en op latere leeftijd er achter te komen en uit te dragen dat je volledig mis zat en het proces nu niet meer verstoort maar meewerkt aan een deugdelijke oplossing.

1 Reactie
arieroos
arieroos15 jul. 2013 - 16:00

[Ga nu eens (figuurlijk) met de billen bloot. Je verdedigt standpunten die hopeloos verouderd zijn. Een ideologie die al lang hopeloos gefaald is ...] Hoezo ? Vrijheid van Meningsuiting en Vrijheid van Godsdienst zijn juist uitermate succesvol, dat hebben de afgelopen eeuwen ons wel laten zien. Wat is er mis met die ideologie, volgens jou ? [Ik bedoel het zeer zeker niet beledigend. Maar is Nederland niet gebaat bij stoppen met deze hopeloze discussie, te erkennen dat de Islam en met name de Marokkaanse gemeenschap een maatschappijontwrikkend effect hebben en zoeken naar een echte oplossing?] Die discussie kan pas gevoerd worden als valse volksmenners als Wilders stoppen met het misleiden van hun volgelingen. Een discussie met PVV volgelingen heeft geen enkele zin; zoals een Ware Gelovige betaamt, zullen die hun overtuiging nooit opgeven. [Verdienen de mensen waarvoor u denkt/meent op te komen het niet een zuivere discussie te voeren met open vizier?] Ja, en het is dan ook heel erg triest dat die discussie al jarenlang niet gevoerd kan worden omdat er elke keer weer "Islam ! Koran !" gegild wordt. [uist respect voor iemand die al het leven een religie progpageert en op latere leeftijd er achter te komen en uit te dragen dat je volledig mis zat en het proces nu niet meer verstoort maar meewerkt aan een deugdelijke oplossing.] En wat is dan die deugdelijke oplossing volgens jou ?

Winston2
Winston215 jul. 2013 - 16:00

Het doet pijn om te zien dat burgers zich, ondanks de beschikbaarheid van veel informatie op het internet, nog steeds zo gemakkelijk tegen elkaar laten uitspelen. Verdeel en heers. Gelukkig is er nog een enkeling, Joop Schouten met name, die wel ziet hoe de vork in de steel steekt. Marokkanen zijn het kind van de rekening van het vallen van De Muur in 1989. Want sinds er geen communistische dreiging meer is en de "Koude Oorlog" effectief beëindigd is, heeft het "vrije westen" een nieuwe vijand nodig om het militair-industrieel complex, tegenwoordig aangevuld met het spionage-industrieel complex, van de broodnodige inkomsten te voorzien. Na het communisme is nu de Islam de nieuwe bron van al het Kwaad in de wereld. Wilders is een opportunist die handig gebruik maakt van deze wereldwijde haatgolf tegen alles dat licht getint en baarddragend is, maar Geertje is zeker niet de oorzaak. Die is veel groter, veel complexer en heeft vele raakvlakken met het neoliberalisme en de globalisering van het roofkapitalisme. Het "rijke vrije westen" is door haar geschiedenis heen altijd afhankelijk geweest van energie om het almaar stijgende welvaartsniveau mogelijk te maken. Die energie roofden zij vroeger uit Afrika in de vorm van menselijke arbeidskracht; slaven dus. Later werd dat olie en dat is het nog steeds. En toevallig is de Islam nogal populair, juist in de gebieden waar "onze" olie zit. Jullie, Danny Doelens, hans mandemakers, Optel Som, The Boy Wonder en anderen, laten zich, samen met spiritueel leider Wilders, al te gemakkelijk voor het karretje spannen van jullie meesters. Jullie zijn gewillig slachtoffer van de verdeel en heers politiek die uiteindelijk wordt uitgeoefend ten behoeve van de oorlogs-, spionage- en beveiligings-industrie.

