Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Horeca om 20 uur dicht, 2G-beleid komt eraan

  •  
12-11-2021
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
Geen video? Klik hier.
Rutte begon met de constatering dat de besmettingscijfer uit de hand lopen. Hij maakte duidelijk dat het kabinet nu met maatregelen voor drie weken komt. In de tussentijd werkt het kabinet aan nieuwe maatregelen, waaronder 2G-beleid. Die gaan daarna in werking.
Hij benadrukte nog eens wat iedereen kan en moet doen om het virus terug te dringen. Zo is het 24 uur per dag gewenst dat er in huis frisse lucht binnenkomt, door bijvoorbeeld een raam open te zetten.
Hij kondigde de volgende “zeer zeer zeer dringende” adviezen af.
Thuis niet meer dan vier bezoekers. Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.
Daarna volgden zes afzonderlijke harde maatregelen om het aantal contacten te verminderen.
Anderhalve meter afstand houden, overal waar de coronapas niet geldt, binnen en buiten. Er zijn enkele uitzonderingen. De intochten van Sinterklaas gaan door. Waar coronapas geldt is een zitplaats verplicht. De horeca gaat tussen acht uur ’s avonds en zes uur ’s morgens dicht voor bezoekers. Tussen zes uur ’s avonds en zes uur ’s morgens geen werk voor contactberoepen. Theaters en bioscopen blijven open, uitvaarten mogen doorgaan maar evenementen niet. Sporten zonder publiek. Groepen van maximaal 75 mensen in mbo, hbo en universtiteiten.
Wat we nu doen, doen we om het aantal contacten tussen mensen snel beneden te krijgen, aldus de premier.
Hier een overzicht van alle nieuwe maatregelen.
Minister Hugo de Jonge noemde de situatie een marathon waar plots nog 10 kilometer aan vast wordt geplakt.
De Jonge ging nader in op de nieuwe maatregelen die het kabinet over drie weken wil gaan invoeren.
De coronapas gaat ook gelden voor toegang tot niet-essentiële winkels. Werkgevers mogen personeel gaan controleren op coronapas als klanten daar ook gebruik van moeten maken. Met name de horeca.
Voor (een deel van) de horeca komt een 2G-beleid. Dat wil zeggen dat toegang er alleen is voor gevaccineerden en genezen mensen. De testmogelijkheid voor ongevaccineerden vervalt.
Vrijheid gaat hand in hand met verantwoordelijkheid, aldus De Jonge bij de verdediging van de beperkingen. Ongevaccineerden lopen nu eenmaal veel meer risico.
De Jonge voorziet veel discussie maar wijst er op dat iedereen er een taak in heeft om er voor te zorgen dat de zorg kan blijven functioneren. Hij riep burgers op met elkaar het gesprek aan te gaan over het belang van vaccinatie en te trachten mensen die zich niet willen laten vaccineren over te halen dat toch te doen.
Rutte verklaarde in reactie op vragen dat het aantal besmettingen met 20 procent moet dalen, aleer de maatregelen weer versoepeld kunnen worden. De bedoeling is dat dat over drie weken wordt bereikt.
De Jonge maakte duidelijk dat het 2G-beleid er toe moet leiden dat zaken doorgang kunnen vinden die anders verboden zouden moeten worden, zoals bijvoorbeeld evenementen of horeca zonder verplichte placering. Hij noemt de keuze voor 2G “onvermijdelijk”.
Premier Rutte noemt het “zeer verdedigbaar” dat voor ambtenaren de coronapas verplicht wordt. Dat moet nog in overleg besloten worden. Hij zegt dat het geen optie is om weigeraars te ontslaan.
Eerder:
Er valt weer een deken over Nederland. Volgens diverse media kondigt het demissionaire kabinet vanavond aan dat met ingang van zaterdag de horeca om 19 uur moet sluiten. Datzelfde geldt voor zogeheten niet-essentiële winkels. Sportwedstrijden mogen doorgaan maar alleen zonder publiek. Oranje kan dinsdag de kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen spelen maar wel in een lege Kuip.
Daarnaast adviseert het kabinet om thuis maximaal vier bezoekers te ontvangen. Ook wordt er op gehamerd dat thuiswerken in principe de norm is. De ingrijpende maatregelen zullen voorlopig voor een periode van drie weken gelden, tot 5 december. Het kabinet grijpt in omdat de coronabesmettingscijfers veel harder stijgen dan verwacht werd.
Volgens de berichten zou het kabinet de zwaar getroffen cultuursector, in tegenstelling tot eerdere berichten , dit keer sparen. Theaters en bioscopen mogen open blijven als is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor de horeca in die faciliteiten. Het OMT had geadviseerd de cultuurpaleizen te sluiten. Ook stelde het OMT voor de horeca om 18 uur te sluiten maar het kabinet wil de mogelijkheid behouden om vroeg te dineren. De lockdown light duurt vooralsnog ook een week langer dan het OMT adviseerde.
Alle grote, ongeplaceerde evenementen, zoals festivals, worden verboden. Of dat ook betekent dat Sinterklaas geen intochten mag houden wordt nog bekeken. Zo zijn er meer details en maatregelen waarover nog geen definitieve beslissing is gevallen. Het kabinet dat vandaag vergadert moet nog besluiten of en hoe het gebruik van de coronapas aangescherpt gaat worden. De invoering van het 2G-beleid, waarbij mensen die gevaccineerd of genezen zijn extra mogelijkheden krijgen, staat nog ter discussie. In de Tweede Kamer bestaat weerstand tegen die maatregel, die inmiddels wel is ingevoerd in Oostenrijk en verschillende Duitse deelstaten.
Op de persconferentie die om 19 uur begint en hier live te volgen is, wordt duidelijk welke maatregelen echt ingevoerd gaan worden.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (232)

Me, myself and I2
Me, myself and I214 nov. 2021 - 8:55

Voor iedereen die het coronagezeik beu is in Nederland, kom gewoon naar Zweden. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/ Als je hier het nieuws volgt, dan gaat nog maar een klein gedeelte over corona, is dat zeker niet zo opgefokt als in Nederland en kunnen we hier gewoon naar de kroeg en het restaurant zonder qr codes. En nee, we gaan hier niet allemaal dood. Sterker nog, het aantal doden in het eerste half jaar van 2021 was lager dan 2020 (da's logisch), maar ook lager dan 2018, 2017, 2015, 2013, 2012. Het enige jaar dat het gemiddeld hoger was, was in 2020 en toen was er een stijging van 10%. We zijn ons er hiervan bewust dat vaccins maar voor een deel bescherming bieden en daar gedraagt iedereen zich ook naar. https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3949410&ck_subscriber_id=1287884043 In tegenstelling tot Nederland, waar een lid van het OMT een peer reviewed onderzoek publiceert over het feit dat er virussen zijn die besmettelijker worden juist door het gebruik van vaccins. Maar blijkbaar heeft hij in de afgelopen 10 jaar andere inzichten verkregen. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19022319/ Anyway, er is hier ruimte en rust en de komst van Nederlanders wordt over het algemeen als positief gezien, aangezien er vrij veel zijn die een eigen bedrijf starten wat weer goed is voor de economie. Emigreren is niet altijd makkelijk, maar als je al twijfelde, is dit misschien het moment.

voorburg2
voorburg214 nov. 2021 - 7:57

In de EU bestaat al lang vaccinatieplicht. Dus die EU advocaten blijven thuis. Verder zou vaccinatieplicht ingevoerd kunnen worden zonder wettelijke problemen, omdat de "integriteit van het menselijk lichaam" en de "bescherming van de volksgezondheid" beide in de grondwet staan. Het is maar wat zwaarder weegt: in de andere EU landen zijn die wetten onder deze grondwettelijke voorwaarden al doorgevoerd, en getest tot aan de Hoge Raad van de desbetreffende landen (bijv Italië en de invoering van de plicht tot mazelenvaccinatie). Dan blijft de vraag of het vaccin voldoende werkzaam is en blijft om de vaccinatieplicht door te voeren. We zullen zien: in Frankrijk moeten alle zorgmedewerkers al gevaccineerd zijn. In Indonesië iedereen.

sr626
sr62614 nov. 2021 - 0:08

Wat zijn de wappen weer druk. Teveel vrije tijd? 2G gewoon invoeren. Het is ook opvallend dat de alt-rechts lieden zich hier weer roeren. Mainstream links (SP en PVDA) zijn het in grote lijnen eens met Rutte cs. Dat geeft toch te denken??

RaymondenJoop
RaymondenJoop13 nov. 2021 - 21:48

Je kan 2G invoeren,maar het lijkt me sterk dat dit afdoende gaat helpen met een vaccinatiegraad van 87,5%. Van die 12,5% heeft wellicht de helft het ook gehad en min of meer dezelfde bescherming tegen ziekenhuisopname of ic opname als de rest. Mss wel meer, want een groot deel van die lui vinden het een griepje en schuwen andere mensen des te minder. Met zulke hoge cijfers ligt de oorzaak ergens anders. Niet gevaccineerden de paria's maken vd samenleving helpt dan niet. Verlenging vd 'lockdown' is gegarandeerd

1 Reactie
RaymondenJoop
RaymondenJoop14 nov. 2021 - 11:09

Interessant: https://nos.nl/l/2405550

zekernietjoops
zekernietjoops13 nov. 2021 - 17:43

Uiteraard is ook de hele gang van zaken rond besmettelijke ziekten als corona en griep en het verloop daarvan, sterk verbonden met bevolkingsdichtheid en alles(!) wat daarmee samenhangt. Ter vergelijking: IJsland - 2,6 x zo groot als NL en ca. 364.000 inwoners - laat in door de overheid verstrekte statistieken zien dat daar, in de periode van 28 februari '20 t/m 11 november jongstleden, 34 doden als gevolg van corona zijn gevallen, dus minder dan 0,01%(!) van de bevolking. 27 daarvan waren ouder dan 70 en de vaccinatiegraad is vrijwel gelijk aan die van NL. Bovendien is IJsland een koud en dus voor corona- en griepvirussen vriendelijk land: dat maakt bovenstaande des te opmerkelijker...

