Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

‘Iets benoemen als terreur geeft de andere partij niet het recht om aansluitend tienduizend burgers te doden’

  •  
09-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2188 keer bekeken
  •  
dolfjansen

Mensen die decennialang tegenover elkaar staan, kunnen vrede en medemenselijkheid laten overwinnen, weet Druktemaker Dolf Jansen dankzij Noord-Ierland. Hetzelfde wenst hij de bewoners van Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever toe. “Dat Hamas een terreurorganisatie is, lijdt geen enkele twijfel. Dat ze afgrijselijke middelen gebruiken ook niet. Maar iets benoemen als terreur geeft de andere partij niet het recht om aansluitend tienduizend burgers te doden en honderdduizenden levens te vernietigen. Sterker nog, dat laat je afzakken naar het niveau van de terrorist.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (44)

dirk den boer
dirk den boer11 nov. 2023 - 14:06

Ook Robert Vuijsje vandaag in de weekend NRC denkt dat uiteindelijk alle mensen (dus Joden, christenen, atheisten, Nederlanders,Hamas, moslims,Israelieten) " allemaal hetzelfde willen", een oude les van zijn Joodse, nu overleden moeder. Zou het waar zijn? Ik zie niets wat daarop lijkt....

1 Reactie
dirk den boer
dirk den boer11 nov. 2023 - 23:34

...niets wat daarop wijst....

Fietsemaker
Fietsemaker11 nov. 2023 - 5:28

Je ziet het ook met Duitsland -Nederland. Na de vrede normaliseerde de verhouding snel. Doorsnee mensen willen nu eenmaal gelukkig en zonder haat leven en zijn daarom bereid het verleden achter zich te laten. Het probleem met Israël/ Palestijnen is, dat er hier sprake is van een maar doorgaande genocide. We zien, dat er nog steeds Palestijnen worden verdreven en vermoord. Bijvoorbeeld op de Westbank, (500+ doden dit jaar alleen al). Palestijnen hebben dus niet de luxe, dat ze in vrede kunnenleven, want dan worden ze dus allemaal verdreven en vermoord. Israël zou kunnen kiezen voor vrede, maar die wil enkel maar meer land, op weg naar een Groot Israël! Doden onder de eigen bevolking, maken hun niks uit. En doden onder Palestijnen blijken meer dan welkom voor Israël. Israël houdt het "conflict" ( ik noem het Genocide) liever in stand om meer land te kunnen innemen. Maar er 100 jaar over doen om zo'n klein stukje land te stelen, laat wel zien, dat ze niet erg succesvol zijn. Het is te hopen, dat de Israëlische bevolking er eens een keer genoeg van krijgt en leiders kiest, die vrede willen- en die dan goed beveiligd-!

Panthera
Panthera10 nov. 2023 - 8:31

Kan iedereen aanraden om eens naar de documentaire 'Once upon a time in Northern Ireland' te gaan kijken. Pasgeleden nog op België uitgezonden. "Mensen die decennialang tegenover elkaar staan kunnen vrede en medemenselijkheid laten overwinnen,..." Ja als de ongelijke behandeling van de meerderheid zou verdwijnen, dan kunnen zij vrede sluiten, omdat zij als onderdrukte die medemenselijkheid bij een minderheid met gebruikmaking van geweld hebben afgedwongen. Mag de Palestijnse bevolking in een huurwoning in de staat Israël ook niet stemmen? "Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride".

1 Reactie
Fietsemaker
Fietsemaker11 nov. 2023 - 5:32

Dat waarschuwen was alleen in het begin hoor, gebeurt al lang niet meer. Wel gek, dat het nog steeds voor propaganda doelen wordt aangehaald!

Geo1
Geo110 nov. 2023 - 8:06

@adrienne "Tot mijn tevredenheid heeft de IDF van tevoren middels telefoon en flyers de mensen VANTEVOREN laten weten dat men ging bombarderen..... Fantátisch, hoogst beschaafd ook. Vooral als je bedenkt dat op de grens van Israël en Gaza een groot hek staat waar geen Palestijn doorheen kan, aan de andere kant zee is ook de vluchtroutes gebombardeerd werden en worden. Misschien zou het barmhartiger zijn om niet te waarschuwen. Maar uhhh, fijn dat u in volle tevredenheid verkeert." Tja Adrienne, misschien dat het inderdaad barmhartiger is om niet te waarschuwen van tevoren en zodat er nog meer slachtoffers vallen...ik zou zeggen, vraag het aan de gazanen die in ieder geval weg zijn gekomen met hun levens doordat de idf dit wel deed.. Ik ben het er mee eens dat het een geringe kans is gezien het aantal slachtoffers maar het is een kans...een kans die de israelisch kinderen nimmer hebben gehad....

