Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

De hypocrisie van de Boef-razernij

  •  
05-01-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
scan0102
Zo lang we in Nederland alleen maar feminist worden of LHBTQ-rechten verdedigen als het in een xenofoob jasje wordt gehesen heeft het nul inhoud
Kappen nou met dat gedoe over Boef en de misogynie van rappers. Het duurt nu al vijf dagen en de dubbele standaard is niet langer te verstouwen. Eergisteren hoorde ik wat Boef had gezegd in verband met “Kechs” (straattaal voor hoer). Smerig, dacht ik toen. En waarom altijd die baby-rappers, waar is de goede oude tijd van conscious hiphop? De volgende dag was ik blij verrast dat Nederland het met me eens bleek te zijn. Naief dacht ik nog dat #MeToo toch wel wat had bewerkstelligd. Maar toen donderdag. Donderdag was Boef ineens alomtegenwoordig in alle media. Radio dj’s gaan zijn muziek niet meer draaien, festivaloptredens zijn gecanceld. Iedereen is kwaad, erg kwaad. Hmm.
Op Joop.nl heeft Arthemis Imaan Snijders het onderwerp al opengebroken en de xenofobe/islamofobe onderstroom van deze “controverse” aangedaan. Maar wat zij niet bespreekt, en wat mij betreft bijgeteld mag worden in de xenofobe sfeer, is de “kleur” van rap.  We kunnen eindeloos discussiëren over cultural appropriation en of dat van toepassing is in hiphop en wat de sociaal-maatschappelijke implicaties zijn van een muziekgenre die zwart wordt genoemd en of dat terecht is. Maar dat is allemaal voorbij mijn punt. Mijn punt is simpelweg dat hiphop niet kleurloos is in het algemene discours en zodoende een niet te negeren achtergrond vormt in de xenofobe context van deze Boef-razernij.
Hiphop is van oudsher een hyperpolitieke muziekstroom geweest. En wat was één van de eerste politieke kwesties die werd bezongen? Juist, racisme. Hiphop werd in de jaren ’70 en ’80 veroordeeld als een destructie van Amerikaanse waarden. En dat stond geenszins los van de weerzin voor “ urban culture ”-identiteit (lees: zwarte cultuur) die hiphop tekent. In zijn vroege dagen in New York maar ook aan de West-kust iets later, werd hiphop-cultuur en de   4 elements – MCing, Turntablism, Grafitti en B-boying/girling – ingezet als artistieke uiting van de frustraties van een gemarginaliseerde bevolkingsgroep en als medium in de strijd voor sociale rechtvaardigheid. Voor Nederlandse context zie Fresku’s “ Zo doe je dat ”.
Dat niet alle hiphop politiek wordt ingezet en dat hiphop-cultuur misogyne elementen heeft zal ik echt niet ontkennen. Ik waan mezelf geen feminist als ik keihard meegil “ Girls rub on your titties! ” op Simon Says van Pharoahe Monch – niet dat het me overigens ooit heeft weerhouden. Maar dat feminisme en hiphop elkaar uit zouden sluiten is nonsens. Zie bijvoorbeeld de bekende feminist anthems What’s the 411 van Mary J Blidge of U.N.I.T.Y van Queen Latifah. Hiphop mag natuurlijk echt nog wel wat feministischer en voldoet als genre juist aan alle voorwaarden om feminisme te dragen zoals het ook anti-racisme draagt. Een mogelijk intersectioneel Walhalla is het, en er zijn dan ook wel degelijk artiesten die daar gebruik van maken en pleiten voor politieke hiphop dat feminisme insluit. Daarbij, zonder dat ik slecht gedrag wil verexcuseren, is hiphops misogynie in feite natuurlijk niets anders dan een spiegel van hoe doordrongen onze cultuur überhaupt is van misogynie.
Maar, zoals gezegd, slecht gedrag is niet te verexcuseren. En dus werd ik ook boos op Boef. Grappig genoeg is verontwaardiging voor hem altijd een groot deel van zijn businessmodel geweest dus hoe meer schok en razernij, hoe meer Boef bekend raakt, hoe meer hij wordt geluisterd (want Spotify trekt zich echt niks aan van wat radio dj’s draaien), hoe meer centjes op zijn rekening. Dat zou al genoeg motivatie moeten zijn om te kappen met deze massale furie. Maar erbij komt ook nog eens de hypocrisie van de buitensporigheid van de respons. Hoe hypocriet moet je zijn om Jan Roos’ tweet aan Aafke Romeijn met “Hoer!” of GeenStijls vunzige “Zou u haar doen”-artikel gewoon te laten gaan of zelfs te verdedigen? Want boys will be boys betekent eigenlijk witte boys will be boys?
Een maand geleden werd #MeToo door dezen en genen nog weggehoond als politiek correct geneuzel maar Nederland is ineens te klein als een jongen die niet wit genoeg is iets wanstaltigs zegt over vrouwen? Waar zijn nu al die nieuw-rechtse knakkers met hun verdediging van de vrijheid van meningsuiting? Als Geert Wilders moet kunnen zeggen wat hij zegt, en het is een gotspe dat GeenStijl de mond wordt gesnoerd door adverteerders op te roepen tot boycotten, dan geldt dat toch zeker ook voor Boef? Toch? Op de bres jong en lui. Baudet vooraan lijkt me. Want vrijheid van meningsuiting. (Plus: de kans om in koor met Boef “meh, vrouwen” te zuchten.)
Of is het eigenlijk, stiekem, gewoon het klassieke xenofobe pareltje waarin “hullie” van “onze” vrouwen af moeten blijven?
Als dj’s nu ook en masse besluiten Baudets vrouwonvriendelijke uitspraken te censureren en we een vier dagen durende frenzy hebben over elke-fucking-keer dat GeenStijl iets smerigs weet te ratelen over vrouwen, dan ben ik helemaal vóór deze massale verontwaardiging. Maar tot die tijd doe ik niet mee aan dit dansje. Zo lang we in Nederland alleen maar feminist en LGBTQ-recht verdedigers worden als het in een xenofoob jasje wordt gehesen heeft het nul inhoud en mag je me er buiten houden.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (165)

[verwijderd]
[verwijderd]6 jan. 2018 - 12:38

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Appie Mohamud
Appie Mohamud6 jan. 2018 - 18:00

Rand. U haalt twee scènes door elkaar. De ondergrond van toen waar methode man ook deel uitmaakte onder Who Tang, en de mainstream waar Nas onderviel. Je merkt door de kleding en stijl van rappen dat het twee verschillende thema's zijn, maar zelf dan zitten ze vol van protest teksten. Hierbenede de uitgelegde versie van coolio's gansterparedijs. Maar een ander voorbeeld is ook Killer Bees van Who Thang, ook een prachtige protest teksten die duidelijk uitleg nodig hebben om te begrijpen. U bent een van, ik niet. Ik word aangetrokken door melodie wat meestal ontbreekt bij de rap scène, maar ben wel mee opgegroeid aangezien al be broers wel dan waren van dat scènes. Wat me wel aantrok was de tekst en vond het altijd maar vervelend dat ze zo snel praten dat je ze niet kan volgen, of moeilijk te volgen. Vandaar dat ik op zoek ging naar de geschreven versie van de tekst en meestal word uitgelegd door een vriend of partner van de schrijver van de tekst. Kijk naar de links beneden.

Appie Mohamud
Appie Mohamud7 jan. 2018 - 10:45

"Appie Je diskwalificeert je een beetje door Wu-Tang als Who-thang te schrijven." Mijn excuses voor de spelfouten, is een hardnekkig probleem van me met autocorrect. Na zo vaak aangegeven te hebben dat autocorrect mijn verhaal nog moeilijker te begrijpen maakt, bleven mensen om vragen en had het dan maar aangezet. Als je een toestel gebruikt om in 4 talen te communiceren krijg je nog al is dat bepaalde woorden elkaar gaan kruisen. Al snap ik niet waarom "wu" verandert woord "who". Dat album van ze "killer bees" was voor mij wat een classic liefhebber heeft met Terror Hardstijl. Om eerlijk te zijn, al vind ik de groep nog steeds geweldig om naar te luisteren heb ik nooit naar dat album volledig geluisterd. Wel individuele nummers en daar bleef het bij. Wu Tang forever had ik grijsgedraaid, maar toen the swarm uitkwam had ik nooit meer naar terug gekeken na 1 keer beluisteren. Het zou ook kunnen komen omdat mijn smaak van muziek rond dat zelfde tijd wat breder en begon ook naar house en happy hardcore te luisteren wat totaal tegenovergesteld is. Mijn excuses voor de spelfouten, deze stuk is geschreven zonder autocorrect.

Juppé🎗
Juppé🎗6 jan. 2018 - 10:52

Ach een beetje handige producer spoort die meiden op, formeert « Rapper Boef en de Kechs »en de carnavalskraker van her jaar wordt « aan de kant met mn lekke band » Dankzij jullie........

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗6 jan. 2018 - 11:09

Is in een dag klaar. Melodie van Beatles »From #metoo you ». Refrein door de dames, die ongezien beter kunnen zingen dan Boef, uiteraard in nog iets kortere rokjes en Boef moppert en vloekt er doorheen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 jan. 2018 - 12:20

Op zich goed voorstel maar tegen de tijd dat het Carnaval is zijn er wel weer diverse andere mopperaars in het nieuws geweest. Boefje als cultuurcriticus beklijft niet.

kassakijker73
kassakijker736 jan. 2018 - 10:00

Dus als mijn dochter voor hoer wordt uitgescholden door jongens die zij uit de brand helpt, zijn dit de argumenten die ik kan gebruiken om dat te bagataliseren?

11 Reacties
karimpie
karimpie6 jan. 2018 - 11:10

Hoe weet je dat ze dat niet is zou Zandb zeggeb

Zandb
Zandb6 jan. 2018 - 11:18

ns reiziger Ik heb geen idee welke argumenten u precies bedoelt. Maar het lijkt mij niet, dat het uw dochter zal helpen, als andere mensen dat wat uw dochter overkomen is, voor hun karretje spannen.

karimpie
karimpie6 jan. 2018 - 15:38

Zandb, ik verwijs naar uw eerdere opmerking elders op deze site, over het moslimbabytje te Oostenrijk.... u vond toen dat we niet te snel conclusies mogen trekken over waar alle negatieve reacties precies vandaan konden komen...dus waarom concluderen dat de dochter van nsreiziger niet is waar hij zelf over schrijft?

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)6 jan. 2018 - 17:03

"Zandb, ik verwijs naar uw eerdere opmerking elders op deze site, over het moslimbabytje te Oostenrijk…. u vond toen dat we niet te snel conclusies mogen trekken over waar alle negatieve reacties precies vandaan konden komen…dus waarom concluderen dat de dochter van nsreiziger niet is waar hij zelf over schrijft?" Volgens mij ben je echt geïrriteerd doordat iemand zei dat een kind van 1 dag oud niet perse een moslim is. Kijk in Oostenrijk (hier in Nederland trouwens ook) hebben we wat we noemen 'vrijheid van religie' https://nl.wikipedia.org/wiki/Godsdienstvrijheid Dit houd in dat mensen zelf mogen bepalen of en welke religie ze aanhangen. Dat pasgeboren kind in Oostenrijk is, zoals ik zeg, pas geboren. Die heeft nog helemaal niet de tijd gehad om zich in verschillende religies te verdiepen en te kiezen waar ze toe zal behoren. Misschien wordt ze moslim, misschien atheïst, misschien boeddhist of misschien joods. Beetje vroeg om te doen alsof ze die keuze al gemaakt heeft.

karimpie
karimpie6 jan. 2018 - 22:26

Fitra jongen, Fitra! Er is echt niets waar een islamofobe salafist mee kan komen wat islam onlogisch/tegenstrijdig/ed maakt, niet alleen vanuit geloof, maar vanuit argumenten :( jammer he

JasDon
JasDon7 jan. 2018 - 14:33

"Fitra jongen, Fitra! Er is echt niets waar een islamofobe salafist mee kan komen wat islam onlogisch/tegenstrijdig/ed maakt, niet alleen vanuit geloof, maar vanuit argumenten ???? jammer he" Welke argumenten dan karimpie? Mensen beschuldigen van 'islamfoob salafisme' is simpelweg een persoonlijke aanval.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)7 jan. 2018 - 14:55

"Fitra jongen, Fitra! " Godsdienstvrijheid jongen, Godsdienstvrijheid! Artikel 6 van De Grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden Artikel 9 van Het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM) Deze hebben beide een hogere rang dan de fitra.