3 Reacties
pieterpan2
pieterpan215 jul. 2013 - 16:00

"Marokkanen zijn het kind van de rekening van het vallen van De Muur in 1989." Je schrijft echt onzin hier, Winston. Marokkaanse jongeren vallen al decennia lang op door problematisch gedrag en kunnen door cultuurverschillen zich niet aanpassen en meedoen. Dat heeft helemaal niets met het eind van de koude oorlog of Wilders te maken. Hier een link (http://bit.ly/18lr9AR) naar een rapport uit 1989, waaruit blijkt de deze groep toen al problemen veroorzaakte. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam-Oost en heb de eerste immigranten zien komen en kan alleen maar onderschrijven dat het zo gegaan is vanaf het begin. Wegkijken en ontkennen gaan de problemen niet oplossen, Winston.

JoopSchouten
JoopSchouten15 jul. 2013 - 16:00

Tnx. : )

opgeheven
opgeheven15 jul. 2013 - 16:00

[Jullie, Danny Doelens, hans mandemakers, Optel Som, The Boy Wonder en anderen, laten zich, samen met spiritueel leider Wilders, al te gemakkelijk voor het karretje spannen van jullie meesters. Jullie zijn gewillig slachtoffer van de verdeel en heers politiek die uiteindelijk wordt uitgeoefend ten behoeve van de oorlogs-, spionage- en beveiligings-industrie.] Je complete reactie is wel zo ontzettend vergezocht, bizar en op niks gebaseerd dat ik er eigenlijk niet eens op wilde reageren maar je laatste alinea wordt me echt teveel. Ik ben absoluut geen Wilders aanhanger, alles wat ik zeg is gebaseerd op vaststaande statistiek, ervaring en wat ik dagelijks zie. In woon in Rotterdam in een vogelaarwijk. Ik ben daar gekomen omdat ik goedkoop kon wonen want ze zochten mensen met een bepaald inkomen om daar te wonen om op die manier die wijk op te krikken. (wij en vele van mijn buren heten nu opeens scheefhuurder en worden weggejaagd, maar dat terzijde). En wat ik dagelijks bevestigd zie, niet alleen in het nieuws en CBS cijfers maar dagelijks op straat is dat de Marokkanen als gemeenschap een probleem hebben. Kinderen van nog geen 10 jaar die om 23 uur nog op straat lopen, waar geen haan naar kraait, die tot savonds laat bij alleenstaande mannen over de vloer komen (om weet ik veel wat te doen, nou ja ik vermoed wel iets, ik kan het alleen niet bewijzen). Ouders in mijn flat die hun twee kinderen (4 en 7) om 9:00 de straat op schoppen, zelf weg gaan en er gewoon pas om 17:00 weer zijn. Meisje van 4 valt, komt bij mij aan de deur om een pleister vragen omdat er niemand thuis is, heel de dag niet. Nou ja, haar broer van 7 kwam, want het meisje spreekt geen Nederlands. Beide kindjes rotte tandjes in hun mond, ik vraag "poetsen jullie wel elke dag je tanden?" Nee, zegt het jongetje want wij hebben geen tandenborstel..... Hij was jarig, had geen enkel kadootje gehad. wij hebben hem een klein doosje lego gegeven. Het is het enige speelgoed dat de jongen heeft, hij was er dolgelukkig mee. En dit is niet 1 gezin waar het er zo aan toe gaat, alleen al in mijn straat kan ik nog 10 zulke gezinnen aanwijzen. Alle nationaliteiten wonen bij mij in de buurt, en het zijn steevast de Marokkaanse gezinnen waar het zo grof mis gaat. Nu is het een lieve jongen die niet opgevoed is, op zijn 17e is het een overlastgevende jongere, op zijn 25e heeft hij een ellenlang strafblad, geen diploma en geen enkel uitzicht op een normale baan. En dat is volledig te wijten aan zijn ouders. Dat is het probleem wat we hebben in dit land.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

