Joop

'Iets is gewoon waar als Mark Rutte het zegt'

  •  
24-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2196 keer bekeken
  •  

Afgelopen weekend was oud-minister Henk Kamp (VVD) te gast bij Buitenhof waar hij de kans kreeg te vertellen hoe hij nou zelf vond dat het was gegaan in Groningen. Hij speelde immers lange tijd een sleutelrol in het gasdrama. Druktemaker Ellen Deckwitz zat voor de tv en zag ‘een ontnuchterend gesprek’:

‘Zo vond Kamp dat de beving van Huizinge in 2012 niet genoeg reden was om de winning omlaag te draaien. Nee, hij stelde bij zijn aantreden als minister van Economische Zaken in 2012 eerst veertien onderzoeken in. Want tja, die scheuren in de Groningse woningen, die konden ook door een ondergrondse vulkaan of zo komen.’

Het meest ontluisterende vond Deckwitz nog wel dat Kamp met droge ogen beweerde dat als Mark Rutte iets zegt, dat gewoon waar is, omdat Rutte de waarheid spreekt. Want Mark Rutte liegt niet onder ede, ook niet als hij plots geen actieve herinnering meer heeft aan vertrouwelijke aan hem gerichte memo’s.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

Sonic2
Sonic225 okt. 2022 - 9:55

Ik ben groot fan van Deckwitz, maar ik vind dat links( ook "rechts "trouwens) altijd onnodig veel gefocust is op Rutte. Rutte liegt en Rutte is een neoliberaal. Rutte zit er voor de macht, maar Rutte is vooral een VVD'er waarvan je weet hoe een VVD'er is. Het verbaast me ook niet hoe Nederland nu wordt geregeerd. De VVD maakt het ook geen zak uit dat er armoede en ongelijkheid is. En dat de VVD het belang van geld boven mensen zet is ook al 40 jaar zo. Het grote probleem zit bij de " sociaal liberalen"' van D66. Bij de "christelijke socialen" van CU en bij de "linkervleugel" van het CDA die sinds het vertrek van Aantjens al is opgeheven. Ze doen er althans niet echt meer toe. En de gedogers van GL en PvdA. Die wel gedogen, maar er ook niet super veel uit halen. Rutte is allang het probleem niet meer. Het zijn de mensen die hem in het zadel houden. En als we dat niet goed benoemen en analyseren dan denken we straks dat een mogelijk vertrek van Rutte echt iets oplost. Hoekstra en Kaag gaan de problemen in Nederland ook absoluut niet oplossen. Of heeft iemand hier die overtuiging?

2 Reacties
vdbemt
vdbemt25 okt. 2022 - 13:07

"Hoekstra en Kaag gaan de problemen in Nederland ook absoluut niet oplossen" En laat dat nou het enige alternatief zijn. Of toch niet? Ik blijf het 'knap' vinden hoe iemand een betoog op kan bouwen dat de schuld legt, niet daar waar het probleem begint, maar waar er wordt meegelopen. Of nog sterker. Bij de tegenstanders. We hebben te maken met effecten van ruim 13 jaar Rutte's VVD. Waarvan 5 jaar D66. Hoe zijn dan de effecten van ruim 13 jr Rutte vooral de schuld van D66? En al helemaal GRL? Die geen enkel jaar heeft meegedaan?

Sonic2
Sonic225 okt. 2022 - 17:31

@vdbemt Waarom verlengen partijen die zich sociaal noemen elke keer het premierschap van Rutte? Waarom slikt Segers meloenen door? Waarom noemt het CDA zich een middenpartij? Waarom wil Samsom op de termen van de VVD( die de PvdA nodig had) compromissen maken? Wat mij betreft was Rutte met zijn 34 zetels de oppositie in gegaan. Of hij had een handtekening onder een links programma kunnen zetten. Van de VVD en Rutte kan je niets anders verwachten. Van andere partijen mag je wat anders verwachten. Samsom had in 2012 hetzelfde moeten doen. Geen coalitie sluiten met Rutte, maar samen met SP, D66 en CDA een coalitie maken. Eventueel met GL er als gedoogpartner bij. Waarom moet links of "sociaal liberaal" links altijd de rommel van Rutte opruimen? Ik stoor me hier aan al die mensen die niets anders kunnen doen als op Rutte schelden. Bijna alle partijen zijn met de gas affaire in Groningen in de fout gegaan. De toeslagen affaire ontstond door schreeuwerige populisten in de 2e kamer. Die Stalin achtige maatregelen wilde tegen "profiteurs". Ik vertik het om de geschiedenis te vervalsen en te doen alsof het allemaal Rutte zijn schuld is. En alsof hij alleen regeert. Ook al maakt met dat hier ook bij links een paria. Dat doet me eigenlijk niets meer.