1 Reactie
voorburg2
voorburg214 nov. 2021 - 8:12

IJsland heeft veel meer getest (en test nog steeds veel meer), betere track-and-trace, strengere en beter gecontroleerde lockdown en quarantaine maatregelen. Daarbovenop geen super-spreader events (zoals die van Engel en Baudet). En IJsland heeft na Malta de hoogste vaccinatiegraad.

Joop den Uil
Joop den Uil13 nov. 2021 - 17:06

2G is tegen de grondwet en die verander je niet in een vloek en zucht.

7 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 17:47

Dat dacht je maar. Bij ons is de grondwet een dode letter - in feite is het gewoon nep . Wij hebben zelfs een verbod om wetten te toetsen aan de grondwet .

nikita72
nikita7213 nov. 2021 - 18:49

Volgens de grondwet moet iedereen in dezelfde situatie hetzelfde behandeld worden. Bedoeld wordt natuurlijk dat de hoogte van een verkeersboete afhangt van uw gedrag, en niet van de kleur van uw ogen. Het betekent niet dat mensen die geen regels overtreden, ook een boete moeten krijgen.

Jozias2
Jozias213 nov. 2021 - 20:21

@joop Leg eens uit waarom het tegen de grondwet zou zijn?

sr626
sr62614 nov. 2021 - 0:09

Wappie zeker

Ch0k3r
Ch0k3r14 nov. 2021 - 7:15

@jozias Artikel 11. En artikel 1 staat onderscheid op basis van artikel 11 niet toe.

Jozias2
Jozias214 nov. 2021 - 11:32

@choker Artikel 1 zegt alleen dat mensen in GELIJKE gevallen GELIJK worden behandeld. Er is in dit geval geen sprake van gelijke gevallen. Het hanteren van een leeftijdsgrens bij het verkopen van alcohol of het besturen van een auto is ook geen leeftijdsdiscriminatie. Daarnaast kan de wetgever uitzonderingen bepalen. Militairen zijn ondanks art 11 ook verplicht gevaccineerd.

Ch0k3r
Ch0k3r16 nov. 2021 - 7:36

@jozias Er is wel sprake van gelijke gevallen want beide gevallen ontlenen het recht op hun keuze aan artikel 11.

Petra Privacy
Petra Privacy13 nov. 2021 - 16:07

Deze middag net mijn ticket en hotel geregeld voor het Carnaval van Venetia in 2022. Venice, here I come. Nederland met zijn grijze winters en sombere regering, even verruilen voor de naderende lente in Italie. Heerlijk feest, vooral voor iedereen die van theater houdt. De hele stad is een podium, vol met prachtige kostuums, de stemming blij en de mensheid geniet met volle teugen. Van al het kleurrijke spektakel, de charmante en fantasierijke kleding, de zee en het heerlijke Italiaanse eten. La dolce vita, is waar het over gaat. De zon in de zee zien zakken en op weg naar de lente. Geef elkaar de ruimte, want zo kan het ook.

1 Reactie
pahan
pahan15 nov. 2021 - 6:47

Venetie in de lagune zien zakken eigenlijk.

Ed Verbeek
Ed Verbeek13 nov. 2021 - 15:29

De Jonge: “De kans om als volledig gevaccineerd persoon in het ziekenhuis terecht te komen is 17 keer zo laag dan als ongevaccineerd persoon”. De Jonge misleid hier de boel met oude cijfers; deze gingen over het gemiddelde van begin juli (!) tot 21 oktober. Uit andere landen die eerder begonnen zijn met vaccineren weten we dat vaccinaties in de loop van de tijd ook minder beschermen tegen ziekenhuisopnames. De cijfers van De Jong golden vanaf begin juli. Maar we zijn nu 4 maanden later!

1 Reactie
Joost Spits
Joost Spits13 nov. 2021 - 19:01

Indien volgens u de Jonge valse voorstelling van zaken geeft aangaande de cijfers die u bestrijdt, geeft u dan de juiste cijfers, die volgens u actueel zijn vanaf 10 november jl.

Poeh, poeh
Poeh, poeh13 nov. 2021 - 15:10

De 'gewone man' wordt zijn voetbalwedstrijd en avondprogramma afgepakt, maar de 'meer gewone man' mag wel naar zijn museum of theater. De lobby heeft zijn werk gedaan.

4 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout13 nov. 2021 - 15:35

Sneu ja, en ons vuurwerk wordt ons ook al afgepakt.

Poeh, poeh
Poeh, poeh13 nov. 2021 - 16:08

Avondprogramma moet zijn avondkroeg.

nikita72
nikita7213 nov. 2021 - 18:56

Volgens mij wordt voetbal nog gewoon op tv uitgezonden. En als je zelf wilt voetballen, mag dat ook gewoon!

nikita72
nikita7213 nov. 2021 - 19:31

Volgens mij heeft de lobby van evenementen (tot 1250 personen!) voor veel succes gehad. Ten koste van sportverenigingen, en ten koste van het zorgpersoneel natuurlijk.

de passie preker
de passie preker13 nov. 2021 - 13:49

Deze post is gericht op Fabian en anderen die alleen vanuit zichzelf redeneren: Beste Fabian stop nou eens met redeneren vanuit ”ikke ikke ikke en de rest kan stikken”. De wereld draait niet om jou! Het klopt dat jij, jong en gezond, een kleine kans hebt om doodziek op de IC te belanden. Maar het gaat hier om statistiek: Als alle Fabians van Nederland zich zo gedragen als jij dan komen er wel een relatief klein aantal Fabians en kwetsbare mensen die door die Fabians zijn geïnfecteerd op de IC terecht. En dat is nou net wat ‘het zorgsysteem‘ niet aankan. Hiermee ben je nog geen crimineel, maar hiermee gijzelen de Fabians van Nederland wel het hele land en komen we nooit uit deze misère.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -13 nov. 2021 - 13:00

'' 2G komt eraan'' ... wat een flauwekul. 2G wordt NOOIT goedgekeurd door 2e K, door 1e K, Grondwet zal er niet voor veranderd worden en er zal een sloot advocaten in NL en EU klaarstaan om dat tegen te houden. U weet dat, ik weet dat en het Kabinet weet dat, maar dan toch wordt er driftig angst gezaaid. Jonge grijnst nu naar zijn OMT en mompelt: leugen om bestwil, doel heiligt de middelen, ze trappen er wel in, Dit is heel erg wat er gebeurt: het volk besodemieteren met valse voorlichting. En de juristen hebben zich over de tekst gebogen: veel van : het is een dringend Advies, we zien wel over 3 weken, niets is nog zeker

1 Reactie
Jozias2
Jozias213 nov. 2021 - 16:20

Nu hoeft de grondwet niet aangepast te worden dus dat scheelt weer.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 11:38

Ja de ramen deuren open - lolbroek - met de huidige energietarieven? verlaag de BTW daar maar op dan. [ maar wijst er op dat iedereen er een taak in heeft om er voor te zorgen dat de zorg kan blijven functioneren.] Ga dan dan even doen want jullie hebben er alles aan gedaan om te voorkomen dat de zorg kan blijven functioneren weet je - ben jullie zo spuugzat - stelletje stoethaspels van de bovenste plank en jullie combinatie tussen achterlijkheid en kwaadaardigheid

4 Reacties
ManekiNeko
ManekiNeko13 nov. 2021 - 16:33

Bespeur ik daar enige stress.....

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 17:49

Nee, eigenlijk ben ik gewoon heel kwaad

sr626
sr62614 nov. 2021 - 0:02

Niks beters te doen?

ManekiNeko
ManekiNeko14 nov. 2021 - 11:49

@Griezel in post-gezellig Nederland 13 november 2021 at 18:49 Nee, eigenlijk ben ik gewoon heel kwaad Dat is gewoon stress hoor.

Juistem2
Juistem213 nov. 2021 - 11:16

Ik vind het wel heel fijn dat deze persco niet stuwde op “antivaxxers” en zo een grote groep mensen niet tegenover elkaar worden gesteld.

4 Reacties
Winterdepressie
Winterdepressie13 nov. 2021 - 13:03

Dat zouden ze ook nooit direct zo verwoorden, maar uit hun acties blijkt wel dat tweespalt precies de bedoeling is.

Duralex
Duralex13 nov. 2021 - 15:02

Nee maar wel liegen over de besmettelijkheid van gevaxten en downplayen van gevaxten in het ziekenhuis. Eerlijk verhaal was geweest. Ik zat er naast over het vaccineren. Wat betreft besmettelijkheid. Maar het helpt wel om uit het ziekenhuis te blijven.

jandebakker
jandebakker13 nov. 2021 - 17:14

@juistem, Dat tegenover elkaar zetten van groepen gebeurt al door de maatregel zelf. Door de cijfers mbt de oververtegenwoordiging van antivaxxers in de ziekenhuizen, snapt iedereen dat we dankzij die groep weer niet naar kantoor of de kroeg kunnen.