Wilders heeft je precies waar hij je hebben wil. Dat je klaar raakt met hem en zijn achterban en dat je er genoeg van hebt en reageert door "op te zouten" naar je vaderland. Hij kan niks dan beledigen en bereikt ook niks met zijn politiek. dus hoopt ie op deze manier hoogopgeleide moslims weg te pesten uit Nederland die zich zijn beledigingen aantrekken. En dat is wel het laatste dat ik zal doen, aandacht schenken aan zijn geblaf. Laat maar lekker blaffen, het mag van de wet en van de rechtbank eveneens. Het toont alleen maar zijn zwakte aan (gebrek aan redelijke argumenten) en het gehalte achterlijke laagopgeleide Nederlanders die eigenlijk ontevreden over hun eigen mislukte bestaan waar ze natuurlijkerwijs een ander de schuld van moeten geven. Ze hadden ook kunnen proberen door te leren maar bleken te lui. Een stem op Wilders en er op los beledigen op het net zijn makkelijke manieren om er uiting aan te geven, die stomme ontevredenheid van die stomme verongelijkten. De PVV heet niet voor niet "Partij van Verongelijkten" zal ik maar zeggen.

2 Reacties
opgeheven
opgeheven15 jul. 2013 - 16:00

Dat is het gevaar van Wilders inderdaad. De problemen die hij benoemt wat betreft Marokkaanse jongemannen tussen de 15 en 30 zijn absoluut terecht. alleen de "oplossingen" die hij voorstelt zijn alleen erop gericht om tweespalt en verdeeldheid te zaaien. Hiermee lost hij de problemen niet op, maar maakt ze groter doordat ook welwillende Marokkanen die modelburger zijn zich hierop aangevallen voelen.

FransLenaen
FransLenaen15 jul. 2013 - 16:00

´hoogopgeleide moslims´ --- Hoogopgeleid en religie (en zeker de islam) gaan vaak niet samen.

Wout Berlinck
Wout Berlinck15 jul. 2013 - 16:00

Ik dacht ook te gaan chillen. Tot ik twee bikinimeisjes in het park moest ontzetten. Een groepje opgefokte jongemannen kon het niet laten ze lastig te vallen.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten15 jul. 2013 - 16:00

Werd je beloond?

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

@ Winston V ===Jullie, Danny Doelens, hans mandemakers, Optel Som, The Boy Wonder en anderen, laten zich, samen met spiritueel leider Wilders, al te gemakkelijk voor het karretje spannen van jullie meesters. Jullie zijn gewillig slachtoffer van de verdeel en heers politiek die uiteindelijk wordt uitgeoefend ten behoeve van de oorlogs-, spionage- en beveiligings-industrie.=== Beste Winston, Het is toch andersom ben ik bang jij bent slachtoffer van Marxistisch denken en een overgevoeligheid voor racisme. Jij wijdt alles aan het kapitalisme en alles wat daar aan kwaadaardigheid uit voortvloeit. Als het niet aan die kapstok op te hangen is dan wel aan xenofobie. Het is een erg armoedige manier van zwart wit denken die je ten toon spreidt in je reacties. Daarmee ben je zelf slaaf geworden van je spiritueel leiders zoals je dat noemt. Je argumentatie is ook daardoor zwak; islam kritiek en kritiek op de Marokkaanse gemeenschap weg zetten als racisme is al lang niet meer ontkracht. Ontkennen dat er grote sociaal maatschappelijke issues zijn met de Islam en de Marokkaanse gemeenschap is gewoon weg dom en verergerd de problemen en polariseert. Door jouw populistische en simpele benadering van deze issues die helaas door het gros van de media wordt gehanteerd komt het dat elke scheet van GW enorm veel aandacht krijgt, maar een stuk zoals deze: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3475891/2013/07/15/Fraude-Ibn-Ghaldoun-vindt-oorsprong-in-salafisme.dhtml dat daadwerkelijk iets over het probleem zegt krijgt geen aandacht want het is gebasseert op feiten waar je vanuit jouw ideologie geen antwoord op hebt. Daarom krijgt GW zoveel aandacht; lekker makkelijk. har roepen dat het een xenofoob is en zijn aanhang ook en dan hard weg rennen. Ondertussen spenderen de salafisten al decennia lang miljarden olie dollars om hun kwaadaardige geloof te verspreiden. Bijvoorbeeld ook al een flinke tijd in Afrika; google maar eens wat voor conflicten daar spelen en vraag je vervolgens af hoe het komt dat de intolerante islam daar zo groot is. In Europa beïnvloeden ze ook de moslims hier en met succes; ipv van dat er een liberale of vrijere europese variant die zich makkelijk kan voegen met de heersende culturen hier, is het vooral de conservatieve en dom dogmatische variant die groeit. PS ik ben tegen GW en zijn PVV maar neem het progressief NL enorm kwalijk dat ze uit angst en ideologisch zelfbehoud deze problemen maar blijft downsizen en bagataliseren. Het is verraad aan de eigen maatschappij ten faufure van dom idealisme.