Zandb
Zandb8 jan. 2018 - 9:23

Karimpie De argumenten die ik op deze site aangevoerd zie, die waren m.i. niet bedoeld om te bagatelliseren maar om duidelijk te maken, dat wat Boef beweert gebruikt worden om een bevolkingsgroep weg te zetten. En daar heeft een slachtoffer niets aan. Maar u denkt daar anders over?

karimpie
karimpie8 jan. 2018 - 18:21

Beste JasDon, als u de berichten van mn Big guy Bane (door mijn ogen) leest, zou u ook kunnen concluderen dat hij zich bij herhaling islamofoob uit.... salafist is overigens een op zichzelf onschuldig woord, dat heeft de Rotterdamse burgemeester onlangs uitgelegd, Het verwijst slechts naar het willen (doen) lijken op je ideologische voorbeeld/voorganger/leider/ed Big guy Bane, het is juist dankzij de godsdienstvrijheid dat ik mag denken/geloven/schrijven in/over fitra, dus ik heb totaal geen problemen met de door u genoemde artikelen; daarentegen heeft u problemen met mijn godsdienstvrijheid daar u meent dat deze ondergeschikt moet zijn aan uw islamofobie....maar Godsdienstvrijheid jongen, Godsdienstvrijheid! Dus leerpunt, Fitra is een uiting godsdienstvrijheid en is er dus niet ondergeschikt aan, Moewaha

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 jan. 2018 - 18:36

Als ik me goed herinner heeft Appie Mohammud "fitra" al een toegelicht. Volgens deze doctrine worden alle kinderen als moslim geboren. http://www.oxfordislamicstudies.com/article/opr/t125/e666

karimpie
karimpie8 jan. 2018 - 22:14

Hear Hear!

Trix2
Trix26 jan. 2018 - 7:54

Alleen in een xenofoob jasje? Waar liggen de roots van die Camiel dan? Daar gaat het al een week over tot er een paar artikeltjes van ene 'Boef' tussendoor kwamen.

1 Reactie
Zandb
Zandb6 jan. 2018 - 11:20

Trix Maar wat Camiel doet, daar wordt toch helemaal niemand met dezelfde "roots" verantwoordelijk voor gesteld en daar voelt toch niemand met dezelfde "roots" zich verantwoordelijk voor?

Gare Raap
Gare Raap5 jan. 2018 - 23:56

Ik lees net dit weer eens terug: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/waarom-is-seksueel-geweld-zo-normaal.html Wat een geniaal stuk! Zo relevant.

Viezerik
Viezerik5 jan. 2018 - 19:55

Je moet niet vergeten dat boef zich eerder als een heel erg vervelend mannetje heeft gedragen. Daarna heeft hij gezegd dat hij er van geleerd heeft en verandert is, toen heeft de media hem min of meer omarmd. Met dat filmpje dat hij op Snapchat heeft geplaatst, toont hij zicht weer van zijn vervelende kant. Niet alleen omdat het misogyn was wat hij zei, maar ook erg ondankbaar, hij maakte mensen belachelijk die hem geholpen hadden. Nu komt die eerdere verandering die mensen in hem hadden gezien ook in een heel ander daglicht te staan, die verontwaardiging is heus niet alleen omdat hij een migratie-achtergrond heeft. Ik ben echter ook geen groot voorstander van boycots, en ik denk dat die negatieve aandacht hem alleen maar groter maakt.

DitIsDeLaatsteKeer
DitIsDeLaatsteKeer5 jan. 2018 - 19:03

Dit leest als de cognitieve dissonantie van een vrouw die én tegen misogynie is, én minderheden (zwarten in Amerika, Marokkanen in Nederland) wil steunen. De cognitieve dissonantie is blijkbaar opgelost door het gros van vrouwonvriendelijke rappers te negeren en te focussen op twee vrouwelijke hiphop-artiesten in het artikel, en ook door de vinger te wijzen naar het idee dat "hiphops misogynie in feite natuurlijk niets anders dan een spiegel [is] van hoe doordrongen onze cultuur überhaupt is van misogynie". Dus zo valt het probleem uiteindelijk toch weer te herleiden naar de (witte) patriarchy, en blijft hiphop een mogelijk intersectioneel walhalla. Dat zou mooi zijn als het klopte, maar de hiphop-wereld is vrouwonvriendelijker dan "onze" cultuur. Om mijn punt wat kracht bij te zetten heb ik teksten van een paar van de meest gerenommeerde en bekende hiphop-artiesten vertaald hieronder. Het zou makkelijk scoren zijn als ik de teksten van willekeurige artiesten zou gebruiken (dan kan je eindeloos zulke teksten vinden), maar dit zijn grote namen, die in lijstjes voorkomen van de beste hiphop-artiesten aller tijden: "Ik had respect voor je, dame. Maar ik neem het terug. Want je gaf me je kutje en je likte zelfs mijn ballen." (Snoop Dogg – Ain't No Fun (If the Homies Can't Have None)) "Bitches zijn niets dan hoeren en trucs. Lik aan deze noten en zuig de lul. En sodemieter op als je klaar bent." (Dr. Dre - Bitches Ain't Shit) "De trut probeerde me de mond te snoeren. Dus ik moest haar vermoorden. Recht voor zijn raap. Luister en laat me je vertellen hoe ik het deed. Ik bond haar vast aan het bed, ik dacht aan het ergste, ik moest mijn vriend haar eerst laten neuken, ik laadde mijn geweer en vermoordde de hoer." (N.W.A. - One Less Bitch)

2 Reacties
Zandb
Zandb6 jan. 2018 - 11:23

A3 Nou is Baudet natuurlijk wel een politicus die zich geroepen voelt om ons land van de ondergang te redden. Lijkt me toch wel even "een dingetje".

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 jan. 2018 - 13:02

Markies de Sade zou tegenwoordig ook geen problemen krijgen, tenzij hij zijn fantasieen in de praktijk probeerde te brengen.

Buzzer
Buzzer5 jan. 2018 - 17:49

De rapper werd geholpen door dames met het hart op de goede plek, vervolgens maakt hij ze uit voor hoer. Dan ben je oprecht een vuile klootzak, maar hij geeft ook een inkijk in zijn cultureel gevormd denken. Iedere vrouw die niet thuiszit is een kech. Dat kan hij in principe niet helpen hij is zo gemaakt, maar het helpt ook niet om het weg te stoppen en te negeren en niet te durven erkennen dat de islam hier een hoop mee te maken heeft. Snel met het vingertje naar anderen wijzen om zo snel mogelijk de aandacht te verleggen is pas hypocriet, en dat gebeurt door mensen die zich links noemen veel te vaak jammer genoeg.

5 Reacties
Zandb
Zandb6 jan. 2018 - 7:38

Buzzer Toe maar, ik citeer: "Dat kan hij in principe niet helpen hij is zo gemaakt, maar het helpt ook niet om het weg te stoppen en te negeren en niet te durven erkennen dat de islam hier een hoop mee te maken heeft." Als - en ik bedoel dus als - de islam hier mee te maken heeft, dan heeft de islam hier mee te maken. Dat lijkt me nogal logisch. Net zoals het gereformeerd zijn te maken heeft met hoe de SGP zich gedraagt. Maar...... tussen de SGP en het gereformeerde geloof bestaat een heel wat eenduidiger relatie dan tussen het christendom en de SGP. Ik ben bang, dat wanneer u hoe een SGP-er zich gedraagt als exemplarisch voor het christendom voorstelt, men terecht met de vinger wijst maar dan naar het voorhoofd. Die relatie tussen christendom en SGP is er, ongetwijfeld. Maar niet in die mate dat er veel zinnige conclusies aan verbonden kunnen/mogen worden. Oh ja; en dat heeft niets met links of rechts te maken maar alles met gezond verstand.

Buzzer
Buzzer6 jan. 2018 - 9:22

@Zandb Dit vind ik weer een typische Zandbergen reactie, ontkennen dat de islam er iets mee te maken heeft door snel de " als" vraag op te werpen en dan direct naar een andere religie verwijzen om de zaak weer recht te praten en niet op de achtergrond van boef in te hoeven gaan. En inderdaad de echte linkse mensen durven religie nog steeds als een gevaar te zien, de fake linksen durven geen kritiek om de islam te hebben en de daarbij behorende uitwassen die vastgelegd liggen in de koran.

Zandb
Zandb6 jan. 2018 - 11:27

Buzzer Ik heb argumenten die u inhoudelijk niet weerlegt of liever niet kunt weerleggen. Want anders zou u dat wel doen, natuurlijk. Daarbij: Ik ontken helemaal niet dat de islam er iets mee te maken heeft. Hoe komt u daarbij? Lees nog maar even rustig na, denk er dan even over en maak dan duidelijk dat mijn argumentatie wel of niet klopt.

Pater
Pater7 jan. 2018 - 1:32

@Zandb Je ontkent niet dat de islam hier iets mee te maken heeft? Misschien niet, maar je erkent het ook niet. "Als – en ik bedoel dus als – de islam hier mee te maken heeft (...)": dat betekent voor het gezonde verstand de uiting van een behoorlijke twijfel. De rol van de SGP in het christendom is overigens aanzienlijk kleiner dan die van de orthodoxe groepen in de islam. Zelfs de RK kerk is niet zo conservatief en vooral: zo theocratisch, als zulke groepen.

Zandb
Zandb7 jan. 2018 - 16:45

Pater Ik word er wel eens wat kriegel van, dat kritiekloze blaten. Heeft het enig nut om te erkennen dat "de islam er iets mee te maken heeft"? Wat kunnen we daar in godsnaam mee, met zo'n op enigerlei wijze altijd ware vanzelfsprekendheid? Ik bedoel: Wat de SGP vindt en doet zal ook vast heel erg of niet zo erg met het christendom te maken hebben. Nou tel uit je winst!

[verwijderd]
[verwijderd]5 jan. 2018 - 17:42

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
Zandb
Zandb6 jan. 2018 - 7:41

A3 U neemt anders de SGP redelijk serieus. U spreekt de SGP niet aan op haar gedrag. U bent "knap racistisch"?

Buzzer
Buzzer6 jan. 2018 - 9:24

@ZandB u bent grenzeloos knap in het wegkijken en wegdrukken van het onderwerp door snel iets anders op te voeren.

kassakijker73
kassakijker736 jan. 2018 - 9:48

Als je de vergelijking met de SGP zo graag wil maken. Geef dan maar eens een link naar een vlog waarin een SGPer een vrouw voor hoer uitscheldt. Liefst dan een vrouw die die man net uit de brand heeft geholpen.

Zandb
Zandb6 jan. 2018 - 11:31

Buzzer Reageer gewoon inhoudelijk. Dat doe ik ook. ns Kom op, zeg. A3 heeft het over "vrouwenonderdrukking". Die onderdrukking kan zich toch zeker wel op meerdere manieren manifesteren!

JanMer2
JanMer25 jan. 2018 - 16:12

"zonder dat ik slecht gedrag wil verexcuseren" Altijd opvallend om te zien hoe na zo'n opmerking precies hetgeen gebeurd waarvan de schrijver heeft geschreven dat ze het juist niet wou doen. Dit hele artikel is eigenlijk een lange verexcusering van Boef, na eerst obligaat te hebben aangegeven dat ze hem smerig vond. Net zoals hoe je in een zin die begint met "met alle respect, maar" een respectloze opmerking kunt verwachten. Als je de behoefte hebt Boef te verexcuseren, doe dat dan vooral. Maar wel zo zuiver om dan niet tegelijkertijd het tegendeel te beweren.

1 Reactie
Gare Raap
Gare Raap6 jan. 2018 - 0:52

"Dit hele artikel is eigenlijk een lange verexcusering van Boef" U moet leren lezen voordat u probeert te schrijven. Nu is het resultaat onzin.

watsgebeurt
watsgebeurt5 jan. 2018 - 15:47

Ja hoor daar gaan we weer. De bekende adagio's komen weer van stal. Boef zijn uitlatingen staan niet op zich zelf. Er zit niks commercieels aan of wat dan ook. Wat Boef denkt en heeft gezegd is hoe hij en vele (jonge) jongens van zijn achtergrond tegen vrije westerse vrouwen aankijken. Dan kan je links of rechts lullen maar dat is de situatie. Met andere woorden, de integratie gaat heerlijk soepeltjes.

