Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Huisartsen verdienen onze steun

  •  
03-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
809 keer bekeken
  •  
marcouchhuisarts

Kom maar op met die verbandschaar voor dit lint! De huisartsenpraktijk van Kaoutar El Messaoudi is bij deze geopend. Ik ben zó blij voor de nieuwe dokter, haar collega-arts Barbara Citroen en onze inwoners! Als nu Den Haag maar luistert naar de noodkreet van onze huisartsen die net als de docenten al jaren veel te weinig tijd krijgen om onze gezondheidsklachten te behandelen.

Presikhaaf wachtte met smart, juist dokter Kaoutar El Messaoudi kan veel kwalen tijdig ontdekken. Dit heeft u vast allemaal meegemaakt, ook ik met mijn ouders, dat behandelen helpt als pijn verbaal de puntjes precies op de i krijgt, zeker als de zieke tijdig komt, de arts de juiste vragen stelt en beiden snappen wat gezegd wordt. Een zegen dus voor onze oudsten dat de nieuwe dokter zo nodig Tmazight en Arabisch spreekt en de wereld achter de woorden kent.

Haar eigen leven ging ook niet over rozen. Toen de dokter in spé maar liefst drie keer werd uitgeloot, heeft zij drie andere wetenschappelijke studies gevolgd. Volharding helpt, met inzet van bloed, zweet en tranen en werkt met tijd; soera’s als ‘De Tijd’ bespiegelen dat prachtig en inspirerend in de Koran.

De drive heeft Kaoutar El Messaoudi van haar familie, met onder meer oom Messaoudi als onderwijzer en moskeevoorzitter. Vader en moeder El Messaoudi hebben hun dochter opgevoed met leren, leren, leren; en omkijken naar de elkaar, van basisschool Ibn-I Sina in Klarendal tot de Universiteit van Maastricht.

Dus Den Haag, hier is Kaoutar El Messaoudi. Laten wij en haar collega’s niet uitwonen, maar juist tijd geven. Wees wijs zoals wij nu wijs worden met tijd voor docenten. En weet - zonder huisarts geen zorg en zonder zorg werkt helemaal niets. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

Eric Minnens
Eric Minnens3 jul. 2022 - 9:13

Leuk hoor, Marcouch. Maar kunnen er niet eens wat andere burgemeesters worden uitgenodigd voor een stukkie? Halsema, Van Zanen, Dijksma? Nee, niet Bruls, die horen we al te veel. Maar misschien wel die burgemeester van Terschelling, kom hoe heet ze ook alweer?

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jul. 2022 - 15:54

Eric Minnens Goed idee!

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 jul. 2022 - 12:28

Dijksma is af en toe wel te horen, stukkies schrijven zou ze ook moeten kunnen al heeft ze haar beide academische studies niet afgemaakt.

haarklover
haarklover3 jul. 2022 - 8:46

Hebben huisartsen steun nodig omdat in Arnhem een huisarst Arabisch spreekt? Of hebben huisartsen steun nodig omdat de verzekeraars steeds meer administratie eisen, zodat ze niet meer aan het helpen van de patiënten toe komen?

3 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens3 jul. 2022 - 14:31

@Redactie, Ik drukte PER ONGELUK op Rapporteren! Meteen kreeg ik de melding 'Bedankt, we zullen het onderzoeken'.... Kan daar niet een bevestiging tussen? Een foutje is zo gemaakt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jul. 2022 - 15:52

Eric Minnens Ik heb dat foutje onlangs ook gemaakt, bij een reactie zelfs die ik waardeerde.

Eric Minnens
Eric Minnens3 jul. 2022 - 23:02

Bedankt Minoes. Ja, je schrikt er gewoon van. Er moet echt heel wat gebeuren, wil ik iemand rapporteren. Ik verwacht niet dat ik het ooit zal doen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 jul. 2022 - 8:39

Er is ontzettend veel zorg afgeschoven naar de huisartsen, over de schutting gegooid hun richting in, op hun bordje gelegd als laatste in een keten van gezondheidszorg, en idem dito onderhandelingen met alle verschillende ziektekostenverzekering en gevraagde administraties daarbij. Dit in een maatschappij waar alles bevochten moet worden. Ik heb de huisartsenpraktijken zien veranderen in kleine minibedrijfjes, ongewild wellicht door de arts met een hart voor de patiënt. Alle klachten van patiënten krijgen zij op hun nek, gedwongen door een systeem dat niet werkt kunnen zij daar veelal weinig aan veranderen. Ze verliezen zo hun patiënten in die zin, dat zij de binding verliezen met patiënten door gebrek aan tijd, gedwongen door de overheid, een systeem dat uitgewoond is. Het aantal overlappende overlegstructuren en vergadermomenten dientengevolge is volgens mij ook niet meer te overzien. Enfin over de vele uitlotingen heb ik al geschreven. Dat krijg je nu als je als politiek geen andere visie hebt dan een economische. Efficiency is verworden tot chaos en overbelasting op ieder terrein.

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens4 jul. 2022 - 4:30

@Minoes "Efficiency is verworden tot chaos en overbelasting op ieder terrein." Juist. Het zou al enorm helpen als ze alle management-opleidingen drastisch zouden saneren. Managers willen alles tot op de centimeter onder controle hebben. En de gecontroleerden moeten daartoe in een (administratieve) mal worden gedwongen waarin steeds minder tijd en ruimte is voor eigen initiatief of voor hun eigenlijke taken.