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten15 jul. 2013 - 16:00

'... slachtoffer van Marxistisch denken en een overgevoeligheid voor racisme.' ? Wat is Marxistisch denken en kun je 'overgevoelig' zijn voor rascisme?

Braboman
Braboman15 jul. 2013 - 16:00

Je kunt het niet beter verwoorden Edo! De hele problematiek in een notendop helder weergegeven. Ik blijf me ook verbazen dat tientallen rapporten en steeds meer kritische geluiden uit eigen islamitische kring bij - neem ik aan - hoogopgeleide, ontwikkelde mensen niet tot inzicht doet komen wat er aan de hand is. Wel blijven wegkijken, bagatelliseren en xenofobie en discriminatie gillen.

Winston2
Winston215 jul. 2013 - 16:00

"Jij wijdt alles aan het kapitalisme en alles wat daar aan kwaadaardigheid uit voortvloeit." Feit is dat het kapitalisme drijft op het slechtste in de mens. Niet in de laatste plaats vanwege het verdelende karakter van de ideologie. Vergeet dat niet hè: 't is gewoon een ideologie en niet één of ander op wetenschap gebaseerd systeem. Een ideologie bovendien die werkt voor en gepropageerd wordt door, jawel, verrassing, de kapitalisten. En werkt voor niemand anders bovendien. Maar dat hoef ik jullie helemaal niet uit te leggen: hoe groter de macht van het kapitalisme, de kapitalisten en de markt, hoe barbaarser onze samenleving wordt, en dat zien jullie ook wel. Het enige debat dat we nog kunnen voeren is of dat kapitalisme nu een gevolg is van onze menselijke aard, of dat onze menselijke aard wordt gevormd door dat kapitalisme. Een ideologie, nogmaals, die alles behalve "grassroot" is, integendeel zelfs. Net als die andere grote ideologie ertegenover, het communisme ook zeker geen oorsprong kent onder "het gepeupel". Nee, het zijn tegenovergestelde ideologieën, die hun werk prima hebben gedaan, namelijk een zoveelste tweedeling aanbrengen tussen hen die, zouden zij worden toegestaan verenigd en bewust te raken, een bedreiging voor hun machtspositie zouden kunnen vormen. Dit is niet nieuw: Machiavelli heeft er duizenden woorden over geschreven. Organiseer je eigen oppositie is regel één voor machthebbers. Daarover begon ik mijn betoogje: dat het pijn doet dat we nog steeds massaal in dat eeuwenoude trucje vallen. En nu haal jij er weer een andere tweedeling bij, want nu zou ik lijden aan Marxistisch denken. En dat alleen omdat ik gewoon geen blad voor de mond neem bij het blootleggen van de grote en evidente tekortkomingen van ons huidige -isme. Je hebt schijnbaar niet door hoe ver dat gaat, de verdeling, de versnippering van de maatschappij onder invloed van deze economie. Je zal het wel weer een onzinvoorbeeld noemen, en Kenton Live ook, maar ik heb toch een kleine hoop dat het volgende iets illustreert. "I invented nothing new. I simply assembled the discoveries of other men behind whom were centuries of work. Had I worked fifty or ten or even five years before, I would have failed. So it is with every new thing. Progress happens when all the factors that make for it are ready, and then it is inevitable. To teach that a comparatively few men are responsible for the greatest forward steps of mankind is the worst sort of nonsense." - Henry Ford. Dit is een waarheid als een koe. In een andere draad hechten bepaalde