2 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer10 nov. 2023 - 9:40

@ Geo1: Israël bombardeert de Gazanen op de vlucht naar het zuiden van Gaza alsnog, inclusief ambulances. Ze worden dus misleid. Heel wat Gazanen zijn weer terug gegaan naar Gaza-stad omdat het voor hen toch niets uitmaakte. En dan is er nog het enorme schaalverschil: het bewust doden van inmiddels meer dan 10.000 mensen, met ongeveer de helft kinderen. Goh, wat kan jij "tevreden" slapen, zeg.

adriek
adriek10 nov. 2023 - 18:30

Vluchten? Waarheen dan? Huis en haard achterlaten en twintig kilometer verderop een hek tegenkomen met gewapende militairen erachter? Je geeft de Palestijnen die zouden willen vluchten een mooi alternatief... Als ze ooit terug kunnen naar gaza stad is hun huis vernietigd of ingepikt en hebben ze dus letterlijk niets meer.

Geer1
Geer19 nov. 2023 - 23:23

Deze reactie is verwijderd

Frans Akkermans3
Frans Akkermans39 nov. 2023 - 21:44

Inderdaad, een land dat aangevallen is door een ander land heeft het recht om zich te verdedigen. Heeft Gaza Israel aangevallen of was het Hamas? Werden wij destijds door Duitsland aangevallen of waren het de nazi's? In ieder geval vielen de geallieerden, waaronder Nederland, Duitsland weer aan. Daarbij zijn honderdduizenden burgers, schuldigen en onschuldigen, en tienduizenden kinderen, altijd onschuldig, omgekomen, vaak op een verschrikkelijke manier. Dat had eigenlijk niet mogen gebeuren als ik de redenering van Dolf Jansen volg. Maar hadden we dan die oorlog wel gewonnen?

8 Reacties
vdbemt
vdbemt10 nov. 2023 - 9:01

Slechte vergelijking, Akkermans. "Werden wij destijds door Duitsland aangevallen of waren het de nazi's?" . Duitsland WAS nazi. Het is niet zo dat de Gazastrook Hamas is. Hamas is een terroristische club. Verder is de Gazastrook een lullige strook land van 10 bij 40km en Duitsland was 1 van de grootste landen van Europa. Vervolgens zijn we met allerlei technieken (communicatie, satellieten, oorlogsmaterieel) zo verschrikkelijk veel verder, dat je in staat bent je doelen heel selectief te bepalen. En er dus (bewust) voor kunt kiezen ook burgers te doden.

Olav Meijer
Olav Meijer10 nov. 2023 - 9:37

@ Geo: Israël bombardeert de Gazanen op de vlucht naar het zuiden van Gaza alsnog, inclusief ambulances. Ze worden dus misleid. Heel wat Gazanen zijn weer terug gegaan naar Gaza-stad omdat het voor hen toch niets uitmaakte. En dan is er nog het enorme schaalverschil: het bewust doden van inmiddels meer dan 10.000 mensen, met ongeveer de helft kinderen. Goh, wat kan jij "tevreden" slapen, zeg.

Olav Meijer
Olav Meijer10 nov. 2023 - 9:41

Sorry, hier verkeerd geplaatst.

adriek
adriek10 nov. 2023 - 18:34

Dus als aan 'onze' kant honderd burgerslachtoffers vallen rechtvaardigt dat tienduizend burgerslachtoffers aan 'hun' kant? Wat was het ook alweer met "oog om oog, tand om tand" - een richtlijn die nadrukkelijk en op meerdere plaatsen beschreven wordt in het heilige boek, geschreven door de denkbeeldige vriend van (onder andere) Israël.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans310 nov. 2023 - 19:22

@vdbemt Nee, Duitsland liep niet compleet achter de nazi's aan. Onder de burgerslachtoffers waren ook Duitsers die zich verzet hebben, niets van Hitler wilden weten. En de kinderen moeten we zeker tot de onschuldigen rekenen. U ontwijkt mijn vraag. Ze vroegen laatst Berny Sanders die zich keerde tegen de bombardementen hoe je dan Hamas moest bestrijden. Hij antwoordde dat hij van militaire zaken geen verstand heeft. Ook u heeft geen idee.

