Joop

IJskoud de beste

  •    •  
04-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IJskoud-de-beste__1_.jpg
Cartoon van Adriaan over de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen

Meer over:

cartoon, politiek
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (22)

Jahannas
Jahannas4 mrt. 2010 - 7:29

Gepiekt op de winterspelen... op de zomerspelen echter zal z'n podium snel gesmolten zijn...

JoopSchouten
JoopSchouten4 mrt. 2010 - 7:29

Het is een zwarte dag voor sociaal Nederland. De polarisatie is een feit. 'Onderwijzend Nederland' heeft veel uit te leggen en extra werk te verrichten. Ik hoop dat Joop.nl 'het tegenoffensief' de komende 100 dagen gaat uitbreiden. Ik wil m'n land terug.

doeidoei
doeidoei4 mrt. 2010 - 7:29

Het recept voor deze bittere pil gaat als volgt: marginaliseer rond de 2 miljoen Nederlanders en pluk de vruchten. Ga de komende 100 dagen zo door, en het worden er misschien wel 2,5 of 3 miljoen. Tot die essentie doordringt, verrechtst Nederland in rap tempo. Was u niet gewaarschuwd? Ooit Fortuyn horen spreken?

mees.
mees.4 mrt. 2010 - 7:29

Met overwinningen op sportgebied zijn wij alle Nederlanders altijd blij en trots....ALLEMAAL. Nu zijn er velen bang. Nu staat er een kille koude autistische figuur op een plaats waar hij niet hoort. Toch hoop ik dat degenen die op de PVV gestemd hebben eindelijk eens zelf gaan voelen hoe het is hoe kil en koud hij hen zal benaderen. Ze zeggen altijd,dat wat in Amerika is komt hier altijd later,we zullen maar denken dat het hetzelfde als Bush zijn periode.....Nederland zal het ravijn in geduwd worden en we moeten met ons allen straks de troep opruimen die deze personen hebben achtergelaten. Tijdens de zwaarste economische crisis mensen aan het bewind die niets snappen van waar ze mee bezig zijn. Wens Nederland heel veel succes de komende tijd. Het land krijgt wat het verdient,men heeft er hard om geroepen.

Chaki
Chaki4 mrt. 2010 - 7:29

Gruwelijk beeld, Adriaan. Ik krijg het er koud van. IJskoude Zuiderzeegemeente. Wat daar boven komt drijven, brrrrr. Had gewoon zee moeten blijven.

Opinius
Opinius4 mrt. 2010 - 7:29

ik snap de prent wel ,het ijzige podium waar hij op staat smelt al onder hem weg,en zal van korte duur zijn . A)het regeer podium is daarom bij voorbaat al niet weerbestendig en getuigt allesbehalve van een solide beklimming. omdat hij incompetente mensen heeft om te kunnen besturen. B) de plekken naast hem zijn pijnlijk leeg gelaten . nou dat laatste hoop ik vooral dat dat blijft , weg macht. opgelost en weg gesmolten door de zon. moge de zon van links opkomen .

rgeurtsen
rgeurtsen4 mrt. 2010 - 7:29

Prachtige ambigue prent. Klasse. Bijna elk interpretatie die ik hier las past. hij is nummer één in een ijskoude wegsmeltende (ten ondergaande)wereld (lees Nederland - met zijn beperkte nationalistische opvattingen die sinds Bolkenstein in zwang zijn). Hij is nummer één op een podium dat wegsmelt - de macht en invloed van politiek en bestuur. Dat is een populair beeld, dat helemaal niet klopt maar ook populair is aan de borreltafel. Domme zelfdestructie is dat. Het belangrijkste van de tekening zijn de plasjes waar ooit anderen ook Wilders stonden... en kijk daar bij die voeten van Wilders, hij smelt nu al, of zou dat het plasje van zijn gesmolten voorganger zijn? Adriaan, you're my man.

[verwijderd]
[verwijderd]4 mrt. 2010 - 7:29

Het is zeker een zwarte dag voor Nederland! Maar ik maak me ook geen al te grote zorgen. Mocht de "gebleekte verlosser" de peilingen in daadwerkelijke zetels weten om te zetten en vervolgens de verantwoordelijkheid van het regeren aan te gaan, dan zorgt de dommigheid van zijn discipelen er ongetwijfeld voor dat dat Kabinet geen lang leven is beschoren. Deze filmpjes op YouTube spreken boekdelen: http://www.youtube.com/watch?v=iRKjA_sG5RM Natuurlijk is het land dan wel onbestuurbaar in tijden van crisis. Dat baart me dan nog de meeste zorgen.