lieden, toevallig liberaal, erg aan "het origineel". Want een origineel heeft waarde en een origineel komt altijd van één persoon, of één bedrijf (een rechtspersoon). Dat is logisch, want die ene heeft een patent, een copyright of anderszins een intellectueel eigendomsrecht verworven voor dat origineel. Voor een origineel schilderij van een grootmeester worden miljoenen neergelegd, terwijl als later blijkt dat het de hand van een meester vervalser komt de prent ineens slechts een fractie waard blijkt te zijn. Niet dat je het verschil kunt zien overigens, althans niet zonder een intense studie van de originele werken. Wil jij geloven dat dat eigendomsrecht, een spil waarop de economie draait, de simpele waarheid van de uitspraak van meneer Ford naar de achtergrond heeft doen verdwijnen? Inspiratie komt niet uit jezelf, inspiratie komt van de buitenwereld, voornamelijk van andere mensen. Grote rockgroepen blijken grote copycats van voornamelijk blues- en gospelwerk. De meeste "originelen" zijn kopieën of uitbouwsels van wat er al was. Onze economie is in totale tegenspraak met deze realiteit. Geen enkel idee is een eiland, het zijn allemaal producten van onze grote collectieve ideeënwereld. Iedereen weet dat Microsoft het idee van een grafische gebruikersinterface (Windows) heeft gejat van de Apple Macintosh. Maar hoeveel mensen weten dat Apple het idee heeft gejat van Xerox? Oké: gejat en verbeterd. Maar in de geschiedenisboeken zal waarschijnlijk komen te staan dat het idee is ontsproten aan het briljante brein van Steve Jobs, om zo de individu nog meer status en de (mythe van) individualiteit van prestaties nog meer kracht bij te zetten. Kapitalisme is de economie van de individu en maakt dat we in een wereld vol eilandjes leven tot op het persoonlijke vlak aan toe. Arbeidsdeling is prima voor productieverhoging, maar de bedenkers van het idee (Adam Smith krijgt de kudos) hebben ook gewezen op de grote nadelen: de arbeiders zullen dommer worden en zullen vervreemd raken van het werk en het product en elkaar. Dit is allemaal voorspeld en het is de wereld waarin we nu leven: zelfs in een fabriekshal waar mensen gezamenlijk aan een eindproduct zouden moeten werken, werkt een ieder voor zich en naait een ieder zijn buur wanneer het aankomt op promotie of simpel behoud van werk in magere tijden. Lang verhaal. Onzinverhaal. Maar als je niet doorhebt dat er een wereldwijde hetze gaande is tegen de islam, met name sinds 11 september 2001, dan ben je toch echt een beetje blind. Ik kan er nog mee leven als je niet wil of kan geloven dat alle moderne oorlogen enkel om grondstoffen gevoerd worden dat je niet wil of kan geloven dat de moslimhaat wordt gevoed om de oorlogen in het midden oosten naar de eigen achterban van de agressors te rechtvaardigen. Maar ik kan en wil niet geloven dat je niet doorhebt dat die hetze wel degelijk gaande is. Ook in Nederland.

TheRealHandyman
TheRealHandyman15 jul. 2013 - 16:00

Enn... daar gaan we weer, slachtofferrol. Goh, je zou bijna zeggen dat je wel een goed opgeleid persoon bent en dan gebeurd dit. Denk maar eens na waarom Wilders dit soort dingen zegt en hoe het komt dat hij nog zo'n groot publiek heeft en kom niet aan met dat het allemaal domme mensen zijn, want dat helpt niet echt.