Henri Fred
Henri Fred5 jan. 2018 - 15:03

wat mij irriteert is dat commentaar op Boef niet meer mag, of iets dergelijks, omdat hij ook racistisch wordt bejegend. en omdat de ophef over hem groter is dan over eurlings en VI. Laat ik zo zeggen: Eurlings is behoorlijk kapotgemaakt, dus die vergelijking is stuk. VI is mateloos populair, ondanks alle kritiek. Net als Boef, die blijft ook populair. Alleen is de visvijver van VI voetbal, zeg 75% van nederland en van Boef rap, zeg 25% van Nederland. verder een hoop whataboutism, die gelegitimeerd wordt door de racisten van Nederland. Feitelijk kan je het samenvatten met: Boef is een zak hooi omdat hij dit soort dingen zegt over vrouwen. en racisten is schoftentuig.

Rene3
Rene35 jan. 2018 - 13:37

weetje wat hypocriet is? Als eurlings zijn vrouw slaat, wordt niet gezegd: "he regilio tuur sloeg zijn vrouw ook" of als vi homofobe uitspraken doen dan zeggen ze ook niet: "maar Marokkanen zijn ook homofoob" . Nee dan wordt er geroepen om ontslag en boycot. Maar nu boef verkeerd in het nieuws is, is het ineens weer xenofoob en racistisch

8 Reacties
Buzzer
Buzzer5 jan. 2018 - 14:11

Hear, hear!

DaanOuwens
DaanOuwens5 jan. 2018 - 16:38

@ Rene Jij schrijft: weetje wat hypocriet is? Als eurlings zijn vrouw slaat, wordt niet gezegd: “he regilio tuur sloeg zijn vrouw ook” of als vi homofobe uitspraken doen dan zeggen ze ook niet: “maar Marokkanen zijn ook homofoob” . Echt een hele rare tekst. Om een beetje orde in jouw chaos te brengen; Als Eurlings zijn vriendin het ziekenhuis in slaat moet eerst maar eens aangetoond worden dat hij echt iets verkeerd heeft gedaan. Als Tuur iemand slaat wordt gezegd dat hij dat vaker doet. Als Boef iets verkeerd doet wordt gezegd dat het een domme lul is. Als iemand naar aanleiding van de uitspraken van Boef beweert dat alle Marokkanen hun vrouw slaan is hij racist.

karimpie
karimpie5 jan. 2018 - 18:45

Omdat Boef geen Marokkaan of Islam is, maar daar wordt zijn (wan)gedrag wel naar toe geleidt, als Eurlings zijn vrouw slaat wordt dit niet Nationale Boete-doen-dag voor blank/autochtoon/heterosexueel NL op TV omdat iedereen begrijpt dat Kameel Uuuurlingsss niet staat voor NL/de NLse man/ed, idem voor VI, nu jij met je hear hear

Edwin8
Edwin86 jan. 2018 - 3:56

Maar Karimpie, Nu vraag ik mij heel eerlijk af. Waar heeft Boef dan geleerd dat vrouwen niet mogen stappen en thuis moeten blijven zitten. Is dat niet ingegeven tijdens zijn opvoeding? Zeg maar de orthodoxe stromingen? Want ik zag niet veel later een filmpje van Maiwand de thuisblijver die het eigenlijk ook maar niets vond dat al die vrouwen zo laat nog op stap waren. Dat idee zit in de opvoeding van velen, en dat is het patriarchale systeem wat doorbroken moet worden. En Camiel Eurlings is inderdaad geen voorbeeld, en dat heeft tot zijn ontslag geleid als IOC-lid. Eindelijk een keer die elite doorbroken van klootzakken die toevallig een goed netwerk hebben waarop ze kunnen leunen. Hij is gewipt en veel mensen vinden dat helemaal niet erg, want hij bezorgt ons een slechte naam. Misschien wordt het eens tijd om dit soort mensen uit je gemeenschap te wippen omdat ze je een slechte naam bezorgen. Nee, jij neemt ze liever in bescherming....

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)6 jan. 2018 - 7:48

"Omdat Boef geen Marokkaan of Islam is" Boef is inderdaad geen islam, maar wel een moslim. Die discussie hebben wij op een ander topic ook al gehad. Zeg overigens niet dat hij representatief is voor alle moslims. Maar met te doen alsof hij geen moslim is komen we geen steek verder.

karimpie
karimpie6 jan. 2018 - 15:40

Boef is stout, Boef is moslim, moslim is islam, islam is stout..... wat een simplisme

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)6 jan. 2018 - 17:04

"Boef is stout, Boef is moslim, moslim is islam, islam is stout….. wat een simplisme" Het simplisme komt volledig van jou af, want mij hoor je dit niet zeggen.

Jan Tulp
Jan Tulp6 jan. 2018 - 17:05

@karimpie: Je kunt wel meerdere keren op dezelfde wijze zeggen dat de islam niet stout is, maar wat begrijp je niet aan de onderbouwing van Big guy Bane? Hij zegt toch expliciet dat Boef niet representatief is voor alle moslims? Dat lees ik tenminste letterlijk. Wat hij impliciet aangeeft is dat er een relatie is tussen zijn gedrag en de manier waarop hij is geïndoctrineerd door de islam. Met andere woorden, de waarden die hij van kinds af aan heeft meegekregen. Hoe men dit uiteindelijk besluit te interpreteren, naar de letter of naar de strekking, bepaald in welke mate iemand op een gezonde wijze in de Westerse maatschappij kan functioneren. Uiteraard is intellect daarbij een belangrijk punt, bij een gebrek hieraan is er niet of nauwelijks sprake van zelfreflectie en relativering mogelijk. Boef symboliseert dit gebrek aan intellect en functioneren. Een ander voorbeeld (ik was die Boef al zat toen ik dat rattengezicht van hem voor het eerst op televisie zag): Een homoseksuele islamitische vriend van mij is uit zijn wijk (de ubertolerante krachtwijk Amsterdam-West) weggetreiterd door een groot deel van de islamitische gemeenschap. Hij kon er jaren niet veilig over straat, werd nageroepen, bespuugd en geïntimideerd. We kunnen hierbij ook wel doen alsof het niets met de ideologie van de islam te maken heeft, maar er is gewoonweg een direct verband. Of denk je dat men in landen als Saudi-Arabië en Iran homo’s ophangt en vrouwen stenigd omdat dit wordt gepredikt in Disney films? Nederland staat voor tolerantie en verdraagzaamheid. Relatief veel ‘nieuwkomelingen’ maken hier dankbaar gebruik van, maar zijn zelf zo intolerant als wat. Het out-of-the-box denken is niet bepaald iets dat de islam typeert. Iemand zoals dat trieste rappertje Boef symboliseert slechts wat velen al weten. Dit zegt uiteraard niet dat ALLE moslims zo zijn. Wie dat zegt generaliseerd en hoef je niet serieus te nemen.

Aggedamarwit
Aggedamarwit5 jan. 2018 - 13:35

Droevig om te vernemen dat het meten met twee maten in bepaalde *kuch* progressieve kringen tot norm wordt verheven. De culturele achtergrond/kleur is irrelevant voor de ernst van de boodschap die het boefje heeft gebracht. Voor zover ik heb kunnen waarnemen is er ook evenwicht in de mate van verontwaardiging die is ontstaan. Dat cultureel/religieuze achtergrond mede een rol speelt in de mate van verdraagzaamheid t.a.v. anders denkenden, anders geaarden of vrouwen en nog veel meer is echter een gegeven dat reeds lang bekend is. Of het nu gaat om een mannenbroeder van de SGP, of een (niet zo) islamitisch boefje. Daar hoeven we toch niet voor weg te lopen?

5 Reacties
Zandb
Zandb5 jan. 2018 - 15:27

Agger Mee eens. Praktisch gezien kan het alleen maar kwaad, als we de culturele achtergrond zo willekeurig wel of niet meetellen.

Grietje Genot
Grietje Genot5 jan. 2018 - 18:13

Het is droevig - wat zeg ik? Het is om te huilen! - om te zien hoe onze fascistoïde vrienden weer 's met twee of drie maten meten. Als 't om Geenstijl gaat of om Eurlings dan wordt 'r gejuicht en geprezen en gegiecheld en nimmer, nimmer naar de gemeenschappelijk fascistische inborst en de joods/christelijke cultuur van de betrokkenen gewezen, maar als iemand als Boefje iets meurt dan moet iedereen die ooit een halve voet in een moskee heeft gezet, onmiddellijk worden gedeporteerd, na eerst gevierendeeld te zijn, uiteraard.

.....2
.....26 jan. 2018 - 2:34

Grietje Genot 5 januari 2018 at 19:13 Je hoeft niet te huilen want die pop is gemaakt van stro, zou je kunnen weten want je hebt hem zelf gemaakt. Overigens dank je god eerder voor het verdunnen van de populatie van mensen met een bepaalde huidskleur omdat jij denkt dat hun zaad inferieur is aan het zaad van mensen met een andere huidskleur(?!). Er is een woord voor mensen die denken zoals jij.....

Grietje Genot
Grietje Genot6 jan. 2018 - 14:15

Maak van je hart geen moordkuil, stippeltje-stippeltje, en noem me gerust kech of snol of weet ik wat. Een bloed-en-bodem-fanaat kan me geen groter plezier doen.

.....2
.....26 jan. 2018 - 16:15

Grietje Genot 6 januari 2018 at 15:15 Maak van je hart geen moordkuil, stippeltje-stippeltje, - Zal ik zeker niet doen grietje. en noem me gerust kech of snol of weet ik wat. - Voel ik geen enkele behoefte toe, ik noem je bij deze wel een hypocriet en een racist. Een bloed-en-bodem-fanaat kan me geen groter plezier doen. - Ik weet niet wat een bloed-en-bodem-fanaat is en het interesseert me verder weinig wat voor vooroordelen je hebt naar mij toe maar ik ben hier niet om je te plezieren. Daar mag je iemand anders voor zoeken.

bob b.
bob b.5 jan. 2018 - 13:31

Valt wat Boef schrijft en zegt niet gewoon onder de vrijheid van meningsuiting? Hij is tenslotte artiest, hij heeft even veel recht van spreken als iemand die zich politicus noemt. Maar met een heel andere verantwoordelijkheid. En dat lijken zijn criticasters maar niet te begrijpen. Of gaan we vanaf nu alle uitingen die ons niet bevallen verbieden? Zoals Han van der Horst elders zegt, het is het bewijs van de vertrutting van het hedendaagse bestaan. Alles wat we niet willen horen of zien moet maar weg. Onder het mom dat alles wat we denken gezegd moet kunnen worden verbieden we anderen een afwijkende mening. En natuurlijk grijpen sommigen de kans om het te wijten aan de moslimachtergrond van Boef. Jammer genoeg net geen Marokkaan, maar who cares, bruin is bruin. Alsof alle zwarte rappers in de VS met vergelijkbaar idioom nooit bestaan hebben. Wat gaan we hierna verbieden? Pornofilms omdat ze mensonvriendelijk of rolbevestigend zouden zijn? Het lijkt dat we met al die me- en he too's terecht zijn gekomen in het episch centrum van de hystocratie. Een samenleving die van ene hysterische storm naar de andere beweegt. Geholpen door het speeltje van deze tijd, de social media. Want onze mening, hoe bezopen ook, moet gehoord worden. En wordt gehoord. Zo las ik dat een groep fanatieke fans vindt dat de slechte The Last Jedi uit het Starwars canon gehaald moet worden. En Matt Damon vanwege zijn verademende nuancering in de Me Too discussie digitaal uit Oceans Eight gepoetst. Het is niet voor niets dat de roep om referenda zo groot is, hij ligt in het verlengde van alles wat er op social media gebeurt. Als we onze mening over van alles en nogwat mogen uiten op facebook of twitter, waarom mogen we dat dan niet over de politiek? Want het gaat toch om onze mening? En waarom zou mijn mening niet tellen? Het is het teken van deze tijd. Het politiek consumentisme ten top. In de politiek noemen we het populisme, daarbuiten asociaal en hysterisch gedrag. Hyper individualisme, alle meningen tellen maar die van mij het meest. Het elkaar overschreeuwen met de meest ergerlijke onzin is de dialoog van de grote massa geworden. Iedereen wil gehoord worden maar niemand luistert.

10 Reacties
Stuurman aan wal
Stuurman aan wal5 jan. 2018 - 13:59

Niemand verbiedt Boef om zijn mening te uiten, maar wie dat doet kan een reactie verwachten, zeker op een medium wat zoveel mensen bereikt en zeker van iemand die zo in the picture staat. Als Bob bij de tramhalte een vrouw voor hoer uitscheldt, zal dat landelijk gezien weinig tot geen impact hebben.

omaoeverloos
omaoeverloos5 jan. 2018 - 14:17

"Valt wat Boef schrijft en zegt niet gewoon onder de vrijheid van meningsuiting?" Natuurlijk, hij mag blaten wat hij wil. Maarv als mensen dit reactionaire geleuter bekritiseren is daar ook niets mis mee, natuurlijk.

