Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

'Hou vol!'

  •  
07-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Mark Rutte is er trots op dat de meeste Nederlanders zich goed aan de coronamaatregelen houden. Premier Rutte heeft dinsdagavond tijdens een persconferentie Nederlanders opgeroepen om vooral niet losser met de corona-regels om te gaan. Hij zei trots te zijn dat de meeste mensen zich goed aan de gestelde maatregelen houden, maar benadrukte dat iedereen nog steeds zo veel mogelijk moet thuisblijven, ook komend weekend wanneer het Pasen is.
De premier liet weten dat het kabinet op dit moment geen grote, nieuwe maatregelen zal aankondigen en dat de besmettings- en sterftecijfers laten zien dat de maatregelen die gelden ‘niet voor niets’ zijn. Maar in die voorzichtig optimistische cijfers schuilt dus het gevaar dat mensen denken dat het allemaal wel weer wat losser kan. ‘Een grotere fout kunnen we niet maken. Anders is alles no time teniet gedaan. Hou dit vol,’ aldus Rutte.
Een extra waarschuwing werd nog wel gegeven aan groepjes wielrenners en motorrijders. Op sociale media was de afgelopen dagen al te zien dat veel mensen zich ergeren aan wielrenners en motorrijders die schijnbaar denken dat de regels niet voor hen gelden en dat zij geen afstand hoeven te houden. Ook de Volkskrant merkte afgelopen weekend op dat motorrijders zich onaantastbaar wanen.
Apps Minister De Jonge van Volksgezondheid maakte bekend dat het kabinet wil inzetten op apps om de verspreiding van het coronavirus terug te brengen. Het zou gaan om twee apps die mogelijk verplicht gebruikt moeten worden. Volgens De Jonge zijn de apps bedoeld om het werk van de GGD te ondersteunen:
"Een app vertelt je bijvoorbeeld of je in de buurt bent geweest van een andere gebruiker die besmet blijkt te zijn. Je krijgt dan het advies om binnen te blijven en je krijgt het verzoek een tweede app te gebruiken waarmee je makkelijk contact kunt maken met een dokter in de buurt."
Hoewel zowel minister De Jonge als premier Rutte de aanwezige pers probeerde te overtuigen dat bij gebruik van de apps de privacy niet in het geding is en ‘alleen als de privacy gewaarborgd is gaan we dit doen’, blijft de zorg hangen dat de apps toch de privacy aantasten. Het kabinet doet nog onderzoek naar de apps en hoopt dat binnen enkele weken af te ronden. Op Joop waarschuwt privacy-strateeg Winfried Tilanus dat er geen enkele reden is om privacy op te geven voor deze zogenaamde tracing apps, omdat ze helemaal niet werken bij een ziekte als Covid-19.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (109)

Vermeer2
Vermeer210 apr. 2020 - 16:07

https://nos.nl/teletekst#101 (bron) vandaag 10 april 2020. Op dezelfde pagina 2 berichten waar Nederland het mee moet doen en die de chaos en het grote schandaal (dat RIVM heet) zichtbaar maakt. eerste bericht van het RIVM: RIVM: minder opnames, minder doden...… tweede bericht van het CBS: CBS: sterfte neemt verder toe.. En als extra bericht: "25% verpleeghuispersoneel besmet" Dan vandaag weer een bevestiging van het RIVM dat het dragen van mondmaskers niets helpt en vervolgens mag de lezer z'n conclusies trekken. We moeten nu afscheid nemen van deze club en direct een nieuw actieteam opzetten van mensen uit de praktijk. Dit kan zo niet langer. De oudjes sterven straks allemaal door dit misdadige beleid van het RIVM.

Pater
Pater9 apr. 2020 - 11:56

@Ouwens Heb je dat nou voor jezelf nodig Daan, jezelf verheffen boven de menigte, van anderen beweren dat ze niet na kunnen denken ? Wat mij betreft diskwalificeer je jezelf daar mee, peilloos diep. En ook Huijer stelt voorop dat iedereen het recht heeft niet voortijdig te sterven, dat komt tamelijk dichtbij wat er nu gebeurt. Haar advies aan ouderen is precies wat op het ogenblik massaal gebeurt. Kritisch denken is prima, maar ze heeft geen alternatief voor deze koers.

13 Reacties
Pater
Pater9 apr. 2020 - 12:10

Sorry, staat hier verkeerd.

DaanOuwens
DaanOuwens9 apr. 2020 - 12:13

@ Pater Jij schrijft: Heb je dat nou voor jezelf nodig Daan, jezelf verheffen boven de menigte, van anderen beweren dat ze niet na kunnen denken ? Wat mij betreft diskwalificeer je jezelf daar mee, peilloos diep. Ik kan mij niet zo druk maken om jouw opvatting over mij, van mensen zoals jij verwacht ik geen respect. Ik vind het logisch mijzelf te verheffen boven deze menigte. Vaak ook noodzakelijk gezien de teksten die mensen hier aan mij richten. En overigens ook aan anderen. Alleen al van wege het feit dat ik het SP-gedachtegoed niet deel ben ik al voor alles uitgescholden van fascist tot neoliberaal. Ik wil mij graag verheffen boven die menigte en er zeker geen deel van uitmaken. Het was trouwens niet eens mijn intentie, maar als het zo overkomt ben ik er dik tevreden mee. Verder: Haar advies aan ouderen wordt hier massaal afgewezen. En voor zover er ouderen meedoen aan deze discussies wordt hun opvatting opzij geschoven. En jij schrijft: En ook Huijer stelt voorop dat iedereen het recht heeft niet voortijdig te sterven, dat komt tamelijk dichtbij wat er nu gebeurt. Mogen mensen van jou niet sterven aan Corona? Waar wel aan dan? Ben jij nu degene die bepaalt of mensen voortijdig sterven? En keur jij de oorzaak van het overlijden zelf goed? Lijkt mij dat jij denkt dat je god bent. Niet alleen een erg misplaatste reactie, maar ook een die laat zien dat je lijdt aan grenzeloze zelfsoverschatting.

Polletje2
Polletje29 apr. 2020 - 17:22

DaanOuwens: "Ik wil mij graag verheffen boven die menigte en er zeker geen deel van uitmaken." Als apen hoger klimmen willen, ziet men alras hun blote billen.

Peterrr2
Peterrr29 apr. 2020 - 17:57

"Alleen al van wege het feit dat ik het SP-gedachtegoed niet deel ben ik al voor alles uitgescholden van fascist tot neoliberaal. Ik wil mij graag verheffen boven die menigte en er zeker geen deel van uitmaken." Beste DaanOuwens, ik kom jouw berichten en de reacties daarop veelvuldig tegen. Wanneer en door wie ben jij voor fascist uitgemaakt? Als je dit zo vervelend vindt, waarom maak jij anderen (zoals mij bijvoorbeeld) bij herhaling uit voor 'dom rechts', terwijl je me nog nooit hebt kunnen betrappen op één dom rechtse uitspraak. Ps. je kan jezelf wel proberen te verheffen boven de menigte, maar dat betekent nog niet dat het je lukt. Zolang jij iedereen die het niet eens is met je genadeloos de mond probeert te snoeren sta je nergens boven.

DaanOuwens
DaanOuwens9 apr. 2020 - 21:07

@ Peterrr Jij schrijft: Wanneer en door wie ben jij voor fascist uitgemaakt? Door Polletje bijvoorbeeld. En je schrijft: Als je dit zo vervelend vindt, waarom maak jij anderen (zoals mij bijvoorbeeld) bij herhaling uit voor ‘dom rechts’, Omdat Katootje destijds iedereen waar ze het niet mee eens was dom rechts noemde. En alle SP-ers hier iedereen neoliberaal noemen. Ik gebruik soms ook de term dom links of conservatief links. Verder vind ik het niet vervelend. Ik ben gewoon wat harder terug gaan schoppen. En je schrijft: terwijl je me nog nooit hebt kunnen betrappen op één dom rechtse uitspraak. Omdat jij je opstelt als SP-er en SP-errs in de Europese verkiezingen een dom en extreem rechtse campagne voerde. Dus die uitspraak heb je vast wel gedaan. En je schrijft: Ps. je kan jezelf wel proberen te verheffen boven de menigte, maar dat betekent nog niet dat het je lukt. Ik ben zelf van mening dat het meestal heel aardig lukt. Tenslotte snoer ik mensen niet de mond. Dat is onmogelijk op een website. Dat kunnen alleen de redacteuren van Joop. Ik schrijft ook zelden dat iemand van mij niets meer mag opschrijven. Ik schrijf wel op dat iemand domme dingen opschrijft als ik vind dat hij of zij domme dingen opschrijft. Overigens krijg jij bijna altijd gewoon een antwoord van mij omdat ik in jou geen kwaadaardigheid zie, maar wel inhoudelijke onzin en extreem betuttelend gedrag. Ik kan mij daar erg over verbazen, maar niet aan ergeren.

Peterrr2
Peterrr210 apr. 2020 - 9:19

Is/was Katootje ook een SPer? Was het zelfde met hem/haar eens? Met Polletje trouwens ook niet. Al heb ik nog niet zoveel van hem/haar gelezen. Zal er eens op letten. Ik heb veel op je aan te merken... Maar een fascist??? Nee dat zie ik niet in je. Verre van dat. Ik betuttelend? Dat is weer eens wat anders dan extreem rechts. En nee... Ik heb vast niet iets op deze site of waar dan ook geschreven dat je uit kan leggen als extreem rechts. Sorry Daan, dat heb je echt mis.

DaanOuwens
DaanOuwens10 apr. 2020 - 9:43

@ Peterrr Jij schrijft: En nee… Ik heb vast niet iets op deze site of waar dan ook geschreven dat je uit kan leggen als extreem rechts. Sorry Daan, dat heb je echt mis. https://joop.bnnvara.nl/opinies/de-nationalistische-retoriek-van-de-sp-helpt-extreemrechts-te-legitimeren Om maar een voorbeeld te geven. Het is meer dat jij het niet wil zien dan dat het er niet is. Een mooie analyse uit onverdachte bron toch. En je schrijft: Is/was Katootje ook een SPer? Was het zelfde met hem/haar eens? Met Polletje trouwens ook niet. Al heb ik nog niet zoveel van hem/haar gelezen. Ik reageer ook niet op iedere SP-er op dezelfde manier. Kan je nagaan hoe subtiel en genuanceerd ik ben. En inderdaad je bent betuttelend en niet zo'n beetje ook.

