Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Hulpgoederen, maar vooral ook morele steun voor Gaza'

  •  
01-07-2011
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
hasna_300.jpg
In Uitgesproken VARA Joop-redacteur Hasna El Maroudi over haar terugtrekken uit de Gaza-flotilla
Hasna El Maroudi zat bijna op het hulpkonvooi dat deze week richting Gaza vaart. Zij wilde per boot de Israëlische blokkade van Gaza doorbreken, om de Palestijnse bevolking te voorzien van hulpgoederen en bouwmaterialen. Vlak vóór vertrek haakte ze af…
Hasna El Maroudi, de activiste/redacteur van de opiniesite Joop had vóór de afvaart een paar harde voorwaarden gesteld. Ze wilde weten met wie ze zou gaan varen.
Op een gegeven moment voelde ik me niet meer veilig. Eén dag voor vertrek kwamen er nog nieuwe mensen aan boord. En we zouden onderweg op volle zee nog een paar Italianen oppikken. Dat wilde ik niet. Je moet een goed gevoel hebben over je medepassagiers.
Ze besloot niet meer mee te varen.
Provocatie
Ze is begaan met het lot van de Palestijnen. Hasna El Maroudi wil de mensen in Gaza een hart onder de riem steken.
Anderhalf miljoen Palestijnen hebben geen vrij leven door de blokkade van Israël. Het Westen kijkt erna, maar doet niks. De mensen in de bezette gebieden hebben geen toegang tot hun eigen water, ze kunnen geen wegen bouwen of economie opbouwen.
Ook wilde de activiste/journaliste onderzoeken wat er in mei 2011 misgegaan is tijdens de eerste Gazavloot. Toen werd het hulpkonvooi op volle zee bestormd door Israëlische commando’s. Negen Turkse actievoerders werden doodgeschoten en tientallen mensen raakten gewond.
Israël recht op verdediging Ook vóór vertrek van dit hulpkonvooi sloeg Ron Prosor, de Israëlische gezant bij de Verenigde Naties dreigende taal uit tegen de deelnemers aan de tweede Gazavloot. Israël is vastberaden om een pro-Palestijnse vloot tot stoppen te dwingen als deze te dicht in de buurt van de geblokkeerde Gazastrook komt. “Israël heeft het recht zichzelf te verdedigen'”, aldus Prosor, die de geplande vaartocht een provocatie noemt. Ook een meerderheid van de Tweede Kamer is net zoals minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken – tegen de missie. De regeringspartijen VVD en CDA, gedoogpartner PVV, de ChristenUnie en de SGP hebben de Gazavloot vorige maand een “pure” en “dwaze” provocatie genoemd.
Niet militant De activiste/journaliste reageert verbaasd op deze harde woorden. Het Nederlandse gezelschap bestaat niet uit militante actievoerders. Ze somt een paar mensen op: Nordin El Ouali, een Rotterdams gemeenteraadslid voor GroenLinks, Chris Verweij, een politiek bevlogen student uit Wageningen, Max van Lingen, voorzitter van de Internationale Socialisten en Rafiq Fris, een geestelijk verzorger varen mee.
Het zijn allemaal goede, lieve mensen, die begaan zijn met lot van inwoners van Gaza. In de media is er een volkomen verkeerd beeld van de vloot en de opvarenden. Toen ik mijn opiniestukken naar de Joop-site stuurde, kreeg ik ook allerlei scheldberichten: ik was een antisemiet. En toen ik zei te stoppen met mijn deelname, kreeg ik steunbetuigingen. Wat goed dat je ze ontmaskerd hebt. Maar ik heb niks ontmaskerd.”
Geld van terroristen Toch is er veel kritiek op het initiatief. De Telegraaf schreef dat de Nederlandse boot Open Gaza – die inmiddels onder druk van de Griekse autoriteiten is omgedoopt tot Vittorio Arrigoni – gefinancierd zou zijn met geld van terroristen. Hasna El Maroudi zegt: “Het is nooit bewezen of de boot gefinancierd is met geld van terroristen of de Hamas. Ik weet het echt niet. Het gaat om veel geld. Als er geld van Hamas inzit – is dat nog steeds een democratisch gekozen partij. Je kunt het niet eens zijn met hun opvattingen.” Ik vind: “Gaza heeft recht op zelfbeschikking. Ik keur alle geweld af.”
Morele steun
Toch blijft de activiste achter de Gazavloot staan.
Buiten de goederen die de inwoners van Gaza krijgen – schoolspullen, bouwmaterialen en medicijnen – is het vooral morele steun. In het Midden Oosten gebeurt er veel na de Arabische lente. In Gaza worden anderhalf miljoen mensen gegijzeld door Israël. Niemand keurt het openlijk af of oefent druk uit om de situatie op te heffen. Wij willen laten zien dat de wereld de Palestijnen niet vergeet.”
Vaart uit
Het is de bedoeling dat het schip, dat momenteel bij Korfoe voor anker ligt, zondag met de andere schepen naar de Gazastrook vertrekt. Het konvooi met humanitaire goederen had eerder deze week willen vertrekken. Maar dit plan liep vertraging op doordat de voorbereidingen voor een aantal boten langer duurden dan gepland. De bedoeling is dat de negen schepen die zeker tot de vloot behoren, volgende week dinsdag of woensdag de Gazastrook bereiken. Op het Nederlandse schip varen naar verwachting 52 activisten mee van verschillende nationaliteiten. Waaronder het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Nourdin el Ouali.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (44)

