Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoster Vizier op Links nu betrokken bij DDoS-aanvallen tegen Oekraïne

  •  
23-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
395 keer bekeken
  •  
Cyber attack illustrations in Ukraine - 15 Feb 2022

© In this photo illustration, a This site can't be reached message is seen on Ministry of Defence of Ukraine official webpage displayed on a smartphone screen and flag of Ukraine in the backgro

Internetaanvallen gericht tegen instellingen en bedrijven in Oekraïne worden uitgevoerd via een Nederlands hostingbedrijf. Hetzelfde bedrijf bood eerder onderdak aan de extreemrechtse website Vizier op Links, meldt NRC Handelsblad.
Het fascistische platform publiceerde gegevens van linkse opiniemakers en politici. Die werden als gevolg daarvan thuis lastiggevallen. Rechtsextremisten lieten onder meer stickers achter met de tekst ‘Geobserveerde locatie’.
De 22-jarige internetondernemer Sijmen Karel Bakker wijst elke verantwoordelijkheid voor het misbruik van zijn servers tegenover NRC van de hand. “Ik verhuur de servers, en wat mijn klanten ermee doen is hun verantwoordelijkheid. Maar als het tegen onze voorwaarden en de Nederlandse wet is, halen we zonder pardon alles offline.”
Het hostingbedrijf van Bakker maakt gebruik van een dubieus datacentrum in Wormer. Tegen de mensen achter het datacentrum loopt al een strafrechtelijk onderzoek omdat zij onderdak bieden aan verspreiders van kinderporno, spammers en drugsdealers.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.