Polletje2
Polletje210 apr. 2020 - 14:33

Hoe noem je iemand die beperkingen op wil leggen aan verkiezingen omdat de meerderheid van de bevolking te dom zou zijn?

DaanOuwens
DaanOuwens10 apr. 2020 - 16:18

@ Polletje Jij schrijft: Hoe noem je iemand die beperkingen op wil leggen aan verkiezingen omdat de meerderheid van de bevolking te dom zou zijn? Geen idee. Wel goed daar eens over na te denken. Is iedereen capabel om een weloverwogen keuze te maken? Is dat een realist? Met fascisme heeft het in ieder geval niets te maken.

Peterrr2
Peterrr211 apr. 2020 - 9:22

DaanOuwens 10 april 2020 at 11:43 @ Peterrr Jij schrijft: En nee… Ik heb vast niet iets op deze site of waar dan ook geschreven dat je uit kan leggen als extreem rechts. Sorry Daan, dat heb je echt mis. https://joop.bnnvara.nl/opinies/de-nationalistische-retoriek-van-de-sp-helpt-extreemrechts-te-legitimeren Om maar een voorbeeld te geven. Het is meer dat jij het niet wil zien dan dat het er niet is. Een mooie analyse uit onverdachte bron toch. @DaanOuwens, wat prettig dat je hier op terugkomt. Ik was die discussie alweer vergeten. Maar het ging in de kern om hetzelfde. Maar ook toen kon je maar niet duidelijk maken dat ik extreem rechts ben. Ja, ik was behoudend vond je net als een aantal partijen (zie onder). Maar behoudend zijn heeft niets te maken met extreem rechts. Daar gaf je toen al geen antwoord op en dat kun je nu ook niet motiveren. Want behoudend zijn heeft niets te maken met extreem rechts. Kortom, we zijn een jaar verder en nog steeds beschuldig jij me ten onrechte van dingen. Fijn dat je het zelf inzichtelijk hebt gemaakt met onderstaand topic. DaanOuwens 17 mei 2019 at 16:16 @ Peterrr Jij schrijft: Ouwens, wat heeft progressief met extreem rechts te maken? Als je niet progressief bent dan ben je automatisch extreem rechts? Extreem rechts is niet progressief. Als je niet progressief bent ben je behoudend, net zoals de PVV, FvD, SGP en de meest rechtse flank van de VVD. Peterrr 17 mei 2019 at 17:07 Maar wat is er erg als mensen behoudend zijn? Behoudend zijn staat toch niet gelijk aan extreem rechts zoals jij probeert te suggereren met je aanvallende reacties?

Polletje2
Polletje211 apr. 2020 - 16:11

DaanOuwens weer niet hoe je iemand noemt die beperkingen op wil leggen aan verkiezingen omdat de meerderheid van de bevolking te dom zou zijn, maar hij weet wel zeker dat "fascist" niet het goede woord is.

DaanOuwens
DaanOuwens11 apr. 2020 - 16:41

@ Peterrr Jij schrijft: Maar wat is er erg als mensen behoudend zijn? Behoudend zijn staat toch niet gelijk aan extreem rechts Waar het om gaat in de relatie behoudend en extreem rechts gaat het om het onderwerp. De grens is zo'n thema. Behoudende mensen zijn soms mensen die van mening zijn dat er een samenhang is tussen cultuur en landsgrenzen, zij zijn extreem rechts. Bloed, bodem en vaderland. Behoudende mensen die bijvoorbeeld vinden dat het christendom leidend is in de manier waarop zij naar de maatschappij kijken zijn alleen behoudend. Er is nogal wat contact tussen allerlei christelijke gemeenschappen op mondiaal niveau. Want de SP en jij ook deed was een relatie leggen tussen land, bevolking, grenzen en arbeid daarmee werd het een extreem rechts SP thema. Jij sloot je daarbij aan dus je koos net zoals de hele SP voor een extreem rechtse koers. Een fatsoenlijke linkse koers was geweest, alle werknemers in de agrarische sector moeten minimaal een uurloon van 18 euro krijgen en fatsoenlijke huisvesting op kosten van de werkgever met opgebouwd huurrecht. Dan had de SP direct een einde gemaakt aan de concurrentie op loon, was een reeks van die tuinders gesloten omdat zij het uurloon niet kunnen ophoesten en ging het beter met het milieu. Maar de SP koos er voor om Poolse collega's te weren met als uitgangspunt dan de banen naar Nederlandse collega's zouden moeten gaan tegen een hoger loon. . Even als weder vraag. Waarom moet ik hierop reageren? Ik schrijf nu niets anders op dan destijds. Snap je dit nou echt niet?

Peterrr2
Peterrr211 apr. 2020 - 17:04

@DaanOuwens, Hier staat de uitleg van de SP hoe zij tegen arbeidsmigranten aankijken. https://www.sp.nl/opinie/emile-roemer/2013/sp-waakt-ook-over-belang-pool-en-bulgaar Daarin staat een heel ander en vooral veel genuanceerder verhaal dan hoe jij het telkens uitlegt. Je kan het eens zijn met hun visie of niet. Prima. Maar als je dit uitlegt als extreem rechts, dan zijn er twee mogelijkheden. Of je snapt er gewoon niets van, of je probeert bewust een partij negatief neer te zetten. In jouw geval kan het ook zijn dat beide mogelijkheden van toepassing zijn.

DaanOuwens
DaanOuwens9 apr. 2020 - 11:01

In de volkskrant zet Marli Huijer een paar zinnige vraagtekens bij de discussie die ook hier wordt gevoerd. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/heiligt-het-doel-de-middelen-filosoof-marli-huijer-ik-weet-eigenlijk-niet-wat-het-doel-is~b70b08df/ Zij doet een belangrijke constatering: Maar uiteindelijk kunnen we er niet omheen dat doodgaan bij het leven hoort. Het lijkt alsof we dat niet langer accepteren. We leven zo veel langer dan voorheen, maar het is natuurlijk nooit genoeg. Ze doet ook suggesties: ‘Zorg dat de aandacht minder op de sterftecijfers is gefocust. Besef dat wat niet in cijfers is uit te drukken, zoals de sociale, culturele, psychologische en politieke gevolgen, even belangrijk is. en: Daarnaast raad ik ouderen aan om met vrienden of kinderen het gesprek aan te gaan over wat goed sterven is.’ Ik vind het wel noodzakelijk een meer doordachte minder hysterische opvatting neer te zetten naast de extreme reacties hier. De nuance wordt nu overschreeuwd door mensen die niet het vermogen hebben serieus na te denken over deze crisis.

4 Reacties
Simplex2
Simplex29 apr. 2020 - 11:42

Een fijne opvatting. Ik ben zelfstandig ondernemer in de sector die het allereerst getroffen werd door de overheidsmaatregelen en waar waarschijnlijk als laatste alles weer in een normaal ritme kan. Veel reacties op Joop geven mij het idee, dat je je als ondernemer je geen zorgen mag maken over je toekomst. Het is letterlijk overleven en van dag tot dag de situatie bekijken; is er licht aan het eind van de tunnel of wordt het allemaal nog veel erger. Iedere dag komen er meer verontrustende berichten naar buiten die onze sector compleet ten gronde richten. Bij veel ondernemers in mijn sector leeft de gedachte dat de huidige maatregelen erger zijn dan de kwaal. Veel mensen zullen dat niet begrijpen, hoe kun je zo bot zijn? Maar stel je eens voor, dat je hele bestaan, waar je in sommige gevallen tientallen jaren keihard voor gewerkt hebt, zomaar ten onder gaat door een onzichtbare vijand? Alles wat je hebt wordt je afgepakt, je gaat zowel zakelijk als persoonlijk failliet en raakt alles kwijt wat je hebt. Ik ben geen ondernemer met dikke auto en dito huis, ik woon in een huurwoning, huur een bedrijfspand, heb een vrachtwagen en bus en verder enorm veel spullen die nu niets waard zijn omdat op dit moment er geen markt meer voor is. Ik verdien minder dan iemand die met mijn opleiding in loondienst werkt maar maak in het hoogseizoen makkelijk 2 keer zoveel uren in een werkweek en werk op de gekste tijdstippen. Dat doe ik, omdat ik met mijn hart en ziel in mijn bedrijf zit. Ik vind het leuk en ben daarom bereid om er deze tijd in te steken en voor lief te nemen, dat ik onder mijn potentieel verdien. We hebben er met zijn allen niet om gevraagd om in deze situatie te zitten; onze sector investeert in de winter voor het nieuwe seizoen en gaat nu dus een jaar in met bijna lege portemonnee's. Wij moeten het in het hoofdseizoen en houden daardoor geen enorme buffers aan in deze tijd van het jaar. Wat wil ik hier mee zeggen; de wereld van de ondernemer is niet zo zwart wit als sommige mensen hier denken; we houden nu onze hand op bij de overheid, omdat het bittere noodzaak is en we anders gewoon geen inkomen hebben. Waarom is het dan nodig om ons af te schilderen als misbruikers van het NL belastingstelsel, omdat er geen inkomenstoets plaats vind? Geloof mij...die controle komt er echt wel...de belastingdienst laat dit echt niet lopen om lekker te gaan graven. Voor alle mensen die nu gaan roepen, dat ik een egoïst ben, geen hart heb, of wat dan ook... Ik ben alleen van mening, dat er best wat aandacht mag komen voor de groepen die financieel de grootste gevolgen van alle maatregelen dragen en wat dat voor gevolgen heeft voor het welbevinden van deze groep. Bij een anderhalve meter samenleving gaat er een behoorlijk deel van de economie verloren, alles wat in de muziek, festival, theater, privéfeest etc.hoort krijgt een enorme klap.

