Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Humberto Tan over de racistische, homofobe leugens van Baudet

  •  
18-10-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
878 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-10-18 om 08.57.39
Humberto Tan heeft op televisie niet onder stoelen of banken gestoken hoe hij denkt over FvD-leider Thierry Baudet en diens uitspraken over aids dit weekend. Namelijk racistisch en homofoob. Volgens Baudet is ‘de kans dat een blanke hetero aids krijgt, kleinerdan dat hij door de bliksem wordt getroffen’. Hij deed die uitspraken in Heerhugowaard, waar hij ook nog opmerkte: ‘Eigenlijk bestaat aids niet voor blanke hetero’s.’
Volgens Tan zijn de uitspraken van Baudet bedoeld om ‘de superioriteit van blanke heteromannen [te] onderstrepen’. Tan haalde aan dat zowel zijn eigen broer, als die van Mark Rutte en Eberhard van der Laan zijn overleden aan de gevolgen van aids: ‘Maar Baudet vindt het nodig om al dat leed te bagatelliseren en te overgieten met een racistisch homofoob sausje’.
Humberto Tan sorteerde ook al voor op de verdediging van Baudet, die immers altijd de vermoorde onschuld speelt wanneer hij met zijn racistische, antisemitische of homofobe uitspraken geconfronteerd wordt: ‘En als hij wordt aangesproken op die uitlatingen hebben wij het niet goed begrepen en heeft hij het niet zo bedoeld’.
‘Soms moet je niet zwijgen’, sprak Tan, die op sociale media veel bijval kreeg. Het optreden van Tan zondagavond staat in schril contrast met dat van zijn collega Eva Jinek eerder dit jaar. Nadat in haar uitzending cabaretier Martijn Koning het antisemitisme van tafelgast Thierry Baudet had benoemd, stapte de Forum-leider woest op. Jinek, bekend van het diepte-interview met de poezen van Geert Wilders, spoedde zich haar excuses aan Baudet aan te bieden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.