Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

House of Cards terug: "Alles draait om seks. Behalve seks. Seks draait om macht."

  •  
01-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
24853278744_3d581d6c73_z
Met deze uitspraak, gedaan door de fictieve Amerikaanse president Frank Underwood in de Netflix-serie House of Cards, volgt de werkelijkheid de kunst weer eens een keer. Kevin Spacey, de vertolker van Underwood, ontbreekt namelijk tijdens het laatste seizoen van de serie wegens beschuldigingen van seksueel wangedrag. Komende vrijdag gaan de laatste afleveringen van start.
De hoofdrol wordt nu voor rekening genomen door Robin Wright, die de rol van echtgenoot Claire Underwood op zich neemt in de serie. De verschuiving wordt in de serie uitgelegd door de dood van haar man met als tekst op het graf “Je had het kunnen weten.” Netflix reageerde razendsnel toen de eerste beschuldigingen aan het adres van Spacey voorbij kwamen. Twee afleveringen die al met hem waren opgenomen werden geschrapt (hij was mede-producer) en zelf werd hij ontslagen. Miljoenen fans over de hele wereld wachten met spanning af hoe de finale zich zal ontwikkelen.
Cc-foto: Mike Licht

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

madbako
madbako2 nov. 2018 - 16:26

Nah, net de eerste aflevering gezien op Netflix. Wat mis ik Kevin.

Libertain
Libertain2 nov. 2018 - 11:27

("Alles draait om seks. Behalve seks. Seks draait om macht.”) Goh, had ik me kompleet vergist, dacht ik dat Monica Lewinsky had dit gezegd. Bewijs voor de stelling: het acteur moest het ontgelden, het echte President is gewoon doorgegaan.

Santa Claus Imp
Santa Claus Imp1 nov. 2018 - 21:30

Sexuele lust zoals in het heerlijke spel wat een consequentie is van wederzijdse erotische aantrekkingskracht kán ook deels of geheel in de vorm van een machtspel plaatsvinden en is dan ook meestal nog steeds een groot goed. Macht wat eenzijdig misbruikt wordt om een ander tot seks te dwingen of deze te vernederen heeft niets met wederzijdse erotische aantrekkingskracht te maken. Het is daarom met alle ophef goed zich te realiseren dat er niets mis is met flirten, het maken van acances, zich sexy kleden, zich sexueel prikkelend uit te laten, daarop verdergaand ook vermetele aanrakingen te laten gebeuren, mits men maar een duidelijke afwijzing zodra gegeven respecteert.

Sam V
Sam V1 nov. 2018 - 20:14

Toch jammer dat hij de serie niet kon afmaken. De serie was grotendeels gebouwd rondom zijn personage. Maar ik ga het zeker wel kijken.

2 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper2 nov. 2018 - 0:18

Je kunt natuurlijk ook heel goed een drama opbouwen rond een personage dat schittert door afwezigheid. En attendant Godot, bijvoorbeeld. Ik vond trouwens al geen bal aan House of Cards toen Frank Underwood nog leefde. Maar dat terzijde.

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 nov. 2018 - 15:06

House of Cards ken ik niet, maar met Waiting for Godot heb ik me prima geamuseerd. The Mystery of Edwin Drood daarentegen is vooral spannend omdat Dickens het niet af heeft gekregen.