Pater
Pater9 apr. 2020 - 11:58

@Ouwens Heb je dat nou voor jezelf nodig Daan, jezelf verheffen boven de menigte, van anderen beweren dat ze niet na kunnen denken ? Wat mij betreft diskwalificeer je jezelf daar mee, peilloos diep. En ook Huijer stelt voorop dat iedereen het recht heeft niet voortijdig te sterven, dat komt tamelijk dichtbij wat er nu gebeurt. Haar advies aan ouderen is precies wat op het ogenblik massaal gebeurt. Kritisch denken is prima, maar ze heeft geen alternatief voor deze koers.

DaanOuwens
DaanOuwens9 apr. 2020 - 15:58

@ Simplex Dank, ik lees hier ook vaak teksten die mij verbijsteren. Mijn dochter werkt in een bedrijf van een hele grote horeca ondernemer. Die ging vrijdagochtend al sluiten op al zijn locaties voordat Rutte vrijdag om 6 uur alle horeca sloot. De werkgever besloot dus al, zonder et weten wat Rutte zou doen, vanwege de belangen van zijn medewerkers en zijn gasten te sluiten. Daar heb ik respect voor. Maar dat soort zaken passen niet in het wereldbeeld van sommige mensen hier. Dat beeld is plat en eendimensionaal. Hun wereldbeeld leidt naar een utopie de rest naar de hel. Dat soort opvattingen irriteren mij en dat brengt zij soms tot teksten zoals hierboven. Sterkte en ik hoop dat jij jouw bedrijf binnenkort weer aan de praat krijgt.

Jozias2
Jozias29 apr. 2020 - 18:12

Helemaal eens Daan!

webmaatje
webmaatje9 apr. 2020 - 7:47

Over de apps in de Oostenrijkse Der Standard vandaag donderdag: Tracking: Ist Überwachung gegen die Verbreitung des Coronavirus überhaupt sinnvoll? Epidemiologin skeptisch hinsichtlich der Wirksamkeit von Tracking-Maßnahmen – Problem liege bei Zeitraum zwischen Ansteckung und Symptomen https://www.derstandard.at/story/2000116587333/ist-ueberwachung-gegen-die-verbreitung-des-coronavirus-ueberhaupt-sinnvoll Waar blijven de cijfers van het aantal herstelde coronapatiënten in Nederland. Elke dag worden die op de Duitse tv in het journaal bekend gemaakt Stand gisteren in totaal 103.000 coronaparienten waarvan 36.000 genezen. In het programma Markus Lanz maakte een medisch statisticus gehakt van alle getallen. Er zijn veel mensen niet getest met en zonder virus of genezen van het virus. Wat zeggen die cijfers dan? In het zelfde programma vertelde de Amerika correspondent dat in New Yorkse huizen per dag zo'n 230 dode mensen door de brandweer gevonden worden. die niet in de statistieken zijn opgenomen. Voor de coronacrisis waren het enkele tientallen.

1 Reactie
DaanOuwens
DaanOuwens9 apr. 2020 - 11:06

@ webmaatje Jij schrijft: Waar blijven de cijfers van het aantal herstelde coronapatiënten in Nederland. En: In het programma Markus Lanz maakte een medisch statisticus gehakt van alle getallen. Er zijn veel mensen niet getest met en zonder virus of genezen van het virus. Wat zeggen die cijfers dan? Waarom vraag je dan naar die cijfers als je weet dat ze niets zeggen? Je schrijft het nog zelf op ook. Waar zou je moeten melden dat mensen misschien corona hebben gehad en opgeknapt zijn zonder ooit een dokter te zien? Verplicht melden dat jij je zelf 3 dagen niet zo lekker heb gevoeld? Verplicht testen omdat je een loopneus had? Dat levert alleen maar getallen op waarvan een willekeurige een medisch statisticus gehakt zal maken. Dus waarom wil je die getallen hebben?

Polletje2
Polletje29 apr. 2020 - 4:10

Bill Gates on where the COVID-19 pandemic will hurt the most - https://www.pbs.org/video/bill-gates-1586294450/

Frits Jansen
Frits Jansen8 apr. 2020 - 23:00

Langzaam worden we voorbereid op de boodschap: dit kan wel eens tot 2022 duren. En dat uiteindelijk omdat we jarenlang onvoldoende in virusonderzoek hebben geïnvesteerd, ja, dat zelfs hebben tegengehouden uit vrees voor bioterrorisme.

1 Reactie
webmaatje
webmaatje9 apr. 2020 - 7:12

Daar geloof ik niks van en nog minder als het RIVM het aantal herstelde patiënten niet bijhoudt. Gisteren in de Oostenrijkse keant Der Standard: zwembaden mogelijk in de zomer weer open. Als het in nederland zo potdicht blijf, boek ik een reisje naar Oostenrijk. Moeten wel de hotels weer open zijn. De horecasector gaat vanaf mdden mei mei weer fasegewijs open in het alpenland, als het aantal coronapatienten per dag niet meer stijgt. Oostenrijk kan ook niet anders, want het is een uitgesproken toeristenland. Het kost het land nu al vele miljoenen aan inkomsten.

Thuiszitter
Thuiszitter8 apr. 2020 - 18:38

Ga maar weer over naar oude klap Nokia zonder Bluetooth of andere shit .

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout8 apr. 2020 - 17:34

Een boete voor wie niet meedoet aan eigen track & trace voor belanghebbenden? Het riekt naar een verborgen agenda van deze reactionaire coalitie. Vóórgedicteerd door het neoconservatief propaganda-apparaat van Republikeinse US-haviken. Dubbeldunk der neoliberale speculanten, want die gaat het om de handhaving van de turbo-economie en hebben schijt aan volksgezondheid, zoals al eeuwen. Ik verwacht binnenkort het eerste pro-app pleit in pathetisch bombasme van zelfverklaard zuiver-op-de-graat rechts in geëxalteerde pathetiek van vermeend gedeelde euforie, aangepraat per schuldgevoelens.

2 Reacties
Audio
Audio8 apr. 2020 - 19:41

@Hannes Ik ben het meestal niet jou eens maar in deze heb je 100% gelijk. Het is al erg genoeg dat onze vrijheden zo zijn ingeperkt. Om dan ook een met Big Brother-achtige apps onze privacy te grabbel te gooien gaat helemaal te ver. Dit lijkt me nog erger dan in jouw heilstaat te moeten leven.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout8 apr. 2020 - 20:41

@Audio alias Mnt Evrst: `Dit lijkt me nog erger dan in jouw heilstaat te moeten leven.' Waar heb je het over? Kun je dat nader uitduiden in plaats van iets feitenloos úit te brallen? Toon ruggengraat door aan te wijzen waar ik zulks zou hebben verkondigd.

ton14024
ton140248 apr. 2020 - 16:44

Wat vinden vervelende tieners van zo´n app?

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander8 apr. 2020 - 15:29

Hou vol! Preventie is een goed begin van de exodus uit de boulimiamaatschappij. Technisch geneuzel over apps houdt geen maat. Het kabinet kan nu al (eindelijk)aan de slag met preventie in plaats van steeds maar weer brandjes moeten blussen en mensen dom houden. Dus beginnen bij het begin. Oorzaak en gevolg van elkaar onderscheiden. Visieloosheid blijkt, zo is nu wel duidelijk, niet meer voldoende. Een virus is sterk, de natuur is sterk. Wij zijn ondanks de ingeprente vervreemding en volksmennerij, een deel van de natuur. Dus wij moeten sterk gemaakt worden. Vanaf het begin.God of iemand anders behoede ons dat we straks allemaal verplicht een staatscoronavaccin tot ons moeten nemen. Dus aan de slag op vele fronten. Te beginnen bij het versterken van het immuniteitssysteem. Ook daar zit een belangrijke ecologische factor aan. We versterken de natuur en leefomgeving, we gaan over op kwaliteit en dus schone voedselproductie zonder bestrijdingsmiddelen. Aan de slag met verminderen luchtveronreiniging en het klimaat. Er zit ook een sociale kant aan. Dus voor iedereen toegang tot sportgelegenheden en gezond en schoon voedsel. En het nieuwe leren invoeren als vorm van scholing. Leren gebaseerd op ontwikkeling, creativiteit, samenwerken, gezond eten en niet op een zo goed mogelijk betaalde baan en makkelijk door regering te beïnvloeden gedrag en zelfbeschikking. Laten we beginnen met het onvoorwaardelijke universele en toereikende basisinkomen en daaromheen verder mooie dingen maken. Samen, dus niet er samen met Shell, Bayer en de banken er weer een wit gegreenwashed feestje van maken. Links moet ook nog even wakker worden voordat extreemrechts (FvD,PVV) weer zijn kans ziet om allerlei zaken te verdraaien en er met de buit vandoor gaat. Begin nu met preventie en het nieuwe leren. Ik hou vol. * Er gaat niets boven Groningen(soms) https://www.lc.nl/extra/Oproep-van-artsen-in-het-UMCG-beweeg-en-eet-gezond-dat-helpt-ons-immuunsysteem-en-beschermt-tegen-corona-25531028.html * Basisinkomen is meer dan een zak geld. https://www.lc.nl/opinie/Opinie-Basisinkomen-is-niet-zomaar-een-zak-geld-25315718.html

1 Reactie
MountEverest
MountEverest8 apr. 2020 - 20:13

@Sjoerd Je hebt het mooi opgeschreven, maar wat jij voor ogen hebt, zal hier op aarde nooit gerealiseerd worden. Want tussen droom en daad staan wetten, en praktische bewaren. Een maatschappij is net een mammoettanker, die kun je maar heel langzaam van koers laten veranderen. Met kleine stapjes en met voldoende draagvlak. Deze pandemie kan wel een duw in de goede richting geven maar dat is dan niet vanwege menselijk handelen. Wil je te snel gaan en de maatschappij te radicaal veranderen, dan zal het schip van staat zeker op de klippen lopen.