Nanno Zeegers
Nanno Zeegers5 jan. 2018 - 14:25

De meningen van criticasters vallen ook gewoon onder de vrijheid van meningsuiting. Daar hoeven zij of anderen geen artiest voor te zijn. Dat zij niet langer naar Boef's raps willen luisteren is idem een onderdeel van die vrijheid. Net als dat organisaties en bedrijven n.a.v. Boef's mening vrij zijn hem te mogen mijden. Dat heeft niets met een verbod te maken.

Aggedamarwit
Aggedamarwit5 jan. 2018 - 15:26

''Valt wat Boef schrijft en zegt niet gewoon onder de vrijheid van meningsuiting? Hij is tenslotte artiest, hij heeft even veel recht van spreken als iemand die zich politicus noemt. Maar met een heel andere verantwoordelijkheid. En dat lijken zijn criticasters maar niet te begrijpen. Of gaan we vanaf nu alle uitingen die ons niet bevallen verbieden?'' Ja, dat valt onder de vrijheid van meningsuiting en nee, dat (moeten we niet willen) gaan verbieden. Dat begrijpen de criticasters volgens mij heel goed. Maar dat betekent niet dat de criticasters er niets van mogen vinden en zijn uitspraken niet mogen bekritiseren. Gedrag heeft consequenties en dat ervaart Boefje nu aan den lijve.

Buzzer
Buzzer5 jan. 2018 - 17:53

Ik heb nog nooit een nummer van dit manneke gehoord, wel van Nas, Coolio, Eminem, The Roots. Nee dit nederrappertje gaat niet in mijn lijst voorkomen.

bob b.
bob b.5 jan. 2018 - 17:53

Er wel degelijk sprake van een verbod. Zijn optredens worden gecancelled, zijn muziek wordt niet meer gedraaid. Het publieke gericht heeft zijn werk gedaan. Het effect heeft dezelfde werking als een verbod.

karimpie
karimpie5 jan. 2018 - 18:47

Trial by onderbuik vh gepeupel

Edwin8
Edwin86 jan. 2018 - 3:34

Bob, Boef wordt niet gecanceld vanwege zijn songteksten maar vanwege zijn gedrag. Hij kan nog steeds muziek uitbrengen, en die muziek zal ook nog steeds beluisterd worden. Echter hij heeft ook een aantal uitspraken gedaan omtrent hoe hij in het leven staat. Hij wordt als een natte tosti naar huis gereden omdat hij geen lekke band kan vervangen. Vervolgens doet hij in plaats van een bedankje naar de dames behoorlijk vernederende uitlatingen. Omdat hij zich in eerste instantie niet duidelijk genoeg heeft geformuleerd doet hij het nog even dunnetjes over waarna de ophef pas losbarst. Daarna komt pas het excuus. Maar mensen accepteren dat slappe excuus niet meer en radio-dj`s gaan hem boycotten. Ook hun goed recht. Er is nog geen verbod opgelegd, men zeg alleen We trekken in 2018 hier een grens. Radio stations mogen hem draaien, festivals mogen hem boeken, spotify heeft hem ook nog in het repertoire. Er is geen verbod, alleen sommige mensen zeggen we willen hiermee niet geassocieerd worden. En echt, je verwart ook zijn uitlatingen als privé persoon met zijn songteksten. Hij wordt niet geboycot vanwege zijn songteksten. (passen binnen een bepaalde context) Hij wordt geboycot omdat het gewoon een natte tosti is.

Edwin8
Edwin86 jan. 2018 - 3:38

Overigens mag hij als Privé persoon ook alles roepen en schrijven. Maar daarmee sta je wel meteen toe dat je bekritiseert mag worden omtrent je standpunten. Men probeert nu alleen die kritiek te stommen want het gaat om een jongen met een migratie achtergrond en er gaan wat racisten hun onderbuik legen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 jan. 2018 - 11:00

Boefje heeft geen "beroepsverbod". Niemand is verplicht iemand, artiest of niet, een "podium" te bieden.

Haastig
Haastig5 jan. 2018 - 13:26

"Zo lang we in Nederland alleen maar feminist en LGBTQ-recht verdedigers worden als het in een xenofoob jasje wordt gehesen heeft het nul inhoud en mag je me er buiten houden" Camiel Eurlings heeft vandaag -onder maatschappelijke druk- zijn rol bij het IOC opgegeven. Je kan dus weer gewoon opkomen voor de rechten van ons vrouwen, zonder selectief te zijn op etniciteit bij het verbaal veroordelen van seksisten. Ik zie eerder het probleem dat een groot deel van de feministen alleen opdraaft als de dader wit (& rechts of nationalistisch) is; maar uit angst zelf voor xenofoob uitgemaakt te worden, zwijgt als het andere daders betreft. Daders uit beide groepen weten zich door die selectiviteit gesterkt.

12 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper5 jan. 2018 - 15:16

Uw laatste alinea slaat (helaas) de spijker op zijn kop.

Zandb
Zandb5 jan. 2018 - 15:41

Haast ig Ik vind het niet erg kies, dat u niet in ziet of in wil zien, dat in het geval van Camiel alleen Camiel en/of zijn gedrag ter discussie staat en bij Boef niet alleen zijn gedrag maar dat gegeneraliseerd wordt tot een grote groep mensen. En dat u niet lijkt te accepteren dat er feministen zijn, die het seksisme niet als instrument willen gebruiken om complete groepen weg te zetten.

Vliegtuigellende
Vliegtuigellende5 jan. 2018 - 17:02

Zo, dit is weer een prachtig voorbeeld van Haastig's kruistocht tegen de selectieve steun voor allochtone seksisten. Ik moet zeggen dat ik jouw vasthoudendheid op dit terrein bewonderenswaardig vind, en jouw opvattingen heel juist. Het doet mij goed dat jij op dit forum een tegengeluid van hoge kwaliteit laat klinken. Zelf vind ik al langer dat links Nederland slachtoffers van bepaalde daders verraadt. Onder wie homo's en vrouwen.

AnnieBodies
AnnieBodies5 jan. 2018 - 18:01

Haastig: die laatste alinea is natuurlijk keihard waar, jammer genoeg. Je hoeft er niet eens ver voor te zoeken om voorbeelden te vinden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2018 - 20:35

Helaas.... Enige tijd geleden maakte ook het feministische boegveeld Alice Schwartzer zich hier aan schuldig.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2018 - 20:36

boegbeeld

Appie Mohamud
Appie Mohamud5 jan. 2018 - 21:23

Haastig. Wat Eurling deed was strafbaar en valt niet onder de vrijheid van meningsuiting. Ondanks dat wat hij deed strafbaar is heeft hij alsnog die benoeming gekregen en moesten oud en huidige sporters aan te pas komen om hem van zijn troon te stoten. Bij Boef word zijn mening wat onder de VVM valt gebruikt om hem te boycotten en zijn religie aan te vallen. Plus dat ik betwijfel of hun functie met elkaar valt te vergelijken les belangrijkheid voor de maatschappij, ik neem aan dat de positie als directeur van onze nationale sport club een belangerijke functie is vergeleken met een volksentertainer.

Haastig
Haastig6 jan. 2018 - 12:23

Appie Mohamud 5 januari 2018 at 22:23 Eurlings is benoemd als IOC-lid in sept 2013. Er was toen controverse omdat men hem te weinig “sport-betrokken” vond, maar hij had, ten tijde van zijn benoeming dus géén strafblad. 2 Jaar, in juli 2015 later mepte hij zijn vriendin het ziekenhuis in. December 2015 deed zij aangifte van zware mishandeling bij de politie, dit kwam in februari 2016 in de media. Het IOC vroeg Eurlings terug te trekken, dat weigerde hij, want vond zich “onschuldig”. Na een onderzoek van 9 maanden achtte het OM zware mishandeling niet bewezen, “eenvoudige mishandeling” wel, een schikkingstraject werd gestart (40uur taakstraf). Na het schikkingstraject heeft IOC Eurlings om een VOG gevraagd. Ik vermoed dat ze hoopten daarmee grond te hebben hem eruit te knallen. Echter, Eurlings kon een VOG overleggen (juni 2017). Niet onlogisch, want bij een VOG wordt gekeken naar vergrijp en functie**. IOC kwam met een verklaring: https://pers.nocnsf.nl/vertrouwelijke-schikking-eurlings-definitief-afgewikkeld/ Kortom, hij is niet benoemd ondanks zijn strafblad (dat had hij toen niet), hij is niet weggestuurd dankzij zijn VOG. Omdat men breed vond dat deze man met mishandeling op zijn conto geen plaats mocht hebben binnen het IOC, is het keer op keer in de media gekomen. En nu heeft hij zelf –terecht- de handdoek in de ring gegooid (pun intended). De functie van Eurlings bij het IOC was wat mij betreft inderdaad, zoals je zegt belangrijker dan die van rapper. Dat is ook waarom ik vond dat hij uit zijn functie ontheven moest worden: een representatieve functie zou niet door een vrouwenmepper ingevuld moeten worden. Als je mijn reacties een beetje gevolgd zou hebben rond dit onderwerp, kan je zien dat ik dat consequent heb gezegd. Dit was wat ik medio 2017 antwoorde op iemand die aangaf dat hij zijn straf had gehad: “Dit gaat niet om “zomaar” een baan, maar één waarin hij het visitekaartje voor de Nederlandse sport is… En eerlijk gezegd, dat is hij wat mij betreft niet.” https://joop.bnnvara.nl/nieuws/camiel-eurlings-strafblad-verklaring-omtrent-gedrag Eurlings is echt alleen maar weg door de publieke opinie, voortdurende maatschappelijke druk. Van Joop tot GS, van sporters tot niet-sporter. Hier werd gesuggereerd dat blanke, autochtone mannen gevrijwaard zouden zijn van negatieve media-aandacht en dat is simpelweg niet waar. Dan komen we bij de uitspraken van Boef. De vraag is of die niet gewoon strafbaar zijn als bijv “belediging” of “discriminatie”. Want die kans is zeer aanwezig als het voor de rechter gebracht zou worden (als er mensen zijn die er aangifte van doen). Zijn strafblad zal hem ook niet helpen. Maar, ook hij heeft een zekere voorbeeld functie: populair bij grote groepen jongeren... Raakt hij zijn baan kwijt als zanger/rapper? Me dunkt van niet, dat lijkt me ook onterecht. Maar deze shitstorm, zodat hij misschien eens een klein beetje gaat nadenken, vind ik prima. En daar zit hij nu in, de consequentie van zijn uitspraken: - eerst de vrouwen die je een lift geven voor hoer uitmaken; - dan alle vrouwen die je muziek kochten, er op dansten, of draaiden, bijna spugend uitmaken voor hoeren. Oh, en dan nog zeggen dat ze je moeten “verwijderen” als ze echt boos zijn. Dan moet je niet verbaast zijn als ze dat (tijdelijk) doen. Beide mannen zijn male chauvinist pigs. Beiden aangepakt in de media. Beiden voelen de gevolgen. **Mijns inziens “te mild”.

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 jan. 2018 - 12:57

Appie Mohamud 5 januari 2018 at 22:23 Boefjes uiting tov individuele vrouwen is in principe een klachtmisdrijf. Niet van dezelfde orde als Eurlings handgemeen natuurlijk.

Haastig
Haastig6 jan. 2018 - 13:09

Zandb 5 januari 2018 at 16:41 “u niet lijkt te accepteren dat er feministen zijn, die het seksisme niet als instrument willen gebruiken om complete groepen weg te zetten.” Integendeel, ik neem juist aan dat de meeste feministen, net als ik, niet seksisme als instrument willen gebruiken; maar seksisme willen bestrijden. Mensen die seksisme als instrument inzetten doen dat in de regel om vrouwen (én mannen) te onderdrukken en ze in de door hen opgelegde hokjes te houden of douwen. Inderdaad, dat zijn complete groepen. Dat gebeurt vaak met maatschappelijke, sociale of religieuze druk, vaak om vrouwen zo klein mogelijk te houden. Oa door vrouwen die wel opkomen voor vrouwenrechten te beschimpen of te beschuldigen. Dan weet een Hirshi Ali zich niet meer veilig als ze zich hard uitspreekt tegen FGM. Dan weet een Shirin Musa zich bedreigd en belachelijk gemaakt omdat ze zich uitspreekt tegen gedwongen huwelijken en huwelijkse gevangenschap. Beide vrouwen overigens "ervaringsdeskundige" van de (in Nederland strafbare) vergrijpen. Maar ook hier, dan probeer jij me bijvoorbeeld valselijk, suggestief, te beschuldigen van het niet erkennen van de rechtstaat als ik een actievere houding van de overheid vraag voor het opsporen en vervolgen van FGM-mishandelaars. Of als je mij bijvoorbeeld beschuldigt van discriminatie in gevallen dat ik weiger me te laten discrimineren, door jongens die vrouwen als ik wegzetten als "hoer". Om op je eerste punt te komen, eerst een vraag aan jou. Kan je me vertellen wat volgens jou “opgevoed tot heer” inhoud?