Sonic2
Sonic214 nov. 2021 - 10:09

Ik vind het zo hilarisch dat ik hier nationalistisch getinte reageerders hoor praten over tweedeling. Zelf polariseren ze al 20 jaar. Zetten ze moslims apart. Demoniseren ze anders denkenden, maar nu het een "tweedeling" is de nadeling voor hun is dan is het fout en is het gejank en geklaag niet van de lucht. Wat een volk. En bovendien is het een zelfverkozen tweedeling. Wappie Nederland polariseert ook alleen maar. Ik ken geen enkele "wappie" reageerder ook hier die de brug naar andere mensen slaat. Voor de rest zijn er in Nederland overal tweedelingen. Rijk versus arm. Hoogopgeleid versus laagopgeleid. Autochtoon tegen allochtoon. Woning bezittend tegen woning zoekend. Ik kan nog wel eindeloos doorgaan. In Nederland zijn er al lang al meerdere tweedelingen. Dus als er al een "tweedeling" is dan is het niet de enige. Wat ongevaccineerden eigenlijk vragen is. Laat ons met rust met alle maatregelen. Laat ons gedrag en keuzwes nooit gevolgen hebben. Laat ons nergens verantwoordelijkheid voor dragen. Laat ons geen moeilijke besluiten nemen. Dat is misschien "volwassen" gedrag als je 15 of 16 bent, maar je mag mensen best verantwoordelijk stellen voor hun keuzes. Je kunt als "wappie"( waarmee ik niet u bedoel) trouwens ook gewoon van Facebook afgaan. Je een half jaar stil houden. Niet overal klagen. Voor mijn part stem je in Maart Forum als die mee doet. Maar het is net zoals met Henk en Ingrid. Je wordt in dit land alleen gehoord als je zorgen hebt en die zeer brutaal en zeer luidruchtig en prominent op tafel legt. Als je lijdt in stilte hoort niemand je kennelijk en doe je er niet toe.

Thuiszitter
Thuiszitter13 nov. 2021 - 10:56

Ik kijk er al een tijdje niet meer na , vraag mij af hoe die twee de niet sprekende inwoners van het land weten te bereiken , geen idee eigenlijk. NPO zou hier een rol in kunnen betekenen maar na de persconferentie gaat ze weer over op de orde van de dag. Voor mij persoonlijk veranderd er niet veel behalve dat ik moet zorgen voor achten de boodschappen in huis te hebben. Ben benieuwd wat de horeca gaat doen , of ze de oproep van hun bond op gaan volgen …..

1 Reactie
johannn2
johannn213 nov. 2021 - 14:07

Thuiszitter, Zelfde. .

Joop den Uil
Joop den Uil13 nov. 2021 - 9:53

dacht de Jonge nou echt dat de finish van de marathon bijna bereikt was ? echt ? waar heeft hij gezeten de afgelopen maanden. En als iemand een metafoor in een debat gaat gebruiken zijn er 2 mogelijkheden: hij liegt OF hij denkt te spreken tegen kleutertjes

develhunt
develhunt13 nov. 2021 - 9:33

Het volk heeft nu even een dictator nodig, iemand die zegt hoe we het gaan doen, geen discussies mogelijk, om na afloop, als alles achter de rug is, te evalueren, maar midden in een crisis is leiderschap essentieel, nu is het allemaal halfbakken, gezever van “ we moeten het samen doen” werkt nu even niet. Daarmee stel je alles constant ter discussie en blijven we polderen en praten, leiderschap, dat missen we, ook in de tweede kamer, die na een kleine interruptie zich aan de kant laten zetten of akkoord geven. Slap.

2 Reacties
Verver
Verver13 nov. 2021 - 11:18

Het volk heeft geen dictator nodig, maar een pappa of mamma. Het volk is een stel kinderen met de hand in de snoeppot, waarvan pappa of mamma moet zeggen dat ze dat niet mogen doen, omdat ze anders hun gezonde eetlust bederven. Applaus voor de zorg is het enige wat ze kunnen opbrengen, maar het 'sociale' leven moet doorgaan. Owee als ze ze zich niet meer in de kudde kunnen mengen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 12:02

Het volk heeft al een dictator en die faalt op alle fronten Met democratie zouden we uit deze crisis kunnen komen .

Joost Spits
Joost Spits13 nov. 2021 - 8:21

Prima voorzet van het kabinet. Het is bijzonder lastig met ieders belangen rekening te houden. Het kabinet heeft het advies van het OMT niet opgevolgd in zake het onderwijs; ben dan ook content dat het kabinet enigzins de maatregels heeft aangescherpt voor het onderwijs, gezien ook daar een serieuze besmettingsfactor aanwezig is. Wat nu telt, is het monitoren van de uitwerking van deze maatregelen. Mocht het de goede kant opgaan, kunnen de maatregelen worden gecontinueerd of mogelijk versoepeld. Zo niet, zal er stevig moeten worden in gegrepen. Ben van mening dat het niet allemaal op het bord geschoven moet worden van het kabinet. Wij, burgers, zelf, hebben ook hier een zware verantwoordelijkheid te dragen en ons eigen gedrag monitoren is daar een kernpunt. Mensen moet meer nadenken hoe een virus de kans krijgt te besmetten. Wat moet en kan ikzelf doen om besmetting te voorkomen? Stel jezelf wat vaker die vraag en wijs niet steeds naar een ander!

4 Reacties
Fabian4
Fabian413 nov. 2021 - 9:26

De definitie van domheid is volgens Albert Einstein steeds hetzelfde doen en iets anders verwachten. Waarom denk je dat deze maatregelen gaan helpen? Dat gaan ze namelijk niet doen. Het is een zooitje in Den Haag. Men negeert duidelijke data dat vooral leeftijd en algemene gezondheid bepaald of je ernstig ziek wordt van Corona (newsflash: de meeste, veruit de meeste mensen worden niet ernstig ziek!). Men negeert bewijs dat vaccins maar beperkt werken. Men blijft liegen om hun eigen onkunde te verbergen en eigen agenda te blijven doordrukken. De maat is vol. Dit kabinet is het gevaar voor de bevolking, niet Corona!

gimli55
gimli5513 nov. 2021 - 10:14

Kijk eens in de spiegel en stop met jijbakken, je argumentatie is niet afwijkend van de andersdenkenden. Je verwijt dat ze wijzen en beschuldigen, je doet niet anders.

Verver
Verver13 nov. 2021 - 11:12

"Stel jezelf wat vaker die vraag en wijs niet steeds naar een ander!" Helemaal mee eens! Don't ask what your country can do for you.....

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 12:27

[Wij, burgers, zelf, hebben ook hier een zware verantwoordelijkheid te dragen en ons eigen gedrag monitoren is daar een kernpunt] Ja maar helaas - 10 jaar Rutte en 10 jaar Balkenende heeft van de Nederlandse burger een enorme sukkel gemaakt.

Petra Privacy
Petra Privacy13 nov. 2021 - 7:38

Geef deze zakenlui en dus 'hun' liberale partijen er maar eens flink van langs volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen. Vanwege het zwakke beleid, veel te laat ingrijpen, een failliete gezondheidszorg, maar vooral vanwege het volledige 'uit elkaar slaan' van de samenleving. Het volk sjokt stug door, maar wie ooit voor dit soort zakenlui heeft gekozen om dit land te regeren, stem dit beleid maar eens weg!!!!! Je hebt 'allemaal' je stemrecht om van dit middeleeuwse gezeur af te komen. Gebruik dat recht dan ook, we naderen 2022, het wordt tijd voor een modern beleid. Samen met de volgende generatie, gaan we dit land weer besturen. We investeren in mensen, middelen en mogelijkheden. Laten we als bevolking nu eens zelf de verantwoordelijkheid nemen en dit land zo gaan organiseren, dat er weer alle ruimte is voor de menselijke maat, met meer tijd en aandacht voor elkaar. Want wat we wel nodig hebben, kunnen we ook zonder de politiek en met elkaar organiseren. Dit land is van en voor ons allemaal, dus maak volgend jaar een keuze voor solidariteit en saamhorigheid. Stem deze partijen uit de lokale politiek en kies voor je eigen gemeente voor actieve en positieve mensen met een modern beleid.

3 Reacties
JasDon
JasDon13 nov. 2021 - 9:38

"Geef deze zakenlui en dus ‘hun’ liberale partijen er maar eens flink van langs volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen. Vanwege het zwakke beleid..." Juist de VVD achterban is voor een strenge aanpak, tijdje geleden nog meegekregen in een pol. Het zijn de andere partijen die vanwege electoraal opportunisme de regels willen afzwakken. Dus als je wilt klagen, ga dan leggen bij de PvdD aankloppen en wat is trouwens het standpunt van GL of de PvdA... ze zijn opmerkelijk stil op dit punt. Denk maar eens goed na waarom dit zo is.

Bouwman2
Bouwman213 nov. 2021 - 10:12

Je preekt voor eigen parochie, maar je moet de TK21 verkiezingen niet verdonkeremanen, mevrouw. Toen was de gelegenheid daar, om dit beleid weg te stemmen. Het tenendeel gebeurde evenwel, Je kunt natuurlijk doen alsof, maar het is gezien, het is niet volledig onopgemerkt gebleven.

gimli55
gimli5513 nov. 2021 - 10:23

Helaas Petra, zo lang de meerderheid profiteert van het systeem en de slachtoffers een minderheid zijn, die niet vertegenwoordigd worden door de regerende politiek, krijg je de komende tijd nog meer van hetzelfde. Er komt geen nieuwe bestuurscultuur met dezelfde incompetente poppetjes, geen radicale nieuwe ideeën en geen oplossingen voor de fundamentele problemen die er ook nog liggen voor na de Covid. Het systeem faalt en de politiek heeft geen visie en geen stip op de horizon. Het behoud van macht is het doel en de status quo is leidend. Andersdenkenden worden acuut gesensibiliseerd en onschadelijk gemaakt met beschuldigingen van populisme, ultra rechts, fascistisch en nog meer. Links is hoofdzakelijk bezig met woke en gender neutrale toiletten in het OV en nadere zeer noodzakelijke problemen, schoppen de onwelgevallige leden uit hun eigen partij of sluiten zich aan bij het falende systeem.