[verwijderd]
[verwijderd]8 apr. 2020 - 13:59

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens8 apr. 2020 - 15:28

@ oma-oeverloos Ik ben het nooit met je eens, maar van je reacties in deze corona crisis ben ik wel onder de indruk. Je relativering is verfrissend en je beschrijft hier ook dezelfde irritatie die ik heb. Hoe moeilijk kan het zijn om in een winkel een beetje uit de buurt van anderen te blijven. Voor sommigen te moeilijk blijkbaar. Wees voorzichtig en blijf gezond. Het is ook geen ramp nog een paar jaar door te gaan. Veel goeds.

madbako
madbako9 apr. 2020 - 9:10

Er bloeit wat liefs op tussen oma en daan. Zo zie je maar weer wat er kan gebeuren als je het met elkaar eens bent. Lik, lik....

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 apr. 2020 - 13:16

Ook afstand houden in het OV is momenteel gemakkeliijk. Jammer dat we geacht worden thuis te blijven. Autorijders zijn hier in het voordeel.

Grietje Genot
Grietje Genot8 apr. 2020 - 13:45

Wie zich met horten en stoten en hoppend van schaduw naar schaduw op weg naar wat allernoodzakelijkste boodschappen voortbeweegt in dit oorverdovend zonlicht, moet tot droefenis der Goden vaststellen dat het begrip van 1.5m te abstract is voor een IQ van 100. Ja, een gemiddeld mens is niet street-wise genoeg om zich op de openbare weg op te houden. Maybe you'll return to Managua You could go unnoticed in such a place...

1 Reactie
MountEverest
MountEverest8 apr. 2020 - 20:14

Vijf voet maakt het verschil

Leontrotsky
Leontrotsky8 apr. 2020 - 13:34

De apps en technologie kan als corona is opgelost is gebruikt worden voor invoering van een social credit system om je klimaatgedrag te monitoren, en daarmee kan je dan punten scoren als je je klimaatvriendelijk gedraagt. Dit kan met heel veel parameters gebeuren, elke parameter beoordeelt een deelgedrag op klimaatgebied. Bijv. hoeveel vlees koop je?, hoe lang sta je onder de douche?. Hoe vaak en hoeveel rijd je auto? Hoe vaak ga je op de fiets en hoever? (positief), hoeveel energie gebruik je in je woning dagelijks? Het systeem moet dan wel gekoppeld worden aan feedback en suggesties over te nemen maatregelen om negatief klimaatgedrag te compenseren zodat je credit score weer beter kan worden want we moeten uitgaan van het positieve in de mens. Mensen die onverbetelijk zijn en consistent negatief klimaatgedrag vertonen kunnen dan worden uitgesloten van bijvoorbeeld reizen, leningen, goede banen, goede scholen voor kinderen, kortingen op uitkeringen en toeslagen en ga zo door. Dit systeem kan een positieve bijdrage leveren en moet positief worden ingezet om mensen positief te motiveren om positieve maatregelen te nemen om hun gedrag positief aan te passen.

2 Reacties
Max6
Max68 apr. 2020 - 14:11

Ik hoop dat die app dan ook mensen met bepaalde ideeën kan weren van Joop ;-)

TigressApril
TigressApril8 apr. 2020 - 15:20

Ik dacht dat het hier satire betrof, toe zag ik uw gebruikersnaam en nu maak ik me zorgen dat je dit meent. Het enige pluspuntje is dat dan blijkt hoe hypocriet al die zogenaamd goed doeners bij GroenLinks en D66 zijn. Met hun dikke Tesla, vliegreizen en hun regendouche. Ik heb er zo eentje als zus, ze moest wel een regendouche hebben.

KeesVanZundert
KeesVanZundert8 apr. 2020 - 12:59

Belachelijk stuk in de volkskrant. Motorijders die er een keer op uittrekken vergelijken met Satudara, dan heb je het echt niet begrepen!

3 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter8 apr. 2020 - 13:26

In heel dat stuk wordt Satudara niet genoemd , er is een fotootje bijgevoegd over wat een groep motorrijders is met de vermelding dat het er een was genomen in 2019 tijdens event van die club.

KeesVanZundert
KeesVanZundert8 apr. 2020 - 14:04

@Thuiszitter: als je een foto plaatst van SatuDara met als onderschrift dat men arriveert voor de viering van het uitroepen van de RMS zeg je dus ongeveer hetzelfde. Ook het gedrag wat besproken wordt is het gedrag van dergelijke motorclubs, de meeste motorrijders zullen zich hierin niet herkennen, in tegendeel wenst men hier niet mee op één lijn gesteld te worden. En dat is door het plaatsen van precies deze foto gebeurd.

Thuiszitter
Thuiszitter8 apr. 2020 - 15:22

Kees - als motorrijder ervaar ik dit stuk heel niet zo . en ik laat mijn motor netjes nog even op stal staan.

JasDon
JasDon8 apr. 2020 - 11:55

Ik word ondertussen schijtziek van alle die 'koop lokaal' en 'loyaal aan lokaal' acties. Alsof ik opeens wel de producten nodig heb bij de plantenzaak om de hoek? Wat een quasi-nationalistische grap is dat zeg.

Rearden7
Rearden78 apr. 2020 - 11:04

Eerste zin kan ook luiden: "Mark Rutte is er trots op dat de meeste Nederlanders hun grondrechten zonder veel beklag hebben opgegeven". Met vanuit overheden verplichte lockdowns en censureren van (burger)journalisten worden minstens 3 grondwettelijke rechten de deur uitgegooid (art. 7, 9 en 15) (1). Met tracking apps komt beperken van recht op privacy ook in zicht (art. 10). Aangekleed in lieve jasjes van "veiligheid", "volhouden mensen" en "afstand houden". Helaas is dit schijnveiligheid, net als mondkapjes. Men kan "corona of COVID19" in ieder artikel vervangen door bijvoorbeeld "Islamitische Staat (IS)", verschillende narratief, zelfde maatregelen, maar dan heviger. Aan beide sterven een handvol mensen, maar lang niet zoveel als aan kanker, hart-/vaatziekten, of wapengeweld. Beide zijn onzichtbare dreigingen en tegen beide wordt "strijd" geleverd, vooral in de hoofden van mensen. Niet voor niets slaat IS-deskundige Beatrice de Graaf bruggen tussen oorlogen en pandemieën (2). De ultieme dorpsmentaliteit van Nederland en zijn inwoners, die al decennia gedwee meeknikken met "experts" en (komt die Godwin) de nazi's, totdat zij beseffen in een totalitaire politiestaat terecht zijn gekomen die de EU in werkelijkheid placht te zijn, waarin individuen nauwelijks meer rechten hebben dan online bestellingen te plaatsen en "ommetjes" te maken. Testen heeft verder weinig zin. De gevoeligheid (sensitiviteit) van coronavirustesten is laag, daarom testen we ook niet heel Nederland op influenza of borstkanker. Coronavirussen leiden doorgaans tot lichte verkoudheid en komen zo algemeen voor dat een positieve uitslag weinig waarde heeft. In Japan is sinds kort een vrijwillige lockdown, maar geen verplichte lockdown, sociale distantiëring, of anders. Zoek eens op Youtube op live camera, Tokyo en zijn iconische zebrapad in Shibuya in april 2020, druk als vanouds. Eerste Japanse casus werd begin januari al gediagnostiseerd, en sindsdien zijn nauwelijk meer longziekten te meten als in ieder ander seizoen, en in totaal ~1400 COVID19 casus (3). 1. https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vkugbqvdq7wh/hoofdstuk_1_grondrechten 2. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/03/de-traditie-van-wopke-hoekstra-a3995793 3. https://www.japantimes.co.jp/news/2020/04/08/national/new-coronavirus-cases-tokyo/

Richard58
Richard588 apr. 2020 - 10:40

Aan alle fans van het beleid van de verantwoordelijke club, ben je nu nog zo blij met wat er vandaag bekend wordt en hoe gelijk Ab Osterhaus had dus met zijn hele harde aanpak en als paniekzaaier werd afgeschilderd, met al jullie schandalige insinuaties naar mensen die vraagtekens stellen bij de aanpak en het gebrek aan IC capaciteit etc. Lees dit dan maar eens: ANP Coronapatiënt met milde klachten lijkt minder immuun te worden. Van onze sussende Jaap waardoor we weken te laat in de lockdown zijn geraakt terwijl elders en andere experst zeiden lockdown en isoleren. Nee hier die dropveters die al scheldend iedereen uitmaken voor SP-er of nog veel erger om hun gelijk te halen en wat als dit klopt nog steeds enthousiast. Als dit klopt betekent dit dus een hele lange lockdown tot een vaccin er is of laten we er maar tienduizenden onrendabelen, what the fuck dat ook moge betekenen, gewoon creperen. Wat ik al een tijd roep lijkt zich te gaan voltrekken, too little too late, en zit we met de gebakken peren. Natuurlijk hebben zij niet de ziekte veroorzaakt en ook is er nog geen genezing, behalve als je lijf het zelf doet, maar ze hebben wel veroorzaakt dat we veel te laat het serieus hebben genomen. Ik ben dan wel een mafkees, maar niet gek blijkt nu!!

4 Reacties
Richard58
Richard588 apr. 2020 - 10:48

Er is dus gewoon een onverantwoord risico genomen met de volksgezondheid door deze figuren. Als je niks weet grijp dan hard in, alle maatregelen komen telkens te laat door o.a. deze slapjanus. Blijkbaar is niemand veilig ook de jongeren niet want een milde infectie en dan een nieuwe er overheen is dus mogelijk. Hierdoor kost het niet alleen meer levens, daar ging ik sowieso al vanuit, maar hier gaat de economie helemaal kapot aan. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dit is een zachte heelmeester, tel uit je winst!!

Vermeer2
Vermeer28 apr. 2020 - 16:27

Het lijkt alsof onze crisismanagers nog niet overgeschakeld zijn op de modus "crisisaanpak 2.0 alles uit de kast halen nu". Ze kunnen goed praten maar de indruk die ze achterlaten is van ach, we zijn ermee bezig en we gaan kijken wat we kunnen doen. Verontrustende berichten gelezen de afgelopen weken van bedrijven die mondkapjes en andere beschermende materialen hebben aangeboden aan dit kabinet maar geen reactie hebben ontvangen waarna ze de spullen hebben verkocht naar Spanje en Italië. Zijn er mensen aan het werk die het niet aankunnen? Zijn ze wel geschikt om deze urgentie te begrijpen en daarnaar te handelen. Als ze hulp nodig hebben dan moeten ze dat zeggen. Er vindt een stille ramp plaats en de bewindvoerders geven geen enkel signaal dat ze er bovenop zitten. Deze constatering is ook een ramp en waarschijnlijk is deze ramp al jaren aan de macht in Nederland. De ramp van de totale zwakheid van onze bestuurders.