Zandb
Zandb25 okt. 2022 - 6:09

Ach, hoe veel waarde kun (wil) je hechten aan iemand die van mening is dat als een ander iets zegt, dat 'de' waarheid is? Geen enkele, toch?

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout24 okt. 2022 - 23:19

Henk Kamp word door VVD vooral ingezet als joker bij nakend gezichtsverlies..

TeeJee2
TeeJee224 okt. 2022 - 19:21

De heer Rutte liegt als hij ademt.

1 Reactie
Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa25 okt. 2022 - 12:25

Rutte heeft het liegen uitgevonden.

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen24 okt. 2022 - 19:12

'Ik geloof Rutte ziezo als hij iets zegt', die uitspraak viel mij ook op inderdaad. De heer Kamp heeft toch een aantal leugens gemist de afgelopen twaalf jaar. Rutte presteert het zelfs om 'naar eer en geweten te liegen' (9m. 13): https://www.youtube.com/watch?v=eCITmCo9Xek

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout24 okt. 2022 - 18:59

Nog even en Buitenhof heeft ongeveer dezelfde allure als "Juinen," in de jaren '80 als de meest milde 'satire' van Van Kooten en De Bie.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt24 okt. 2022 - 19:58

Ik weet niet of ik dit goed begrijp. De interviewer deed het uitstekend. Maakte het Kamp zichtbaar ongemakkelijk. In de Kamer lulde Kamp iedereen negerend altijd plat. Bij de goede kijker hier is hij volledig door de mand gevallen.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout24 okt. 2022 - 23:58

Voor mij viel er niets te zien, omdat ik als insider weet hoe er gesjoemeld is met het begrip ''leveringszekerheid'' gedurende zo'n dertig jaar. (nou ja, de politieke keuzes bleven dezelfde als in de jaren '90 toen ik er werkte ook na de meer recente vernielingen aan huizen c.q. veranderden te langzaam door de valse inhoud van leveringszekerheid waaraan Kamp vast houdt).

Break on through
Break on through24 okt. 2022 - 18:55

Heb het zondag gezien. Twee begrippen schoten door m'n hoofd. "Ich habe es nicht gewusst" en inderdaad, "Als Mark iets zegt dan is dat zo" Voor de rest ben ik menig maal uit de bank gesprongen uit pure woede en afgrijzen. Henk Kamp zit knap klem in dit dossier.

KritischKijken
KritischKijken24 okt. 2022 - 18:04

Wat een vraag ook... Wat had je gedacht wat Kamp zou zeggen...

1 Reactie
LaBou
LaBou 25 okt. 2022 - 6:29

Laten we eens uitgaan van het meest onwaarschijnlijke: de waarheid?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa24 okt. 2022 - 17:38

Het is gewoon waar, omdat hij het zegt hahaha Klinkt een beetje als een sektelid, die praat over zijn goeroe.

Bouwman2
Bouwman224 okt. 2022 - 17:29

Met Henk Kamp vind ik dat onderzoek eerste maar es plaatst moet vinden. Zonder onderzoek komt er ook geen geneesmiddel op de markt. Natuurlijk zijn er mensen die onderzoek nutteloos en overbodig vinden. Dat zijn degenen die het houden bij de pilletjes en drankjes van de homeo pathische industrie. Die liever naar de piskijker en de wichelroedeloper gaan dan naar de reguliere arts. Die mensen zijn te raden noch te helpen. De keus is: in de kou met het gevoel dat je gelijk hebt , of met de CV aan en het gevoel dat Henk Kamp gelijk heeft. En dan maar lekker lezen in Zwaarmoedige verhalen....

1 Reactie
Gio Servas
Gio Servas25 okt. 2022 - 4:42

Nu ben ik dan zo iemand die 200000 jaar overleven idd niet negeert tegenover de 150 jaar medicijnkunde. Zo iemand die liever geneeskunde volgt dan medicijnkunde en iemand die met natuurmiddelen problemen heeft weten op te lossen zonder dat ik de rest van mijn leven gif of zwaarverslavende drugs hoef te slikken. Want het leven kan soms simpel zijn. Als er geen zuurstof is, dan kun je niet ademhalen en als je dat nog eens maandenlang wilt onderzoeken, dan betwijfel ik of dat wel goed gaat.