Break on through
Break on through13 nov. 2021 - 7:36

Ons kabinet is weer eens een paar maand te laat en neemt dan te weinig maatregelen. Als het zo uit de hand loopt zoals het nu doet zijn veel strengere maatregelen nodig. Hiermee ga je het in die drie weken niet redden. Maak er maar drie maand van en bereid je er alvast op voor dat het de hele winter en lente gaat duren. Met veel zwaardere maatregelen. En voordat we er echt helemaal van af zijn? Grote probleem wat we echt hebben in dit land is rechts Nederland. Iedere keer is het terughoudendheid en zwakheid troef mbt te nemen maatregelen "want ohhh de economie" Vergis je niet, we zijn in oorlog met het virus dus hierbij past een dito houding. Neem voorzorgmaatregelen, pas je gedrag aan. Stem links. Want met dat rechtse gelul van de afgelopen decennia komen we alleen maar verder in de corona ellende.

1 Reactie
Fabian4
Fabian413 nov. 2021 - 9:31

In oorlog met het virus? Kijk eens naar de data….het virus is niet het probleem, het feit dat we als van de meest welvarende landen onze zorg hebben uitgekleed tot het nivo waar 350 patienten en 1500 ziekenhuisopnames de hele samenleving en economie uit elkaar trekken. Op 17 miljoen! Als je dat oorlog niet heb je nooit goed opgelet bij geschiedenis!

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...13 nov. 2021 - 6:38

Het net om vaccinatieweigeraars zal zich moeten sluiten, willen we de epidemie onder controle krijgen. Een vaccinatieplicht is onhaalbaar en ontmoediging is helaas de enige effectieve methode. Deze landgenoten moeten helaas tegen zichzelf in bescherming worden genomen. 2G en een lockdown uitsluitend voor ongevaccineerden zijn IMO goed verdedigbaar. In ons landje worden allerlei triviale zaken onderzocht, waarom niet goed in kaart brengen wie deze mensen zijn? Dan kun je daar specifiek beleid voor ontwikkelen. Deze groep is veel diverser dan men hier vaak denkt. De ultrarechtse dwarsdenkers roepen het hardt en krijgen veel media-exposure. Maar vlak de linksige autonomen, antroposofische apologeten [Steiner] en complotdenkers niet uit. Het grootse aandeel bestaat echter uit mensen met een migratie-achtergrond. Zoonlief werkt in een groot ziekenhuis in het Zuiden van het land sinds kort weer op de Covid afdeling de de IC en hij schat dat 70 tot 80 procent hier toe behoort. Misschien tijd voor een nieuwe reeks 'Frontberichten' op nationale TV en sociale media. Laat spijtoptanten aan het woord en geef een realistisch beeld van wat zich nu op de IC's voltrekt.

3 Reacties
Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...13 nov. 2021 - 6:44

ontmoediging + uiteraard goede voorlichting

Nou ja, kijk...
Nou ja, kijk...13 nov. 2021 - 6:51

en de IC

Fabian4
Fabian413 nov. 2021 - 9:35

Zal ik dan ook maar stoppen met belasting betalen? Dat scheelt toch weer bijstand voor een gezin of 10! Mensen zoals jij hebben het gebrek dat je alleen vaccinatie als oplossing ziet, terwijl er nu genoeg data is waaruit blijkt dat vaccins maar beperkt helpen. Dan wil jij mij, gezond, jong, (en dus minieme kans op ernstig ziek) ondernemer in innovatie, en zich keurig aan de richtlijnen houdend als crimineel wegzetten? Geloof me hoor, mijn vertrek uit NL zal veel meer kosten dan z’on prikje ooit zal opleveren! Dit is gewoon heel heel erg dom

The Apple
The Apple13 nov. 2021 - 3:45

Wat ik me nou afvraag: Iederee schijnt het er over eens te zijn dat corona blijvend is. Betekent dat nu ook dat die QR-code en dat 2G-beleid blijvend zijn?

6 Reacties
Radio-Head
Radio-Head13 nov. 2021 - 9:36

@The Apple "Betekent dat nu ook dat die QR-code en dat 2G-beleid blijvend zijn?" Dit moet een natte droom voor je zijn, afgaand op je eerdere reacties. Gezien de mogelijkheden in techniek, en wie er werkelijk aan de touwtjes trekken, is dit nog maar het begin. Voorbeeldjes. Tools: https://origintrail.io/roadmap https://twitter.com/Ripple/status/1379899544889098244 Uitvoerders en Machthebbers: https://realitycircuit.com/2020/12/23/imf-calls-for-credit-score-to-be-tied-to-internet-search-history/ https://nl.wikipedia.org/wiki/Web_3.0 Techniek bied mogelijkheden tot macht, dat is een historisch feit, dus tel uit je winst. Fijne dag.

vdbemt
vdbemt13 nov. 2021 - 10:37

Je doet voorkomen alsof dit een kwestie van van 1 plus 1 = 2. Dat is het natuurlijk niet. Want al zou iedereen het erover eens zijn dat corona blijft, NIEMAND weet nog HOE corona blijft. Of en hoe lang de QR-code en 2g beleid blijvend zijn, zal helemaal afhangen van hoe goed of slecht de Nederlandse burger zich bereid is te gedragen.

vdbemt
vdbemt13 nov. 2021 - 10:39

...bereid is zich te gedragen.

Frans Kwakman
Frans Kwakman13 nov. 2021 - 10:44

Heb jij dan een QR code voor griep of verkoudheid? Doe niet zo mal, ooit komt er een einde aan dit paniekvoetbal.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 nov. 2021 - 11:36

Dat het virus endemisch blijft is een van de waarschijnlijkere scenarios. Zelfs Jacinda Ardern gaat daar van uit nu de delta-variant in Nieuw-Zeeland is opgedoken.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 nov. 2021 - 16:53

The Apple Bovendien gokt Rutte nog steeds op kudde (groep) immuniteit. Nog maar kort geleden zei hij dat hij zich dus niet zoveel zorgen maakte over het fors oplopen van het aantal besmettingen. Volgens een artikel in de NRC.

OlavM
OlavM13 nov. 2021 - 0:05

(Alle voorgaande commentaren heb ik nog niet gelezen. Misschien herhaal ik dus de woorden van anderen). Gerechtvaardigde woorden van Frans Weisglas: "Waarom krijgen @MinPres en @hugodejonge niet over de lippen dat ook een reden voor toename besmettingen is dat kabinet in afgelopen maanden wederom te snel versoepeld heeft en toen te laat weer strengere maatregelen nam." Waaraan nog is toe te voegen: gestuurd wordt op basis van ziekenhuis- en vooral IC-opnames, maar het is zinniger een eerdere fase als uitgangspunt te nemen, nl. de besmettingen en de uiteenlopende locaties daarvan. Vooral het jaren lang durende neoliberale afbraakbeleid, i.c. wat betreft de zorg, vormt de achtergrond van de knelpositie in de zorg, waaronder het personeelstekort, welke telkens bij een toename van besmettingen acuut wordt. Ook het jojo-beleid is een gevolg daarvan.

1 Reactie
OlavM
OlavM13 nov. 2021 - 0:18

En het kabinet moet ophouden met kreten als "licht aan het einde van de tunnel", en nu weer "nog 10 km na de marathon". Het is een valse voorstelling van zaken, want zo langzamerhand is toch wel duidelijk dat we nog een aantal jaren met het covid-virus te maken zullen hebben, en het waarschijnlijk een blijvertje zal blijken als de jaarlijkse griep. (Aldus ook virologe Marion Koopman in "Op1" vanavond).

The Apple
The Apple12 nov. 2021 - 23:40

Ze zijn zo wanhopig bezig om hun eigen incompetentie aan het oog te onttrekken, dat ze niet meer weten hoeveel maatregelen en nog meer uitzonderingen ze daarvoor moeten verzinnen.

2 Reacties
The Apple
The Apple12 nov. 2021 - 23:58

De geinigste vond ik deze: "Zo is het 24 uur per dag gewenst dat er in huis frisse lucht binnenkomt, door bijvoorbeeld een raam open te zetten.." Morgen sturen ze weer een ambtenaar langs om je op het hart te drukken dat je vooral alles dicht moet houden en de ramen van de 6 meter tochtstrips te voorzien die ze bij zich hebben, om gas te besparen Is 6 meter te weinig mevrouw? Weet je wat? Dan noemen we dat andere raam gewoon “het raam van Rutte”. Ik heb wel eens gelezen dat de oorzaak van schizofrenie gezocht moet worden in tegengestelde verwachtingen aan kinderen, waar ze dus onmogelijk aan kunnen voldoen. Daar worden ze gek van, -letterlijk.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 nov. 2021 - 16:58

En de armlastigen wordt door de gemeente een 'sommetje' toegewezen voor die tochtstrip. Je denkt direct wat ik ook dacht.

Paul Spijkers
Paul Spijkers12 nov. 2021 - 23:38

Heen en weer weer. Wat verwacht je met een regering die alleen reageert op ziekenhuis capaciteit en de rest, epidemie incluus, een vrije markt laat. Asociaal polderen ipv het juiste doel nastreven. Ze zorgen niet eens voor fatsoenlijke vaccinatie. Te veel hindernissen en zonder voorzorg. Zorg via school kinderen vaccineren, en vaccinatie via familie doctor praktijken. Nederland: https://youtu.be/z8_kFhxfoFw

CharlesdeValois
CharlesdeValois12 nov. 2021 - 22:20

Mensen op elkaar in laten praten, ook dat nog, een punthoofd kan er niet nog eens bij.