Pjotrs
Pjotrs1 jul. 2011 - 19:11

Ze wilde meevaren om te onderzoeken wat er in mei 2011 misgegaan is tijdens de eerste Gazavloot. Tja, dat kun je natuurlijk net zo goed onderzoeken op het strand van Corfu.

AE911TRUTH
AE911TRUTH1 jul. 2011 - 19:11

In de vorige eeuw heeft men nadat er een terreuraanslag was geweest op de Rijksdag een heel volk onder de duim weten te krijgen, het Duitse volk. Nu zien wij sinds de aanslagen van 11 september precies hetzelfde gebeuren, er was terreur en weer weet het systeem een heel volk onder de duim te krijgen (psychologische oorlogsvoering hebben de meeste mensen niet in de gaten) Iedereen die zich door terreur (van buitenaf of van binnenuit) laat afschrikken heeft de strijd al opgegeven, dit is precies waar het systeem op hoopt. Hopen dat niemand meer verzet pleegt, en dan kan men weer de gang gaan, het volk klaarstomen voor een oorlog of andere verschrikkingen. Vrijheid ebt weg. Een Arabische lente moet nog komen, in Egypte verdween Mubarak van het toneel een militair regime verscheen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa1 jul. 2011 - 19:11

Hulpkonvooi of daklozen-konvooi was het? Alleen waar daklozen mogen overnachten is er geen vertrouwen aan wie naast je zit of slaapt. Handen op je zakken is daar regel 1. Het is onmogelijk dat alle die goed bedoelende Nederlanders en Italianen die naar Gaza willen of zijn vertrokken hetzelfde Doel hebben, onmogelijk.

NNenNN
NNenNN1 jul. 2011 - 19:11

Oja, 'de terrorist' zal dat even achter zijn naam op de lijst zetten?!

NNenNN
NNenNN1 jul. 2011 - 19:11

"Die boot is betaald door terroristen" Godskolere ze weet niet in hoeverre ze daarmee niet sympathiseert met de 'Gazanen' (hallo PALESTIJNEN), maar gewoon de Israëlische propagandamachine napraat. So what als de boot betaald is door HAMAS?!

TheoJ2
TheoJ21 jul. 2011 - 19:11

[Het Westen kijkt erna, maar doet niks.] Dat is niet waar. Het Westen stuurt voor enorme bedragen hulpgoederen naar Gaza. [Niemand keurt het openlijk af of oefent druk uit om de situatie op te heffen.] Ook dat is niet waar. Er is enorm veel sympathie voor de mensen in Gaza, en zelfs begrip dat ze Hamas hebben gekozen. De mensen voelen zich machteloos om te helpen. Dat geldt ook voor Hasna.

leeuwenvanj
leeuwenvanj1 jul. 2011 - 19:11

http://www.christenunie.nl/nl/standpuntentotaal?faqShow_48318=2265#faqItem2265 Christen unie en Israel/Palestina. In het echt noemt Joel Voordewind Palestina , Judea en Samaria maar op de website durven ze toch het woord Palestina te gebruiken. Ook zij kunnen kerk en staat niet scheiden en doen daarmee het internationaal recht geen recht. Politiek is vuil.