Fietsemaker
Fietsemaker11 nov. 2023 - 6:01

Israël/Palestijnen. Wie valt wie nu aan? Alleen al dit jaar zijn er meer dan 500 burgers vermoord door kolonisten op de Westoever. De onderdrukking, de aanvallen, moordaanslagen, huisuitzettingen, deportaties, roofovervallen etc. etc. van Palestijnen zijn nooit gestopt Israël is opgebouwd op 100% voormalig Palestijnse grond. Iedere kibboets, elk joods dorpje of stad is opgebouwd op voormalig Palestijnse dorpen en steden, die door etnische zuiveringen verjoodst zijn. Die aanval op Palestijnen is nooit gestopt. Natuurlijk haten Palestijnen de zionisten, die hen dit aandoen. En als ze niets doen, worden ze allemaal uitgeroeid en verdreven. U draait de boel om!

Volrin
Volrin11 nov. 2023 - 11:01

De geallieerden hebben in WO2 inderdaad ook oorlogsmidaden gepleegd, dus dat deel van uw reactie is een impotent whataboutisme. U compleet niet onderbouwde insinuatie dat die oorlogsmisdaden de enige reden is dat ze de oorlog wonnen slaat ook nergens op.

7anpau1
7anpau111 nov. 2023 - 15:02

Na WW2 is het internationaal oorlogsrecht aanzienlijk veranderd. Dit onder andere vanwege het grootschalig bombarderen van burgerdoelen door zowel de AS-mogendheden als de geallieerden. Het was een pure vergelding voor de bombardementen op Britse steden. Duidelijk was dat het bombarderen van Duitse steden militair gezien zinloos was. Het heeft de oorlog ook niet verkort, integendeel; De Duitse weerstand werd groter en het heeft ontzettend veel materiaal en bemanningen van bommenwerpers en piloten van jachtvliegtuigen gekost. Kostbaar materieel en getrainde mensen die veel effectiever anders hadden kunnen worden ingezet. Natuurlijk is in een oorlog niet altijd te voorkomen dat er onschuldige slachtoffers vallen. Maar de Geneefse conventie vereist wel dat dit zoveel mogelijk moet worden voorkomen. Daarbij gaat het ook om de te kiezen strategie. Israel was altijd goed in het spelen van de ‘long game’ en chirurgische acties. Nu (over)reageren door met grof geweld en overmacht te proberen (stads)guerrilla’s te bestrijden. De geschiedenis leert dat dat eigenlijk alleen kan door een stad met de grond gelijk te maken. In een stedelijk gebied waarbij burgers eigenlijk geen kant opkunnen, betekent dat een slachtpartij. De vraag is dus waarom Israel hiervoor kiest want op de lange termijn is nadeliger voor Israel dan voor Hamas. Dit kan alleen verklaard worden door de positie van Netanyahu, die aan de macht wil blijven koste wat kost en daarvoor de religieuze haviken moet pleasen.

Mag
Mag9 nov. 2023 - 18:36

Dolf Jansen is tenminste niet bang om aan de goede kant van de geschiedenis te staan. Als je leest die mantra van de Israël fans, kun je je niet aan de indruk onttrekken dat hun naïviteit en domheid geen grenzen kent. Er is genoeg mensen hier die hen hebben uitgelegd waarom Israël dat doet (waarschuwen) (niet om Palestijnen te helpen) ondanks alles zijn ze niet voor argumenten vatbaar. "Wis Gaza uit" roepen de Israëli's in een kor op straten van Tel Aviv en omstreken. Andere intenties hebben ze niet.

2 Reacties
Satya
Satya9 nov. 2023 - 19:33

Wat zijn de Israëli precies? Die generalisatie moeten we volgens mij niet willen maken want ook daar zijn natuurlijk mensen die deze terreur niet steunen.

Mag
Mag10 nov. 2023 - 12:46

Oke Satya, dan noem ik hen: Zionisten, kolonisten, Extremisten, Netanyahu fans, mensen die Palestijnen niets goeds toewensen, en dergelijke. Tevreden?