Thuru
Thuru12 nov. 2021 - 22:00

Horeca dicht om 20:00 slaat nergens op, tevens dat QC pass nodig is voor niet urgente winkels. Hopelijk wordt die avond maatregel snel afgelast zodat men ergens gewoon heen kan gaan. Anyway, blij toe dat twee daags festival vorig weekend wel door kon gaan en heb daar van genoten, evenals de publiek die daar was en de bands zelf. Dus kunnen we er verlopig weer tegen waarbij hopende dat horeca, theater en restaurants wel weer compleet open kunnen gaan inclusief nachts voor horeca. Maar vrees helaas het ergste met het swalkend beleid van de regering.

Ed Verbeek
Ed Verbeek12 nov. 2021 - 21:07

Iemand met een negatieve test bewijst daarmee dat hij niet besmettelijk is. Iemand die gevaccineerd is bewijst daarmee NIET dat hij niet besmettelijk is. G2 = De eerste groep mag er niet in, maar de tweede groep wel. Is het nu echt zo moeilijk om in te zien dat G2 waanzin is?

8 Reacties
JasDon
JasDon12 nov. 2021 - 22:32

2G: Wappies motiveren om zich alsnog te vaccineren en wappies buiten grote groepen mensen houden zodat ze niet onnodig IC-bedden verspillen.

Frans Kwakman
Frans Kwakman12 nov. 2021 - 22:42

Ed, nuttige informatie. 2G was niet zo kort geleden een computer kwalificatie, 2G, 2 Gigabyte,geheugen. En je hebt gelijk, het ziet een beetje krom. Maar waarom wordt er niet meer gepubliceerd over de reden van besmetting? Er moet toch wel een paar gevallen uit die enorme berg positieven te volgen zijn, zeg bijv. recente verleden, 2 of 3 dagen. Eerlijk gezegd denk ik steeds meer dat de groep experts in ons land de voorkeur geeft aan zelf te bepalen wat nuttig en nodig is. Vreemde inmenging wordt niet op prijs gesteld en positieve berichten ook niet.

Jozias2
Jozias212 nov. 2021 - 23:13

Iemand die enkel getest is kan wel besmet worden. Als een ongevaccineerde besmet wordt wordt hij vaker ernstig ziek en heeft zorg nodig. Er is te weinig zorg beschikbaar om iedereen tegelijk te behandelen. Ongevaccineerden zijn dus kwetsbaarder en moeten dus beter beschermd worden.

OlavM
OlavM13 nov. 2021 - 0:20

Je moet geen logica verwachten van het kabinetsbeleid. Dat ervaart b.v. de horeca-branche ook telkens weer.

pahan
pahan13 nov. 2021 - 5:05

2G is de enige weg vooruit. Simpele logica, toch?

adriek
adriek13 nov. 2021 - 8:25

Iemand die niet gevaccineerd is loopt een zeventien keer grotere kans om in het ziekenhuis te komen door corona dan iemand die gevaccineerd is. Iemand die niet gevaccineerd is zou uit zichzelf weg moeten blijven, 2G zou overbodig moeten zijn.

itsme3
itsme313 nov. 2021 - 9:24

De gebruikte sneltesten zijn verre van nauwkeurig. Dus een test bewijst alleen maar dat de kans dat iemand besmettelijk Is kleiner is. Daarnaast is de kans dat een ongevaccineerde op locatie besmet wordt een keer of drie groter en dat hij het weer doorgeeft nog een keer of drie groter. Maar uiteindelijk hoort 2g er toe te lijden dat iemand zich gewoon laat inenten.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 nov. 2021 - 12:07

Meer IC bedden (en verbeterde behandeling dankzij meer ervaring) betekent niet dat alle leed geleden zou zijn. De prognose bij opname op een IC afdeling is relatief slecht, iets meer dan 30 procent van de patiënten met covid overlijdt er. Het blijft dus nog steeds belangrijk de kans op besmettingen te vermijden zeker die van 70plussers.

Volrin
Volrin12 nov. 2021 - 20:39

Alsof het een toverspreuk is: "Het zeer, zeer, zeer dringende advies." Ja want als we wel drie 'zeer' zeggen, dan gaan mensen op magische wijze zich er aan houden.

Jozias2
Jozias212 nov. 2021 - 20:37

Mooi al die reacties hier. Rutte en de jonge doen het slecht want ze moeten meer/minder/andere maatregelen nemen. Je mag doorstrepen wat niet van toepassing is. Dat is zo’’n beetje de tendens waarbij 1/3e meer maatregelen wil, 1/3e minder en 1/3e andere.

7 Reacties
Paul Spijkers
Paul Spijkers12 nov. 2021 - 23:23

Je mist te laat en de verkeerde. Wat mensen er over denken komt vooral daardoor.

OlavM
OlavM13 nov. 2021 - 0:08

@ Jozias: VVD-er Weisglas geeft in zijn in het artikel geciteerde tweet wel degelijk goed aan waarin het kabinetsbeleid tekort schiet.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg13 nov. 2021 - 6:19

@ Jozias Dat krijg je er van als je niet de oorzaak van een probleem geïdentificeerd hebt, de doelstelling uitlegt en de wijze waarop een maatregel tot resultaat moet leiden. Dan gaan mensen -terecht!- vragen stellen en, als het hen raakt, in twijfel trekken.

DaanOuwens
DaanOuwens13 nov. 2021 - 9:03

@ Jozias Jij schrijft: Dat is zo’’n beetje de tendens waarbij 1/3e meer maatregelen wil, 1/3e minder en 1/3e andere. De tendens bij rechts Nederland is dat men blijft denken dat Rutte het goed doet terwijl keer op keer blijkt dat het beleid onvoldoende is en verkeerd getimed. Het zelfstandig kritisch denken op rechts staat al 10 jaar uit. En tijdens een crisis periode is dat echt duidelijk. Jouw bijdrage laat dat weer eens zien.

Haz
Haz13 nov. 2021 - 10:49

Daan Al die wappies zijn toch rechts? Alle pvv en fvd zijn allemaal anti rutte. Dus je generaliseert wel heel veel met ‘rechts nl houdt van nl’

Jozias2
Jozias213 nov. 2021 - 14:06

@Daan Volgens mij is er een groot deel extreem rechts wat helemaal niet blij is met Rutte maar juist minder maatregelen wil. Zoals ik zei is de gemene deler dat men ontevreden is met het kabinets beleid maar het punt is dat men vervolgens men het helemaal niet eens met wat het alternatief zou moeten zijn. De CU was tegen testen voor toegang en heeft zich altijd verzet tegen 2G. En anderzijds is ook PVV, FVD en BBB helemaal tegen (meer) maatregelen. De coalitie en de rest van de oppositie wil wel meer maatregelen maar niet zo extreem als Bij1. En is er bij het nemen van zwaardere maatregelen tegelijkertijd veel weerstand van SP, GL en PvdA. Bij het vorige debat over de maatregelen zijn er op verzoek van de linkse oppositie juist maatregelen afgezwakt. Of denk je dat de oppositie nu juichend instemt met 2G wetgeving?

Jozias2
Jozias213 nov. 2021 - 14:12

@Hanneke Helemaal eens. Er zijn zeker maatregelen die je ter discussie kunt stellen. En de uitleg kan zeker beter. Zo was een paar maanden geleden nog het standpunt dat geplaceerde evenementen in de buitenlucht minder risico vormden dan geplaceerde binnen. En nu gaan de voetbalstadions dicht en de theaters en bioscopen open. Dat is tegenstrijdig. Ook snap ik niet dat je bij buitensporten van de jeugd als ouder niet langs het veld mag staan. Die paar ouders langs de lijn bij een voetbalwedstrijd in de buitenlucht gaat echt het verschil niet maken. Maar het punt is dat veel partijen Rutte de schuld geven maar tegelijk allerminst eensgezind zijn hoe het dan wel moet. Dan doe je het dus nooit goed.

sAt0Ri...
sAt0Ri...12 nov. 2021 - 20:26

Heerlijk rechts beleid. Lekker rechts blijven stemmen allemaal hoor... Allemaal zeiken en klagen over links, en rechts stemmen. Terwijl rechts hier toch al decennialang de hele samenleving naar de pest-cholera helpt. Maar nee, dat is de schuld van links - stelletje hersenlozen allemaal. En maar zeiken over communistisch links...nou, dit is nu communistisch rechts, een aanzet van een zeofde samenleving als in China... Ga maar weer klagen op links, terwijl je je totaal niet hebt ingelezen, stelletje hersenloze napraters... ????????

6 Reacties
Eid
Eid12 nov. 2021 - 23:54

@sAr0Ri Zo dat lucht op. Want linkse mensen vol met hersenen en eigen gelijk hadden t beter gedaan. Slaap lekker.

Andre6
Andre613 nov. 2021 - 6:42

@ sAt0Ri... Tegen wie heeft u het hier ? Volgens mij is dit een linkse opiniewebsite.

adriek
adriek13 nov. 2021 - 8:27

Een fraaie beschrijving van Homo Facebucius.

JoostdeV
JoostdeV13 nov. 2021 - 9:03

Hear hear!

Berend22
Berend2213 nov. 2021 - 10:19

Links krijgt idd al jaren de schuld van alles dat mis gaat en dat terwijl links allang niet meer mee regeert. Wonderbaarlijk dat mensen toch blijven happen.

