Joop

Huis Scheringa leeggehaald

  •    •  
27-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
RTEmagicC_a5ffcccc72.jpg.jpg

ABN Amro legt beslag op tientallen kunstwerken

ABN Amro heeft donderdagmiddag ongeveer vijftig kunstwerken uit Dirk Scheringa’s huis in Spanbroek in beslag genomen. Ook in Scheringa’s Friese landhuis zou zich nog kunst bevinden waar de bank aanspraak op maakt.
Deze zullen later vandaag worden opgehaald, aldus de Volkskrant. Bij het leeghalen van het museum van Scheringa bleek dat er tientallen werken ontbraken die wel op de inventarislijst stonden. Deze hingen allemaal bij Scheringa thuis. Volgende week is het hoofdkantoor van DSB aan de beurt.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

shepu
shepu27 nov. 2009 - 7:56

Hoewel ik het niemand gun; maar dit zijn dus de gevolgen wanneer mensen boven hun stand leven, meneer Scheringa. Uw klanten wisten dit al langer...

JoopSchouten
JoopSchouten27 nov. 2009 - 7:56

Hoogmoed komt voor de val.

JanssenSt
JanssenSt27 nov. 2009 - 7:56

Jeetje, DIe kerel Scheringa heeft TOTAAL GEEN RECHT VAN SPREKEN MEER! Het is een smerige oplichter; volgens mij realiseert niet iedereen zich wat deze man heeft aangericht.Ik zou hem ALLES afpakken, echt ALLES wat die vent begeert

Nicci2
Nicci227 nov. 2009 - 7:56

Ik vind de kop van dit artikel nogal slecht.

ReneeO
ReneeO27 nov. 2009 - 7:56

[...] Geheel volgens Scheringa's smaak hangen in het hoofdkantoor vrijwel alleen realistische schilderijen. De enige uitzondering, een abstracte schildering op een lichtgrijze achtergrond, bevindt zich in de vroegere werkkamer van Gerrit Zalm. [...] Wat een ironie! hahaha De directeur van de ABN/Amro (hoelang nog?) haalt huis van vroegere werkgever leeg. Maar... hangt dat ene abstracte schilderij schilderij echt nog op zijn vroegere werkkamer? Of zal de directeur van de ABN/Amro dat schilderij bij de heer Zalm thuis op moeten halen? ;)