Mirzas
Mirzas9 nov. 2023 - 17:45

Het is terreur aan de ene en oorlogsmisdaden aan de andere kant. Bij beiden komen mensen om en worden overlevenden getekend voor het leven. Dat zijn de overeenkomsten. De schaal waarop verschilt wel nogal. Om over de aanleiding nog maar te zwijgen. Het vermoorden van onschuldige mensen is altijd een misdaad. Is het niet aanspreken van daders ervan dat niet ook!? Zelfs als je alle aanleiding weglaat en de schaal heel erg verkleint en de datum van 7 oktober als startpunt neemt, kom je - voor zover we nu weten - uit op iets minder dan 1 moord tegenover uit wraak 10 moorden. En dat laatste aantal loopt iedere dag op en er is nog lang geen einde in zicht. Moord op meestal onschuldige mensen die dan ook nog beesten genoemd worden. En dat dan ijskoud als collateral damage wegzetten? Eigen schuld dikke bult, ook als je nog niet oud genoeg bent geworden om het woord Hamas zelfs maar te kunnen spellen? Hoe krijgen mensen dat over hun hart. Dat is wat ik niet begrijp. Ik begrijp wel de wortels van sympathie voor Israël, sterker nog, die voel ik ergens zelf ook nog altijd, maar kan met mijn verstand niet bij de vrijbrief die het nu krijgt. En de soms bijna enthousiaste support van mensen die hier in hun veilige huizen voor ze roepen eerst de verwarming een graadje lager zetten omdat de energieprijzen zo hoog zijn.

l.maes1@kpnplanet.nl
l.maes1@kpnplanet.nl9 nov. 2023 - 14:17

Het is en blijft moord, aan beide zijden, hoe je het ook bekijkt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 nov. 2023 - 13:12

Daar zijn ze al eerder beland, ook wat er al lang op de Jordaanse westoever gebeurde en aan de poorten van Gaza was en is terreur,

Schenkerdesvaderlands
Schenkerdesvaderlands9 nov. 2023 - 12:29

Een terreur aanval van deze orde is een oorlogsverklaring. Geen enkel land zou dit over zijn kant laten gaan. 7 oktober was dus het begin van een oorlog tussen Israël en Hamas. En in een oorlog vallen helaas doden, ook onder burgers. En in dit geval helemaal, niet alleen omdat Gaza dichtbevolkt is, maar ook omdat Hamas burgers als schild gebruikt en inmiddels ook in burgerkleding vecht. Dat Israël zich laat afzakken tot het niveau van Hamas zie ik niet. Dat zou pas het geval zijn indien het IDF de opdracht zou krijgen om in Gaza zoveel mogelijk burgers te martelen, verkrachten, onthoofden en in brand te steken.

21 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens9 nov. 2023 - 13:32

@ Schenkerdesvaderlands Jij schrijft: . Dat zou pas het geval zijn indien het IDF de opdracht zou krijgen om in Gaza zoveel mogelijk burgers te martelen, verkrachten, onthoofden en in brand te steken. Die opdracht is verstrekt. En wordt uitgevoerd, inmiddels meer dan 10.000 doden. Daar waar Hamas hun moordpartij hebben aangericht met primitieve middelen, heeft het IDF met efficiënte wapens tot de beschikking. Daarom is het resultaat ook veel beter. Kennelijk tot jouw tevredenheid.

johnnydoe
johnnydoe9 nov. 2023 - 13:48

@Daan Het verschil zit hem niet in de middelen maar in de intentie. De barbaren van Hamas wilden zoveel mogelijk burgers vermoorden, martelen, verkrachten, verbranden etc. Dat is (ondanks het geweld en de te betreuren slachtoffers) niet de intentie van het IDF.

Geo1
Geo19 nov. 2023 - 14:51

"Die opdracht is verstrekt. En wordt uitgevoerd, inmiddels meer dan 10.000 doden. Daar waar Hamas hun moordpartij hebben aangericht met primitieve middelen, heeft het IDF met efficiënte wapens tot de beschikking. Daarom is het resultaat ook veel beter. Kennelijk tot jouw tevredenheid." Tot mijn tevredenheid heeft de IDF van tevoren middels telefoon en flyers de mensen VANTEVOREN laten weten dat men ging bombarderen....dit in tegenstelling tot Hamas die zonder waarschuwing de mensen vaak in hun slaap hebben overvallen en op de meest gruwelijke wijze hebben vermoord en ontvoerd...ff vergeten Daan of snap je dit verschil niet?

