Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Huisartsen voelen zich marionetten van zorgverzekeraars

  •  
30-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
572 keer bekeken
  •  
marionetten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Dehnus
Dehnus30 jun. 2022 - 13:16

Tja, vriend van mijn ouders mag de kosten van zijn dialyse terug gaan betalen, omdat hij het in het verkeerde ziekenhuis deed. Dat wou het ZILVEREN KRUIS (naming and shaming) niet vergoeden. Gaat echt de Amerikaanse kant op in Nederland, 14 000 Euris moest hij eigenlijk even aftikken. Gelukkig krijgt hij een betalingsregeling maar WTF!?

Gimli1955
Gimli195530 jun. 2022 - 7:44

Zet maar in de rij van fout beleid van Rutte 1 tm 4. Alles is jaren geleden al opgezet en de schade wordt steeds duidelijker, de schandalen en affaires groter en de dubbele agenda pregnanter. De burger is de pin automaat voor de overheid, waarbij de kosten worden gesocialiseerd en geminimaliseerd, terwijl de baten geprivatiseerd en gemaximaliseerd worden. Dat is in de basis de werkwijze van het huidige neoliberale systeem. Een vernietiging van de sociale samenhang in de maatschappij, de afbraak van de sociale cohesie in de samenleving en de verdeel en heers tactiek om bevolkingsgroepen tegen mekaar op te zetten. Ten faveure van het behoud van macht en de status quo. Waardoor alle fundamentele problemen door gebrek aan visie naar de toekomst worden geschoven en er stilstand optreedt voor de verbetering van de leefomstandigheden van de burger in het algemeen. Bij hulp ben je verplicht aangewezen op je familie en buren, de zorg wordt verder verkleind en slechter bereikbaar, de veiligheid wordt uitbesteed aan bedrijven die de BOA's leveren, incluis meer bewapening. Hun taken zullen vergroot worden tot politie taken. Werkt de onteigening van de boeren, wordt dat systeem verder uitgebreid richting de bevolking. Er is altijd wel een reden te vinden om dat beleid verder uit te voeren. OV wordt verder uitgekleed en auto's zullen onbetaalbaar worden voor modaal en minder, incluis wonen. De invoering van een totalitaire staat zal verder uitgebouwd worden, incluis sterke "man"

3 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin30 jun. 2022 - 8:06

Gimlii1955 Het is al door het CDA Balkenende al in gang gezet en inderdaad de VVD en vergeet niet ziekenhuizen zelf.

drs. H.C. Queyncken Tollaert
drs. H.C. Queyncken Tollaert1 jul. 2022 - 5:42

@ Gimli1955 & Minoes - dank. Het is nodig dat wij oudere jongeren de jonkies van vandaag de dag steeds weer op het hart drukken dat het zoveel beter kan in zorg, onderwijs, en wonen; veel beter voor minder geld. Dat is geen sprookje. Het is lange tijd werkelijkheid geweest. Dit kan nagegaan worden. De twintigers en dertigers van nu moeten zich geen oor laten aannaaien door de malafide gezagsdragers van vandaag. Die werken met psychologische terreur. Soft fascisme. Komt er wéér een 'hervorming' ten koste van het sociale? Dan begint hun 'newspeak' altijd als volgt: 'Jij begrijpt toch ook wel dat...' 'Hee, samen gaan we de kar uit de modder trekken, het land uit de crisis halen, als jij maar even...' 'We moeten met z'n allen niet willen dat... ...dus nu moeten we allemaal een stapje terug doen zodat...' 'Je wilt later toch niet op je geweten hebben dat... ...dus zul je best wel nu het nog kan samen met ons...' ..en dan komen de jobstijdingen voor de slachtoffers van de toekomst. Aanbevolen boek: 'Das Schweigen Der Lämmer' van dr. Rainer Mausfeld (WestEnd Verlag). Deze psycholoog is een meester als het gaat om het uitleggen van geestelijke intimidatie en propaganda.

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 jul. 2022 - 16:57

We zitten gewoon in een Amerikaans systeem en alles moet verkocht dus eerst geframed worden om het verkocht te krijgen aan de bevolking. Het is precies als met de boeren, iedereen moet eraan verdienen. De huisarts de de zorg staan onderaan de ladder. Als je een tekort wil krijgen aan huisartsen moet je eerst de quota aan de universiteiten zo laag mogelijk houden. Jarenlang zijn er mensen uitgeloot en uitgeloot en uitgeloot. Daar begon het al mee. Hoeveel is er door de ziekenhuizen al niet over de schutting gegooid bij de huisartsen en de de verpleeghuizen. Terwijl ze aan de andere kant, juist bij die partijen alles afbraken.. Ik heb dat een keer mooi kunnen volgen hoe dat in zijn werk ging toen ze moesten verkopen dat mensen minder zorg konden krijgen. Oudere mensen willen liever zo lang mogelijk thuis blijven wonen was daar een van de drie verkooptechnieken. Die is uiteindelijk gekozen als frame. Bij die oudere mensen was nl. niets veranderd. Door de focus te leggen op thuis blijven wonen waren ze het deel, zo lang mogelijk 'per expres' even vergeten, dus was dat niet wat was blijven hangen. Men had het 'ausradiert' om nog maar eens zon mooi woord te gebruiken. Thuis moest blijven hangen. Men begon maar vast om verpleeghuizen en verzorgingshuizen af te breken, soms terwijl mensen er nog inzaten. Men kreeg zorg dicht bij huis? Ik kan wel alles verder gaan uittekenen maar daar hebben we hier bij Joop niet eens de ruimte voor.