Sonia2
Sonia21 jul. 2011 - 19:11

Alweer een verklaring? Haar besluit moet Hasna El Maroudi wel dwars zitten. Blijkbaar begrijpt zij niet dat (echt) actievoeren nooit via veilige, risicoloze, officieel goedgekeurde en gecontroleerde lijnen verloopt. Bijvoorbeeld op het Malieveld gaan staan, keurig georganiseerd met ballonnen en voorgedrukte protestborden en petjes met logo's van bonden en politieke partijen, in samenwerking met politie, is zeer zeker geen actievoeren. Dat is slechts bijdragen aan de illusie dat we in een democratie leven. En levert zodoende ook niets op.

artizz
artizz1 jul. 2011 - 19:11

De olijfbomen op het Mr. Visserplein bij de Mozes en Aaronkerk zijn zeer oud en hebben een lange historie. Weet iemand hoe deze bomen daar zijn gekomen waar deze bomen hebben gestaan voor zij op dit plein zijn geplaatst? Wanneer ik deze prachtige bomen zie moet ik altijd aan de Palestijnse mensen denken die overkomt wat daar in de vorige eeuw gebeurd is met de Joodse mensen.

TulayM
TulayM1 jul. 2011 - 19:11

Vorige week las ik nog over cement en pijplijnen. Nu weet ik wat in de 49 verhuisdozen zit. Uitsluitend morele steun belichaamd in 22 dozen met medicijnen en medische hulpgoederen, 10 dozen schoolspullen en 17 dozen met speelgoed. Ook brengen de activisten 37 losse muziekinstrumenten naar Gaza. Ik kon mijn lachen niet houden. Ik had TNT Trace & Track genomen. Niet alleen goedkoper maar iedereen kan de pakketjes vanuit z'n leunstoel volgen.

2 Reacties
leeuwenvanj
leeuwenvanj1 jul. 2011 - 19:11

Tulya , wat wil jij van Palestijnen, wat is jou idee als je je rot lacht om hulpgoederen in de vorm van muziekinstrumenten, schoolspullen en speelgoed? Hoe zie jij de toekomst van Palestina?

krid58
krid581 jul. 2011 - 19:11

En jij d8 dat TNT in Palestina bezorgt... Kijk, de Palestijnen krijgen veel hulpgoederen vanuit de hele wereld... Met als enig probleem dat die goederen via Israel aangevoerd moeten worden en dat Israel goederen vaak niet door laat, of pas na lange vertraging. En dan heb ik het dus niet over zendingen van schimmige Jihad organisaties, maar gewoon over VN hulpgoederen... Open your Eyes!

fjacobse
fjacobse1 jul. 2011 - 19:11

--- In het Midden Oosten gebeurt er veel na de Arabische lente. In Gaza worden anderhalf miljoen mensen gegijzeld door Israël. Niemand keurt het openlijk af of oefent druk uit om de situatie op te heffen.--- Deze conclusie deel ik niet. Het is meer dat de rest van de wereld zich er inmiddels ook bij neer heeft gelegd dat de Palestijnen geen vrede willen omdat men blijft vasthouden aan de vernietiging van Israel. Dat maakt elk compromis onmogelijk. Je mag Israel verwijten wat je wil maar ze hebben ruim 30 jaar geleden hun handtekening gezet onder een vredesverdrag met Egypte en zich daar altijd aan gehouden. Een handtekening van de Palestijnen heeft nog nooit enige waarde gehad. Je doet zaken met de ene groep en op het moment dat er vrede dreigt uit te breken blaast de andere groep weer een Israelische schoolbus op. De eerste stap op weg naar vrede zal zijn er als er een Palestijn opstaat met empathisch vermogen, die daardoor snapt wat iedereen ter wereld snapt behalve de Palestijnen, namelijk dat Israel natuurlijk nooit mee zal werken aan de ondergang van de enige Joodse staat ter wereld. Maar zover is het nog lang niet, we zitten voorlopig nog volop in de vicieuze cirkel van het eindeloos herhalen van het eigen gelijk. Zoals bekend de ideale manier om partijen zich steeds verder te laten ingraven.

