Joop

'I give a shit, do you?'

  •  
19-11-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wsd.jpg
Het is wereldtoiletdag: Wist je dat 1 op de drie mensen wereldwijd geen toegang heeft tot een hygiënisch toilet?
Maandag 19 november is het wereldtoiletdag. Op deze dag wordt gepoogd bewustwording te creëren van het feit dat nog steeds 1 op de drie mensen in de wereld geen toegang heeft tot een hygiënisch toilet of een plek om zich privé te kunnen ontlasten.
De Verenigde Naties heeft als doel om in 2015 het aantal mensen dat geen toegang heeft tot veilig drinkwater en sanitatie te halveren. Het is de eerste pijler in de strijd tegen armoede. Het is namelijk kostenefficiënter om preventief te werk te gaan dan om een ziekte achteraf pas te behandelen. Zo ontstaat diarree bijvoorbeeld vaak door onzuiver drinkwater en slechte sanitaire voorzieningen. En diarree voorkomen is goedkoper dan genezen. En prettiger, overigens.
De Wereld Toilet Organisatie is in 2001 in Singapore in het leven geroepen. De organisatie wil de slechte sanitaire voorzieningen van 2,5 miljard mensen wereldwijd aan de kaak stellen. Onder het motto ‘I give a shit, do you?’ wordt gepoogd het taboe rondom toiletten en sanitaire voorzieningen te doorbreken.
Bill Gates, voormalig topman van Microsoft, reikte in augustus nog 100.000 dollar uit voor De Toiletinnovatie. Het California Institute of Technology bedacht een duurzaam toilet dat werkt op zonne-energie. Het gebruikte water wordt gerecycled en het menselijke afval omgezet in herbruikbare energie. Gates trekt nu 3,4 miljoen dollar uit om het toilet te ontwikkelen en op de markt te brengen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods19 nov. 2012 - 13:22

++ Het is de eerste pijler in de strijd tegen armoede. Het is namelijk kostenefficiënter om preventief te werk te gaan dan om een ziekte achteraf pas te behandelen. Zo ontstaat diarree bijvoorbeeld vaak door onzuiver drinkwater en slechte sanitaire voorzieningen. ++ >> Dat klopt helemaal! Er is eens een onderzoek gedaan waarbij men een paar dorpen in Pakistan gerandomiseerd wel of niet voorzag van een basisriolering, toiletten, schoon water en zeep, en ging kijken wat voor invloed dat had op de diarree- en andere gezondheidscijfers. Het effect was spectaculair!

Zjenny
Zjenny19 nov. 2012 - 13:22

Shit is een betere fertilizer dan Roundup.

1 Reactie
hansdetorenkraai
hansdetorenkraai19 nov. 2012 - 13:22

Roundup is geen kunstmest, het is een onkruid-verdelger. En menselijke uitwerpselen zijn barstens vol egolie bacteriën. Dus daar klopt iets niet..

lancelot2
lancelot219 nov. 2012 - 13:22

1 op de 3??????????????? Gelóóf der helemaal niks van ,NADA!! Welk onderzoek BURO heeft dat onderzocht? Vertel, vertel..................

1 Reactie
Zjenny
Zjenny19 nov. 2012 - 13:22

Als water geconfisqueerd wordt wereldwijd en je er aandelen in kunt kopen...hoe denk je dan dat stront verkocht wordt?