Haastig
Haastig6 jan. 2018 - 13:20

Appie Mohamud 5 januari 2018 at 22:23 Aanvullend op Haastig 6 januari 2018 at 13:23 Ik zie dat dit misschien verkeerd gelezen kan worden: **Mijns inziens “te mild”. Dat sloeg op verkrijgen van VOG (of duidelijker: het niet krijgen van beroepsverbod van bv kindermisbruikers die werken als docent, oppas etc). Zie ook mijn reactie bij https://joop.bnnvara.nl/nieuws/advocaten-kritisch-op-rechter-mild-seksuele-intimidatie-op-werkvloer En verder wat DanielleDefoe 6 januari 2018 at 13:57 zegt.

Pater
Pater7 jan. 2018 - 1:38

@Haastig Goed verhaal. Ik word ook vaak moe van die zogenaamde dubbele moraal. Die publieke opinie heeft Camiel gedwarsboomd en idem Boefje, zo is het.

NicoSchouten
NicoSchouten5 jan. 2018 - 13:14

Hoeveel dagen worden er al kritische opmerkingen gemaakt over Eurlings?

2 Reacties
Zandb
Zandb5 jan. 2018 - 15:42

Nico Die opmerkingen worden alleen over Camiel en/of zijn gedrag gemaakt. In het geval van Boef, staat zijn gedrag model voor een hele grote groep mensen.

SG87
SG875 jan. 2018 - 16:39

Want Eurlings heeft ook een vrouw hoer genoemd (wat niet strafbaar is, maar wel erg onbeschoft), of heeft hij gewoon een strafbaar feit gepleegd en zich schuldig gemaakt aan mishandeling en zit hij nu in een beroep waar hij een VOG voor nodig had en die hij ontercht kreeg gezien zijn strafblad? Deze gevallen zijn dus in zijn geheel niet vergelijkbaar.

[verwijderd]
[verwijderd]5 jan. 2018 - 12:59

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
punt2
punt25 jan. 2018 - 13:22

De meest invloedrijke was NWA.

Nizzle VandenBronx
Nizzle VandenBronx5 jan. 2018 - 13:40

The Message was sociaal commentaar. Public Enemy inderdaad, Op By All Means Necessary, het tweede album van Boogie Down Productions, laat KRS-One zich al duidelijk van zijn politieke kant zien. De Native Tongues family, waarvan Brand Nubian, Jungle Brothers en Queen Latifah al vroeg begonnen sociale vraagstukken aan te snijden. Als we de 1990er jaren in gaan wordt de lijst al snel langer. Mos Def, Talib Kwali, Poor Righteous Teachers, The Conscious Daughters, Nas, Ice Cube, The Roots, Digable Planets, Jeru the Damaja o.a. En dit is wat er spontaan komt opborrelen aan muziek waar ik veel naar geluisterd heb. Als ik door mijn muziekcollectie ga bladeren en dieper de West Coast in ga (waar ik veel minder naar luister(de) ga ik ongetwijfeld meer tegenkomen.

Appie Mohamud
Appie Mohamud5 jan. 2018 - 22:08

Rand. Hip hop was in eerste instantie instaan als een form van speels elkaar dissen met worden in de vorm van poëzie in New York, later uitgegroeid tot maatschappelijk protest tegen de situatie in de America gericht naar de negroïde bevolking. Dat is nooit mee gestopt ondanks dat je de gangster rap scène gebruikt als voorbeeld. De bekendste uit die scène in de jaren 90 waren toch Biggy Smal en Tupac Shakuur, maar had je ook JZ BMX Jaruul enz enz. Ondanks dat ze tegen elkaar waren als een soort tribal based gedachten van West tegen Oost, waar en ze allemaal ook activisten in hun kunst. Maar vergis je niet in de kritiek op hun eigen gemeenschap niet als scheldende woorden. Los hiervan hadden elkaar dissen op zo een niveau gebracht dat elk hip hop artis het nu nooit meer naar dat niveau terug wil, het heeft wel voor gezorgd dat de wereld twee mannen tekort kwam die wel degelijk de wereld konden verbeteren met hun kunst. Het mooiste protest song vond ik wel van Tupac met -Branda got a baby- echt een mooi kunst met prachtige tekst wat je soms de tranen in me ogen kan brengen. Hier onder een deel van de beste protest lyrircs https://www.billboard.com/articles/columns/hip-hop/7573536/tupac-shakur-2pac-most-woke-songs-lyrics-changes-dear-mama https://www.stereogum.com/1280582/the-10-best-the-notorious-b-i-g-songs-2/franchises/10-best-songs/?amp=1 Maar als iemand uw betoog onderuit haalt is het toch een ander "gangster" in de gangster rap scène namelijk Coolio met gangster paradijs speciaal gemaakt voor de mensen die de scène niet begrepen hadden. https://genius.com/Coolio-gangstas-paradise-lyrics

Remco5
Remco55 jan. 2018 - 12:44

Wat ze dus eigenlijk zegt is dat wanneer rechtse media en personen ook geboycot worden dan zal zij ook meedoen wanneer dit gaat om iemand met een migrantenachtergrond. Wat een kinderachtige redenering. Hier geeft men maar weer eens aan wat er mis is met de wereld. Omdat de ander dat 'mag' doen, dan mag ik dit doen. Je zou toch zeggen dat wanneer je een beetje gezond verstand hebt, je politieke kleuren buiten beschouwing laat en dit gewoon veroordeeld in plaats van naar de ander te wijzen. En ik ben van mening dat wat Boef zegt in een andere context is: hij wordt geholpen maar omdat het vrouwen zijn in rokken na Avondeten nog buiten zijn, worden het hoeren. De citaat van Jan Roos is een belediging en duidelijk een vorm van een laag EQ. Voor Baudet geldt het zelfde, meneer weerman zegt wat anders, hij kan het niet hebben dus moet die maar ontslagen worden.

3 Reacties
Zandb
Zandb5 jan. 2018 - 15:49

Remco Dat zegt ze niet. Ze maakt duidelijk dat het haar keuze is, dat wanneer de verontwaardiging zich selectief op de achtergrond van de "dader" richt, zij niet mee doet met het dansje. Met een voorbeeld: als Jan Roos, Aafke Romijn aanspreekt niet meer is dan een belediging van een minkukel, dan zijn de uitlatingen van Boef dat ook.

Pater
Pater6 jan. 2018 - 1:02

Beste Zandb Ik heb me hogelijk opgewonden over "zou u haar doen" van de minkukels op GS. Of Boefje een minkukel is weet ik niet, maar ik behoud me het volste recht voor om me over hem net zo op te winden als over GS.

Zandb
Zandb6 jan. 2018 - 11:33

Pater Wie zal u dat "recht" betwisten dan?

Ghalid
Ghalid5 jan. 2018 - 12:30

Wanneer iemand met een migratie-achtergrond in het nauw zit, wordt de racisme kaart maar weer eens getrokken. Ik vind dat veel te gemakkelijk. Zou de verontwaardiging niet iets te maken kunnen hebben met de context waarin Boef deze dames uitmaakt voor "kech"? Ze hielpen Boef immers door hem een lift te geven. De opmerkingen van Boef zijn dus stank voor dank en daar houden de meeste mensen niet van.

4 Reacties
Edwin8
Edwin85 jan. 2018 - 13:25

Juist, en zijn muziek heeft er niets mee te maken. Het gaat puur om zijn gedrag. En mensen walgen van dat gedrag, dus grijpen ze naar een middel wat ze voorhanden hebben om hun ongenoegen te uiten. Zijn muziek wordt op een aantal radiostations niet meer gedraaid, festivals cancelen zijn act en verder mag ie het natuurlijk uitzoeken. De poging tot inclusiviteit leidt bij sommige mensen tot kortsluiting in de bovenkamer. Ik verwacht natuurlijk wel dat als Baudet weer eens wat vrouwonvriendelijks heeft gezegd dat men dan weer tientallen opinie`s schrijft dat hij het niet zo bedoeld, en dat anderen het ook doen.

Nizzle VandenBronx
Nizzle VandenBronx5 jan. 2018 - 13:51

De initiële verontwaardiging gaat over het gedrag. Het enige is dat wanneer "nette" witte meneren dit doen, het verontwaardigingsvuurtje alweer snel dooft. Hoezo wordt Boef zijn muziek niet meer gedraaid op de radio, maar mag Baudet vrolijk in de Kamer plaatsnemen? Baudet mag gewoon zeggen dat vrouwen lekker overheerst willen worden en eigenlijk ja bedoelen als ze nee zeggen. Dat een linkse vrouw gewoon een strenge rechtse man nodig heeft om haar te vertellen hoe het eigenlijk zit. Hij mag 5 uur dineren met een van de meest walgelijke racisten uit de VS, spreken op een wake voor SS Belgische SS vrijwilligers, dwepen met 19e eeuwse rassenleer en we lachen er allemaal een beetje om en laten hem voor volksvertegenwoordigertje spelen. Maar owee als het iemand met een beetje meer melanine in de huid is, die godbetere ook nog rapper is. Dan is het land te klein. Let wel, beiden zitten fout. Beiden zeggen dingen die verwerpelijk zijn. Dit staat niet ter discussie. Wat ter discussie staat is het feit dat nu het hele land op de kast zit, maar als het een "echte" "gewone" "normale" Nederlander is dan verdringt de helft van Nederland zich om het onder het tapijt te schuiven of een uitleg te vinden waardoor het allemaal zo erg niet is. Dat is waar Mensje zich van distantiëert en ik ben het daar helemaal mee eens.

Edwin8
Edwin85 jan. 2018 - 17:35

@ Nizzle VandenBronx Als stemgerechtigde heb je gewoon de vrijheid om NIET op Baudet te stemmen. Mooi toch. En radio zenders, festivals hebben ook de vrijheid om Boef niet meer te draaien/boeken omdat ze het een hork vinden. Zo simpel zit het.

Gare Raap
Gare Raap5 jan. 2018 - 18:06

"Dat is gewoon een smerige frame. " Nee hoor,dat is een waarheid als een Koe!

Michiel van Leeuwen
Michiel van Leeuwen5 jan. 2018 - 12:20

Hip hop was ooit in de jaren tachtig een revolutionaire stroming met fantastische creatieve muziek en politieke teksten. Het genre is al lang gekaapt door hyper-kapitalistische macho's die in grote poeierbakken rondrijden die prat gaan op hun dikke lul. Het Heeft niets te maken met emancipatie van een onderklasse maar des te meer met een business model van snel rijk worden en zoveel mogelijk 'bitches' neuken. Natuurlijk sluiten hip hop en feminisme elkaar per definitie niet uit. Maar het soort cultuur dat boef propageert is absoluut niet te rijmen met feminisme. Ik snap echt niet waarom een feministe de moeite neemt om de opwinding rond deze engerd te relativeren met 'ja maar hullie dan?' Ik denk dat elke vrouw blij zou moeten zijn als boefje is opgerot naar een land waar ze zijn vrouwenhaat omarmen.

1 Reactie
Thuru
Thuru5 jan. 2018 - 13:46

Het is mogelijk dat de teksten wel aardig zijn. Maar het instrumentale deel van hiphop is voor meer dan 90% bagger en dan ben ik nog mild. Muzikaal instrumentaal creatief vind je los van de instrumentale bands zoals ozric tentacles, koinonia, seraph enz voornamelijk in progrock en metal en fushion. Natuurlijk zijn er duizenden goede nummers, tekst en de instrumentale ondergrond. Maar hiphop/rap is dat echttet ondergeschoven kindje.

