Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Huffington Post roept Amerikanen op hun geld bij de grote banken weg te halen

  •  
30-12-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
259 keer bekeken
  •  
huffpost_move_lijst.jpg
Vergelijkbare oproep Lakeman belangrijk in val DSB
Met als titel ‘Move your money’ en een bijbehorende ingenieuze video lanceert de Amerikaanse website Huffington Post een actie die Amerikanen oproept hun geld weg te halen bij de grote banken op Wall street en te verplaatsen naar kleinere lokale banken.
De grote banken op Wall Street, overeind gehouden met belastinggeld en overheidsgaranties, hebben een recordjaar achter de rug. Ze maakten recordwinsten terwijl ze terugkeerden naar de activiteiten die onze economie naar de afgrond hebben gebracht. Het was een klap in het gezicht van de belastingbetalers dat ze bovendien minder geld zijn gaan uitlenen, ook al was dat juist een van de belangrijkste punten waarmee de reddingsoperatie van de banken aan het publiek is verkocht. (…) Ons geld is gebruikt om het systeem slechter te maken, wat als we het zouden gebruiken om het te verbeteren?
Deze vraag bracht Arianna Huffington ertoe om consumenten op te roepen actie te ondernemen tegen het graaien op Wall Street.
JP Morgan/Chase, Citi, Wells Fargo, en Bank of America zijn misschien ‘te groot om te mogen omvallen’, maar ze zijn niet te groot om de impact te voelen van honderduizenden mensen die in actie komen om een kapot financieel en politiek systeem te veranderen. KLaat ze met hun eigen geld gokken, niet dat van u. Laten we grote banken veranderen in kleinere banken. Dan zijn we allemaal beter af -en veiliger-. Maak van ‘Move your money’ uw goede voornemen voor 2010. We kunnen geen betere manier bedenken om het nieuwe jaar te beginnen.
De Huffington Post is in Amerika goed gelezen. Het is afwachten welke impact deze actie gaat hebben. Een vergelijkbare oproep van Pieter Lakeman was in Nederland indertijd belangrijk in de val van DSB.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.