Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ik ben 'een kontlikker van de Hollanders'

  •  
11-06-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
149 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Ze zeggen dat ik een spion ben, een knuffel-Koerd, anti-moslims, anti-Turken, anti-allochtonen en ga zo maar door
Mijn stuk van 1 juni heeft een hoop bij de lezers losgemaakt. Ik ontving hoofdzakelijk positieve reacties – nieuwe invalshoek, open, eerlijk, bruikbare opvatting -, maar ook negatieve. Ik wil hier reageren op de aanvallende, discriminerende en racistische respons. Een paar van die reacties wil ik met u delen.
Ze zeggen dat ik een spion ben, een kontlikker van de Hollanders, die kut-Hollanders zullen blij zijn met mij, ik ben een terrorist, ik ben een knuffel-Koerd, ik ben een allochtoon, ik ben anti-moslims, anti-Turken, anti-allochtonen en ga zo maar door. Al deze reacties kwamen uit de hoek van pro-Denk- en pro-AKP-mensen met een Turkse of Marokkaanse afkomst. Van blanke racisten heb ik geen enkele negatieve of aanvallende reactie vernomen.
Ja, ik ben een van die kut-Hollanders, en jij? Ja, ik doe er niet aan mee Nederland onveilig te maken, en jij? Ik strijd ervoor om mijn plek te creëren, en jij? Ik wil iets terugdoen voor dit mooie land, en jij? Ik bedreig mensen niet omdat ze kritisch zijn, en jij? Ik stel me niet als slachtoffer op en maak geen onderscheid tussen zwart, wit, moslim, homo, hetero of christen, en jij? Ik zie Nederland als mijn thuisland, en jij?
Democratisch rechtssysteem Als je denkt dat ik door jouw intimidatie stop met schrijven, dan heb je het mis
Jij volgt alle gebeurtenissen in je land van herkomst, je kent alle zangers, welke zangers het doen met welke actrices, je volgt alle series via de schotel. Wat weet je over de maatschappij waarin je leeft, hoeveel andere vrienden en contacten heb jij dan van je eigen ras, cultuur, religie? Je bent zeer actief bij de verkiezingen in je land van herkomst, maar hoe actief en geïnteresseerd ben je bij de verkiezingen in Nederland? En als je denkt dat ik door jouw intimidatie stop met schrijven, dan heb je het mis.
Vergeet niet dat je de vrijheid om te zeggen wat je wilt zeggen te danken hebt aan het democratische rechtssysteem van de kut-Hollanders. Het is raar, maar wel waar: een deel van de migranten/moslims is niet van plan zich aan te passen, maar wil het liefst dat wij ons met z’n allen aan hun gewelddadige ideeën aanpassen.
Hoezo hebben moslims/migranten in Nederland geen kans en ruimte om succes te boeken? Er zijn er genoeg die aan de top zitten. Politici, cabaretiers, muzikanten, dichters, schrijvers, journalisten, voetballers.
Je kunt niet alleen blijven profiteren en je vervolgens als een gast gedragen Weg met de term integratie, daar heeft niemand wat aan. De vraag moet zijn: zie je Nederland als een veilige haven voor jezelf en zo ja, wat doe je eraan om die haven nog veiliger te maken voor alle anderen? Zie je dit land niet als een veilige haven, wat is dan je plan voor jouw toekomst? Je kunt niet alleen blijven profiteren en je vervolgens als een gast te gedragen en te verwachten dat al die inwoners van de veilige haven zich aan jou gaan aanpassen.
Natuurlijk moet iedereen zich aan de wet houden en wie dat niet doet moet hard worden aangepakt, via de wet. Dit land biedt genoeg ruimte en kansen op succes en carrière.
Dit artikel verscheen eerder in de Volkskrant
 

Meer over:

denk, politiek, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.