Satya
Satya9 nov. 2023 - 14:55

"Dat is (ondanks het geweld en de te betreuren slachtoffers) niet de intentie van het IDF." Dat blijkt niet uit de acties van het idf. Als je ziet hoe die tegen ongewapende kinderen tekeer gaan soms kan dat enkel omdat ze Palestijnen ontmenselijkt hebben. Zou het daadwerkelijk de bedoeling zijn enkel Hamas uit te schakelen zouden ze enkel Hamas uitschakelen, technisch zijn ze daartoe in staat. Met drones kun je bv zeer gericht bombarderen tegenwoordig. Het is je moslim haat die spreekt.

r v b
r v b9 nov. 2023 - 14:55

Israel heeft het recht om de daders van 7 oktober op te pakken als ze zich in Israel bevinden. Daarbuiten mag Israel vragen om uitlevering als ze zich buiten israel bevinden. Israel mag in ieder geval niet Gaza vernietigen en meer dan 10.000 burgers vermoorden. Israel zet in op de uitroeiing van Palestijnen binnen Palestina, en is gevaarlijker en erger dan Hamas of welke verzetsgroep ook.

Volrin
Volrin9 nov. 2023 - 14:56

"Een terreur aanval van deze orde is een oorlogsverklaring." Al voor de aanval van 7 oktober waren Hamas en Israël met elkaar in oorlog. Daar heeft die aanslag niks aan veranderd. " Geen enkel land zou dit over zijn kant laten gaan." Dat zegt ook niemand, ook Dolf Jansen niet. Dus die stropop mag u zelf verbranden. Er is een verschil tussen adequaat reageren en duizenden burgerslachtoffers maken en een hele bevolking van water en andere noodvoorzieningen afsluiten. " 7 oktober was dus het begin van een oorlog tussen Israël en Hamas." Dus niet. Die oorlog was al gaande. "En in een oorlog vallen helaas doden, ook onder burgers." Ook dat wordt door niemand ontkent, dus ook die stropop mag je zelf verbranden. Dat betekent niet dat je rücksichtslos hele wijken kan platbombarderen en mensen van water en voedsel afsluiten. "En in dit geval helemaal, niet alleen omdat Gaza dichtbevolkt is, maar ook omdat Hamas burgers als schild gebruikt en inmiddels ook in burgerkleding vecht. " Nogmaals het ene kwaad rechtvaardigt het andere niet. "Dat Israël zich laat afzakken tot het niveau van Hamas zie ik niet." Het is ook uit deze laatste reactie van u duidelijk dat u een hasbara bril op hebt.

Volrin
Volrin9 nov. 2023 - 14:57

" Dat zou pas het geval zijn indien het IDF de opdracht zou krijgen om in Gaza zoveel mogelijk burgers te martelen, verkrachten, onthoofden en in brand te steken. " Dat Israël dat niet in het openbaar commandeert neemt niet weg dat ze hele wijken platbombarderen en mensen afsluiten van water en andere noodzakelijke middelen. M.a.w. dat Israël oorlogsmisdaden pleegt.

Volrin
Volrin9 nov. 2023 - 14:57

@johnydoe " Dat is (ondanks het geweld en de te betreuren slachtoffers) niet de intentie van het IDF." Compleet ongeloofwaardig.

Adrienne van Diepen
Adrienne van Diepen9 nov. 2023 - 16:39

@Geo1, "Tot mijn tevredenheid heeft de IDF van tevoren middels telefoon en flyers de mensen VANTEVOREN laten weten dat men ging bombarderen..... Fantátisch, hoogst beschaafd ook. Vooral als je bedenkt dat op de grens van Israël en Gaza een groot hek staat waar geen Palestijn doorheen kan, aan de andere kant zee is ook de vluchtroutes gebombardeerd werden en worden. Misschien zou het barmhartiger zijn om niet te waarschuwen. Maar uhhh, fijn dat u in volle tevredenheid verkeert.

Volrin
Volrin9 nov. 2023 - 17:20

@Geo "Tot mijn tevredenheid heeft de IDF van tevoren middels telefoon en flyers de mensen VANTEVOREN laten weten dat men ging bombarderen" Dus als ik je van tevoren waarschuw en je opsluit in je huis, vind je het prima als ik een brandbom naar binnen gooi?

johnnydoe
johnnydoe9 nov. 2023 - 17:48

Ik ben blij om te zien dat velen ondanks het afkeer van Israel en de gebruikelijke retoriek niet in staat zijn mijn bewering te ontkrachten.

Satya
Satya9 nov. 2023 - 19:35

"Ik ben blij om te zien dat velen ondanks het afkeer van Israel en de gebruikelijke retoriek niet in staat zijn mijn bewering te ontkrachten." Geloof dat zelf maar.