Richard58
Richard588 apr. 2020 - 17:13

Ja dat is zo en de enige die ik vertrouw is Gommers. Een reële vent en die zegt 1 juni is nog veel te vroeg dan een explosie van corona en 10.000 bedden op de IC nodig. M.a.w. zoals ik al zei en helaas heb ik het iedere keer bij het rechte eind, dit gaat nog heel veel kosten. Niet alleen levens maar ook economisch. Allemaal een collateral damage van slecht en slap beleid en Jaap de susser. We waren al de lul maar dankzij incompetentie zijn we dubbel genaaid. Zelfs in Zweden, die nog op de terrasjes zaten, is het aantal slachtoffers procentueel veel lager dan in Nederland. En velen alles wat krom is maar recht blijven praten.

Vermeer2
Vermeer210 apr. 2020 - 14:11

Ik vraag me af of Van Dissel en Rutte aangeklaagd kunnen worden. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan nalatigheid en plichtsverzuim en het in gevaar brengen van de bevolking en met name van de kwetsbare oudere generatie.

Vermeer2
Vermeer28 apr. 2020 - 7:57

Hou Vol zegt Mark Rutte maar hoe kunnen mensen dit volhouden als ze door dezelfde Rutte in de steek worden gelaten? Zijn de ouderen in de verpleeghuizen met hun verzorgers vogelvrij verklaard? Aan alles ontbreekt er op dit moment om hun te beschermen. Is er geen urgentie om dit aan te pakken? Hieronder een relaas die ik vandaag heb gelezen in een lokale krant. Dit kan toch niet waar zijn? Wordt deze groep vergeten? Onder personeel in verpleeghuizen groeit de angst voor het coronavirus. Nu fors meer bewoners ziek zijn of overlijden, raken ook verpleegkundigen en verzorgenden besmet. De stress is zo groot dat sommigen niet naar hun werk durven. Bij de beroepsvereniging V&VN zijn in een week tijd ruim 1000 meldingen binnengekomen. Die komen grotendeels van verpleegkundigen en verzorgenden in verpleeghuizen, en van wijkverpleegkundigen die ouderen thuis bezoeken. De meeste meldingen gaan over het gebrek aan beschermende middelen. Sommigen vertellen dat ze cliënten bezoeken met mondmaskers uit de bouwmarkt, vuurwerkbrillen en huishoudelijke handschoenen. Dat is ‘onacceptabel’, vindt V&VN. De beroepsvereniging spreekt van een ‘stil drama’ in verpleeghuizen en de wijkverpleging. Vooral verzorgenden, die cliënten onder meer wassen en aankleden, lopen grote risico’s. ,,Er wordt een schijnveiligheid gecreëerd’’, zegt Marita de Kleijne, voorzitter van het Platform Verzorgenden binnen V&VN. ,,Verzorgenden zijn de hele dag bezig met lijfelijk contact, maar werken onbeschermd. De meeste aandacht gaat naar de ic’s in ziekenhuizen, maar de grootste crisis is nu in verpleeghuizen en de wijkverpleging.’’ Zeker nu er fors meer besmettingen en sterfgevallen in verpleeghuizen zijn door het coronavirus, groeit de angst. In enkele verpleeghuizen zijn in korte tijd grote aantallen bewoners overleden, zoals in het Zuid-Hollandse Sommelsdijk (10) en het Gelderse Heerde (14). Medewerkers vrezen, onbewust, bewoners te besmetten of zelf besmet te worden. In meerdere verpleeghuizen is personeel ziek geworden. ,,Het is een oorlog zonder bommen en je hebt geen idee of je geraakt bent’’, vertelt verpleegkundige Jacqueline. De toch al hoge werkdruk neemt verder toe. In meldingen aan deze krant vertellen verpleegkundigen dat de emotionele en psychische druk enorm is. ,,Ik ga elke dag met angst aan het werk’’, zegt een verpleegkundige. ,,Geestelijk ga ik hier nu kapot.’’ Een ander zegt: ,,Je speelt Russisch roulette. Je kunt alleen hopen dat je niks oppikt of doorgeeft.’’ Volgens De Kleijne hanteren verpleeghuizen verschillende richtlijnen. Medewerkers voelen zich niet gehoord of serieus genomen. ,,Die angst nemen ze mee naar huis en naar hun werk’’, zegt De Kleijne. ,,Ze durven die vaak niet te uiten. Zo wordt de angst groter. Het beleid verschilt per verpleeghuis. Er moet meer duidelijkheid vanuit de organisaties komen, meer ondersteuning door extra personeel, en eenduidigheid in het gebruik van beschermende middelen en testen.’’

9 Reacties
Vermeer2
Vermeer28 apr. 2020 - 9:11

Vandaag meld van Dissel dat er in 900 van de 2500 verpleeghuizen corona is vastgesteld. De academische en klinische toon waarmee deze "expert" de cijfers en de grafieken van commentaar voorziet kan echter niet verhullen dat deze man zelf de bewijzen levert van zijn mislukte aanpak waardoor er onnodig veel ouderen in verzorgingshuizen zijn komen te overlijden. Nee er hoefde niet getest te worden. En nee mondkapjes zijn niet nodig alleen bij een verdacht op deze ziekte. Inmiddels heeft het verzorgend personeel massaal onbewust duizenden ouderen besmet. Dit is toch een grof schandaal? Wanneer daalt het eindelijk in dat deze van Dissel een ramp is voor Nederland en met een stalen gezicht ook nog eens ieder keer z,n eigen puinhopen van commentaar voorziet. En nogmaals: Er is behoefte aan testen bij alle medewerkers in de zorg en er is dringend ondersteuning nodig en beschermende middelen voor de medewerkers in de zorg! ACTIE!!!! NU!!!

DaanOuwens
DaanOuwens8 apr. 2020 - 13:16

@ Vermeer Jij schrijft: En nogmaals: Er is behoefte aan testen bij alle medewerkers in de zorg en er is dringend ondersteuning nodig en beschermende middelen voor de medewerkers in de zorg! ACTIE!!!! NU!!! Er zijn 1,2 miljoen mensen werkzaam in de zorg en aanverwante sectoren. (Nog een linkje hieronder) Wil je die mensen testen? En dat zou meerdere malen per week moeten want de besmettingen worden veelal buiten de instelling opgedaan. Half april zijn er 17.500 testen per dag beschikbaar. Dus wat je nou? De zorg in die instellingen een maand of wat opschorten? Alle medewerkers thuis houden dan kunnen ze geen besmetting oplopen. Maar helaas ook geen zorg leveren. Tegen die tijd zijn alle bewoners in ieder geval overleden. Verder wordt er actie ondernomen op meer werknemers in de ouderenzorg te testen en beter te beschermen. Blijkbaar zit er meer inzicht en intelligentie in Van Dissel en het kabinet dan in jouw reactie. https://www.actiz.nl/2016/feiten-en-cijfers

Vermeer2
Vermeer28 apr. 2020 - 13:48

DaanOuwens Allemaal te weinig en te laat. De noordelijke ziekenhuizen en de GGD,s zijn al veel eerder begonnen met testen van personeel en hebben de richtlijnen van het RIVM al bijna 3 weken geleden aan hun laars gelapt en zijn massaal aan het testen gegaan. Er zijn nu ook acties in het Noorden met drive thru test-locaties voor zorgpersoneel in de ouderenzorg enz. .Feitelijk hebben ze hun eigen beleid gemaakt en die heeft ervoor gezorgd dat het Noorden er nu veel beter voorstaat dan de rest van Nederland. Als u het beleid van van Dissel nog steeds goedkeurt dan is dat uw zaak. Ik zie alleen maar chaos, incompetentie,misleiding en zwakheid. Dit gaat alleen maar slechter worden. Maar misschien een vraag aan u: Hoeveel mensen worden er in Nederland als hersteld gemeld na een corona-IC opname. Ik heb het RIVM gebeld vandaag en ze wisten het niet. Het is onbekend. Het hoeft volgens de RIVM ook niet gemeld te worden. Kunt u daar een verklaring voor geven? Johns Hopkins heeft een site waar alle cijfers wereldwijd op vermeld staat over coronaslachtoffers en hersteld. Nederland staat met stip bijna onderaan met ongeveer 250 beter gemeld. Wat vindt u daarvan dan? Ik denk dat er op de IC,s in Nederland weinig mensen overleven en dat het niveau in de ziekenhuizen zo verschrikkelijk slecht is dat ze de cijfers liever niet prijsgeven. Maar ik hoop dat ik me vergis. Mocht ik toch corona krijgen dan zal ik proberen om in Duitsland te komen op een IC. Daar heb ik meer vertrouwen in want daar gaan veel minder mensen dood aan corona.

Jozias2
Jozias28 apr. 2020 - 15:11

@vermeer Je moet het ook niet dramatischer maken dan het is. Gister in op1 iemand van een ziekenhuis in Brabant die de meerwaarde van het massaal testen in de zorg in twijfel trok. Ook blijken er nauwelijks zorgmedewerkers besmet te zijn in het ziekenhuis zelf. Iedereen In de zorg dagelijks testen is een utopie . Uiteraard zijn de mondkapjes ook in de verzorgingshuizen noodzakelijk maar waarom doen we dat niet tijdens een griepgolf? Dat er in 40% van de verzorgingshuizen Corona is vastgesteld is op zich niet vreemd. Het is immers ook in alle gemeentes vastgesteld en het zegt niets over de hoeveelheid besmettte personen. Het zou mij niet verbazen als ongeveer 40% van de Nederlanders het al gehad heeft.