Gare Raap
Gare Raap5 jan. 2018 - 11:59

Weer een uitstekend stuk van Peter Breedveld: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/boef-en-de-hoeren.html

Dividend
Dividend5 jan. 2018 - 11:56

Grotendeel eens met de strekking van het artikel, maar jammer van het nu toch zo langzamerhand wel uitgemolken "Hij deed dit", "maar zij deden dat en dat..", zeg maar het bekende jij bakken. Daarbij mag de term "wit(te) boys" natuurlijk ook vooral niet ontbreken om een punt te scoren. Jammer, wat dat doet afbreuk aan wat er wel aan zinnigs wordt geschreven. Los daarvan wordt er volgens mij één belangrijk ding in dit artikel niet genoemd, namelijk het spreekwoord "als je geschoren wordt moet je stilzitten". Dat is namelijk precies wat ons Boefje niet heeft gedaan. De kans was m.i. groot geweest dat als hij niet met nieuwe (nog ongelukkiger) reacties was gekomen, maar zich had beperkt tot slechts een "sorry, dom geweest en voor de dames die me geholpen hebben vrijkaartjes voor m'n eerstvolgende optreden o.i.d.", dit alles allang was overgewaaid. Maar nee, hij bleef er tegenin gaan en nu uiteindelijk de kaart trekken dat hij gediscrimineerd wordt? Het genoemde spreekwoord bestaat niet voor niets, net zoals geldt dat wie z'n billen brandt, op de blaren moet zitten.

1 Reactie
karimpie
karimpie5 jan. 2018 - 18:51

Nee, je makkers moeten stoppen met discrimineren, indien je werkelijk wilt dat Boef niet meer gediscrimineerd wordt, zo simpel is het!

Nanno Zeegers
Nanno Zeegers5 jan. 2018 - 11:41

Nederlanders met Noord-Arikaanse, Turkse, en ook Antlliaans en Surinaamse achtergrond worden anders dan Nederlanders met westerse achtergrond vooral vanuit linkse kring ontzien wanneer zij zich vrouwonvriendelijk uiten en gedragen tewijl dit onder deze groepen cutuurgerelateerd veel meer voorkomt en ernstiger vormen kent. Heel anders dan bij westerse Nederlanders waar dit soort wangedrag, ondanks dat het nog te vaak voorkomt, hen meestal en terecht corrigerend aangerekend wordt. Dat is beslist veel minder richting zich zo cultureel-structureel vrouwonvriendelijk misdragende leden van genoemde groepen door het cultureel relativeren uit linkse hoek. Dit is alleen te verklaren door het feit dat een deel van links deze groepen als structureel kwetsbaar ziet, structureel uit cultureel relativistische blik beschouwt en behandelt, wat op een paternalistische houding neerkomt, een hurkhouding, die te vergelijken is met de kolonialistische houding van vroeger en daar ook niet onwaarschijnlijk een voortzetting van is. Dat is een bekend inzicht maar wil niet door iedereen geweten worden. Het westerse ontwikkelingswerk, met als boegbeeld minister Pronk, is van oorsprong zonder duidelijke scheidslijn een voortzetting van het vroegere laat-kolonialistische verheffingswerk. Dat ziekt in vele vormen, en tegenwoordig vooral door paternalistisch cultureel relativisme, al te lang door.

9 Reacties
Weisspferd
Weisspferd5 jan. 2018 - 12:24

Ik had een vergelijkbaar punt, maar dat zal wel te ''scherp'' geweest zijn. Het lijkt me enorm noodzakelijk dat ook juist mannen van een niet-Westerse achtergrond aangesproken worden.

Grens Rechter
Grens Rechter5 jan. 2018 - 13:08

Helemaal mee eens en ook nog eens zeer raak geformuleerd. De paternalistische, cultuurrelativistische houding van de goedpraters is eigenlijk neerbuigend en meer discriminatoir dan een welgemeende terechtwijzing. Ik kijk nu al uit naar uw volgende bijdrage.

kindval
kindval5 jan. 2018 - 14:57

Nanno: bravo, uitstekende analyse!

Zandb
Zandb5 jan. 2018 - 15:58

Waarom lijkt het jullie (Nanno, Weisspferd en Grens) nou niet het meest logisch dat iedereen die vrouwen slecht behandelt, aangepakt wordt? En waarom is iemand een goedprater die er bijvoorbeeld op wijst hoe "gerespecteerd" een SGP probeert om de basis van waaraf men tot een "vrouwbeeld" komt en die toch wel heel veel lijkt op dat "vrouwbeeld" van veel te veel moslims. Echter; Maar weinigen verbinden aan de "kwalijke mening" van de SGP direct "kwalijk gedrag" (Ook al moest de rechter er aan te pas komen!). En terecht. Maar aan de kwalijke mening van moslims wordt wel onlosmakelijk kwalijk gedrag gekoppeld.

Gare Raap
Gare Raap5 jan. 2018 - 18:10

-> Nederlanders met Noord-Arikaanse, Turkse, en ook Antlliaans en Surinaamse achtergrond worden anders dan Nederlanders met westerse achtergrond vooral vanuit linkse kring ontzien wanneer zij zich vrouwonvriendelijk uiten en gedragen tewijl dit onder deze groepen cutuurgerelateerd veel meer voorkomt en ernstiger vormen kent. wat een ongefundeerde onzin. Wilt u dat even bewijzen! Het is puur onversneden racisme bovendien.

karimpie
karimpie5 jan. 2018 - 18:55

Nanno, vandaar dat jij zeker continue in verweer komt tegen het wangedrag van 'blank'/rechts/autochtoon NL, sarcasme dat is! Je hebt een enorme blinde vlek bovenop je eigen blinde vlek, en wijst dan naar de blinde vlek vn 'de ander'.... wat een blinde arrogantie en hoogmoed, word er onpasselijk van!

AnnieBodies
AnnieBodies5 jan. 2018 - 20:51

Nanno: mee eens. Scherp.

OlavM
OlavM6 jan. 2018 - 0:23

@ Nanno Zeegers: Dat is onzin. Ik heb niemand gezien die de uitingen van Boef feitelijk goedpraat. Waar het wél om gaat, is de niet te evenaren hypocrisie van al die rechtse "opiniemakers" van b.v. GeenStijl die zélf voortdurend anderen voor hoer enz. enz. uitschelden en allerlei verkrachtingsfantasieën opschrijven. Ook Th. Baudet kan er wat van. Zie b.v. het artikel van Peter Breedveld waarvan Gare Raap hierboven een link geeft, en waarin talloze voorbeelden staan.

Nanno Zeegers
Nanno Zeegers6 jan. 2018 - 14:39

@Gare Raap Onderzoek m'n beste doet weten wat je al had kunnen weten en waarschijnlijk al wist: https://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2004/Emancipatie_in_estafette @Anderen Rechts kan het alleen maar kapen omdat links het negeert of goedpraat van groepen met migrantenachterond waar ze dat bij orthodox christelijke of kwalijke mannen nooit nagelaten hebben.

Grietje Genot
Grietje Genot5 jan. 2018 - 11:12

Alhoewel hiphop en rap iets voor talentloze sukkels is die niet kunnen zingen - zoals ikzelf - en vooral omarmt wordt door onontwikkeld en steenarm droesem - zoals ikzelf - is het nooit mijn 'favorite thing' geworden. Ik vond het altijd criant vervelend en slaapverwekkend monotoom. Kortom: de fijnere, subtielere punten van het hiphopsgewijze pussy-grabben en titty-rubben zijn aan mij niet besteed. Maar dat de hypocrisie van het (voornamelijk) 'white' geprivilegieerde (man)volk huizenhoog over de plinten klotst, dat is zonder meer een feit. Wat een volk! Zum kotzen! Ooit zeevaarders, nu kniezers. God zij geprezen, dat dat, vanwege het zwakke, inferieure zaad en zo, zienderogen snel minder wordt.

6 Reacties
MoE2
MoE25 jan. 2018 - 12:20

Dus de kleurrijke top 100 is ook al ‘white’ geprivilegieerd (man)volk, omdat zij hem van plaats 8 verwijderd hebben? https://dekleurrijketop100.nl/top-100/entertainment/

Grietje Genot
Grietje Genot5 jan. 2018 - 18:16

Probeer 't nog 's, MoE. Maar dan met de belangrijkste woorden en begrippen.

Appie Mohamud
Appie Mohamud5 jan. 2018 - 22:23

"Alhoewel hiphop en rap iets voor talentloze sukkels is die niet kunnen zingen" Greetje, dat u het niet mooi vind of het niet begrijpt betekent echt niet dat ze talentloos zijn, sterker nog deze jongens hebben meer talent in hun pink dan menig goed betaald DJ zowel in de radio als op feesten. U moet wel realiseren dat het werkelijk een kunst is om snel te praten op de maat van muziek zonder woorden verkeerd te benoemen of over te slaan, het word nog moeilijker om dat in Freestyle form te doen wat zowat elk succesvol hip hop artiest onder de knie moet hebben. Neem voorbeeld Eminem de Freestyle koning wat bewezen heeft dat coucatishe dat kunst ook wel kunnen beoevenen. Ik vind abstract kunst niks aan en snap het niet, dat houd niet in dat de maker van zo een kunst geen talent heeft of niet kan schilderen. Bij de kunst Hip hop gaat het om de woorden en niet de muziek of gezang, neem bijvoorbeeld deze tekst: "Look at the situation they got me facin' I can't live a normal life, I was raised by the street So I gotta be down with the hood team Too much television watching, got me chasing dreams I'm a educated fool with money on my mind Got my ten in my hand and a gleam in my eye I'm a loc'd out gangsta, set trippin' banger And my homies are down, so don't arouse my anger Fool, death ain't nothin' but a heart beat away I'm livin' life do or die, what can I say? I'm 23 now, will I live to see 24? The way things is going I don't know" U snapt het misschien niet maar deze tekst gaat niet over "ganster" die elkaar overhoop schieten maar om de maatschappij die mensen in een situatie plaats waar ze niet uit kunnen komen, de kunst is ervoor te zorgen dat mensen die tekst snappen zonder uit te leggen wat er staat.

Grietje Genot
Grietje Genot6 jan. 2018 - 14:02

Alles goed en wel, Appie, wie schik heeft in dit soort kinderversjes, hij/zijn geniet ervan. En als ik zeg dat 't iets voor talentloze sukkels is, dan is dat natuurlijk een groteske overdrijving.

Appie Mohamud
Appie Mohamud6 jan. 2018 - 18:22

Rand. Extince en de rest waren nou niet op zo een niveau dat je ze met de beste jongens con vergelijken. Beestje boys vond ik altijd bagger. Als er iemand in de buurt kwam was het breinpower die de huidige Hollandse rap heeft mede opgebouwd en bedacht, zelfs hij legde af bij de top van de wereld. Nou Eminem was en is iemand die dat zelfde top een poepje kon laten ruiken in hun eigen spel, vandaar dat ik Eminem noem, hij IS de Freestyle koning op dit moment. Rappen op een bedachte tekst kunnen we allemaal wel en helemaal als je de tijd krijgt om te beoefenen, probeer is in de Freestyle mode en dan mag je ook wel zelf bepalen in welk taal. D12 teksten heb ik nooit mooi gevonden en vind ze een one hit wonder, purpel hills was prachtig en daar bleef het bij, niet vreemd aangezien purpel hills was geschreven door Eminem en Dr Dre.

Appie Mohamud
Appie Mohamud7 jan. 2018 - 10:21

"D12 was Eminem zijn click. Het is trouwens *Purple Pills en verheerlijkt drugsgebruik" Dat weet ik ook wel, alleen is Purple villa is bij mij blijven hangen omdat ik het ook altijd zo onschuldig uitlegde aan me ouders (leuk naïef ouders) en dat verheerlijking vond ik juist het mooiste, toen dat nummer uitkwam was ik jong en pro alle drugs tot aan de MDMA pull en niet verder. Voor de rest volledig eens met u tekst.

Henri Zwols
Henri Zwols5 jan. 2018 - 10:51

Dit is nou de positieve terugkoppelingslus van de (sociale) media. Het is kortdurend en hevig. En vooral weinigzeggend. Net als bij de vorming van een regendruppel moet er ergens een kern zijn. Een onhandige uitspraak bijvoorbeeld. En dan tweet iemand daar verontwaardigd over. Als die persoon voldoende volgelingen heeft is er het begin van een opstootje. Opstootjes trekken aandacht. Mensen tweeten daar graag over of delen het op Facebook. En dan pikt de media het op. En dan is het opstootje een verhaal. En daar heeft iedereen graag een mening over. (net als ik nu dit zit te tikken). Bericht in de media zorgt voor meer bekendheid bij het publiek die het deelt in de sociale media, hetgeen zorgt dat weer meer media het oppikken (want populair dus reklameinkomsten). Etc, etc. En dan schikt een sponsor, of platenmaatschappij, of festivalorganisator. Die zijn niet boos. Bedrijven zijn niet boos op Boef, het zal hun een zorg zijn hoe Boef over vrouwen denkt, zolang het imago van Boef maar geen negatief effect op het eigen merk heeft. En een bedrijf dat schikt van de commotie en zich terugtrekt is nieuws. Dat pakt de media graag op. En wordt gedeeld. Etc, etc. Meer ophef, dus meer sponsoren die schikken. Het blaast zichzelf binnen de kortste keren op buiten elke proportie. Over een week is iedereen de ophef vergeten, want oud nieuws. Dan is er weer een ander opstootje. Dan is dat weer hot. En zo gaan we door en door.

