Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

I'm Bradley Manning

  •  
03-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Tom Ford toont dat het vervolgen van 'Wikileaksmilitair' Bradley Manning gelijk staat aan het vervolgen van alle Amerikanen: We are all Bradley Manning

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

hanso2
hanso23 jun. 2011 - 9:57

Politieke druk vanuit het Amerikaanse volk is het enige dat hem kan redden, anders sluiten ze hem tientallen jaren op. Mogelijk kan politieke druk leiden tot een gunstige bargain-deal.

Iskander2
Iskander23 jun. 2011 - 9:57

Wie de regerende kliek hindert hoeft niet op medelijden of genade te rekenen. Daarom hebben wij in onze genen die toevalsfactor waardoor helden ontstaan. We hebben ook in onze genen die toevalsfactor voor lafaards, om te kunnen overleven als die elite echt door het lint gaat. Noam Chomsky, M.I.T. Emeritus Professor : "De makkelijkste manier om democratie in te perken is om het maken van besluiten van het publieke veld over te hevelen naar onaantastbare instellingen : Koningen, Priesters, Militaire Junta's, Diktaturen of Multi-nationals." Thomas Jefferson (1743-1826), 3e President van de USA : "Wanneer de waakzaamheid van burgers over publieke zaken verslapt, veranderen vertegenwoordigers, notabelen en bestuurders allemaal in wolven... behoudens individuele uitzonderingen lijkt dat een natuurwet te wezen." Maar kop op ! Er wordt door de volgende generatie al aan gewerkt... - http://sp.nl/9n1cuw

doeidoei
doeidoei3 jun. 2011 - 9:57

Niet om lullig te doen, maar hij heeft gewoon informatie gestolen en gelekt. Daar moet ie voor bestraft worden. Hij moeten overigens wel goed behandeld worden. Maar ik heb er geen problemen mee dat 'ie in het cachot zit.

Sedmorteza
Sedmorteza3 jun. 2011 - 9:57

I'm Bradley Manning

Florian2
Florian23 jun. 2011 - 9:57

Manning komt nooit meer vrij dat mag duidelijk zijn: als je zoals Alex schrijft aan de macht dreigt te komen word je hoe dan ook platgetrapt en vermorzeld. Zonder geweten.

Reinoud2
Reinoud23 jun. 2011 - 9:57

Fantastisch filmpje, je vraagt je toch af en toe af hoe een land zo tegenstrijdig kan zijn. Aan de ene kant zo meelevend en aan de andere kant zo destructief, jammer.

HanzChristian
HanzChristian3 jun. 2011 - 9:57

I'm Bradley Manning He's Bradley Manning too: http://www.universalsubtitles.org/en/videos/ef2GOqKdFxWY/en/114381/

msj_meijerink
msj_meijerink3 jun. 2011 - 9:57

En nog steeds vindt de US zich een geciviliseerde staat. Franklin D. Roosevelt draait zich om in zijn graf bij dit soort behandelingen van politieke (!) gevangenen. Wat een blamage voor 'the land of the free'!

1 Reactie
flipse2
flipse23 jun. 2011 - 9:57

In ieder geval geciviliceerder dan 95 % van de andere landen.

flipse2
flipse23 jun. 2011 - 9:57

Ontelbare mensen zijn vermoord en zitten gevangen in China, Noord Korea, Birma, Syrie, Iran. Om het simpele feit dat ze de machthebbers tegenspreken. En ik moet nu blijkbaar solidair zijn met iemand die staatsgeheimen gestolen heeft?

2 Reacties
degewoneman
degewoneman3 jun. 2011 - 9:57

je moet helemaal niets, de keus die je maakt, hoe om te gaan met dergelijke morele vraagstukken, definieert je.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 jun. 2011 - 9:57

[En ik moet nu blijkbaar solidair zijn met iemand die staatsgeheimen gestolen heeft? ] Ik zou de vraag die je stelt anders formuleren; "En ik moet nu blijkbaar solidair zijn met iemand die de informatie die parlementen en kiezers nodig hebben om hun regeringen te kúnnen controleren en beoordelen, maar door hun regeringen onder de pet werd gehouden, gepubliceerd heeft?" Het antwoord op die vraag is nog steeds je moet helemaal niets.

daniel565
daniel5653 jun. 2011 - 9:57

Hij beeft bewust de wet gebroken, staatsgeheimen openbaar gemaakt en mensen in gevaar gebracht. Hij is niet zomaar iemand, een onschuldige voorbijganger die door een boosaardig regime is opgesloten. Dat zijn die twee Amerikaanse touristen die al een paar jaar door Iran worden vastgehouden. Super links zijn die gasten, maar hun lot schijnt niet te boeien.

1 Reactie
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen3 jun. 2011 - 9:57

Soms is de wet breken te rechtvaardigen. Bijvoorbeeld in het geval dat staten informatie geheim verklaart die de burgers nodig hebben om hun democratisch recht, om voldoende geïnformeerd hun landsbestuur te kunnen herbenoemen of wegsturen, te kunnen uitoefenen, en de wetsovertreder deze informatie openbaar weet te maken. Zie hier Bardley Manning.