Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ideaal voor wie opzoek is naar wat kleur: huur een minderheid in

  •  
12-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-02-12 om 11.12.47
Organisaties, van nieuwsredacties tot in de bankenwereld, krijgen geregeld het verwijt te wit te zijn. Minderheden zijn simpelweg te lastig te vinden, en als Mohammed of Hesdy solliciteert op een functie, dan is er altijd nog een Jan of Rogier die de functie ook past. Een witte werkomgeving is één ding, maar wat doe je wanneer je naar de buitenwereld wil uitstralen dat etnische diversiteit je aan het hart gaat? Tijdens bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie? Of een talkshow? Voorheen riep men ‘ze zijn er niet, we kunnen ze niet vinden’. De nieuwe dienst  rent-a-minority maakt daar een einde aan.
Het is het ultieme business model. Waar vraag is, hoort aanbod te zijn, dachten de mensen achter rent-a-minority. Bij hen kun je terecht voor het inhuren van etnische minderheden, van ‘de lachende moslima’, tot ‘de intellectuele zwarte man’. Voor wie wel etnische diversiteit wil, maar vreest dat de aanwezigheid van de zwarte man zal leiden tot een discussie over Zwarte Piet, of wie vreest dat het hoofddoekje de deur open zal zetten voor een discussie over terrorisme/ vluchtelingen/ verkrachters of wat al niet, is er ook nog de ‘ethnically ambiguous’. Hij of zij kan voor van alles door, van Arabisch tot Mexicaans. Ideaal en zo zit je altijd goed!
Schermafbeelding-2016-02-12-om-11.12.38

Meer over:

satire, kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.