LaBou
LaBou 13 nov. 2021 - 11:00

"Volgens mij is dit een linkse opiniewebsite." Dat was het ooit wel, ja. Gezien het almaar toenemende aantal rechtse reageerders is dat op z'n best twijfelachtig.

Knertel
Knertel12 nov. 2021 - 20:22

Natuurlijk moet dat hele testcircuit in stand worden gehouden, zodat vriendjes er op kosten van de belastingbetaler en het zweet van Jansen veel aan kunnen blijven verdienen. En natuurlijk moeten de religieuze prikweigeraars ook worden ontzien. Dus is het weer pappen en nathouden.

2 Reacties
JasDon
JasDon12 nov. 2021 - 22:33

Jij ziet complotten die er niet zijn.

Knertel
Knertel13 nov. 2021 - 10:49

@Jasdon Dus er gaat niet heel veel geld naar ongebruikte commerciële testcapaciteit? Er zijn geen uitzonderingen voor groepen religieuze Nederlanders? Wat een opluchting! Kan ik weer rustig slapen komende nacht.

Winterdepressie
Winterdepressie12 nov. 2021 - 19:59

"De Jonge voorziet veel discussie maar wijst er op dat iedereen er een taak in heeft om er voor te zorgen dat de zorg kan blijven functioneren. " Behalve Hugo blijkbaar! Waar is de extra capaciteit waarvan iedereen vorig jaar wist dat het nu nodig zou zijn?

1 Reactie
Jozias2
Jozias212 nov. 2021 - 23:15

@winterdeprssie Hoeveel extra capaciteit zou je dan willen hebben en hoeveel dagen kun je daarmee de maatregelen uitstellen bij een exponentiële groei?

Thuiszitter
Thuiszitter12 nov. 2021 - 19:46

Die 2 g vind ik toch wel zo’n dwaze maatregel . Gisteren M.Levi nog zijn mening daarover vernomen , ook die is er niet mee eens. Het verplicht mensen om zich te laten vaccineren, de vrijheid om hierover te beslissen is een groot goed. Verder zei hij en daar ben ik het helemaal mee eens dat gevaccineerden even goed besmet kunnen zijn en het virus door kunnen geven. Laten testen bij klachten, 1.5 mtr handhaven , handen clean houden endorfine mondkap voor is wat helpt. Verder de events zeker in binnenruimtes niet toelaten.

4 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter12 nov. 2021 - 19:47

Endorfine ? wat maakt mij. iPhone ernu van , en de zou er behoren te staan ????????

pahan
pahan13 nov. 2021 - 5:07

Het verplicht niemand tot niks toch? Vrije keus, en elke keus heeft gevolgen.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg13 nov. 2021 - 6:21

@ thuiszitter Zo’n kapje lijkt mij dan wel weer wat... ????

adriek
adriek13 nov. 2021 - 8:30

Thuiszitter, ongevaccineerden weten dat ze een veel groter risico lopen ernstig ziek te worden van corona. Ongevaccineerden zouden zelf zo verstandig moeten zijn zo veel mogelijk thuis te blijven. Dan zou 2G helemaal niet nodig zijn.

Willem D2
Willem D212 nov. 2021 - 19:31

Dramatisch zo’n kabinet zonder visie. Ze doen maar wat. De landen om ons heen zijn al bezig met boostershots. Nederland zou er in december eens voorzichtig aan gaan beginnen, nu toch maar volgende week LANGZAAM gaan starten. Het is iedere keer hetzelfde incompetente liedje Te weinig en te traag en vaak ook nog ineffectief.

1 Reactie
Tom Lucassen
Tom Lucassen12 nov. 2021 - 20:20

Tja, polderen in een crisis werkt niet. Je hebt helemaal gelijk.

Berend22
Berend2212 nov. 2021 - 19:30

“ Zowel vandaag als gisteren werden bij het RIVM meer dan 16.000 nieuwe positieve tests gemeld, de hoogste aantallen sinds het begin van de pandemie.” Hoe werken die vaccinaties precies?

2 Reacties
Duralex
Duralex12 nov. 2021 - 20:01

Ssst, de olifant in de kamer

lmgikke
lmgikke12 nov. 2021 - 22:02

Spuitje in je bovenarm. Wet van de grote getallen. Er zijn nog 15 miljoen Nederlanders die het virus nog niet gehad hebben. Gevaccineerd of niet. We gaan het allemaal krijgen. Verschil zit hem in het aantal ziekenhuis en IC opnames. De kans daarop is significant kleiner bij vaccinatie. Zoveel mensen die denken slim te zijn met bijdehante opmerkingen, waar alleen maar uit blijkt dat men van wiskunde , kansberekening en exponentiële reeksen niets begrepen heeft.

groeneDemocraat
groeneDemocraat12 nov. 2021 - 19:20

Dus overheid voert misschien 2g voor haar medewerkers in. Geld dat dan ook voor de politici? En is dat wenselijk? Tijd ook voor gerplichting in kerken lijkt me

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -12 nov. 2021 - 19:20

voor Dikkie Doorsnee verandert er dus geen zier behalve dat hij meer moet letten op de 1,5 m afstand. die Oorlog winnen we nooit dus. Snel maar de formatie afmaken en D66 erbuiten laten.

Martinel
Martinel12 nov. 2021 - 16:35

Gelukkig hebben Rutte en co, gezien de reacties de tweedeling al bewerkstelligd. Hulde daarvoor. Wat een waanzinnig gaaf land. En wat een fantastische Tweede Kamer die dat toelaat te gebeuren. (Die Eerste Kamer nog steeds op reces?). Ziet men nou niet dat het kabinet met de marionetten Rutte en de Jonge (want wetenschap draaien wij een loer), uit is op volledige controle? Van alles en iedereen? Men wordt voor de leeuwen gegooid. Men wordt een controle maatschappij in ge manoeuvreerd. Je recht in dit land kan je niet meer halen, want dan gaat de Staat in Hoger beroep, alles om de burger op haar plaats te zetten. Een plekje op de IC wordt onmogelijk gemaakt met angst scenario's vanuit Rutte en de Jonge (ik durf niet eens meer naar een huisarts net als een paar vrienden van mij). Laat ons allenA creperen is het motto van die lui. Wat ik overigens heel opvallend vind is dat die zgn. boven ons gestelden nooit worden geraakt door dat virus. Alleen Ollongren met haar functie elders onder haar arm......, maar was ook loos alarm dus achteraf. Als dubbel gevaccineerde met het verplichte AZ vaccin zal ik geen booster nemen. Heb nooit die QR code gedownload, doe er niet aan mee. Maar ga gewoon door met Rutte stemmen, de man die alles wat met de Grondwet te maken heeft in zijn belang als langstzittende naast zich neerlegt. Als men nu nog niet ziet dat die man het probleem van Nederland is dan denk ik, dat er nooit iets verandert.

4 Reacties
A little bit of sunshine
A little bit of sunshine12 nov. 2021 - 17:36

@Martinel, u klinkt een beetje als een 'wappie'. Alles is een groot complot. Boven ons gestelde (wie zijn dat dan?) krijgen geen corona? Je durft niet naar de huisarts, waarom dan? geen QR code, waarom niet? geen booster, waarom niet?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 nov. 2021 - 18:15

@Martinel Ja we moeten echt van Rutte af - maar helaas zit de tweede kamer van links tot rechts volgepropt met Ruttes De vraag is hoe krijgen we weer een normaal politiek spectrum en hoe creëren we een systeem waarin niet de grootste oelewappers denkbaar het land mogen besturen? De oude Griekse democratie had in ieder geval als basis dat mensen met macht niet teveel macht mochten krijgen. Maar die democratie (de echte) was dus ook geheel anders dan onze nepdemocratie waar een handje vol stemmers de premier kunnen veroorzaken .

Me, myself and I2
Me, myself and I212 nov. 2021 - 20:06

@sunshine Wappie begint een geuzennaam te worden. Tussen de wappies kun je namelijk de mensen vinden die niet domweg met de massa meehobbelen en serieuze en onderbouwde kritiek uitoefenen op de echte wappies in Den Haag. Ik denk niet dat het een complot is. Ik denk wel dat de Haagse wappies meer en meer macht naar zich toetrekken. Dat schijnt vaker voor te komen bij machthebbers tijdens crisissituaties. Een complot verondersteld ook boze opzet. Ik denk eerder dat het een collectief gebrek aan inzicht is. Het is wel enorm schadelijk wat er gebeurd nu, voor de mensen en voor de vrijheid. Het zal jaren duren voor dit weer is rechtgetrokken en het zou zomaar kunnen dat het eerst een keer vreselijk mis moet gaan voor mensen het willen zien. Genoeg voorbeelden hiervan in de geschiedenis, maar ja, dat was anders, daar mogen we niet mee vergelijken. Het enige wat ik kan hopen is dat er een soort algemene burgerlijke ongehoorzaamheid uitbreekt. Zodat de zittende macht snapt dat er grenzen zijn aan hoeveel blunders ze kunnen maken. Ik denk namelijk dat de overgrote meerderheid van de mensen inmiddels wel aanvoelt dat wat er nu aan het gebeuren is niet meer in de haak is. Behalve natuurlijk een klein groepje extremistische vaccinazies. En dan zijn we weer terug bij de geuzennaam. Ik ben liever een anti-wappie dan een vaccinazie eigenlijk. Wat jij?

Eid
Eid12 nov. 2021 - 23:58

@Martinel Tuurlijk jongen, doe lekker je eigen ding. Want wat weten anderen nou meer dan jij? Nou je hele verhaal is daar een illustratie van.

