Politieke druk vanuit het Amerikaanse volk is het enige dat hem kan redden, anders sluiten ze hem tientallen jaren op. Mogelijk kan politieke druk leiden tot een gunstige bargain-deal.
Wie de regerende kliek hindert hoeft niet op medelijden of genade te rekenen. Daarom hebben wij in onze genen die toevalsfactor waardoor helden ontstaan. We hebben ook in onze genen die toevalsfactor voor lafaards, om te kunnen overleven als die elite echt door het lint gaat. Noam Chomsky, M.I.T. Emeritus Professor : "De makkelijkste manier om democratie in te perken is om het maken van besluiten van het publieke veld over te hevelen naar onaantastbare instellingen : Koningen, Priesters, Militaire Junta's, Diktaturen of Multi-nationals." Thomas Jefferson (1743-1826), 3e President van de USA : "Wanneer de waakzaamheid van burgers over publieke zaken verslapt, veranderen vertegenwoordigers, notabelen en bestuurders allemaal in wolven... behoudens individuele uitzonderingen lijkt dat een natuurwet te wezen." Maar kop op ! Er wordt door de volgende generatie al aan gewerkt... - http://sp.nl/9n1cuw
Niet om lullig te doen, maar hij heeft gewoon informatie gestolen en gelekt. Daar moet ie voor bestraft worden. Hij moeten overigens wel goed behandeld worden. Maar ik heb er geen problemen mee dat 'ie in het cachot zit.
Manning komt nooit meer vrij dat mag duidelijk zijn: als je zoals Alex schrijft aan de macht dreigt te komen word je hoe dan ook platgetrapt en vermorzeld. Zonder geweten.
Fantastisch filmpje, je vraagt je toch af en toe af hoe een land zo tegenstrijdig kan zijn. Aan de ene kant zo meelevend en aan de andere kant zo destructief, jammer.
I'm Bradley Manning He's Bradley Manning too: http://www.universalsubtitles.org/en/videos/ef2GOqKdFxWY/en/114381/
En nog steeds vindt de US zich een geciviliseerde staat. Franklin D. Roosevelt draait zich om in zijn graf bij dit soort behandelingen van politieke (!) gevangenen. Wat een blamage voor 'the land of the free'!
Ontelbare mensen zijn vermoord en zitten gevangen in China, Noord Korea, Birma, Syrie, Iran. Om het simpele feit dat ze de machthebbers tegenspreken. En ik moet nu blijkbaar solidair zijn met iemand die staatsgeheimen gestolen heeft?
je moet helemaal niets, de keus die je maakt, hoe om te gaan met dergelijke morele vraagstukken, definieert je.
[En ik moet nu blijkbaar solidair zijn met iemand die staatsgeheimen gestolen heeft? ] Ik zou de vraag die je stelt anders formuleren; "En ik moet nu blijkbaar solidair zijn met iemand die de informatie die parlementen en kiezers nodig hebben om hun regeringen te kúnnen controleren en beoordelen, maar door hun regeringen onder de pet werd gehouden, gepubliceerd heeft?" Het antwoord op die vraag is nog steeds je moet helemaal niets.
Hij beeft bewust de wet gebroken, staatsgeheimen openbaar gemaakt en mensen in gevaar gebracht. Hij is niet zomaar iemand, een onschuldige voorbijganger die door een boosaardig regime is opgesloten. Dat zijn die twee Amerikaanse touristen die al een paar jaar door Iran worden vastgehouden. Super links zijn die gasten, maar hun lot schijnt niet te boeien.
Soms is de wet breken te rechtvaardigen. Bijvoorbeeld in het geval dat staten informatie geheim verklaart die de burgers nodig hebben om hun democratisch recht, om voldoende geïnformeerd hun landsbestuur te kunnen herbenoemen of wegsturen, te kunnen uitoefenen, en de wetsovertreder deze informatie openbaar weet te maken. Zie hier Bardley Manning.