Joop

IJsland zet Mark Zuckerberg op briljante wijze te kakken

  •  
13-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-11-13 om 11.49.38
Hilariteit alom nadat Mark Zuckerberg onlangs in een houterige video aankondigde dat Facebook voortaan door het leven gaat als Meta, inclusief een vooruitblik op een uitgebreide interactieve wereld. Misschien wel de mooiste reactie daarop komt uit IJsland, dat deze week de Meta-video parodieerde om te laten zien dat de echte wereld nog veel mooier is. En je hebt er geen rare virtual reality-bril voor nodig.
Video niet te zien? Klik hier.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

FredD2
FredD214 nov. 2021 - 4:21

Ik zit net te kijken, maar dit kan je ook virtueel. Dan heb je geen last van de koude, je hoeft niet bang te zijn dat je de natuur kapot trap en dat is nog altijd beter dan vliegen voor het klimaat. Niet alleen dat, het is dan ook veel goedkoper en voor iedereen bereikbaar, ook voor zwaar gehandicapte mensen. Nu in de tijd van Corona is het ook veel gezonder om alles virtueel te doen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 19:54

Dat is een knetterduur land dat IJsland en helemaal niet toegankelijk voor het grootste deel van de wereldbevolking - Veel mensen woning in lelijke steden vol auto's en stank en kunnen nooit ergens anders heen. Je kunt dan natuurlijk lijm gaan snuiven of je pakt je VR-Bril van de action. Wat ik wil zeggen is dat het niét het geniale antwoord is dat sommigen er in zien .

1 Reactie
Radio-Head
Radio-Head14 nov. 2021 - 8:00

@Griezel Goedemorgen Griezel, ik vind het een goede reactie. Misschien een gedachte kronkel ter aanvulling, Want het open landschap doet zoveel, het zuigt wanneer men het wil zien de onmacht weg, en doet woede verdwijnen als Sneeuw voor de Zon, dus voor die mensen die dat soort landschappen bewonen en zich daarmee ook kunnen verbinden, is het makkelijker wegen te vinden om balans te verkrijgen en te behouden. De frictie bevind zich in het (kunnen en mogen) prikkelen door steeds groter wordende ego,s->sociopaten (waarvan hun projectie terug te vinden is in hun escapisme->Mars, ruimtevaart- en misantropie), van het sociale dier in de mens. Het is het mogen (door de Wil tot Macht) de-evolueren van die mens, via het gebruik maken van hun overlevingsdrang in de steeds dichter bevolkte agglomeraties (chaos) en daarop volgende zucht naar gemak en conformisme tot een gedomesticeerde chemicaliën slurpende, data producerende zombie. De Tweede wet thermo dynamica, maakt het, dat ik het niet veroordeel maar het een logisch verhaal kan vinden. Björk - Jóga https://www.youtube.com/watch?v=loB0kmz_0MM

EenMening
EenMening13 nov. 2021 - 17:39

Nieuwe technologie belooft altijd gouden bergen maar na een tijdje blijkt het grotendeels klatergoud te zijn. Dat geldt met name voor de producten van de technologiereuzen. Het internet zelf bleek begin 2020 van onschatbare waarde te zijn: dankzij het internet kon de wereld redelijk goed doordraaien. Zonder het internet had zo'n beetje alles op z'n gat gelegen.

7 Reacties
Bouwman2
Bouwman213 nov. 2021 - 18:33

De technologie is inderdaad waardevol en onberispelijk , maar net als met een keukenmes, je kunt er schade mee aanrichten. Maar men gaat toch niet de messenfabrikant de schuld geven al er iemand met een mes in zijn rug wordt gestoken?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 19:49

Ik denk dat we zonder internet een betere wereld hadden gehad

EenMening
EenMening13 nov. 2021 - 20:29

@Griezel In principe heeft elke nieuwe techniek positieve en negatieve kanten. Dat geldt voor het internet maar ook voor auto's, energiecentrales, wolkenkrabbers, windmolens, fabrieken en moderne landbouw. Het is niet vreemd dat veel mensen verlangen naar een ver verleden toen het leven nog simpel en overzichtelijk was. Maar toen was het leven vaak "nasty, brutish and short". Een holbewoner vroeg zich ooit verbijsterd het volgende af: "We eten gezond, we bewegen voldoende en toch worden we maar 30".

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland14 nov. 2021 - 0:35

Die holbewoner bewoonde ten eerste geen hol en werd heel wat ouder dat dertig . Die had het al een stuk beter dan vele generaties na hem die de landbouw bedreven. Kindersterfte haalde vooral gemiddelden uit het verleden onderuit dat dus een vertekend beeld geeft van de gemiddelde zich afvragende 'holbewoner' . Maar nu de wereld zich steeds meer achter deze schermpjes begint af te spelen zie ik voornamelijk dat we dingen kwijtraken en weinig schijnen te winnen.