2 Reacties
krid58
krid581 jul. 2011 - 19:11

Joden kunnen via de Israelische rechter eignedommen terug vorderen in Oost Jerusalem... Palestijnen kunnen geen eignedommen terugvorderen in West Jerusalem... Ongeacht wat er ergens in een partijprogramma staat is het de agfgelopen 5 jaar rustig geweest op de West Bank. De PA is in staat geweest om er relatieve rust te vormen en iets van een staat op te bouwen. En wat krijgen ze daar voor terug? Nog meer Israelische Nederzettingen dan ooit tevoren... Kijk ik ga hier niet Hamas verdedigen, ik ga ook niet mee op de Flotilla, maar als jij het hebt overdogma's etc, dan zeg ik: open je ogen voor de feiten en je ziet dat de Palestijnen onderdrukt worden. Verder wil ik iedereen aanmoedigen om precies te zijn in je bewoordingen. De Palestijnen vormen wel een bevolkingsgroep maar geen staat. Dus als je het hebt over aanslagen van Hamas, dan zijn dat niet DE PALESTIJNEN, maar dat is Hamas, idem geld voor Fatah. Als we het hebben over ISrael, dan gaat dat over de staat Israel, niet over de Joodse bevolking. Dus mensen die roepen: de Palestijnen doen dit, doen dat... Ja er zijn ook Nederlanders die blowen, maar DE NEDERLANDERS blowen niet, ten minste ik niet...

Sonia2
Sonia21 jul. 2011 - 19:11

Ik begrijp je redenering heel goed. Dat komt omdat ik bij jou steeds de associatie leg met die ultrarechtse seniele B-acteur die er naast staat. Vandaar.

fjacobse
fjacobse1 jul. 2011 - 19:11

Het feit dat we aan de vooravond staan van de Amerikaanse Presidentsverkiezingen doen de Palestijnse zaak ook geen goed. Obama may be losing the faith of Jewish Democrats David Ainsman really began to get worried about President Barack Obama’s standing with his fellow Jewish Democrats when a recent dinner with his wife and two other couples — all Obama voters in 2008 — nearly turned into a screaming match. Ainsman, a prominent Democratic lawyer and Pittsburgh Jewish community leader, was trying to explain that Obama had just been offering Israel a bit of “tough love” in his May 19 speech on the Arab Spring. His friends disagreed — to say the least. One said he had the sense that Obama “took the opportunity to throw Israel under the bus.” Another, who swore he wasn’t getting his information from the mutually despised Fox News, admitted he’d lost faith in the president. If several dozen interviews with POLITICO are any indication, a similar conversation is taking place in Jewish communities across the country. Obama’s speech last month seems to have crystallized the doubts many pro-Israel Democrats had about Obama in 2008 in a way that could, on the margins, cost the president votes and money in 2012 and will not be easy to repair. http://www.politico.com/news/stories/0611/57983.html Obama to shore up Jewish support Obama’s supporters say the plan is in effect an acknowledgment that conservative attacks on Obama’s Israel stance have made defections among Jewish voters and donors a possibility they must take seriously. Obama’s advisers see a need to push back even harder on the attacks than they did in 2008, in part because Obama now has a record on the issue to defend — a record that even Obama’s supporters concede has not been adequately explained. http://www.politico.com/blogs/bensmith/0711/Obama_to_shore_up_Jewish_support.html

1 Reactie
krid58
krid581 jul. 2011 - 19:11

We staan niet aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen hoor! Die zijn nog even weg. Politiek leiders maken jou dat wijs zodat ze maar liefst 2 jaar lang op vol volume hun propaganda over ons (met namen de Amerikaanse bevolking natuurlijk) kunnen uitstorten.

xatr0z
xatr0z1 jul. 2011 - 19:11

He, wat een afgewogen en genuanceerd standpunt. Daar kunnen wij toch niets mee! In ieder geval veel respect voor de kritische blik en zelfreflectie. Verder vind ik het maar raar hoe er gezeurd wordt op Hamas of "terrorisme". Iedere Palestijn die op het Israelische leger schiet staat verdient onze steun! In afwachting van mogelijk (waarschijnlijk :P) boze reacties op bovenstaande uitspraak: laten we een gedachtenexperimentje doen. Stel je nu eens voor dat Nederland nu al 60 jaar bezet zou zijn door Belgie. Belgie maakt aanspraken op ons land door hun geloof en heeft daar volgens de rest van de wereld goede argumenten voor. Je doet je best en mobiliseert media en voert actie overal ter wereld. Je probeert de VN. Je probeert rechtszaken. Dit doe je 60 jaar lang. Het helpt geen fuck. Nogsteeds komen er nieuwe kolonisten. Nogsteeds is er geen excuses aangeboden voor mishandelde, gediscrimineerde en weggepeste burgers, of voor gejat grond of gesloopte huizen. Wat zou JIJ dan doen? Ik had al jaren geleden de wapens opgepakt en elke Belgische soldaat die mij in mijn vrijheid probeert te beperken door zijn harses geknalt (ervanuitgaand dat ik daar in die situatie daadwerkelijk het lef voor zou hebben dan..). Dus ophouden met het hypocriete gezeur vanuit ons veilige landje over het gebruik van geweld. Pascifisme is geen oplossing in zo'n uitlichtloze situatie (pascifisme is uberhaupt alleen mogelijk in de hoofden van rijke hoogopgeleide blanken en dan ook alleen maar als de wereld het wat kan boeien als je onrecht wordt aangedaan). WIJ (int gemeenschap) hebben elk perspectief op een andere oplossing onmogelijk gemaakt. Totdat wij met een VN-vredesmacht daarheen gaan om het Israelische leger terug te dringen (wat nooit zal gebeuren omdat westers vriendje) zouden rechtvaardige mensen geld moeten inzamelen voor wapens.

