Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Horror: zo zien alle doden van de Irak-oorlog eruit op een kaart

  •  
04-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2438 keer bekeken
  •  
IED
Irak heeft drie dagen rouw afgekondigd nadat het dodental van de aanslag afgelopen weekend opgelopen is naar 213, de bloederigste aanval sinds het begin van de oorlog in 2003. Op het internet gaat een kaart rond met het aantal doden veroorzaakt door explosieven in beeld gebracht. In de periode van 2003-2010 zijn 155.470 mensen om het leven gekomen, waarvan tachtig procent burger was.
Afgelopen weekend is er een autobom afgegaan in het sjiitische gebied, waar veel mensen vanwege de ramadan na zonsondergang nog aan het eten waren. Het Iraakse ministerie van Volksgezondheid noemt 213 doden en 300 gewonden. De aanslag is opgeëist door de terreurgroep IS.
Op de kaart vertegenwoordigen de rode stipjes het aantal doden sinds 2004 tot 2009 van dodelijke incidenten en aanslagen met behulp van IED (improvised explosive devices). Daaronder is een specificatie te zien van de doodsoorzaken, van voornamelijk gewone Iraakse burgers die niets te maken hebben met de gewapende strijd die door extremisten en buitenlandse mogendheden in hun land gevoerd wordt, maar waar zij wel het meest slachtoffer van zijn.
 
 
 
 
 
 
iraqi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.