Parquet
Parquet9 nov. 2023 - 22:22

@volrin Doe maar een jij-bakje.

Geo1
Geo110 nov. 2023 - 8:00

Deze reactie is verwijderd

Volrin
Volrin10 nov. 2023 - 8:32

@johnydoe "Ik ben blij om te zien dat velen ondanks het afkeer van Israel en de gebruikelijke retoriek niet in staat zijn mijn bewering te ontkrachten. " Het verbaast mij niks dat u niet snapt hoe de bewijslast werkt en daarom niet op de inhoudelijke kritiek ingaat en in plaats daarvan dingen verzint over andere reageerders.

DaanOuwens
DaanOuwens10 nov. 2023 - 8:39

@ Geo1 Jij schrijft: Dat is (ondanks het geweld en de te betreuren slachtoffers) niet de intentie van het IDF. Dat is wel de intentie. Als je met vliegtuigen bombardeert en met mortieren schiet dan is dat jouw intentie. Als de hamas vliegtuigen verstrekt en mortieren zullen zij ook die gebruiken. Maar die middelen hebben ze niet. Dus gebruiken zij terreur. Maar qua intentie is er geen enkel verschil. Er zijn meer vraagtekens te zetten bij jouw intentie bij het schrijven van jouw tekst.

Olav Meijer
Olav Meijer10 nov. 2023 - 9:27

@ Schenker enz.: [Dat Israël zich laat afzakken tot het niveau van Hamas zie ik niet.] Ach ja, het is maar hoe je het bewust doden van inmiddels meer dan 10.000 mensen, waaronder ongeveer de helft kinderen, wil benoemen, hè? Een belangrijke semantische discussie, zeker? @ johnnydoe: [De barbaren van Hamas wilden zoveel mogelijk burgers vermoorden, martelen, verkrachten, verbranden etc.] En de voortdurende bloedwraak in het kwadraat is minder barbaars? @ Geo1: [Tot mijn tevredenheid heeft de IDF van tevoren middels telefoon en flyers de mensen VANTEVOREN laten weten dat men ging bombarderen....] Om ze vervolgens op de vlucht naar het zuiden van Gaza alsnog te bombarderen, inclusief ambulances. Heel wat Gazanen zijn weer terug gegaan naar Gaza-stad omdat het voor hen toch niets uitmaakte. Goh, wat kan jij "tevreden" slapen, zeg.

Olav Meijer
Olav Meijer10 nov. 2023 - 9:27

@ Schenker enz.: [Dat Israël zich laat afzakken tot het niveau van Hamas zie ik niet.] Ach ja, het is maar hoe je het bewust doden van inmiddels meer dan 10.000 mensen, waaronder ongeveer de helft kinderen, wil benoemen, hè? Een belangrijke semantische discussie, zeker? @ johnnydoe: [De barbaren van Hamas wilden zoveel mogelijk burgers vermoorden, martelen, verkrachten, verbranden etc.] En de voortdurende bloedwraak in het kwadraat is minder barbaars? @ Geo1: [Tot mijn tevredenheid heeft de IDF van tevoren middels telefoon en flyers de mensen VANTEVOREN laten weten dat men ging bombarderen....] Om ze vervolgens op de vlucht naar het zuiden van Gaza alsnog te bombarderen, inclusief ambulances. Heel wat Gazanen zijn weer terug gegaan naar Gaza-stad omdat het voor hen toch niets uitmaakte. Goh, wat kan jij "tevreden" slapen, zeg.

Fietsemaker
Fietsemaker11 nov. 2023 - 5:40

Nou, na 9/11 heeft de USA SAudi Arabie niet aangevallen, of platgebombardeerd hoor. JA, ze hebben het voorval middels gerichte propaganda, wel gebruikt om een ander land aan te vallen, waar ze zelf de dictator (Sadam Hoessein) in het zadel hadden geholpen. Slachtoffers zijn vaker enkel iets om in propaganda te gebruiken, om bepaalde politieke doelen te bereiken.

Fietsemaker
Fietsemaker11 nov. 2023 - 6:00

Er vallen doden in Gaza, omdat israël ze vermoord. geen smoesjes aub!

Volrin
Volrin11 nov. 2023 - 11:05

@Parquet In plaats van op de inhoud van mijn reacties in te gaan, gooit u er een compleet loze en onjuiste beschuldiging van jij-bakken uit.