DaanOuwens
DaanOuwens8 apr. 2020 - 15:25

@ Vermeer Jij schrijft: Hoeveel mensen worden er in Nederland als hersteld gemeld na een corona-IC opname. Ik heb het RIVM gebeld vandaag en ze wisten het niet. Het is onbekend. Het hoeft volgens de RIVM ook niet gemeld te worden. Dat kan je zelf ongeveer berekenen. Ongeveer 10% komt te overlijden. Varieert per week maar dit is het gemiddelde. De verblijfsduur op de IC-varieert sterk. https://www.stichting-nice.nl/ En je schrijft: Nederland staat met stip bijna onderaan met ongeveer 250 beter gemeld. Wat vindt u daarvan dan? Ik denk dat er op de IC,s in Nederland weinig mensen overleven en dat het niveau in de ziekenhuizen zo verschrikkelijk slecht is dat ze de cijfers liever niet prijsgeven. Omdat er geen officiële melding van mensen die geneest is zal dat cijfer van 250 wel niet kloppen. Maar als ik je reacties lees is er geen enkel bericht dat jou kan gerust stellen. Wat het Rivm ook zegt. De zorg in Nederland is een van de beste van Europa maar als jij er van overtuigd ben dat je dood gaat is er niemand die dat uit je hoofd kan praten. Als je kijkt over een termijn van bijvoorbeeld 5 jaar zal je zien dat het aantal mensen in de komende jaren komt te overlijden een stuk lager is dan nu en weer daalt naar het oorspronkelijke niveau. Wat er gebeurd is dat kwetsbare mensen eerder overlijden dan zonder corona. Hoe erg dat is en hoeveel angst dat bij te weeg brengt is afhankelijk van je eigen opvattingen. Vooralsnog deel ik je zorgen niet en gaat het langzaam weer de goede kant uit. Specifiek vraagstuk zijn de verpleeghuizen. Daar sterven veel mensen, meer dan in de ziekenhuizen. De verblijfsduur in de verpleeghuizen schommelt grofweg tussen de 2 en 3 jaar. Dat betekent dus dat ruim 30% van de bewoners ieder jaar sterft. Logisch want een verpleeghuis is voor mensen in de laatste levensfase. Dus de vraag is wanneer wil je spreken van een ramp als er meer mensen dan die 30 % overlijden? https://www.waardigheidentrots.nl/actueel/verblijfsduur-patienten-verpleeghuizen-afgenomen/# Ik heb helemaal niet de behoefte jouw verhaal te bagatelliseren, je hebt recht op je eigen werkelijkheid. Maar het is niet de mijne. Sterkte.

Richard58
Richard588 apr. 2020 - 18:25

Jozias gisteren bij OP1 zei de directeur(-arts anders denk je misschien wat weet zo'n man nu) op een opmerking van Baudet dat het best kan zijn dat er al 60 of 70 % besmet is (geweest) dat hij, die directeur dus, eerder denkt aan 5 a 10%. Dus of Vermeer het dramatischer maakt dan nodig waag ik toch zeer te betwijfelen.

Jozias2
Jozias28 apr. 2020 - 21:20

@Richard, Ik blijf het heel dramatisch vinden. Er is nog niemand dood gegaan door een gebrek aan zorg. En vwb het aantal mensen die corona gehad hebben: het aantal 60-70% zou perfect zijn. 10-20% is wat minder (vorige maand was het al 5%). Maar wat het ook is (en daar waren beide het over eens) je zou het moeten weten om je beleid te kunnen bepalen. Punt in mijn opmerking was het preventief testen. Daarvan stond het nut ter discussie.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 apr. 2020 - 17:58

Jozias 8 april 2020 at 23:20 In IJsland is de schatting 1% in Noorwegen 3%. Het percentage kan wat hoger zijn in Nederland mede dankzij het carnaval. Van ongericht massaal testen valt weinig extra's te verwachten.

Jozias2
Jozias29 apr. 2020 - 18:15

@Danielle Een maand geleden was het al 5% bij testen in het Erasmus MC Rotterdam (daarbij was ook vastgesteld dat deze medewerkers het niet in het ziekenhuis hadden opgelopen)

FredvD71
FredvD718 apr. 2020 - 6:40

Het is als motorrijder ook heel moeilijk als er groepen met mensen breeduit over de dijkwegen lopen er met meer dan 1.5 meter voorbij rijden als die mensen niet een beetje aan de kant gaan.

4 Reacties
KeesVanZundert
KeesVanZundert8 apr. 2020 - 12:51

Inderdaad, nu wordt er weer lekker op motorrjiders en wielrenners gemopperd. Pak die idioten die zich misdragen nou eens gewoon aan. Ik rijd zelf motor en erger me mateloos aan een hoop van die gasten. Overigens is een dijkweg voor deze groepen afsluiten ten faveure van voetgangers die daar helemaal niet horen te lopen: het is geen voetpad! Volgende keer weer lekker mopperen op BMW en Audi rijders, wie pakken we daarna???

Jozias2
Jozias28 apr. 2020 - 13:28

@kees BMW rijders hielden altijd al 1,5 meter afstand!

KeesVanZundert
KeesVanZundert8 apr. 2020 - 14:05

@Jozias :-) :-)

madbako
madbako8 apr. 2020 - 16:30

@Jozias 8 april 2020 at 15:28 @kees BMW rijders hielden altijd al 1,5 meter afstand! Niet meer dan? Zie je wel, zelfs BMW worden meegezogen in het dal der treurnis.

Molly Veenstra
Molly Veenstra7 apr. 2020 - 22:25

'Op sociale media was de afgelopen dagen al te zien dat veel mensen zich ergeren aan wielrenners en motorrijders die schijnbaar denken dat de regels niet voor hen gelden en dat zij geen afstand hoeven te houden.' Een kort wandelingetje door de buurt leerde mij dat het niet alleen wielrenners en motorrijders zijn die denken dat de regels niet voor hen gelden. Vrijwel nergens zie je mensen anderhalve meter afstand houden van elkaar. Zou het kunnen dat de schrijver van dit artikel zich al langer heeft geërgerd aan wielrenners en motorrijders? Zo zie je dat overal mensen deze crisis aangrijpen om hun visie sociale ergernis bevestigd te zien. De atheisten geven de gelovigen de schuld van de verspreiding van het virus. Donald Trump vindt dat de Chinezen het allemaal hebben gedaan. De Chinezen vinden dat Donald Trump niet goed heeft opgepast. De asielzoekers hebben het gedaan volgens mensen die sowieso vinden dat asielzoekers maar ergens anders asiel moeten gaan zoeken en het neo-liberalisme is ervoor verantwoordelijk dat we nu deze crisis niet goed kunnen aanpakken volgens de SP. En zo kan ik nog uren lang doorgaan want tenslotte heeft iedereen zijn favoriete zondebok. Vandaag zijn dat dus de wielrenners en de motorrijders.

1 Reactie
KeesVanZundert
KeesVanZundert8 apr. 2020 - 12:52

Motorrijders zitten zeker meer dan anderhalve meter van elkaar af, met ook nog een helm op. Dat er een groep zich misdraagt heeft niets met risico's van besmetting te maken.

Polletje2
Polletje27 apr. 2020 - 22:09

Toevallig krijg ik net een foto binnen van mijn dochter die in een lange rij staat, met iedereen op anderhalve meter afstand, voor de Carrefour in Natal/Brazilië, waaruit blijkt dat van iedereen de temperatuur wordt opgenomen en dat je verplicht je handen moet desinfecteren voordat je naar binnen gaat. Zo gaat dat dus in de derde wereld, ZONDER dat de overheid dat verplicht stelt.

5 Reacties
Polletje2
Polletje27 apr. 2020 - 22:13

Hier maakt het bedrijfsleven dus reclame voor zichzelf door het goede voorbeeld te geven als een soort marketingstrategie: Bolsonaro, kiss my ass. Je zou bijna gaan geloven in het particulier initiatief

Audio
Audio8 apr. 2020 - 20:00

@Polletje "Hier maakt het bedrijfsleven dus reclame voor zichzelf door het goede voorbeeld te geven als een soort marketingstrategie: Bolsonaro, kiss my ass. Je zou bijna gaan geloven in het particulier initiatief " Bedrijven kunnen heel snel inspelen op nieuwe situaties. Dat is nodig om in een wereld vol concurrenten te overleven. Supermarktketens waren snel met schoonmaken van winkelwagens, deurbeleid, plaatsen van ontsmettingsmiddelen, afstandsstrepen, bescherming van de cassieres etc. Politici moeten draagvlak creëren, dat kost tijd. Soms moeten ze toegeven aan druk uit de samenleving en maatregelen nemen waar ze niet achterstaan zoals het sluiten van de scholen. Ambtenaren zijn per definitie traag, ze moeten procedures volgen en de besluitvorming is stroperig. Er moet evenwicht zijn tussen privaat en publiek. Ligt de nadruk te veel op privaat, dan kom je in het economische Wilde Westen terecht, ligt deze te veel op publiek dan resulteert dat in Venezolaanse toestanden. Waarbij aangetekend moet worden dat het leven in Washington of Seattle toch een stuk aangenamer is dan in Caracas.

Polletje2
Polletje28 apr. 2020 - 20:28

"Politici moeten draagvlak creëren, dat kost tijd." Yep, maar Trump en Bolsonaro zijn daar gelukkig erg goed in. Bovendien heb ik wel eens opnames gezien hoe het armste deel van de bevolking in de VS moet leven en dan zou ik toch echt de voorkeur geven aan Cuba. Daar wordt tenminste voldoende aandacht besteed aan zaken zoals het onderwijs en de gezondheidszorg. En dan heb ik het nog niet gehad over kapitalistische landen zoals Honduras en Guatemala. In Brazilië hebben nu de "traficantes" gelukkig het heft in handen genomen in de favela's, in een poging om de ergste gevolgen af te wenden. De regering van Brazilië heeft weliswaar besloten dat allen die afhankelijk zijn van de informele economie ongeveer 120 euro krijgen om de eerste tijd te overbruggen, maar het is me nog niet helemaal duidelijk hoe dat zal gaan, want ik heb de eerste berichten al gehoord dat de banken dat geld eerst gebruiken om eventuele betalingsachterstanden weg te weg werken.

