Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hotels Venetië bewapenen gasten met waterpistolen ter verdediging tegen meeuwen

  •  
24-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
534 keer bekeken
  •  

Hotels in Venetië rusten gasten die een bezoek brengen aan het razendpopulaire San Marcoplein uit met waterpistolen. Daarmee moeten ze in staat zijn roofzuchtige meeuwen en opdringerige duiven van zich af te houden. De vogels zijn uiterst bedreven in het stelen van snacks en ander voedsel van de toeristen. Soms wordt het voedsel letterlijk uit de mond gestolen. Ook aan tafel worden de toeristen belaagd en dat gaat er niet zachtzinnig aan toe. Regelmatig sneuvelt er servies en de kleding van klanten raakte besmeurd. Het inzetten van andere afschrikkingsmiddelen, zoals een plastic uil, sorteerde nauwelijks effect vandaar dat de hotels hun toevlucht zochten tot het bewapenen van de gasten. 

Hotel Monaco & Grand Canal en The Gritti Palace merken dat de zelfverdediging effect heeft. "De dieren komen niet meer in de buurt van de tafels", verklaart hoteldirecteur Paolo Lorenzoni tegenover het Italiaanse persbureau Ansa.Hij spreekt van een ideaal middel omdat de - beschermde - dieren niet gewond raken. De vogels leren wel snel en inmiddels werken de wapens alleen al ter afschrikking. Wie een fel gekleurd waterpistool op tafel legt wordt nu door de 'roofvogels' met rust gelaten. Dat ze oranje zijn helpt extra want daar hebben de vogels een hekel aan.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.