Joopinie
Joopinie12 nov. 2021 - 15:21

In 2020 was er een moment waarop er bijna geen besmettingen meer waren. De boel kon weer open wat de overheid betreft. De overheid koos daarmee voor de economie, niet voor het beschermen van de zwakkeren die met wat volhouden nu stukken veiliger zouden hebben gezeten. Nu vlak voor de feestdagen met kleine winkeltjes die het moeilijk hebben, gedeprimeerde studenten (gisteren nog op het nieuws), etc. faalt de overheid weer. Het virus gaat met deze zwabbermaatregelen nooit afdoende minder worden om veilig te zijn voor geriatrische en zwaar chronische patiënten. De beste anticovidmaatregel is een beter kabinet.

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl12 nov. 2021 - 15:03

Een krachtig vaccin --------------------- Bij alle vaccins die ik in mijn leven tegenkwam, zoals de niet muterende virussen van kinkhoest, difterie, tetanus, pokken, mazelen, rode hond, bof, hepatitis, meningitis en tuberculose, was er nog nooit een waarbij men een masker moet dragen en afstand houden als men er eenmaal volledig mee gevaccineerd is. Ook het muterende influenzavirus onttrekt zich aan deze typering. Ik heb ook nog nooit gehoord van een vaccin dat ervoor zorgt dat het virus zich verder blijft verspreiden na vaccinatie van een onwaarschijnlijk hoog percentage van de bevolking. Het is voor mij helemaal nieuw dat er beloningen, kortingen en prikkels bestaan om een vaccin te gaan nemen. Normaliter is het de ziekte zelf die de wens voor bescherming ertegen motiveert en verder versterkt. Voorts hebben burgers elkaar nog nooit openlijk gediscrimineerd omwille van hun vaccinatiebereidheid, hiertoe nota bene aangevuurd door de overheid zelf! Als je niet was ingeënt, werd er door niemand gepoogd om jezelf daardoor slecht, egoïstisch of asociaal te laten voelen. Tenslotte zag ik nog nooit een vaccin dat de relaties tussen familieleden, collega's en vrienden kon bedreigen, of dat werd ingezet om het recht op levensonderhoud, arbeid of educatie onder druk te zetten. Kortom, er bestond nog nooit een vaccin dat een samenleving zo diep wist te verdelen, tot gezondheidsapartheid kon leiden en burgers tot elkaars rechters kon maken. Dit is simpelweg het eerste vaccin dat het sociale weefsel van de maatschappij uiteen weet te scheuren, doordat burgers tegen elkaar strijden onder invloed van krachtig door overheid en media gestimuleerde propaganda. Het kan aldus inderdaad een krachtig vaccin worden genoemd! Het doet al de hierboven beschreven dingen, maar toch doet het niet datgene waarvoor het is ontwikkeld.

15 Reacties
JasDon
JasDon12 nov. 2021 - 18:39

Leuk verhaaltje Otkan, maar alle halve waarheden die je deelt zijn nog steeds hele leugens.

Duralex
Duralex12 nov. 2021 - 20:28

Zeldzaam heldere observatie. @Jas, wat van wat u niet aanstaat is onwaar?

gimli55
gimli5512 nov. 2021 - 21:09

@Jasdon Nu een paar inhoudelijke argumenten met onderbouwing, je kunt het. De Jonge staat in een spagaat. Hij moet ongevaccineerden overtuigen om zich te laten vaccineren en tegelijkertijd de gevaccineerden overtuigen dat de effectiviteit van het vaccin hard afneemt en ze een 3de vaccinatie moeten ondergaan. Het wordt heel slim een boosterprik genoemd, maar het vaccin of de samenstelling is niet anders. Het is gewoon een 3de toediening van een vaccin, wat nog niet is getest voor meervoudig gebruik als vaccinatie. Het is zelfs voorlopig goedgekeurd tot december 2023, waarna het de volledige goedkeuring krijgt. Het blijkt in ieder geval dat de effectiviteit ongeveer een half jaar is. Kijk Jasdon dat zijn inhoudelijke argumenten incluis onderbouwing, volgend op de vele inhoudelijke argumenten van Ötkan Amahl, ook incluis onderbouwing. Vaccinatie helpt maar niet zoveel als de Jonge probeert te vertellen. De maatregelen zijn tot doel verheven, terwijl het een middel zou moeten zijn. De gezondheidszorg is het middel om Covid er onder te krijgen en die dient versterkt te worden en uitgebreid. Dat is in de laatste 1.5 jaar niets aan gedaan. Er is een 1 dimensionale aanpak, die steeds duidelijker faalt, vergelijkbaar met vele andere aanpak van fundamentele problemen in de maatschappij. De Covid bestrijding is geen uitzondering in welke bestrijding dan ook, of het nu de Toeslagaffaire of de gaswinning schade is. De politiek en regering faalt en blijft falen door gebrek aan visie en stip op de horizon. De oorzaak ligt dieper en die los je niet op met ineffectieve en niet adequate maatregelen om de gevolgen uit te stellen. Neoliberalisme is corrupt, destructief, repressief en fout

sr626
sr62612 nov. 2021 - 21:44

Je kraamt weer eens wat niet ter zake doende onzin uit. De werkelijke reden van het niet onder controle krijgen van de pandemie zijn de alt-rechtse bewegingen onder Trump, Bolsinario en hier Baudet. Een misleid volk marcheerde daar in Den Haag onder gezelschap van neo-fascisten: zij zijn de verblinde en verdwaasde volgelingen van religie, antivax ideologie en samenzwering-gelovers.. Rutte cs. maken er een puinhoop van, dat is waar. Maar onder leiding van Baudet cs. was het leed niet te overzien geweest. Trump was ook bezig er een enorme puinhoop van te maken. Poetin zal het lachen ook nog vergaan. Covid gaat nooit meer weg dankzij de wappen, en noem het geen wappies, ze kunnen zeer gewelddadig zijn

JasDon
JasDon12 nov. 2021 - 22:36

@all ik ga niet topic na topic wappie frames uitgebreid debunken. Dat zie ik uiteindelijk als werk van de redactie. En alles wat Otkan opnoemt is al eens op Joop langsgekomen en ontkracht.

gimli55
gimli5512 nov. 2021 - 23:13

@sr626 Wat een briljante inhoudelijke reactie. NOT als dit het niveau is, dan zal het nog lang duren voordat er enige intelligentie kan worden gezien bij de antiwappies. Verder dan wijzen, verwijten en beschuldigingen komen ze niet. Geen oplossing uit deze crisis, geen visie en geen stip op de horizon. Niets over de uitbreiding van de zorg, waarvan het aantal IC bedden gehalveerd is in de afgelopen 10 jaar, waardoor nu de zorg overbelast raakt. Dat was altijd en vrijwel iedere winter het geval, maar daar was net als met de Toeslagaffaire geen aandacht voor, en nog steeds niet.

Paul Spijkers
Paul Spijkers12 nov. 2021 - 23:32

Heel veel 'ik', heel weinig buiten ikkelijk onderzoek. Virusen die tot epidemie leiden zijn niet 'normaal'. Vandaar dat andere middellen WEL nodig zijn, buiten je korte plaatselijke tijdelijke ervaring. Vandaar dat een vaccin niet altijd een wondermiddel is. VOORAL als niet iedereen het heeft gehad. Wat is het percentage nu? Inclusief kinderen? Daar is je basis antwoord op waarom het nuet beter gaat. De Regereing heeft een te laag vaccinatie graad nagestreeft, want ze denken altijd alleen maar aan reageren op ziekenhuis capacitiet, nit aan jouw. Daarome zijn familie doctor praktijken of scholen geen plekken voor vaccinatie. De volksgezondheid kan ze niet schelen.

OlavM
OlavM13 nov. 2021 - 0:47

@ Ötkan Amahl: [.....er bestond nog nooit een vaccin dat een samenleving zo diep wist te verdelen, tot gezondheidsapartheid kon leiden en burgers tot elkaars rechters kon maken.] Dat klopt helaas. [.....maar toch doet het niet datgene waarvoor het is ontwikkeld.] Dat is natuurlijk niet (helemaal) waar. Het vaccin vermindert wel degelijk de overdracht van het virus en de ernst van de gevolgen van besmetting. Al neemt dit effect na tijdsverloop af.

gimli55
gimli5513 nov. 2021 - 7:57

@OlavM Als het ontwikkeld is al een terugkerend vaccin, dan is het een perfect verdienmodel voor de Pharma bedrijven. Bij griep gaat het elke jaar nog om een andere virus van de H en N serie en is elk jaar weer een nieuw vaccin. In andere landen was deze afname in effectiviteit al maanden bekend, maar hier blijft de Jonge hangen in de mantra van 100% vaccinatie. Als elke keer de spelregels ta laat worden aangepast, zijn de politici incompetent en lopen ze elke keer achter de feiten aan. Je kunt niet individuele gevallen extrapoleren naar een grote groep. Allebei de partijen gebruiken individuele gevallen als argument om generiek gelijk te halen, dat klopt niet. De onverdraagzaamheid is stuitend en lost ook niets op. Net als de huidige en 2G symboolpolitiek is, de besmetting neemt elke keer na een uitbraak weer af, dat is in andere landen ook zichtbaar geweest. Uiteraard gebruikt de regering de afname dan als rechtvaardiging van de maatregelen. Daar is echter nooit adequaat onderzoek naar gepleegd, dat kun je ook niet doen als je tegelijkertijd meerdere maatregelen oplegt, of in een te kort tijdsbestek.

gimli55
gimli5513 nov. 2021 - 10:12

@Jasdon "@all ik ga niet topic na topic wappie frames uitgebreid debunken. Dat zie ik uiteindelijk als werk van de redactie. En alles wat Otkan opnoemt is al eens op Joop langsgekomen en ontkracht". Er wordt door jou helemaal niets ontkracht, alle argumenten van Ötkan Amahl zijn geldig, net als mijn argumentatie. Je blijft net als de Jonge dezelfde mantra afsteken, zonder enig oplossend vermogen. Het getuigt van een luiheid of gebrek aan inhoudelijke argumenten, en herhaling van dezelfde onzin die de Jonge al bijna 1.5 jaar afsteekt. Het wordt steeds duidelijker dat wat hij en jij veronderstellen in werkelijkheid niet klopt.