Joe Speedboot
Joe Speedboot9 apr. 2020 - 5:00

'Politici moeten draagvlak creëren, dat kost tijd' Dat interesseert Bolsenaro geen bal. De sukkel weigerde gelijk zijn collega sukkel Trump aanvankelijk het virus serieus te nemen. Dat soort incompetente narcistische types geven alleen maar om zichzelf.

Polletje2
Polletje210 apr. 2020 - 14:44

Bolsonaro heeft eerste alle Cubaanse artsen het land uit gegooid en nu vriendelijk verzocht of ze alsjeblieft weer terug willen komen. Maar ik vrees dat ze het momenteel te druk hebben in Italië.

LionNLD
LionNLD7 apr. 2020 - 20:37

Hou vol!...verteld dat maar tegen de MKB-ers die hun levenswerk naar de knoppen ziet gaan (elke dag een beetje meer!) Hou vol!...verteld dat maar tegen de uitzendkracht die nu op straat staat en de komende 6 tot 9 maanden moet zien rond te komen van een uitkering met geen zicht op een baan Hou vol!...verteld dat maar tegen de iedereen die straks zijn huis kan verkopen en met een restschuld blijft zitten. Hou vol!...verteld dat maar tegen alle toeleveranciers uit derde wereldlanden die de komende maanden over de kop gaan. Hou vol...verteld dat maar tegen mensen in derde wereldlanden die nu zonder inkomen = eten zitten omdat de supply chain naar het westen stil is te komen staan en de fabriek waar hij / zij werkte nu dicht is. Geen WW en geen of nauwelijks ondersteuning vanuit overheid. Hou vol...bekijk het met je hou vol! Als eerste wereldlanden al naar de afgrond worden geleid om enkele procenten van hun populatie te redden dan vrees dat de tweede / derde wereld straks de rekening gaat betalen...combinatie van ziekte en honger! Laten we vol inzetten op bescherming van onze ouderen (maximale bescherming middels isolatie en ondersteuning) en laat het virus zijn gang gaan onder de 65 min om zo snel mogelijk die 60 a 70% immuniteit te bereiken (wachten op een vaccin kost teveel tijd). Kost dit levens, jazeker! Is dat spijtig, jazeker! Maar denkt iemand echt dat we dit nog 6 tot 9 maanden volhouden? Zo ja, dan vraag 2: Denkt iemand echt dat iemand in India 6 maanden zonder inkomen, lees voedsel kan. Ze hebben nu al geen geld meer om iedereen te voorzien van voedsel...kijken hoe dit over 1, 2 of 6 maanden is! Even voor de goede orde...er sterven nu dagelijks 27.400 mensen aan honger. Laten we de hele wereld economie naar de klote helpen en het verdubbelen? Daarna houden we elke dag de statistieken bij, gaan we voor ze klappen en sturen we ze een kaartje! Inmiddels hebben een goede slogan voor ze: hou vol! Sorry maar beetje Corona-moe en cynisch geworden!

2 Reacties
Richard58
Richard588 apr. 2020 - 10:42

Nou gezien het bericht over minder immuniteit lijkt mij dat ook geen strak plan. Maar als je jezelf als proefkonijn wilt aanmelden vooral doen. Ik ben ook corona moe maar dan toch anders.

Jozias2
Jozias28 apr. 2020 - 18:59

Hou vol!…verteld dat maar tegen de uitzendkracht die nu op straat staat en de komende 6 tot 9 maanden moet zien rond te komen van een uitkering met geen zicht op een baan Klein lichtpuntje: randstad groep houd als grootste uitzender hun flexwerkers die door hun klanten niet meer inzetbaar zijn gewoon in dienst met 100% vergoeding. Ook om ze zsm weer bij die bedrijven in te kunnen zetten.

Gandalf2
Gandalf27 apr. 2020 - 20:30

Ik vind dit allemaal te ver gaan. Wat is het volgende, groepen oppakken en verplicht testen, om daarna mensen die besmet zijn af te voeren naar kampen? Waar ligt de grens? Dat is een discussie die NU gevoerd moet gaan worden.

Verver
Verver7 apr. 2020 - 20:24

We verworden hier langzaam aan tot een stelletjes nazi's in Nederland. Verplichte corona-app. Alleen al het feit dat ze er over nadenken is al schandalig. Het gaat veel te ver. Het 'intelligent' gaat zo wel heel snel van de lockdown af. Met alle databreuken en -inbraken kunnen ze nooit privacy garanderen. Vandaag corona, volgende jaar om een andere reden, misschien wel omdat uw geloof samenhangt met een groot risico op bof. Of omdat er sprake is van verhoogde terreurdreiging, u vanwege uw geloof de app moet activeren. Misschien, omdat het zo ideaal is, als u een uitkering heeft en bent in de PC Hooftstraat...dat rijmt niet. Maar een UVW deskundige er op af sturen.

webmaatje
webmaatje7 apr. 2020 - 20:21

Buried Internet infrastructure at risk as sea levels rise https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180716141627.htm De zeespiegel stijgt sneller dan onlangs voorspeld door IPCC. Misschien nu maar weer teruggaan naar pen en papier als reserve. Op dit moment maak ik me meer zorgen om de bosbranden rond kerncentrale Tsjernobil. De straling schijnt daardoor weer enorm toegenomen. Er schijnt een dader gearresteerd te zijn.

<ja></nee>
<ja></nee>7 apr. 2020 - 19:58

Ik heb geen smartphone (meer) en wel een lief klein telefoontje zonder app's en ik kan bellen wat ik wil en de batterij gaat minstens 8-9 dagen mee. Hoe de Staat mij wil verplichten die vage app's van hen te gebruiken laat mij uitkijken naar een prachtige en liefdevolle uitwisseling van argumenten. De kans is groot dat het tegen de privacy en nog wat van die zaken in gaat en gezien de combinatie Staat/ICT ben ik oprecht benieuwd waarom de sleepwet niet voldoet vandaag de dag.

2 Reacties
barendsnoot
barendsnoot8 apr. 2020 - 10:50

Ook op zo'n telefoon staan `apps', alleen kun je daar (zelf) meestal geen andere `apps' meer op installeren.

mevr.bloem
mevr.bloem8 apr. 2020 - 11:24

Ik ook niet: heb geen smartphone en ik ga er ook geen een aanschaffen. Veel ouderen hebben er ook geen een. Ze kunnen beter een klein apparaatje maken (laat een TU dat doen) voor iedereen en die aan de bevolking geven. Voor alleen dit doel, heb je ook minder privacyproblemen, denk ik. Soort stappenteller, maar dan anders.

wegmetons
wegmetons7 apr. 2020 - 19:56

Als ze zo'n app kunnen bouwen, eentje die dan inderdaad niet de privacy schaad, dan zou dat fantastisch zijn. Dat is de beste manier om van dit virus te winnen, contact onderzoek is bijna onmogelijk namelijk. Weet u wie u allemaal gezien heeft in de supermarkt gister?

Bert de Vries
Bert de Vries7 apr. 2020 - 19:47

Rutte verraste met een venijnige uithaal naar mensen als Hans de Boer, werkgeversvoorzitter, en Jort Kelder, hofnar. Beiden willen een einde aan de lochdown omwille van de economie. Rutyte stelde, dat t een einde aan de lockdown veel meer schade toebrengt aan de economie dan handhaving van de lockdown.

8 Reacties
EmC2
EmC27 apr. 2020 - 19:57

https://www.stichting-nice.nl/ Geeft aan dat 80% toch dood gaat op IC...hebben maatregelen dan nog zin? 't.o.v economische gevolgen en andere uitgestelde zorg van bv kanker patiënten. Zijn ook betere vragen ipv over een App

Bert de Vries
Bert de Vries7 apr. 2020 - 21:43

Ik denk dat Rutte gelijk heeft. Einde lockdown veroorzaakt meer economische schade dan handhaving lockdown. En overlijden is één ding, maar in veel gevallen is ziek worden óók invaliderend. Dit is totaal onvergelijkbaar met een gewone griep. Waar trouwens ook gruwelijk slecht mee wordt omgesprongen, terwijl daar heel veel sterfgevallen kunnen worden voorkomen. De uitgestelde zorg wordt door ziekenhuizenk ontkend, maar is er wel degelijk. Schandalig.

webmaatje
webmaatje8 apr. 2020 - 6:30

Duitsland heeft extra maatregelen in de pen om te voorkomen dat bedrijven niet zo maar door China en andere buitenlandse kapers kunnen worden opgekocht nu het ze slecht gaat, Blijkbaar hebben Rutte en Co daar nog helemaal niet over nagedacht.

webmaatje
webmaatje8 apr. 2020 - 9:25

Bron bovenstaans bericht: Deutsche Konzerne werden in der Coronakrise zu Schnäppchen Viele börsennotierte Unternehmen in Deutschland sind nach dem jüngsten Kursverfall zu günstig zu haben. Das alarmiert die Politik. Das Kabinett diskutiert schon heute eine Gesetzesänderung https://www.handelsblatt.com/unternehmen/management/kursverfall-deutsche-konzerne-werden-in-der-coronakrise-zu-schnaeppchen/25723330.html

LionNLD
LionNLD8 apr. 2020 - 9:56

Beste Bert, Inzake economie vs. corona maatregelen: kost het loslaten van de maatregelen meer doden op de korte termijn? Jazeker. Daar heeft u en de heer Rutte gelijk in. Maarrrr wat kost het meeste levens op de lange termijn? Nu reeds 275000 flexwerkers hun baan kwijt (uitgaande van een regulier zelfdodingsgetal onder werklozen uitzichtloze situaties a 2% = 5000 doden), complete supply chain vanuit lage loon landen stil (denk aan exodus India die reeds plaats heeft gevonden met een mogelijke hongersnood tot gevolg. Mensen hebben nu al bijna niets te eten.) Nu sterven er gemiddeld 27400 mensen per dag aan honger. Hoeveel sterven er straks per dag nadat wij onze economieën hebben gesloopt en daarmee ook het brood stoten uit de arme mensen in tweede en derde wereldlanden. Indien het getal met hongerdoden toeneemt met 20% over een periode van 6 maanden;1 miljoen + extra doden, bij 12 maanden; 2 miljoen + extra doden. Nee, er is geen makkelijke uitweg maar roepen: "we moeten iedereen in Nederland redden" heeft een prijs. Laten we daar wel eerlijk over zijn. De hamvraag is mijns inziens: wat is een leven in Nederland ons waard? En wat is een Nederlands leven waard vs. bijvoorbeeld een leven in India? 1 vs 2, 1 vs 5, 1 vs.10? Duivelsdilemma!

itsme3
itsme38 apr. 2020 - 13:31

@EmC2 "Geeft aan dat 80% toch dood gaat op IC…hebben maatregelen dan nog zin? ‘t.o.v economische gevolgen en andere uitgestelde zorg van bv kanker patiënten." Dat getal klopt niet. Tot nu toe is afgerond 15% op de IC overleden, 5% hersteld, en 80% ligt te wachten op (hopelijk) beter worden. Het werkelijke sterftepercentage op de IC zal zo rond 20-30% liggen. Overigens, mensen die bij voorbaat kansloos zijn komen niet op de IC terecht.