1 Reactie
omaoeverloos
omaoeverloos4 mrt. 2010 - 7:29

Ken je de dames Vogelaar en Herfkens nog?

Gelijkhebber
Gelijkhebber4 mrt. 2010 - 7:29

Onbegrijpelijk hoe verkrampt en vooral ondemocratisch linkse opiniemakers en grappenmakers reageren op de PVV. Kennelijk is democratie voor hen alleen goed als het leidt tot onvoorwaardelijke steun voor links en de multiculturele samenleving. Wilders speelt het spel volgens de regels van de democratie. Pak hem aan op zijn gebrek op inhoud op andere thema's dan immigratie en Islam. Mensen die gillen dat Nederland verrechtst is en hun land terug eisen zien over het hoofd dat Wilders bij lange na geen meerderheid heeft. In de peiling van NOS-ANP zou de PVV ca. 18% van de stemmen binnen halen. Ver van een meerderheid

3 Reacties
Klaas2
Klaas24 mrt. 2010 - 7:29

-[Wilders speelt het spel volgens de regels van de democratie. ]- Het kan ook niet anders, als je wilt regeren moet je gekozen worden. Alle partijen kunnen niet anders dan deze regels volgen. -[Pak hem aan op zijn gebrek op inhoud op andere thema's dan immigratie en Islam.]- Zijn rechtse politiek wordt regelmatig besproken, maar Wilders zelf profileert zich als Islamofoob. -[Mensen die gillen dat Nederland verrechtst is]- "Gillen" is een term die duidt dat mensen iets zeggen in een reflex, het is denigrerend bedoeld. Ik zie geen reden om mensen te beledigen. Jij wel? Jammer.

Irmaatje
Irmaatje4 mrt. 2010 - 7:29

Verkrampt? Volgens mij is heel Nederland verkrampt. Gisteren stonden er uitsluitend foto's van stemmende PVV'ers in de kranten. Alle aandacht ging naar Almere en Den Haag. Het hele land is geobsedeerd door 1 man en zijn beweging. Van eerlijk belichten is amper sprake. Zelfs hier op joop, wat toch een links georienteerde krant zou worden, is het iedere dag Wilders, Wilders, Wilders. Zoveel publiciteit zou andere partijen kapitalen kosten!

Jacoozzy
Jacoozzy4 mrt. 2010 - 7:29

PVV Democratisch ?? Ammehoela ! Het enige lid is nog de leider ook en die duld geen tegenspraak, kijk maar naar de slaafjes als GW aan het woord is. Een democratische partij heeft leden die mee mogen stemmen, dus . . . .

mcleaver
mcleaver4 mrt. 2010 - 7:29

Lekker weer Gekke Geert de schuld geven van alles. Als de gevestigde partijen nou eens de imaam net zo hard aan zouden pakken als de bisschop van Den Bosch, was de PVV niet zo populair. Lekker om 20 procent van de stemmers als dom te bestempelen.

2 Reacties
Klaas2
Klaas24 mrt. 2010 - 7:29

Dat klopt, de hoofddoekjes zijn een groot probleem, en de oplossing is om deze te weren bij gesubsidieerde voetbalclubs.

Dehnus
Dehnus4 mrt. 2010 - 7:29

Sorry, mijn reactie staat per ongeluk boven jou. Ik denk dat ik niet goed op het reageer linkje geklikt heb, mijn excuses hiervoor.