DuivelsAdvocaat
DuivelsAdvocaat5 jan. 2018 - 10:08

Kreeg Boef meer kritiek dan bijvoorbeeld de mannen van Voetbal Inside en Camiel Eurlings? Die indruk kreeg ik helemaal niet. Het hangt denk ik van je informatiebronnen af... En "Een maand geleden werd #MeToo door dezen en genen nog weggehoond als politiek correct geneuzel"? Echt? Kunt u daar wat bronnen voor geven? Volgens mij hebben een aantal witte mannen daar behoorlijk op hun donder gekregen. (En terecht!) Iedereen moet aan de zelfde standaard gehouden geworden, inderdaad. En "dat soort taal is gewoon in de hiphop scene" is net zo'n zwak excuus als "dat soort taal is gewoon in de sportkantine".

1 Reactie
karimpie
karimpie5 jan. 2018 - 18:57

Meen je dat serieus....kijk eens alleen maar naar het verschil in aantal artikelen en hoeveelheid reacties bij Boef vs Kameel Euuuuurlings vs VI

[verwijderd]
[verwijderd]5 jan. 2018 - 10:01

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
Grens Rechter
Grens Rechter5 jan. 2018 - 11:58

Er wordt veel aan de vrouwonvriendelijke uitspraken gerefereerd in de stukjes over Boef (!?) maar ik heb ze na een intense zoektocht ook niet kunnen vinden. Vragen naar de preciese bron is ook nogal vruchteloos gebleken, ze zullen wel weer de, door de cijfers onderbouwde, uitspraken bedoelen over dat een vrouw vaak liever thuis zit. Hun goed recht overigens, ik als man kan me daar ook in vinden.

Tinus Plotseling2
Tinus Plotseling25 jan. 2018 - 12:17

Baudet is dus net als Boef een discriminatoire sexist waar we niks beter van worden. Verder is hij iets minder asociaal en fatsoenlijker. Tel je zegeningen.

Nizzle VandenBronx
Nizzle VandenBronx5 jan. 2018 - 14:13

Tinus, je weet het punt over de selectieve verontwaardiging uitmuntend, doch onbedoeld, te versterken. Feitelijk maak je excuses voor Baudet omdat hij wit is, een pak draagt en pretendeert een welbespraakte intellectueel te zijn. Dat hij een regressieve anti-feministische racist is die keer op keer tegen notoire...laat ik ze maar gewoon Nazis noemen...aanschurkt is toch een stuk minder erg dan een bruine jongen die durft te zeggen dat vrouwen hoeren zijn. De man is direct te linken aan Vlaams Belang, NVU, "Alt-Right" en Erkenbrand. Maar ach, hij is iets minder asociaal en fatsoenlijker? Ik zal het nog maar een keer duidelijk zeggen, voor het weer uit verband wordt getrokken: Beiden zitten fout.

Zandb
Zandb5 jan. 2018 - 16:04

Heinrich Boef heeft min of meer excuses aangeboden voor zijn niet politiek correcte woordgebruik. Kijk en dat hoeft Baudet niet te doen. Die is slim genoeg om zijn "vrouwbeeld" al metten politiek correct te verwoorden. Grens U herkent zelfs het vrouwbeeld van de SGP niet als "vrouwonvriendelijk". U vertoont het gedrag van iemand die een vieze man, die om een boterham vraagt, wegstuurt maar zich vreselijk laat oplichten door een keurig geklede, zeer gerespecteerde meneer en zichzelf daarvan nog de schuld geeft ook.

Tinus Plotseling2
Tinus Plotseling25 jan. 2018 - 17:16

Beiden zitten fout. Mee eens.

omaoeverloos
omaoeverloos5 jan. 2018 - 9:40

"Hiphop werd in de jaren ’70 en ’80 veroordeeld als een destructie van Amerikaanse waarden. En dat stond geenszins los van de weerzin voor “urban culture”-identiteit (lees: zwarte cultuur) die hiphop tekent. In zijn vroege dagen in New York maar ook aan de West-kust iets later, werd hiphop-cultuur en de 4 elements – MCing, Turntablism, Grafitti en B-boying/girling – ingezet als artistieke uiting van de frustraties van een gemarginaliseerde bevolkingsgroep en als medium in de strijd voor sociale rechtvaardigheid. " Bijzonder interessant, maar wat dit met rapper boef te maken heft ongaat me een beetje. Zijn gehoor bestaat toch voornamelijk uit kinderen uit de laatste klassen basisschool en de eerste van het voortgezet onderwijs, zeg maar de groep die K3 net ontgroeid is en rooie oortjes krijgt wanneer iemand het over neuken of hoeren heeft. Van mij mag hij zeggen wat hij wil, maar van zijn management blijkbaar niet, want hij heeft inmiddels excuses gemaakt. Dat rechtse en linkse conservatiefjes weinig ophebben met vrouwenemancipatie is in het verleden wel gebleken, Dat in de diverse religies vrouwenemancipatie ook geen speerpunt is weten we ook al sinds mensenheugenis. Over wat, wie hoe en waarom we hier in dit land ophef maken en verontwaardigd zijn, daar gaat U gelukkig niet over. Dat de een geenstijl abject vindt en de ander de rapcultuur, of de gaypride, of carnival, het boeit me nul. Als ze zich maar aan de wet houden.

4 Reacties
Tinus Plotseling2
Tinus Plotseling25 jan. 2018 - 11:05

Je veegt terecht links conservatief , PVV , gereformeerd en salafist op een hoop oeverloos. Daar hebben we niets van te verwachten. Alleen met hun eigen subsamenleving bezig en de rest kan barsten.

MomentInFocus2
MomentInFocus25 jan. 2018 - 12:29

Het Links en Rechts op één hoop gooien is een heel oude rechtse truc, oma en Tinus, vooral toegepast in rechts conservatieven kringen uit de VVD en CDA. Het midden bestaat niet in de politiek, het midden is immer rechts. CDA, D66 noemde zichzelf ook immer als midden partijen. Het CDA en de VVD die samenwerkte (regeerde) met de PVV en D66 die de VVD rechts voorbijsteekt op sociaaleconomisch gebied.

Tinus Plotseling2
Tinus Plotseling25 jan. 2018 - 13:21

Er staat conservatief links. Die schoen past je kennelijk gezien je beschrijving van de wereld.

omaoeverloos
omaoeverloos5 jan. 2018 - 13:32

"Het Links en Rechts op één hoop gooien is een heel oude rechtse truc, oma en Tinus, vooral toegepast in rechts conservatieven kringen uit de VVD en CDA." Velen vinden tegenwoordig de oerconservatieve ChristenUnie al links, dus ik ben bang dat je gelijk hebt. Inderdaad is er in Nederland nog maar een handjevol progressieven te vinden.

Ria4
Ria45 jan. 2018 - 9:34

‘Boef’s’ kijk op de wereld heeft niets met Rap of Hip hop te maken. In zijn parallele universum zijn vrouwen die niet thuis blijven maar uitgaan, schaars kleden en alcohol drinken ‘hoeren’. Dat heeft hij zelf duidelijk gezegd. Niet als grap, hij vindt dat echt.

6 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe5 jan. 2018 - 10:58

Precies.

Tinus Plotseling2
Tinus Plotseling25 jan. 2018 - 11:12

Diverse malen soortgelijke dingen Ria. Hoe haalt men het in zijn hoofd om deze asociale discriminatoire sexist te verdedigen. Hersens van een minigarnaal en die zit bij dit totale leeghoofd nog in zijn broek ook.

Grens Rechter
Grens Rechter5 jan. 2018 - 12:08

Klopt helemaal!

#RU486
#RU4865 jan. 2018 - 14:08

Tja Ria, hoe abject ook en wat jij er ook van mag vinden. Mag Boef ook vinden wat hij vindt?

Zandb
Zandb5 jan. 2018 - 16:14

Ria Is dat interessant, of Boefs uitlatingen iets met "hip-hop" te maken hebben? Zijn mening verschilt immers weinig van een doorsnee vader die zijn dochter verbiedt om als hoer gekleed het huis te verlaten. Of van de mensen die menen dat vrouwen die dronken worden een makkelijk prooi vormen? En ga zo maar door..... Ik neem aan dat u liever had gezien dat Boef een redelijker standpunt zou innemen. Maar goed. Als hij dat, in zijn parallelle wereld, niet doet; dat recht heeft hij helaas wel om zo'n verderfelijk standpunt in te nemen. Zelfs om er over te rappen en er zijn geld mee te verdienen. Of willen we hem dat gaan verbieden?

.....2
.....26 jan. 2018 - 1:50

Ria 5 januari 2018 at 10:34 ‘Boef’s’ kijk op de wereld heeft niets met Rap of Hip hop te maken. - Leg uit. #RU486 5 januari 2018 at 15:08 Tja Ria, hoe abject ook en wat jij er ook van mag vinden. Mag Boef ook vinden wat hij vindt? - Zoals je terecht opmerkt mag Ria er wat van vinden, wat dat dan ook is. En jij mag daar ook weer wat van vinden. Ook ik mag wat vinden, wat een gaaf land is dit toch. Maar niets in Ria's reactie wijst erop dat zij vindt dat boef geen abjecte mening mag hebben. Next! Zandb 5 januari 2018 at 17:14 Ria Is dat interessant, of Boefs uitlatingen iets met “hip-hop” te maken hebben? - Zou Ria erover beginnen als zij het niet interessant zou vinden denk je? Zijn mening verschilt immers weinig van een doorsnee vader die zijn dochter verbiedt om als hoer gekleed het huis te verlaten. Of van de mensen die menen dat vrouwen die dronken worden een makkelijk prooi vormen? En ga zo maar door….. - Probeer je daarmee zeggen dat een verband tussen deze specifieke muziek en dit soort gedrag onmogelijk is? Ik neem aan dat u liever had gezien dat Boef een redelijker standpunt zou innemen. Maar goed. Als hij dat, in zijn parallelle wereld, niet doet; dat recht heeft hij helaas wel om zo’n verderfelijk standpunt in te nemen. - Ja, dat recht heeft hij, echter niet helaas. Of willen we hem dat recht af gaan nemen? Zelfs om er over te rappen en er zijn geld mee te verdienen. Of willen we hem dat gaan verbieden? - Zie het antwoord aan je bovenbuurman.

punt2
punt25 jan. 2018 - 9:30

Het ongemak....... Het ongemak is groot nu een jongeman van allochtone afkomst zich blijkt schuldig te maken aan iets wat vaker voorkomt binnen de jeugdcultuur waar hij "schittert". Ineens komt het duidelijk zichtbaar aan de oppervlakte waar het, als een plotseling in gezelschap ontsnapte natte wind, veel ongemak veroorzaakt. Hoe moeten we hier mee omgaan is de eerste gedachte, iemand die eerst nog werd geprezen, voorgedragen voor een Edison, en graag geziene gast op festivals. Dat hij een verleden heeft die enigszins apart te noemen is gezien de veroordeling, oproepen tot geweld en eerdere verregaande uitspraken is iedereen voor het gemak even vergeten. Nee deze ophef is wel een klap in het gezicht voor velen. Getuige het ongemak in de vele reacties. Vergelijkingen blijven dan ook niet lang uit, maar hij dan en hij ook, wijzend naar autochtonen want oef.... Boef is van Franse afkomst met Noord Afrikaanse roots. Het ongemak waarmee de reacties worden geschreven wordt pijnlijk duidelijk wanneer men zich niet meer gaat verdiepen waarom er zo over vrouwen wordt gedacht binnen deze jeugdcultuur maar meer over hoe men het gebeuren kan downplayen. Dat het getoonde gedrag niet buitengewoon is maken de eerste reacties van Boef zelf wel duidelijk, de racisme kaart wordt als eerste getrokken en hij is nu ineens het slachtoffer. De gemaakte excuses zijn niets anders "damage control" en komen wel goed uit voor veel mensen want: excuses zijn toch gemaakt? En over een week hoor je er niemand meer over, net zoals je nu niets meer hoort over "slutshaming" door andere jeugdigen. Ik heb in andere niet geplaatste reacties melding gemaakt van ervaringen van mijn dochter en haar vriendinnen, deze worden niet geplaatst want het beeld komt niet overeen met wat we eigenlijk willen en de waarheid verzwijgen is het makkelijkste om een probleem niet aanwezig te laten zijn. Helaas passen deze ervaringen wel in het beeld wat Rapper Boef tentoonstelt en dat is niet positief dus kan je maar beter niet plaatsen en dus verzwijgen. het ongemak........

