Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

China klaar om Oceanië in te lijven

Nieuwe overeenkomst betekent grote machtsuitbreiding in gebied
Joop

Huisgenoot gezocht voor moord op asielzoeker Dresden

  •  
16-01-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
eri_300.jpg
Eerder: politie Dresden deed dood af als 'ongeluk', protesten leiden tot erkenning misdrijf
Update: de politie van Dresden heeft donderdag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een man van 26, die verdacht wordt van de moord op een 20-jarige asielzoeker uit Eritrea. Het zou gaan om een huisgenoot van het slachtoffer. DNA-bewijs van het vermoedelijke moordwapen zou naar de man hebben geleid. Volgens de aanklager is Khaled Idris Bahray overleden aan steekwonden in de nek en borst. Dat meldt der Spiegel.
De 20-jarige Eritreeër Khaled Idris Bahray zei maandagavond tegen zijn huisgenoten dat hij even boodschappen ging doen. Hij keerde nooit meer terug. De volgende ochtend werd zijn lichaam aangetroffen bij een flatgebouw in de buurt. De politie stelde dat het om een ‘ongeluk’ ging en deed verder geen onderzoek. Dat leidde tot protesten van vrienden en andere verontruste burgers die vermoeden dat er een misdrijf in het spel is. Een lokale journalist beet zich in de zaak vast. Donderdag erkende de politie dat er geen sprake was van een ongeluk maar dat Khaled is vermoord door messteken in zijn hals en borst. Hoe het kan dat de politie die verwondingen over het hoofd heeft gezien is een raadsel. Als gevolg daarvan werd er pas na anderhalve dag sporenonderzoek verricht op de plaats van het misdrijf.
Het gebouw waar Khaled woont werd regelmatig beklad met hakenkruizen. In Dresden heerst een krachtig anti-vreemdelingen en anti-islamsentiment. De stad is de bakermat van de Pegida-protestbeweging die wekelijks demonstreert en is vergeven van extreemrechste elementen. Zo ook afgelopen maandag. De huisgenoten van Khaled hebben verklaard dat ze al weken op maandagavond hun huis niet uit durven omdat ze op straat worden belaagd door mensen waarvan ze vermoeden dat het Pegida-demonstranten zijn.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

JackAdam
JackAdam16 jan. 2015 - 12:36

Dit heeft net zoveel met pegida te maken als de aanslagen in Parijs met islam (sarc)

nikita72
nikita7216 jan. 2015 - 12:36

In Nederland moet altijd de doodsoorzaak door een arts vastgesteld worden. Zelfs als iemand in bed een hartaanval krijgt, moet dit. (want we willen niet dat een vergiftigde of gewurgde persoon stiekum begraven wordt, en geen enkele begrafenis-ondernemer zal meewerken als u zo'n papiertje niet heeft.) Ik weet niet hoe dat in Duitsland geregeld is,

GingerTed
GingerTed16 jan. 2015 - 12:36

Demonstratie vanwege geuite overtuigingen verantwoordelijk? Da's nogal wat zoiets te stellen. Is het uitdragen van de islam zoals in de gemiddelde moskee met daarbij het onomwonden verwerpelijk verklaren van allerlei levenswijzen als de praktijk van homoseksualiteit, sex voor of zonder een huwelijk, on- en andersgelovigheid, afvalligheid, kortom het verwerpen van de westerse levenswijze, niet ook als een soort voortdurende demonstratie verantwoordelijk voor een niet onaanzienlijk aantal slachtoffers, ook dodelijke, van geweld?

hvwrd
hvwrd16 jan. 2015 - 12:36

Inmiddels is de dader gepakt : http://www.welt.de/politik/deutschland/article136668637/Mitbewohner-soll-Asylbewerber-erstochen-haben.html?wtrid=socialmedia.socialflow....socialflow_twitter

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa16 jan. 2015 - 12:36

Wees eerlijk geachte media, het was een moord met een terroristische oogmerk, net zoals bij Theo van Gogh! Weet u het nog?

1 Reactie
hvwrd
hvwrd16 jan. 2015 - 12:36

Wellicht is het toch verstandiger om eerst de uitkomst van het onderzoek (dat nu inmiddels wel plaatsvind) af te wachten voordat u (de wellicht verkeerde) conclusie trekt.

dino_radja
dino_radja16 jan. 2015 - 12:36

Op een of andere manier wordt het vermoorden van allochtonen vaker aangemerkt als een ongeluk door de duitse politie. Dat zagen we eerder bij een serie moorden door extreem rechts in duitsland. Is de politie per ongeluk minder zorgvuldig, of is er echt sprake van kwade wil? In beide gevallen wijst het op een racisme probleem.

1 Reactie
SvenHoek
SvenHoek16 jan. 2015 - 12:36

Racisme probleem? Dus omdat de persoon een donkere huidskleur heeft en de politie iets niet goed heeft gedaan, is racisme ALTIJD de oorzaak daarvan? U ziet deze persoon dus primair als een anders gekleurde en niet primair als mens! Dàt is waar racisme. Iets wat de oude vriend van Sunny in haar 'documentaire' ook duidelijk probeerde te maken.

Tom Meijer
Tom Meijer16 jan. 2015 - 12:36

Pegida heeft er niks mee te maken hoor. Een moord kan trouwens toch best een ongeluk zijn?

1 Reactie
Florian2
Florian216 jan. 2015 - 12:36

Zijn (overigens allochtone) huisgenoot is de dader. Er is totaal geen causaal verband tussen de demonstratie en de moord. Dat is verzonnen.

pakmelk
pakmelk16 jan. 2015 - 12:36

Het verhaal zal uiteindelijk wel genuanceerder blijken dan ons in bovenstaand artikel wordt aangeleverd. Heb de bronnen even gevolgd, en het verhaal ligt toch wel wat genuanceerder. Daarnaast lijkt wel alsof men bewust een link zoekt om perdiga in een hoekje te kunnen zetten, verdacht te maken. All we know kan deze man ook door een van zijn medebewoners neergestoken zijn. Het zal niet de eerste keer zijn immers.

1 Reactie
Nuanimo
Nuanimo16 jan. 2015 - 12:36

Dit bericht is uitermate genuanceerd. Er staat duidelijk dat "men het niet weet".