6 Reacties
Archie2
Archie21 jul. 2011 - 19:11

Probleem met vergelijkingen is, dat ze (bijna) nooit opgaan. Ook deze niet.

TheRealHandyman
TheRealHandyman1 jul. 2011 - 19:11

Zoiets wat wij eeuwen hebben gedaan met Indonesië? Probleem is dat voor WOII niet alleen de Duitsers iets tegen Joden hadden. Ongeveer de hele wereld die iets met Christus had, had iets tegen Joden. Antisemitisme vierde hoogtij en toen de Duitsers dit uitte hadden we er allemaal niet eens zoveel problemen mee. Vluchtelingen die aankwamen b.v. in Amerika werden gewoon weer weg gestuurd (SS Saint Lois). Later wilde/kon men gewoon niet geloven dat het regime in Duitsland zo wreed was. Dit werd eigenlijk pas erkend toen de eerste kampen werden bevrijd. Dit heeft tot gevolg gehad dat wij een eeuwig durend schuldgevoel hebben tegenover de Joden waar zij maar al te graag gebruik van maken. Wij hebben het gebied Israel aan de Joden gegeven en al het negatieve daaromtrent willen wij gewoon niets vanaf weten. Zodra je iets tegen de Joden inbrengt, ben je een Antisemiet en komt dat schuld gevoel weer naar boven. Wat de Palestijnen zelf nogal onhandig doen is dat zij steeds als het lijkt dat het er beter op wordt, toch weer iets doen wat niet door de beugel kan. Als het lijkt dat Israel wil toegeven, valt er toch weer een bom op een schoolbus of een woonwijk waardoor zij het voordeel van de publieke opinie weer kwijt raken. Verder weten de Palestijnen ook geen éénduidige koers te varen, ze hebben continue last van interne problemen en staan af en toe elkaar nog naar het leven. Discutabele konvooien, waarvan men dus niet precies weet wie het financiert, wie er mee doet en waar veel geheimzinnigheid, c.q. bestuurlijke geklungel omheen zit, maakt het er niet beter op. De eventuele goede bedoelingen kunnen dan makkelijk weerlegd worden en Israel kan zijn gang weer gaan.

TheRealHandyman
TheRealHandyman1 jul. 2011 - 19:11

[pascifisme is uberhaupt alleen mogelijk in de hoofden van rijke hoogopgeleide blanken en dan ook alleen maar als de wereld het wat kan boeien als je onrecht wordt aangedaan] Euh... was Ghandi een hoogopgeleide blanke dan? Pascifisme is niets voor een hoogopgeleide blanke, die gooit het liefst met onbemande drones bommen op de vijand. Pascifise is iets voor mensen met enorm veel geduld en volkeren daar om en nabij het Middenlands zeegebied zijn daar veel te emotioneel voor.