Dehnus
Dehnus4 mrt. 2010 - 7:29

Is er een Iman geweest die wat gezegd heeft dan deze dagen? Heb ik wat gemist, ben nog al anti Geloof, vind ik jammer. Maar goed, verder heb ik en vele linkse mensen met mij nooit een PVV stemmer dom genoemd, dus enige nuance zou wel leuk zijn in jouw uitspraak. Verder zijn Imans die dat soort uitspraken deden ook aangepakt, net zo als de Bisschop van Den Bosch, alleen het COC schreeuwde een beetje hard. Een van de redenen dat ik als homoseksueel het niet zo voor heb met het COC en Ruud Krol, ze schreeuwen mij te vaak te hard en geven daardoor het probleem meer aandacht dan nodig is. Waardoor sommige mensen juist slecht over homoseksuelen gaan denken. Ik heb uit ervaring ondervonden dat dit trouwens echt niet gelimiteerd is aan onze Moslim medemens, mijn ouders hebben vaak thuis briefjes gekregen in de brieven bus van de Pinkster gemeente, waarin word verklaard dat er voor mij en mijn zondige levensstijl word gebeden en dat hun nog gered kunnen worden. En dan laat ik de gemenere verwensingen maar even achterwege (van bijvoorbeeld de Baptisten en Apostolische Kerk). Vreemd dat ik trouwens nooit problemen heb met de Jehova getuigen en zelfs vrienden heb die deze stroming aanhangen. Maar goed, elk geloof heeft mensen met lange tenen in zijn gelederen. Sorry voor de lange reply, maar ik voelde een beetje alsof ik hierop most reageren, toen je de Bisschop van Den Bosch aankaartte.

1 Reactie
Gelijkhebber
Gelijkhebber4 mrt. 2010 - 7:29

Ruud Krol??? Linksback van het grote Oranje in '74. Je bedoelt natuurlijk Henk Krol.

doeidoei
doeidoei4 mrt. 2010 - 7:29

uit de bijdrage van vandaag 10.44 uur van .Franke: "Ik weet niet meer wie ik kan vertrouwen. Liepen ze nou maar met een NSBmeeuwtje op hun revers... net zoals ik een SPtomaatje op mijn revers heb." kennelijk heeft de morele vrije val ter linker zijde het dieptepunt nog niet bereikt. De aanslag kwam recent al eens van links. Moeten we ons wederom zorgen maken? vrij naar de heer J. Marijnissen: het begint met woorden, woorden hebben een betekenis, met woorden schep je afstand of bouw je bruggen ....

3 Reacties
Klaas2
Klaas24 mrt. 2010 - 7:29

-[het begint met woorden, woorden hebben een betekenis, met woorden schep je afstand of bouw je bruggen .... ]- Dan zullen we het over de woorden van Wilders maar niet hebben, wat die allemaal presteert om te zeggen.

mees.
mees.4 mrt. 2010 - 7:29

Het lijkt mij dat je daarvoor bij je grote blonde leider moet zijn....die weet heel goed wat hij met woorden kan bereiken. Gisteren na de verkiezingsuitslag ging hij er gewoon meer door...hij blijft discrimineren,haatzaaien. Één ding weet ik 100% zeker. Vóór de rechtbank komt hij daar niet mee weg. Mooie situatie hebben we straks....een leider in dit land die een vonnis aan zijn broek krijgt. Nederland linea recta het riool in,economisch zowel als op gebied van beschaving. De situatie zoals die nu is in dit land is nog nooit zo erg geweest en dat komt echt niet door een aantal marokkaanse pubers die het in hun buurt verpesten. Die moeten keihard aangepakt....maar de straten willen schoonvegen van meisjes en vrouwen met hoofddoekjes.....alsof zij schuldig zijn aan alles. Ik vind het diep en diep beschamend. In al de jaren dat ik leef en al veel heb meegemaakt is dit iets wat ik in mijn leven nog nooit in Nederland heb meegemaakt. Ik schaam mij diep. De echte schaamte komt van anderen ook nog wel.

Dehnus
Dehnus4 mrt. 2010 - 7:29

Welke aanslag kwam van links? Ik begin daar zelf een beetje stront zat van te worden. Volkert van de Graaf was een persoon die een milieu activist/terrorist was en hij was ook nog eens niet zo goed bij zijn hoofd. Ik vindt het van de zotte dat sommige rechtse mensen dit in de schoenen van hun linkse medeburgers schuiven, terwijl die er helemaal niks aan konden doen. Doe toch eens een beetje normaal en ga geen mensen over een kam scheren op hun politieke ideeen, dan is er een heel groot risico dat het eens goed fout gaat. Er zijn trouwens ook rechtse milieu activisiten, zoek ze maar eens op.