Joop

Huisarts bij de huisarts

  •  
17-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
huisarts
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Frits Jansen
Frits Jansen18 mrt. 2019 - 12:17

Alle artsen, dus ook huisartsen, draaien dol door het zorgstelsel. Wat als "marktwerking" bedoeld was draait voorspelbaar uit op "marktfalen", wat wordt opgevangen met draconische bureaucratie.

1 Reactie
Gubo2
Gubo219 mrt. 2019 - 13:46

De sector waarin de marktwerking van de zorg juist niet aanwezig is, is bij huisartsen. Iedereen is vanuit de basisverzekering verzekerd van huisartsenzorg, en de huisartsen krijgen nog steeds een jaarvergoeding per patient, net zoals vroeger in de ziekenfondstijd. De werkdruk van huisartsen komt veel van de mondige patiënten die niet meer spreken van "meneer de dokter", maar gewoon hun eisen stellen, en regelmatig ook eisen waaraan een dokter vanuit zijn beroepscode niet kan of mag voldoen.

Bouwman2
Bouwman218 mrt. 2019 - 8:33

Over zware beroepen gesproken, huisartsen horen bij meerderheid ,de stillen in den lande, die zelden klagend ter neer zitten, nooit de straat opgaan, geen wegen blokkeren en niet in optocht door de straat gaan.Die nooit hun patiënten in de wachtkamer laten zitten omdat ze moeten staken. Omwille van de arts die helpt besta de wereld voort.