fjacobse
fjacobse1 jul. 2011 - 19:11

--- In afwachting van mogelijk (waarschijnlijk :P) boze reacties op bovenstaande uitspraak: laten we een gedachtenexperimentje doen. Stel je nu eens voor dat Nederland nu al 60 jaar bezet zou zijn door Belgie. Belgie maakt aanspraken op ons land door hun geloof en heeft daar volgens de rest van de wereld goede argumenten voor. Je doet je best en mobiliseert media en voert actie overal ter wereld. Je probeert de VN. Je probeert rechtszaken. Dit doe je 60 jaar lang.--- Stel dat er 1 Islamitische staat ter wereld was en circa 60 Joodse staten? En stel nou dat die Joodse staten allemaal om het hardst roepen dat ze in vrede willen. En stel nou dat de enige voorwaarde die men stelt aan de eeuwige vrede is dat de inwoners van de enige Islamitische staat zich er bij neerleggen dat er in deze wereld geen ruimte is voor 1 Islamitische staat. Want een paar duizend jaar geleden bla bla bla en dus hebben de Joden recht op een 61e Joodse staat en dus moeten de moslims niet zeiken. Denkt u werkelijk dat er tussen de 1,6 miljard moslims iemand te vinden is die zijn handtekening zet onder een vredesverdrag waarbij de laatste Islamitische staat ophoudt te bestaan? Uw probleem is dat u de wereld alleen maar door de bril van uw eigen dogmatische gelijk wilt zien. De bijbehorende oogkleppen zorgen er dan automatisch voor dat vrede onmogelijk is. Het enige was de Palestijnen Israel al 60 jaar te bieden hebben zijn 'offers they can't accept". De rest is rookgordijn.

TheoJ2
TheoJ21 jul. 2011 - 19:11

[Stel je nu eens voor dat Nederland nu al 60 jaar bezet zou zijn door Belgie.] Met zo'n volstrekt onvergelijkbaar uitgangspunt kan je nooit tot reële conclusies komen.

FransAkkermans
FransAkkermans1 jul. 2011 - 19:11

Je houdt het natuurlijk alleen vol als je je hoop gevestigd hebt op 'nuttige idioten' en romantici die het telkens voor je opnemen.

TulayM
TulayM1 jul. 2011 - 19:11

Van brabosh en die had het van ratna pelle en die had het gewoon uit de Telegraaf gehaald. Ik weet zeker dat ik over cement en pijpleidingen op 1 van hun boten heb gelezen. Ergens op een pro palestina-blog.

1 Reactie
TulayM
TulayM1 jul. 2011 - 19:11

Dit was mijn antwoord op de vraag van Marc Schouten helemaal onderaan deze draad.

leeuwenvanj
leeuwenvanj1 jul. 2011 - 19:11

http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=401548 Hasna,hup nu naar Hebron of heb je niet door dat Israel iedereen wil criminaliseren en demoniseren ? Ga kijken wat daar gaande is en laat je niet afschrikken door kogels van kolonisten.

2 Reacties
krid58
krid581 jul. 2011 - 19:11

Nou hallo, of Hasna naar Hebron gaat bepaalt ze zelf wel. En van de situatie in de Palestijnse gebieden weet ze ook genoeg, anders had ze zich nooit in eerste instantie aangemeld voor de Flotilla.

Berthold2
Berthold21 jul. 2011 - 19:11

U bent een lekkertje met uw advies: 'Laat je niet afschrikken door de kogels van de kolonisten.'

leeuwenvanj
leeuwenvanj1 jul. 2011 - 19:11

Brabosh en Ratna Pelle, hoe kun je ze uitzoeken? Beiden grote vrienden van Israel die alles doen om Palestijnen als terroristen en misdadigers neer te zetten. Maakt hen niet uit wat er gebeurt met kinderen of ouderen, traangas,kogels en muren, maakt hen niets uit.

1 Reactie
TulayM
TulayM1 jul. 2011 - 19:11

Ik heb MMS + Latijn gehad en bij Schoevers Internationale Handelscorrespondentie. Ik weet dus wat Audi et alterem partem betekent en Fas est ab hoste doceri. U niet. Gisteravond is naar ik aanneem ook de NL boot door de Griekse vrienden aan de ketting gelegd. Uitvaar(t)verbod http://www.csmonitor.com/World/Backchannels/2011/0701/Greece-puts-halt-to-Gaza-flotilla-in-a-win-for-Israel Verder heb ik niks op met zowel hardcore zionisten als de asajews en ik detest, geloof me of niet, de Israelische nederzettingenpolitiek. Asajews : “As a Jew, I condemn/deplore/abhor Israel’s latest war crimes..” beginnen veelal hun schrijvens. Ik weet niet of op sjabbes de webcams van Kerem Shalom (de Israelische doorlaatpost) in werking zijn. Zelf kreeg ik helaas geen verbinding om te checken of deze hasbara klopt http://www.youtube.com/watch?v=IPd_cLpjShY&feature=player_embedded

