Joop

Hugo de Jonge in quarantaine na melding Corona-app

  •  
17-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hugo de Jonge brengt stem uit in stemstraat Rotterdam

© 17-03-2021, Rotterdam - Minister Hug de Jonge komt stemmen met verlopen paspoort in Rotterdam. Later heeft hij met een goed paspoort alsnog zijn stem uitgebracht in de stemstraat. ANP HH JEFF

Het is niet bepaald de dag van Hugo de Jonge. De demissionaire minister van Volksgezondheid die zich woensdagochtend met een ongeldig paspoort op het stembureau meldde , kreeg daarna een melding via de Corona-app dat hij in contact is geweest met iemand die positief is getest op het virus. “ Gelukkig heb ik geen klachten. Ik ga in quarantaine en werk door vanuit huis “, schrijft hij op Twitter.
De redactie van Op1, het praatprogramma waar De Jonge dinsdagavond zat, heeft alle gasten geïnformeerd over de quarantaine van De Jonge. Behalve De Jonge was ook Mark Rutte aanwezig.
De Jonge is niet de eerste bewindsman die in quarantaine moet. Hetzelfde lot trof Arie Slob. De minister van Onderwijs moest in oktober halsoverkop vertrekken bij een Kamerdebat , omdat een medewerker besmet bleek. Ook Geert Wilders en Klaas Dijkhoff moesten vorig jaar in quarantaine.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

OlavM
OlavM18 mrt. 2021 - 15:14

Of minister De Jonge heeft geen gat gezien in zijn ongeldig geworden paspoort, of hij heeft helemaal geen geldig paspoort. In beide gevallen weet hij kennelijk niet waar de schoen wringt.

Kwant3
Kwant317 mrt. 2021 - 22:57

Hoe is het mogelijk dat een lid van de wetgevende macht het voor elkaar krijgt om zonder geldige legitimatie van huis te gaan. Reeds sinds 2005 is er een, nota bene onder het CDA ingevoerde, identificatie plicht. Het niet kunnen tonen van een geldig paspoort of rijbewijs is een overtreding. Rijbewijs? Kwam de Jonge niet stemmen in een zogenaamde drive-through stembureau. Ik snap er niets meer van. Blijkbaar is het voor ministers gewoon een beetje dom, onhandig of slordig als ze zich niet aan de regels houden. Kan iedereen gebeuren toch?

nikita72
nikita7217 mrt. 2021 - 17:37

Ik denk dat als mensen het te druk krijgen, ze domme fouten gaan maken. Misschien is minister een te zware baan voor De jonge.

Thuiszitter
Thuiszitter17 mrt. 2021 - 16:20

Wat een sukkel om met ongeldig paspoort van huis te vertrekken . Hoop dat hij niet besmet is geraakt. En dat hij maar weinig stemmen krijgt dat dan weer wel ....

Piet Helmons
Piet Helmons17 mrt. 2021 - 16:17

En op de TV maar roepen dat de mensen zich goed aan de RIVM richtlijnen moeten houden. Maar dus zelf wel minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter van iemand bevinden. Of werkt die APP toch niet zo goed?

Winterdepressie
Winterdepressie17 mrt. 2021 - 15:41

Ongetwijfeld vastgesteld toen hij nog even z'n geldige ID moest ophalen.. Wat een.... puntschoen..

rvb2
rvb217 mrt. 2021 - 12:49

Beterschap en een flink verlies bij de verkiezingen gewenst!