1 Reactie
KDaver
KDaver15 jul. 2013 - 16:00

U bedoelt 'gebeurt'. Dat er nog steeds mensen zijn die Wilders op handen dragen omdat hij kritiek heeft op de Islam komt doordat die mensen zich graag focussen op een makkelijk doelwit om hun onvrede op bot te vieren. Dat zie je in vrijwel iedere crisis terug en GW maakt daar dankbaar gebruik van. Of dat 'dom' is moeten anderen maar beoordelen.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 jul. 2013 - 16:00

Voor alle Wildersgelovigen, tokkies, white trash en wat dies meer zij, Wilders gaat jullie niet verlossen van jullie moslimprobleem, hij kan niets hoewel hem fabelachtige daadkracht wordt toegeschreven, nou vind ik het helemaal niet erg dat mensen op hem stemmen, ik zie het als een afvoerputje, bliksemafleider om het koninkrijk te behoeden voor een roemloze ondergang, hij komt niet aan de macht, een verloren stem, er zijn instituties in dit land die dat koste wat het kost zullen verhinderen, kijk naar de kroning, geen fatsoenlijk mens wil vereeuwigd worden met zo’n voddenkop, het cordon sanitair is allang gelegd, dat hij door zijn maatje Verhagen de Wildersaanhang heeft doen geloven (daarom zijn het ook gelovigen) dat hij minister was zie ik eerder als een kinderhand is gauw gevuld en heeft alleen bevestigd dat de pvv een club halve zolen is waarvan een behoorlijk deel nog een strafblad had ook, daar doe je geen zaken mee, jullie gebeden worden niet verhoord, wen er maar aan of niet, maakt niets uit, zolang hij geen 76 zetels heeft, en die krijgt hij nooit is er niets aan de hand.

1 Reactie
kindval
kindval15 jul. 2013 - 16:00

Voor alle Wildersgelovigen, tokkies, white trash en wat dies meer zij, Wilders gaat jullie niet verlossen van jullie moslimprobleem Tot welke personen richt u zich nou eigelijk, ik heb namelijk niet het idee dat er hier veel "Wildersgelovigen" (laat staan tokkies en white trash) rondhangen. Of maakt u wellicht de fout te denken dat een ieder die zich kritisch uitlaat over de islam of over bepaalde aspecten van de Marokkaanse gemeenschap automatisch tot het Wilderskamp behoort of anderszins niet deugt?

juliusvold
juliusvold15 jul. 2013 - 16:00

Beledigen is subjectief en valt onder de vrijheid van meningsuiting. Dat de schrijver dat niet pikt, is zijn goed recht, maar niet relevant. Totdat er geen verlichting plaatsvindt binnen de islam, zullen partijen als de PVV altijd blijven bestaan en zelfs groter worden.

2 Reacties
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin15 jul. 2013 - 16:00

"Beledigen is subjectief en valt onder de vrijheid van meningsuiting." Om de dooie dood niet, ga je eerst verdiepen waardoor vrijheid van meningsuiting wordt beperkt.

Winston2
Winston215 jul. 2013 - 16:00

Julius Vold spreekt over "verlichting" binnen de islam, maar is tegelijkertijd van mening dat beledigen een recht is. Je gaat hier, samen met Boy Wonder en andere verdwaalde zielen, daadwerkelijk strijden voor een recht op beledigen?!!?! Nou, jij bent een lichtend voorbeeld zeg... Beledigen is geen recht, het is een lelijke eigenschap. Wat jij bedoelt, "the insult is in the eye of the beholder", is iets geheel anders. Ik kan best in een discussie over geloof per ongeluk iets zeggen waardoor een of meerdere gelovigen zich beledigd voelen, terwijl ik gewoon mijn eerlijke mening geeft over geloof en/of religie. Als ik verderop in de discussie geen andere manier weet te verzinnen om hetzelfde op een niet beledigende manier te zeggen, laat ik dat aan mijn discussiepartner weten, iets in de vorm van "sorry dat ik weer even op je tenen moet gaan staan, maar ik vind...." et cetera. Ik probeer althans rekening te houden met de gevoeligheden van de ander, hoe triviaal die voor mij persoonlijk ook mogen lijken. Dus ja, in een eerlijk debat kan hier en daar een belediging voorkomen, onbedoeld. Maar dat maakt van beledigen nog geen recht. Ik heb de vrijheid mijn mening te uiten en daarbij kan ik soms mensen beledigen. Maar dat is iets anders dan beledigen zien als een recht: willens en wetens mensen beledigen helpt niets en niemand. Maar goed, ook dit past geheel in het plaatje van het doorgeslagen individualisme: IK zeg wat IK wil en heb verder met NIEMAND iets te maken en dat is MIJN mening, dus opzouten.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