Sedmorteza
Sedmorteza1 jul. 2011 - 19:11

Financiering van de boot? Hasna weet niet waar hte geld vandaan komt. Ze noem het "het probleem". Naast een aantal andere problemen, die ze noemt. Stel, dat het geld voor de actie echt van Hamas zou komen of andere organisaties. Als het over een legitieme actie gaat die geweldloos en vreedzaam aandacht wil vragen voor de ellende van een volk, waarom zou de afkomst van het geld moet verwerpelijk zijn? Zelfs als het van echte terroristen afkomstig zou zijn. Hebben we liever dat terroristen hun geld aan zulke acties besteden of aan de gordelbommen? Ik kies voor de eerste.

1 Reactie
Sonia2
Sonia21 jul. 2011 - 19:11

Ja, je zou bijna denken dat Israël en de Vrienden van Israël liever raketten zien dan geweldloos verzet. Maakt in wezen niet uit want ook op geweldloos verzet reageert israël met geweld.

leeuwenvanj
leeuwenvanj1 jul. 2011 - 19:11

http://www.israel-palestina.info/unitedciviliansforpeace.html#Wat_is_United_Civilians_for_Peace Dit op de site van jouw vriendelijke Ratna. Een onderzoek naar UCP ,UCP die op een geweldloze manier aandacht vraagt voor Palestijnen en dit door gasten en Palestina en Israel te laten zien. Niemand die vraagt wat er met het geld van christenen voor Israel gebeurt, waar dat wordt geïnvesteerd . Het CIDI die durft te schrijven dat het planten van olijfbomen in Palestina een manier is om Israel te beschadigen. Wat een clubs toch en daar vind jij je steun Hulya?

1 Reactie
TulayM
TulayM1 jul. 2011 - 19:11

Kennelijk bedoel je mij alhoewel Tulay mijn voornaam is. Weet je inmiddels wat Fas est ab hoste doceri betekent en waar Audi et alterem partem voor staat ? Ik heb geleerd dat een medaille twee kanten heeft en dat geen koe zo bont is dat er geen vlekje aan zit. Zoals zovele Israeliers ben ik falikant tegen de nederzettingenpolitiek maar dat neemt niet weg dat Israel recht heeft op veilige grenzen, beste Josee en ook beste Claartje. Ik trek in alle melee mijn eigen spoor en dat houdt in casu in dat ik het Flotilla II gedoe node- en nodenloos vind. Om jullie nogmaals te plezieren heb nog een filmpje gevonden http://www.youtube.com/watch?v=oJQgDBKeDFU Wie bedot wie ?

matrix2
matrix21 jul. 2011 - 19:11

De Europese linksige mens is bereid om als eeuwige nuttige idioot de geschiedenis in te gaan. Wat een genereuze houding! http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/301408/Beste-meneerke-pastoor-lieve-Antoine-Bodar....htm Het beste opinie artikel van Ellian ooit!

2 Reacties
Sonia2
Sonia21 jul. 2011 - 19:11

Afshin Ellian... oh ja, die bekeerde Sovjet-assistent: http://eindpunt.blogspot.com/2011/02/de-lange-mars-van-afshin-ellian.html

sam tosha
sam tosha1 jul. 2011 - 19:11

Hé die prietpraat van die malloot kennen we inmiddels wel. Neem z'n sprookjes 's-avonds mee voor het slapen gaan zou ik zeggen.

LikoedNederland
LikoedNederland1 jul. 2011 - 19:11

Wat mist is de context. Op de Westbank werkt het veiligheidshek zo goed tegen terreuraanslagen dat vrijwel alle wegversperringen opgeheven zijn, en de economie daar met rond de 10% per jaar groeit. In Gaza blijft Hamas de voorkeur geven aan terreur en raketten. Dat is dus het werkelijke probleem.