HarrieV2
HarrieV214 nov. 2021 - 7:18

@ Griezel Een betere wereld zonder internet? Dan kun je ook (weer eens) vragen gaan stellen bij de telefoon en televisie en misschien zelfs bij de boekdrukkunst. Wat denk ik van toepassing is bij geen internet is het spreekwoord 'zalig zijn de onwetenden'. Zonder internet hadden we dus rustiger kunnen slapen. Maar ja, of dat beter zou zijn voor de wereld waag ik te betwijfelen.

ton14024
ton1402414 nov. 2021 - 9:14

´´In principe heeft elke nieuwe techniek positieve en negatieve kanten.´´ Tot je van Glasgow hebt gehoord.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland14 nov. 2021 - 15:43

alles is in hyperdrive gegaan (wat de aarde niet aan kan) en wij zijn allemaal zombies (dus doen we niks) dat is wel iets anders als boekdrukkunst

Jozias2
Jozias213 nov. 2021 - 16:18

IJsland. Daar zal hij van onder de indruk zijn. Volgens mij is het vermogen van zuckerberg net zo hoog als het hele BNP van IJsland.

FredD2
FredD213 nov. 2021 - 14:41

Nou, daar zal hij van onder de indruk zijn... Moet hij weer zijn tranen drogen met 100 dollar biljetten.

EenMening
EenMening13 nov. 2021 - 14:16

Toch ben ik van mening dat de techgiganten moeten worden opgesplitst. Dat is trouwens een van de weinige dingen waar zowel Democraten als Republikeinen het over eens zijn. De Amerikaanse antitrustwetgeving is vooral gericht op consumentenbescherming en dus niet geschikt om de technologiereuzen aan te pakken omdat die hun "producten" gratis leveren.

Farmer2
Farmer213 nov. 2021 - 13:38

Mark krijgt veel gratis reclame van de media en politiek ! ( dezelfde media waar de Facebookgebruikers een hekel aan hebben )

Wieowie
Wieowie13 nov. 2021 - 13:30

“ En je hebt er geen rare virtual reality-bril voor nodig“ Wel enorm veel stinkende vliegtuigen om iedereen daar te brengen en weer terug te brengen. Kerosine. Lawaai, etc.

2 Reacties
badgast
badgast13 nov. 2021 - 17:07

Wel eens gehoord vaan zeilboten?

Wieowie
Wieowie13 nov. 2021 - 21:21

Zeker, maar er zijn enorm weinig gezinnen die met hun kinderen even naar IJsland gaan zeilen met de voorjaarsvakantie met 3 graden. Nog los dat veel landen niet aan zee liggen.

Bouwman2
Bouwman213 nov. 2021 - 13:28

Gisteren zag ik de film Ou revour, la haute. Een parafrase van wat een kennis tegen haar schoonzus zei bij het afscheid: ou tot ziens in de hemel. Ik vond het een meesterlijke film, zeker een van de allerbiste.van de Franse cinema.Met ook- want je moet niet afdwalen van het bakje brokken - prachihe maskers. Het leven is een maskerade. En niet gezien op een beaalzender, maar gewoon op CANVAS. Ja mensen, vroeg of laat kijk je CANVAS, en hopelijk niet TE laat.

1 Reactie
ton14024
ton1402414 nov. 2021 - 9:18

´´Het leven is een maskerade.´´ Volgens de man met de puntmuts.

Winterdepressie
Winterdepressie13 nov. 2021 - 13:01

Dit is behoorlijk van het niveau "Netherlands second". Erg leuk en raak.

1 Reactie
Wieowie
Wieowie13 nov. 2021 - 21:23

Het beleid van IJsland is erop gericht om zo veel mogelijk mensen de boot of vliegtuig te laten pakken voor heel wat km. Dat moet toch anders kunnen met VR

Oki Doki
Oki Doki13 nov. 2021 - 11:46

Ik denk dat de echte wereld inderdaad mooier is dan de virtuele. Daarnaast vraag ik me af of die virtual reality-brillen mensen niet hartstikke blind maken, je zit immers met je ogen heel erg vlakbij een scherm.

1 Reactie
Winterdepressie
Winterdepressie13 nov. 2021 - 14:41

VR is al 40 jaar een hype en meer dan dat zal het ook niet worden. Zo'n plastic gevaarte is niet echt leuk om lang op te hebben. Ook sinds het succes van Oculus, nu dus van Feestboek is het niet meer dan een hebbedingetje voor een niche publiek. Pas wanneer het mogelijk is om beelden rechtstreeks je brein in de pompen zal VR en AR daadwerkelijk een kans hebben om algemeen gebruikt te worden en dat duurt nog wel een tijdje voordat de techniek zover is. Verder is alles dat aangeboden wordt in VR vooral grafisch leuk maar inhoudelijk behoorlijk ondermaats. Of je ogen er aan kapot gaan denk ik niet, maar je goede smaak waarschijnlijk wel.

Petra Privacy
Petra Privacy13 nov. 2021 - 11:41

Een terechte reactie uit IJsland. Wie het ooit een keer kan doen, doe het maar. Het land is zo bizar mooi. Maar de natuur bepaald daar het leven nog en de mens is maar een diersoort die even op bezoek is. Ik heb het mogen doen, met Anders Reizen uit Belgie als reisorganisatie en ik had het voor niets willen missen. Het vraagt om een stevige mentaliteit, humor en het nemen van verstandige risico's, maar vooral al je zintuigen aanzetten. Er is zoveel natuur om van te genieten. Het leven vibreert, danst, glanst en geeft je ook alle rust en ruimte. Vooral de frisse lucht, de eindeloosheid en die enorme oceaan die je overal ziet. Als Ierse delen we dezelfde Moeder, het zijn eilanden die nog van het leven houden.

Le Chat Botté
Le Chat Botté13 nov. 2021 - 11:06

In your greedy face, zuckerberg! ????