@WinstonV U begaat de fout om Jopers die niet reageren zoals u dat wenst in een hokje te stoppen. In mijn geval, maar ook bij anderen, Wilders. Met Wilders heb ik helemaal niks, en ook niet met de PVV. En laat juist dat nou zijn waarom kritische geluiden van mij en die anderen interessant voor u kunnen zijn: ze vertolken het geluid en de zorgen uit de samenleving. Losgekoppeld van een Wilders. Om het nog duidelijker te maken. Mijn moraal van verhaal: niet iedereen die kritiek heeft op de positionering van de islam en de extreem hoge criminaliteit onder Marokkanen is een aanhanger van de PVV of Wilders.

1 Reactie
Winston2
Winston215 jul. 2013 - 16:00

"Jullie, Danny Doelens, hans mandemakers, Optel Som, The Boy Wonder en anderen, laten zich, samen met spiritueel leider Wilders, al te gemakkelijk voor het karretje spannen van jullie meesters." Dat schreef ik in mijn eerste reactie. Ik ben erg zorgvuldig geweest en heb niet gezegd "jullie spiritueel leider", beste Optel som. Zie verder mijn reactie hieronder.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 jul. 2013 - 16:00

Bij deze wil ik graag de Marokkanse gemeenschap feliciteren en bedanken voor het jaren lang rustig houden en het gebruiken van de gezonde verstand. Deze gemeenschap werd jaren in jaren uit en sinds de ''kinder-liefhebber'' Fortyun beledigd, geschoffeerd en gekleineerd door extreemrechts politici en media, deze hele gemeenschap wordt ten onrecht aan de kant gezet als gevaarlijk en criminaal terwijl wij in een democratie leven, waar het artikel 1 van de Grondwet alle burgers en gemeenschappen beschermd, nu blijkt dat het artikel 1 van de Grondwet niet bedoeld voor deze gemeenschap, de menselijke wolven maken van deze gemeenschap hun daagelijkse maaltijd en sommigen maken op de rug van deze geemeenschap hun carriere en daardoor verdienen hun boterham, want zonder moslims en Marokkanen wat zou Wilders betekenen voor dit land? niets dus. Geacht Marokkanse gemeenschap, u bent groot, u bent beschaafd, u bent menselijk en schoon en u geniet van een hoge verstand door niet te reageren op het onrecht die langs uw oren elk dag komt en gaat. Ik hou van u als brave en beschaafde gemeenschap, u bent het einde. Nederland telt 1,5 miljoen misdrijven per jaar inclusief de doodslag en moord die worden 99,99 procent gepleegt dooer NIET Nederlandeers van Marokkaanse afkomst, volgens de jaarlijkse rapport van de justitie, 1,5 miljoen misdrijven inclusief een paar gare criminelen onder u natuurlijk, maar uw gemeenschap bestaat niet uit 1,5 miljoen, laat de onbeschoften maar uit hun dikke nek kletsen en laat ze de zee helemaal opdrinken als , blijf beschaafd en niets aantrekken, wij leven in de zonde bok liefhebbers maatschappij. Geacht Marokkanse gemeenschap, PRETTIG RAMADAN DAGEN.