Bert de Vries
Bert de Vries8 apr. 2020 - 14:43

LionNLD, de gevens over het verband tussen armoede en sterfte zijn juist. Het onbevattelijke vind ik, dat vervolgens geen woord wordt vuil gemaakt aan mogelijkheden om armoede onder alle omstandigheden te voorkomen, of om de productie te reguleren van middelen die de sterftekans verhogen. (en armoede te voorkomen door arbeid te garanderen kan niet: daarvoor wordt teveel arbeid te slecht betaald)

EmC2
EmC29 apr. 2020 - 8:14

@itsme: https://www.stichting-nice.nl/ Van de 450 die van IC afgaan -350 dood -100 herstellende

Thuiszitter
Thuiszitter7 apr. 2020 - 19:25

Afgelopen zondag veel motoren gehoord inderdaad , snap ik ook wel weer, beter om even te wachten met het toeren. In onze binnenstad , waar ik woon, zie ik toch iets meer volk, dat mooie weer is toch aanlokkelijk .

3 Reacties
webmaatje
webmaatje7 apr. 2020 - 20:32

Ik heb van n.b. een zorgmedewerker het advies gekregen vooral in de zon naar buiten te gaan. De zon is nl. de enige bron die vitamine D3 levert. Deze is heel belangrijk voor behoud van je botten.

Folkert2
Folkert27 apr. 2020 - 21:23

Motorrijders zitten goed ingepakt in hun eigen coconnetje. Persoonlijk zie ik geen probleem om met een paar mensen te gaan toeren. Je moet alleen onderweg niet gaan stoppen en dan lekker gaan keuvelen met elkaar. Toeren, en dan weer lekker naar huis. Wielrenners zijn dan weer wat minder goed ingepakt en rijden veel dichter op elkaar, dus beter om alleen te gaan fietsen. Mensen willen ook nog wel een beetje kunnen blijven recreëren, en als dit veilig gebeurd zie ik niet waarom alles verboden moet gaan worden. In Amsterdam ook, grachten en Oranjesluizen afgesloten voor pleziervaart. Zit je de hele week met je gezin opgesloten en wil je het weekend er eventjes op uit om te zeilen op het markermeer kan dat niet eens. Juist door alle opties te verbieden krijg je toch meer mensen op straat, zeker in grotere steden.

Thuiszitter
Thuiszitter7 apr. 2020 - 21:27

Oh ja die apps laten we dat maar niet doen !!

Joop den Uil
Joop den Uil7 apr. 2020 - 19:25

die app laat dus zien wie en wat je bent ; misschien handiger een soort sticker te maken die je op je jas kan naaien ?

1 Reactie
Verver
Verver7 apr. 2020 - 20:28

Ja en het design ligt al klaar. Een rode ster. Past wel bij de Chinese aanpak en de ster kennen we allemaal nog wel.

TigressApril
TigressApril7 apr. 2020 - 18:40

"Het zou gaan om twee apps die mogelijk verplicht gebruikt moeten worden." De globalist neemt zijn plan voor een surveillance staat a la China en mag het wat mij betreft heel diep stoppen waar de zon niet schijnt. Te gek voor woorden. En niks lange adem als in 2 of 3 jaar; over een en twee maanden evalueren we. Aangezien onze aanpak groepsimmuniteit is, dezelfde beproefde aanpak die ook werkt voor andere virussen. Het plan om dit op te lossen is gewoon mensen te testen. En Bill Gates (miljardair, vriend van Jeffery Epstein en filantroop) kan ook naar de maan lopen met zijn vaccinatie paspoort. Ik heb bollenboeren (3) in mijn familie die in het hoogseizoen zo meteen alles weg kunnen gaan gooien en dat is een financiële mokerslag, bedankt he Mark R en Hugo de J en al die andere wereldleiders. Zweden heeft het goed bekeken en hun expert is in tegenstelling tot andere experts een echte expert. Een parlementaire enquête zal er wel niet in zitten aangezien alle partijen blij zijn met de maatregelen. Dit is dus wat bedoeld wordt met een dictatuur van de meerderheid ik leef erin. Henry Kissinger knijpt in zijn handen. Het is niet eens een kwestie van weleens nietes; er gingen sinds begin dit jaar enkele tientallen miljoenen mensen dood maar aan dit virus nog niet eens 1 miljoen. Als we mensen zonder onderliggende pre condities beschouwen wordt duidelijk dat dit virus vooral het laatste duwtje is voor de meeste mensen. De publieke opinie zal draaien, geef het 2 maanden.

3 Reacties
P Haan
P Haan7 apr. 2020 - 19:49

Je maakt je druk over bollenboeren? Bussen gevuld met virologen uit oostbloklanden rijden hier de polder in om die bollenboeren te helpen. Maak je dus vooral niet druk, de types krijgen hun geld wel binnen. Vroeger knepen ze scholieren uit, toen WW'ers en sindsdien de ene na de andere groep werkers zonder bescherming. Als het maar goedkoop is. En ze zelf winst maken. Naast mij sinds zondag weer een pand vol van die gasten, social distancing vertaalt zich blijkbaar niet in het Roemeens, of waar deze ook weer vandaan mogen komen. Kleine leaseautootjes racen elke ochtend rond, blijkbaar hebben ze wagentjes die er van buiten klein uitzien maar waar vier personen prima anderhalve meter afstand kunnen houden.

TigressApril
TigressApril8 apr. 2020 - 1:05

@P Haan Het is familie en natuurlijk boeit het me dat neven en nichten van mij zwaar getroffen zullen worden. Het is absoluut geen vetpot. De arbeiders zijn Polen die hier de helft van het jaar gewoon wonen en in de zomer tijdens pellen en hollen Nederlanders van Marokkaanse komaf. Als je 1-10 cent krijgt voor een bol op de veiling dan heb je simpelweg niet zoveel marge. Verder 'social distancing' is niet nodig omdat die Roemenen waarschijnlijk net als de Polen allemaal in hetzelfde huis wonen. Want dat is hoe Polen gehuisvest zijn hier in de bollenstreek; gewoon een woonhuis/schuur met veel kamers en gemeenschappelijke douches en keuken. Als we groepsimmuniteit willen opbouwen moeten we niet te veel distancen anders duurt het nogal lang om elkaar te besmetten. Zo'n virus is als een kern reactor je trekt de moderatiestaven er net genoeg uit om steady state te krijgen. Hoewel persoonlijk ga ik er hard in; ik trek die staven er helemaal uit veroorzaak een avalanche (1+ neutron per neutron) en een meltdown. Iets meer doden maar erg snel klaar.

Cageman2
Cageman28 apr. 2020 - 9:22

Zweden zijn de echte experts? Hou even de toename daar in de gaten? Landen die er vanaf het begin scherp op hebben gezeten kunnen met minder maatregelen af (taiwan/japan/zuid korea), of kunnen weer open gaan (china, tsjechie, noorwegen, oostenrijk). Landen die het laks aanpakten, het als een simpel griepje zagen, zien hun IC overspoelen en worden doordat de zorg het niet aankan gedwongen zwaardere maatregelen te nemen.

JoostdeV
JoostdeV7 apr. 2020 - 18:37

Mensen die wat verstand van techniek hebben kunnen hier controleren dat de privacy echt kan worden gewaarborgd: https://next-step.io/en/

2 Reacties
Gandalf2
Gandalf27 apr. 2020 - 19:35

Tuurlijk joh! Kan niet fout gaan, je kunt de overheid altijd vertrouwen.....

JoostdeV
JoostdeV7 apr. 2020 - 20:56

Een goede techneut kan controleren welke gegevens jouw app vrijgeeft, en reken maar dat de overheid geen risico's gaat nemen met valse voorlichting in deze zaak.

nomen nescio
nomen nescio7 apr. 2020 - 18:11

Hallelujah. Er komen twee apps. Wat die gaan doen en hoe ze werken dat weten we nog niet. Maar er zijn apps in de maak. Er is ook nog even het hobbeltje van de privacy. Maar ja die moet maar even opzij in het belang van al die harde werkers in de zorg. Toch?? .

Polletje2
Polletje27 apr. 2020 - 17:51

Testen, testen, testen en als iemand positief wordt bevonden kijken of diens huisgenoten ook al besmet zijn en hij/zij dus samen met de anderen thuis geïsoleerd kan worden, of -indien niet- apart gezet moet worden in een aparte unit. Ook al gaat het om honderden. Dat is misschien minder effectief als die app’s die uit privacy overwegingen -terecht- onwenselijk worden gevonden, maar een stuk effectiever dan wat nu gedaan wordt. Dus je komt de AH of de kroeg pas in als je bij de deur getest bent, terwijl zich daarbinnen alleen maar mensen bevinden die al getest zijn. Zelfs als die testen maar 70% van de gevallen opsporen, dan nog is dat een stuk effectiever dan wat er nu wordt gedaan, -niks. Not Spending Billions on Virus Testing Would Be Foolish, Paul Romer Says – https://www.youtube.com/watch?v=Z28yxgbTrfQ