Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Huiseigenaar vermoedt gerommel aan zijn brievenbus

  •  
25-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Brievenbus.png
Altijd handig, een camera met streetview
Wat doe je als je thuis komt en het vermoeden hebt dat er aan je brievenbus is gerommeld? Juist ja. Je besluit om de beveiligingsbeelden te bekijken.

Meer over:

kijk nou, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

HanvanderHorst1
HanvanderHorst125 aug. 2012 - 10:49

Zielig. Volgens mij maakt hij een behoorlijke smak.

Michiel Online
Michiel Online25 aug. 2012 - 10:49

"de leukste thuis, uploader edition"

skinnyvinnie
skinnyvinnie25 aug. 2012 - 10:49

Je hoort ook niet op de stoep te fietsen.

2 Reacties
RonaldNijssen
RonaldNijssen25 aug. 2012 - 10:49

Volgens mij fietste hij langs de stoeprand, die brievenbus steekt kennelijk uit over de weg

DitBenIk2
DitBenIk225 aug. 2012 - 10:49

Typisch nederlands zo'n opmerking. Als er geen wet voor is, is er wel regelgeving en anders gewoon een verordering. En als er niks is, dan heb je altijd nog de zeikende buurman van het buurtcommitee. Ik heb liever dat m'n kind tegen een brievenbus aanfiets dan tegen een vrachtwagen.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos25 aug. 2012 - 10:49

Hartverscheurend gehuil. Echt zoals je dat als kind kunt doen. Ook eng trouwens dat iemand daar zomaar een camera heeft hangen. Ook met geluid. Als ik daar sta te praten kan meneer camera het gewoon horen.

2 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger25 aug. 2012 - 10:49

Als wij op vakantei zijn gebruik ik 2 vergelijkbare camera's een aan de achterkant van de woning, 1 aan de voorkant. Met bewegingsmelding en geluid. Beelden worden direct naar de server gestuurd, en bij de camera aan de achterkant wordt bij beweging een melding naar mijn telefoon en laptop gestuurd, of ik nu in Osaka en of in Amsterdam altijd zicht op wat er om de woning gebeurd. Werkt prima.

Qizilbash
Qizilbash25 aug. 2012 - 10:49

In Nederland mag je niet zomaar een camera richten op de openbare ruimte, helemaal niet met geluid. Natuurlijk mag je volgens de wet bescherming persoonsgegevens wel een camera ophangen ter beveiliging van je woning of flat (gericht op eigen voordeur/woning), maar zoals deze man op een hele straat toezicht houden gaat te ver. Op straat is cameratoezicht voorbehouden aan de gemeente. In mijn flat is bij de intercom (met camera gericht op de straat) de functie, om zelf de camera in te schakelen, uitgeschakeld. Pas als er aan de deur gebeld wordt, heb je een aantal seconden lang beeld. Zelfs de gemeente kan niet zomaar overal camera's neerhangen. Er moet voldaan worden aan de proportionaliteit (noodzaak cameratoezicht) en de subsidiariteit (andere oplossingen zijn geen optie) beginselen en er moet van tevoren middels bordjes worden aangegeven dat er cameratoezicht is (kenbaarheidseis).