3 Reacties
Winston2
Winston215 jul. 2013 - 16:00

Jij ook bedankt Mostafa :-)

hvwrd
hvwrd15 jul. 2013 - 16:00

Nederland telt 1,5 miljoen misdrijven per jaar inclusief de doodslag en moord die worden 99,99 procent gepleegt dooer NIET Nederlandeers van Marokkaanse afkomst, volgens de jaarlijkse rapport van de justitie, 1,5 miljoen misdrijven inclusief een paar gare criminelen onder u natuurlijk, maar uw gemeenschap bestaat niet uit 1,5 miljoen, laat de onbeschoften maar uit hun dikke nek kletsen en laat ze de zee helemaal opdrinken als , blijf beschaafd en niets aantrekken, wij leven in de zonde bok liefhebbers maatschappij. Dus niet Nederlanders van Marokkaanse afkomst plegen 1499850 misdrijven per jaar ???

JoopSchouten
JoopSchouten15 jul. 2013 - 16:00

Spreken we nog af voor de barbecue? ; )

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 jul. 2013 - 16:00

''Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Archimedes, Plato, Aristoteles, Socrates, Zeno, Cicero en Marcus' Aurelius geen Moslims waren.....:'' De maan en de zon zijn van vitaal belang in het dagelijks leven van elke Moslim. Aan de hand van de maan bepalen Moslims het begin en eind van de maanden in hun maankalender. Aan de hand van de zon berekenen de Moslims de tijden voor het gebed en vasten. Het is tevens astronomie waarmee Moslims de precieze richting van de Qiblah bepalen, om richting de Ka'bah in Mekka te staan tijdens het gebed. De meest precieze zonnekalender, superieur aan de Julian, is de Jilali, ontwikkeld onder de supervisie van Umar Khayyam. De Qoraan bevat vele referenties naar astronomie.

1 Reactie
Gelijkhebber
Gelijkhebber15 jul. 2013 - 16:00

De tijd wordt allang niet meer afgeleid van de zon. De seconde - grondeenheid van de tijdrekening - is afgeleid van cesium-atoomklokken. Niks zon, maan en middeleeuwse astronomie maar hedendaagse natuurkunde.

[verwijderd]
[verwijderd]15 jul. 2013 - 16:00

Ik stoor mij niet zozeer aan Wilders of wie dan ook bij de PVV. Ik stoor mij eerder aan mensen bij het CDA en de VVD met Wilders-standpunten om de achterban van Wilders te paaien en te verleiden op hen te stemmen. Zo krijgt de Wilders-politiek (in light-versie meestal) toch nog voet aan de grond in Nederland, via CDA- en VVD-politici. Daar schuilt het gevaar voor moslims.

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 jul. 2013 - 16:00

Eerst, wil ik je met grote plezier fijne en leuke Ramadan dagen toewensen, met veel geluk en goede gezondheid. Ten tweede, ik ben helemaal met je eens. Het CDA en de VVD, mammá mia!! Mensen die achte de rug schelden en beledigen dát zijn gevaalijker en enger dan mensen die met de hulp van een megafoon mij uitschelden en schofferen.

Gelijkhebber
Gelijkhebber15 jul. 2013 - 16:00

Hassan, interessante analyse. Welk gevaar voor moslims bedoel je hier? Vind je dat er in Nederland ruimte moet zijn voor kritiek op de islam ? Is alles en iedereen die niks met de islam heeft en dit ook wil laten blijken Wilders-light?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 jul. 2013 - 16:00

Ik zie Wilders als een stok in de wiel van de Nederlandse democratie, gezet door onbekenden uit het buitenland, u ook?

2 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer15 jul. 2013 - 16:00

"Ik zie Wilders als een stok in de wiel van de Nederlandse democratie, gezet door onbekenden uit het buitenland, u ook? " Het eerste is zondermeer waar. Het tweede zie ik anders. Wilders is wanhopig in het buitenland op zoek naar medestanders. En dat betreft zowel geld als geestverwanten. Dat er voor het geld een tegenprestatie verlangd wordt zal wel zo zijn maar ik denk niet dat het buitenland in eerste instantie naar Wilders is toegekomen. Het is andersom. Dat tekent overigens zijn wanhopige situatie.

JoWe62
JoWe6215 jul. 2013 - 16:00

Nee Moustafa, ik zie Wilders als een persoon die opkomt voor de vrijheid van meningsuiting, die zegt waarop het staat. Dat is toch wat we willen in een democratie?