12 Reacties
Gare Raap
Gare Raap5 jan. 2018 - 11:15

Hij is helemaal geen slachtoffer dat is een bijzonder naar frame van U. De vele racisten die zich nu al een paar dagen drukker maken over zijn sexisme dan over het dagelijkse sexisme van bv. de geenstijl-kliek echter zijn zum kotsen. Dat uitspreken maakt boef geen slachtoffer, het benoemd slechts het door en door hypocriete en rascistische karakter van vele critici.

punt2
punt25 jan. 2018 - 11:32

@Rare Gaap, dank voor uw bijdrage, het laat precies zien wat ik bedoel en uw reactie onderschrijft precies wat ik zeg. Quote Rapper Boef :" Maar ik krijg ook duizenden racistische reacties van mensen die mij sowieso nooit iets gunden." ",Om dit als excuus te gebruiken om nu vrij discriminerende taal naar mijn hoofd te slingeren maakt jou niet beter dan mij

Gare Raap
Gare Raap5 jan. 2018 - 11:45

Roy: wat die zielepoot hiervan zegt is niet relevant. Feit is dat veel racisten vrouwenrechten misbruiken om hun geliefde hond mee te slaan.

Grens Rechter
Grens Rechter5 jan. 2018 - 12:07

Je hebt het over jeugdcultuur, maar ik vrees dat de islamitische invloed in Boef's geval een grote rol speelt. Plattelandsjongeren (ook jeugdcultuur toch?) schelden dames die tot s'ochtends vroeg 'clubben' in 'uitgaanskledij' heus niet (met dezelfde intentie en betekenis) voor hoer uit zoals Boef dat doet. Ik vrees dat dit beeld hem van huis uit (cultuur) en van moskee uit (zonder er te komen waarschijnlijk) is ingeprent. Types als Boef wordt ook niet aangeleerd om kritisch en beschouwelijk te denken als vrije geesten dus hij draagt de eeuwenoude normen en waarden uit van een woestijnvolk uit.

Haastig
Haastig5 jan. 2018 - 18:24

Gare Raap 5 januari 2018 at 12:45 Feit is ook dat veel seksisten anti-racisme misbruiken om hun "geliefde" vrouwen in het gareel te houden.

karimpie
karimpie5 jan. 2018 - 19:02

Grens Rechter, ben je socioloog? Of heb je dit anderszins onderzocht? Rappend alcohol zuipen is inderdaad typisch islamitisch/des woestijnvolkeren, Pffff, wat een domheid

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 jan. 2018 - 20:42

@Grens De moskee waar hij nooit komt prent hem iets in? Ik geloof wel dat je goed zit dat dit soort bazen helemaal niks met islam te maken hebben (anders dan wanneer ze hun geuzenpet opzetten). Maar waarom wil jij islam erbij halen als je niet gelooft dat die impact heeft gehad?

.....2
.....26 jan. 2018 - 2:20

karimpie 5 januari 2018 at 20:02 Als iemand A'end B doet wat niets met islam te maken heeft*, en ook C doet, kan C ook niets met islam te maken hebben, pfffff, wat een domheid *Zoals kinderen misbruiken niets met celibataire "geestelijken" te maken heeft.

karimpie
karimpie6 jan. 2018 - 11:09

Bepaal jij voortaan wat wel/niet van de islam is? Of zijn er al meer dan 14 eeuwen duidelijke richtlijnen, geboden, verboden, ed

.....2
.....26 jan. 2018 - 16:19

karimpie 6 januari 2018 at 12:09 Bepaal jij voortaan wat wel/niet van de islam is? - Nee, hoezo? Of zijn er al meer dan 14 eeuwen duidelijke richtlijnen, geboden, verboden, ed - Weet ik niet. Wat ik wel weet dat logica ver te zoeken is bij jou.

karimpie
karimpie6 jan. 2018 - 22:32

Als je niet weet wat wel/niet onder islam valt, hoe durf je het dan over islamitische invloeden ed te hebben....is dat de logica waar je naar op zoek bent? Van alles vinden over een onderwerp zonder enige kennis van zaken, en als je op je misstanden/vooroordelen/racisme/ed wordt gewezen, dan arrogant blijven doordenderen

Appie Mohamud
Appie Mohamud9 jan. 2018 - 13:34

Karim. Het is haram om iemand die de ashahaad uitspreekt en zich moslim noemt, om als niet moslim te noemen al gedraagt zo iemand zich verre van de richtlijnen. Want vergeet niet dat zelf de duivel Allah aanbiedt en jaloers is dat wij mensen dichterbij Allah staan dan hij als eerste gecreëerde.

Robert Follon
Robert Follon5 jan. 2018 - 9:25

[Hiphop is van oudsher een hyperpolitieke muziekstroom geweest.] Dus.... Hoe ze likt aan mijn banaan, maakt me apetrots Word ik vandaag gezocht, dan ben ik morgen weg Ik haal je kluis, niet je zorgen weg Weet nog die dagen ik was onbekend Nu aan de top terwijl je onder bent (c) Boef 2017

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)5 jan. 2018 - 9:03

Op een column van Maya Aumaj een paar dagen terug op deze site heb ik gezegd dat ik het verfrissend vond om harde kritiek op Boef te lezen op deze site. Omdat voorheen hem nogal eens de hand boven het hoofd werd gehouden. Zoals door Jelmer Renema die een stukje getiteld #JeSuisBoef schreef. Nu vind ik het toch wel jammer om deze column te lezen, want dit is alweer het derde stuk dat Boef na zijn zoveelste fout de hand boven het hoofd houd en de racismekaart trekt. Hier de andere twee https://joop.bnnvara.nl/opinies/boef-versus-baudet-noemt-kechs-minderwaardig https://joop.bnnvara.nl/opinies/boos-op-boef-we-er-nog-lang

3 Reacties
Gare Raap
Gare Raap5 jan. 2018 - 11:47

Niemand houd hem de hand boven het hoofgd. Men wordt alleen kostmisselijk van het walgelijke racisme van de vele moslimhaters hier op dit forum die vrouwenrecten misbruiken voor hun eigen bruine zaak.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)5 jan. 2018 - 13:17

"Men wordt alleen kostmisselijk van het walgelijke racisme van de vele moslimhaters hier op dit forum" Kan je een paar concrete voorbeelden van 'walgelijk racisme van moslimhaters hier op dit forum' aanwijzen? Link, gebruikersnaam en tijd van de reactie zou helemaal geweldig zijn.

Pater
Pater7 jan. 2018 - 1:42

@big guy Ja, een vreemd verschijnsel, vind ik ook. Ze zullen wel bang zijn voor de vele verwijten dat zij "de bruine zaak" steunen. Beslist heel onverstandig als je je eigen politieke ruimte laat inperken door de standpunten van je domste tegenstanders. Gare Raap hierboven is daar een goed voorbeeld van. Maar Maya houdt stand! Tweede artikel, precies het goeie evenwicht.

msj_meijerink
msj_meijerink5 jan. 2018 - 9:02

Als het een xenofobe gedachte is te constateren dat dit Boefje vrouwonvriendelijke taal bezigt, vraag ik me af hoe ik het 'kech gedoe' dan wél juist moet interpreteren?

JohnVKR
JohnVKR5 jan. 2018 - 8:58

Ik ben het grotendeels met je eens. Maar toch wel een nuance. "Hiphop is van oudsher een hyperpolitieke muziekstroom geweest." Dat is slechts voor een deel waar. Maar los daarvan, bij de huidige generatie Nederlandse hiphoppers is van dat hyperpolitieke meestal weinig te merken. Enkele goede uitzonderingen daargelaten, zijn veel teksten van Nederlandse hiphoppers bagger. En het zijn echt niet allemaal grove teksten. Er zitten ook heel wat lieve lyrics tussen. Op FunX hoor ik geregeld tracks voorbij komen die qua lyrics zo van Frans Bauer afkomstig hadden kunnen zijn, met dat verschil dat ze gerapt worden of gezongen door jongens die niet kunnen zingen (dus via autotune). Ik wil zeker niet afgeven op het niveau van de Nederlandse hiphoppers, maar de eerlijkheid gebiedt wel te zeggen: de beats worden steeds beter, de lyrics steeds slechter.

Zephyr3
Zephyr35 jan. 2018 - 8:53

Boef doet iets stoms: kritiek is xenofoob Iedereen vindt het vervelend als iemand uit zijn groep of waar hij sympathie voor voelt iets stoms doet. Als je er voor kiest een publiek figuur te zijn, dan moet je niet zeuren als je gefileerd wordt als je een stomme streek uithaalt. Er is niets hypocriets aan kritiek op Boef. Hij krijgt ook voldoende kritiek uit eigen kring.

Piet de Geus
Piet de Geus5 jan. 2018 - 8:53

Met een zo groot mogelijke ketting om je nek roepen dat jij de grootste hebt als intersectioneel Walhalla, je moet er maar opkomen. Dan heeft Ali G er net even iets meer van begrepen: https://www.youtube.com/watch?v=oftOCN1jkNo

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)5 jan. 2018 - 8:49

" We kunnen eindeloos discussiëren over cultural appropriation en of dat van toepassing is in hiphop en wat de sociaal-maatschappelijke implicaties zijn van een muziekgenre die zwart wordt genoemd en of dat terecht is." Kunnen we dat alsjeblieft niet doen? Van non-discussies die een klein groepje van professionele actievoerders uit Amerika importeert is 'cultural appropriation' toch wel de domste. Ze willen in een multi-cultureel land wonen met veel verschillende culturen in de straat, maar als je iets van een andere cultuur wilt leren/uitproberen dan mag dat niet.

4 Reacties
jandebakker
jandebakker5 jan. 2018 - 10:16

"Ze willen in een multi-cultureel land wonen met veel verschillende culturen in de straat, maar als je iets van een andere cultuur wilt leren/uitproberen dan mag dat niet." Dat is toch eigenlijk vrij logisch. As iedereen elementen uit andere culturen gaat overnemen blijft er weinig over van de multi-culturaliteit. Zelf verbaas ik mij meer over de mensen die zich bij hun wens om alles inclusief te laten zijn beroepen op de noodzaak hiervan wegends de multi culturele samenleving.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)5 jan. 2018 - 11:51

" As iedereen elementen uit andere culturen gaat overnemen blijft er weinig over van de multi-culturaliteit." Als iedereen van elkaars cultuur af moet blijven dan krijg je landen binnen landen. Een maatschappij die zwaarder verzuild dan we ooit hebben gezien in Nederland. Wat is dan het voordeel van die multi-culturele heilstaat? Leuk om te beseffen dat een stad of wijk verderop in principe niets anders is dan een micro-kolonie van Turkije maar je mag er niet heen om baklava te halen. Tien minuten de andere kant op en je bent in micro-Polen, maar waag het niet om daar een fles vodka te halen. Een hek om het Nederlandse deel van Nederland heen om te zorgen dat ze van onze kaas afblijven? Is dat wat je wilt?

Piet de Geus
Piet de Geus5 jan. 2018 - 13:27

"Ze willen in een multi-cultureel land wonen met veel verschillende culturen in de straat, maar als je iets van een andere cultuur wilt leren/uitproberen dan mag dat niet." Het lukt mij met de beste wil van de wereld maar niet om lieden die de blanke bassist en gitarist van Booker T & the MG's (een gemengde soulband die o.a. Otis Redding begeleidde en ten tijde van de segregatie in sommige sommige staten maar beter niet uit de auto kon stappen als ze het wilde overleven) met terugwerkende kracht van cultural appropriation beschuldigen te zien als voorvechters van een multiculturele samenleving. Ook hartstikke fout natuurlijk: the Specials, een gemengde skaband die gezamenlijk rockte against racism. De blanke helft van hen had keurig 'op de blanke top der duinen' moeten zingen in plaats van met hun zwarte vrienden de muziek te maken die hen inspireerde. In mijn ogen zijn dergelijke 'intersectionalisten' wat ze zijn: het equivalent van blanken die met witte puntmutsen en brandende kruisen strijden voor segregatie. Want cultuur moet iets zijn dat ons scheidt in plaats van iets wat ons samenbrengt.

jandebakker
jandebakker5 jan. 2018 - 14:31

Big guy bane. Persoonlijk heb ik ook vrij weinig op met het concept van culturele appropiation. In mijn ogen is het een benauwende en racistische vorm van hokjes denken.