Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Horeca woedend over vervroegde sluitingstijden

  •  
18-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Uitgaan in coronatijd

© ROTTERDAM - De Apres Skihut op het Stadhuisplein op zaterdagavond. Bezoekers mogen alleen zitten aan een tafeltje. Vanwege corona zijn er veel aanpassingen in de horeca, waaronder 1,5 meter a

De donderdag uitgelekte plannen van het kabinet om cafés in de randstad eerder te sluiten, vallen slecht bij de horeca. Koninklijke Horeca Nederland noemt de plannen tegenover de NOS ‘buitenproportioneel’ en ‘pure symboolpolitiek’.
" “Twee weken geleden zei premier Rutte nog dat het veilig is in de horeca”, reageert directeur Dirk Beljaarts van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in het NOS Radio 1 Journaal. Voor de hele sector is dit een klap in het gezicht, zegt Beljaarts. “Het probleem verplaatst zich. Ik voorzie ook grote handhavingsproblemen voor de politie en boa’s op het moment dat iedereen naar buiten gaat. Het is naïef om te denken dat iedereen dan een boek gaat lezen”, aldus de directeur van KHN."
Horecatycoon Laurens Meyer denkt dat de maatregelen de nekslag zullen betekenen voor verscheidene cafés, zegt hij in het AD. “De horeca in Nederland moet kapot, dat lijkt tegenwoordig de achterliggende gedachte in Den Haag. Met virusbestrijding heeft dit niets te maken.”
Antwerpen stelde deze zomer een avondklok in nadat het aantal besmettingen daar snel was opgelopen: tussen 23:30 en 6:00 uur mochten mensen niet meer zonder goede reden naar buiten. Half augustus, toen de nieuwe besmettingen weer waren gedaald, werden de regels versoepeld en mochten cafés en restaurants weer tot 1:00 uur openblijven.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.