3 Reacties
Sonia2
Sonia21 jul. 2011 - 19:11

Dat 'context' voor jou synoniem is aan leugens en propaganda wisten we al.

clara51
clara511 jul. 2011 - 19:11

["Wat mist is de context. Op de Westbank werkt het veiligheidshek zo goed tegen terreuraanslagen dat vrijwel alle wegversperringen opgeheven zijn, en de economie daar met rond de 10% per jaar groeit."] En het grondbezit van de Palestijnse burgers daar dagelijks afneemt. Inclusief de verloren opbrengsten van door kolonisten verwoeste olijfbomen en in beslag genomen grond voor veeteelt. Dat gaat weer van die 'economische groei' af, namelijk. Dat moet je er wel bij zeggen. ["In Gaza blijft Hamas de voorkeur geven aan terreur en raketten. Dat is dus het werkelijke probleem."] Inderdaad, officiële doch anonieme Nederlandse woordvoerder van de grootste Israëlische regeringspartij likoed: wat geheel en al ontbreekt is de context. Het heet niet voor niets nog steeds de Bezette Gebieden. Dus zet Israël er een hek omheen en laat de burgers erachter aan hun lot over. Daarmee het internationaal oorlogsrecht drie keer schendend - dat gebiedt dat een bezettende macht burgers zorg moet verlenen, hun rechten niet mag schenden en ze niet collectief mag straffen. En wie zich achter het hek tegen deze illegale daden verzet noem je daarna gewoon een terrorist. Et voila: de context van Likoed. Het beeld dat Likoed en companen met alle geweld erin willen rammen is dat iedere Palestijnse baby een terrorist in opleiding is. In de hoop dat iedereen net als Likoed gaat denken dat alle Palestijnen terroristen zijn en dat iedereen van lieverlee gaat vergeten dat Palestijnse burgers gewone burgers (BURGERS) zijn. Alleen wel volkomen rechteloze burgers. Goed bezig, officiële doch anonieme Nederlandse woordvoerder van de grootste Israëlische regeringspartij likoed! Israël begaat dezelfde vergissing als verleden jaar en in 2009: door de Flotilla zoveel mogelijk te dwarsbomen wordt het tegengestelde bereikt van wat Israël wil. En wereldwijde aandacht voor de bezetting en blokkade gegenereerd Waarom Israël dat doet? Omdat de Israëlische regering geen idee heeft hoe je om moet gaan met geweldloos verzet. Dat zie je niet alleen in het geval van de Flotilla, maar ook bijvoorbeeld in Bil'in. Israel lijkt daarbij als devies te hebben: als geweld niet helpt, dan nog maar meer geweld. En zo heeft ook de Flotilla 2011, zelfs als ze zo zou worden dwarsgezeten dat de boten niet uit kunnen varen, nu al opnieuw haar doel bereikt. Namelijk zoveel mogelijk internationale aandacht genereren voor de illegale blokkade en de middeleeuwse en mensonwaardige omstandigheden waaronder Gazaanse burgers (BURGERS) in 2011 moeten leven. Goed bezig, Israël!

leeuwenvanj
leeuwenvanj1 jul. 2011 - 19:11

Altijd lachen met Likoud Nl,ook op hun site staat de hasbara onzin en zeer walgelijke informatie van brabosh. Dan nog te bedenken dat een van de likoud leden in de eerste kamer heeft gezeten voor de VVD. http://nl.wikipedia.org/wiki/Tom_Struick_van_Bemmelen. Maar wat als de producten van de palestijnen in Palestina via Carmel/Agrexco worden geexporteerd , wie krijgt dan de voordelen en wie verdient er het meest aan? Nog maar niet te spreken van de nederzettingen in Palestina waar kolonisten producten voor de export op produceren. Is tegen het internationaal recht. Een bezetter mag geen financieel voordeel halen uit de bezetting.

JoopSchouten
JoopSchouten1 jul. 2011 - 19:11

Ik vind het een goede beslissing van Hasna. Financiering door Hamas zou de integriteit (...) van deze missie op het spel zetten. Het gaat tenslotte om de burgerbevolking. .. Ik vind de Hamas griezelig radicaal en geweldadig. De Israelische regering ook. ... Ik probeer altijd voor ogen te houden waar het feitelijk om gaat; landjepik. De 'argumenten' en gebruik van geweld zie ik als afleiding om het dit doel te bereiken. ... De Israeli moeten veel land terug geven. Dat willen ze niet. ... Het overgrote deel van de Palestijnse jongeren zijn de politiek van de eigen leiders zat. Ik hoop dat de meeste Israelische jeugd de eigen politiek ook beu wordt. Dát zou misschien een sprankje hoop kunnen geven. ... Ik denk dat er voorlopig geen einde aan het geweld komt.

1 Reactie
Sonia2
Sonia21 jul. 2011 - 19:11

"Financiering door Hamas zou de integriteit (...) van deze missie op het spel zetten. Het gaat tenslotte om de burgerbevolking." Die in grote meerderheid op Hamas heeft gestemd.