Molly Veenstra
Molly Veenstra13 nov. 2021 - 10:50

@Ötkan - Het grote verschil met alle andere ziektes die je hier opnoemt is dat voor deze ziektes pas een vaccin werd gevonden nadat deze ziektes de kans hadden gehad tientallen, misschien zelfs wel honderden jaren te circuleren onder de bevolking. Men kende de verschrikkingen van de ziektes en het kostte niet veel moeite grote groepen te overtuigen van het nut van een vaccin. Bovendien bestond er reeds een aanzienlijke natuurlijke immuniteit onder mensen die de ziekte al eens hadden doorgemaakt, in milde of in ernstige vorm. Voor 1976 werden zuigelingen in Nederland niet op grote schaal tegen mazelen gevaccineerd, bijvoorbeeld. Iedereen werd gewoon ziek en de sterftekans was één op 10.000. Dat is een kleine kans maar in een stad als Amsterdam heb je het al gauw over tachtig jong gestorven kinderen. Het draagvlak voor een vaccin was dan ook groot. Waarom zou je tachtig kinderen laten doodgaan, terwijl er een techniek beschikbaar was gekomen om dit te voorkomen? Behalve wat zonderlinge types in zwaar gereformeerde kring, zag destijds vrijwel niemand daar het nut van in. Het vaccineren van volwassenen of het dragen van een mondkapje was natuurlijk onzin omdat iedereen al een keer de mazelen had doorgemaakt en daarom een natuurlijke immuniteit had opgebouwd. Omdat tegenwoordig bijna alle kinderen tegen de mazelen worden gevaccineerd en de ouderen al eens besmet zijn geweest is de groeps-immuniteit zeer hoog en komt mazelen bijna niet meer voor. Hoe de geschiedenis van andere epidemieën precies is verlopen weet ik niet, maar ik vermoed volgens een soortgelijk patroon. Bij covid ligt dat allemaal anders, omdat de techniek om een vaccin te ontwikkelen al beschikbaar was op het moment dat de ziekte voor het eerst werd ontdekt. In grote lijnen was al bekent hoe een vaccin werkt en hoe het moet worden gemaakt. Bovendien hebben beschikken we over een bestuur dat veel efficiënter kan opereren dan, pak hem beet, tweehonderd jaar geleden. Daarom zijn er naar verhouding met andere grote epidemieën uit de geschiedenis niet veel mensen aan covid overleden. Veel mensen hebben helemaal niet met de ziekte kennis gemaakt en kunnen zich moeilijk voorstellen hoe het is om iemand in hun directe omgeving te verliezen aan covid. Daarom is het draagvlak om de ziekte te bestrijden veel kleiner. Bovendien is de natuurlijke immuniteit doordat mensen de ziekte hebben doorgemaakt, gering. Samenvattend zou je kunnen zeggen dat we ons tegenwoordig goed kunnen beschermen tegen de horror van een epidemie en dat de paradox is dat we daarom de ernst ervan zijn gaan onderschatten. De vragen die je stelt zijn begrijpelijk, maar kunnen worden beantwoord door je te verdiepen in de geschiedenis van epidemieën en hun bestrijding. Hopelijk heb ik je een klein beetje op weg kunnen helpen.

Crunchy Frog
Crunchy Frog13 nov. 2021 - 11:26

@gimli [de vele inhoudelijke argumenten van Ötkan Amahl, ook incluis onderbouwing] Misschien kun jij als zelfbenoemd hogepriester van de inhoudelijkheid eens aan ons gewone stervelingen uitleggen welke vele inhoudelijke argumenten en onderbouwing je nu precies in zijn verhaal ziet. Ik zie namelijk vooral holle retoriek, het wapen van angsthazen en inhoudslozen.

gimli55
gimli5513 nov. 2021 - 22:29

@Kikker Iets holle retoriek noemen, maakt het nog niet waar. Daar dient bewijs voor geleverd worden, Als er angsthazen zijn, zijn dat de gevaccineerden die niet in aanraking durven komen met ongevaccineerden. Terwijl de gevaccineerden toch volgens hun eigen argumenten, goed beschermd zijn? Met Janssen was zelfs maar 1 spuitje voldoende, toch. Ik vraag iets simpels, gewoon inhoudelijke argumenten en zelfs daar probeer je met veel bombarie onder uit te komen. Verder dan wat vergelijkingen kom je niet. Je taalgebruik komt op mij veel holler over als een leeg vat, dus doe je best.

gimli55
gimli5513 nov. 2021 - 22:40

@Molly Probeer je nu de efficiëntie van het huidige bestuur de hemel in te prijzen in vergelijking met het verleden? Zeker het Ongekend Onrecht en de gaswinning schade en de efficiëntie waarmee die zaken zijn aangepakt. Dit kabinet en de vorigen doet al 40 jaar niets aan de fundamentele problemen van deze tijd. Juist terugkijken in de geschiedenis geeft aan dat het hedendaagse bestuur bureaucratisch is, meestal te weinig en te laat zaken aanpakt en als ze zo goed bezig zijn, waar blijft dan de uitbreiding van de IC bedden, de achtergebleven salariëring van de zorg, de aanpak van de te korten in zorgmedewerkers. Juist Rutte 1 tm 3 heeft het aantal IC bedden gehalveerd in 10 jaar tijd en is nu al ruim 250 dagen aan het formeren. De beschrijving van het verleden heeft helemaal niets inhoudelijks te maken met het geblunder van de huidige overheid. Het gaat om de oorzaak, terwijl de aanhangers van het systeem blijven hangen in de ineffectieve maatregelen om de gevolgen te verzachten. Die zijn hoofdzakelijk symboolpolitiek, want het lost de stijging niet op. De gevaccineerden besmetten opnieuw de gevaccineerden, die zich onkwetsbaar achten door hun verkregen QR code, die gewoon geldig blijft na een besmetting.

Crunchy Frog
Crunchy Frog14 nov. 2021 - 10:30

Nee @Dwerg, dat is de bewijslast omdraaien. Jij stelt dat iemand inhoudelijk moet reageren op 'vele inhoudelijke argumenten... ook incluis onderbouwing', en ik vraag je welke inhoudelijke argumenten en onderbouwing dat dan volgens jou zijn, omdat ik ze simpelweg niet zie. Dan is het aan jou om daar inhoudelijk antwoord op geven, jij-bakken over mijn vermeende lege vaten zijn niet inhoudelijk en niet relevant.

o u wisbaar
o u wisbaar12 nov. 2021 - 14:49

Ook bizar, bij sportwedstrijden in de open lucht mag geen publiek meer komen, terwijl daar niet of nauwelijks besmettingen zijn, terwijl de plekken waar de meeste ongevaccineerden zitten n.l. de kerken en moskeen gewoon open kunnen blijven. Niet uit te leggen dit

3 Reacties
vdbemt
vdbemt12 nov. 2021 - 17:57

Bij sportwedstrijden zijn niet of nauwelijks besmettingen, in het theater niet en in de horeca ook niet. Het gebeurt allemaal thuis. Maar hoe komt het toch in huis?

khuat
khuat12 nov. 2021 - 20:32

Beste vdbemt, waarschijnlijk komt het door de basisscholieren thuis. De basisscholen zijn kennelijk de grootste brandhaarden en al die kinderen verblijven in een gezin. Dus ja dan moet de horeca, waar nauwelijks besmettingen zijn, om 200 uur dicht. Dat is logisch.

vdbemt
vdbemt14 nov. 2021 - 10:49

@Frans. Ah, school. Die had ik niet genoemd van alle mogelijkheden (net als de eerder genoemde; dus OOK horeca) voor het virus om binnenshuis te komen. Alleen school is wel even wat belangrijker dan horeca. Welke je eerder sluit, is niet zo'n moeilijke keuze. Hoe vervelend ook. Maar dat ligt natuurlijk ook aan het feit dat niet overal in de horeca de regels nageleefd worden.

o u wisbaar
o u wisbaar12 nov. 2021 - 14:45

Is de Singaporese oplossing niets? Iedereen heeft de vrije keus zich te laten vaccineren maar als je in het ziekenhuis terecht komt vanwege covid dien je de kosten voor 50% zelf te vergoeden als je ongevaccineerd bent.

4 Reacties
gimli55
gimli5513 nov. 2021 - 8:12

Herhaling van zetten, voer het dan ook gelijk in voor ouderen, obesitas patiënten, rokers, sporters en vrijwel alle andere mensen. We hebben al het eigen risico en de eigen bijdrage en dan wil je nog een bureaucratisch gedrocht invoeren, waar de regering en vast de belastingdienst gebruik van kan maken om het institutionele racisme en discriminatie verder uit te breiden met behulp van de zorgverzekeraars. Als onverdraagzaamheid toeslaat is er altijd wel een rechtvaardiging voor te vinden, gebruik je hersens. De volgende keer ben jij aan de beurt.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 nov. 2021 - 14:43

p u wisbaar Ieder ziek mens heeft recht op medische behandeling! Dat je het alleen al kunt benoemen, zegt iets over jou!

o u wisbaar
o u wisbaar13 nov. 2021 - 19:12

@ Minous, wat ee rare aanval, ik zeg helemaal niet dat iemand geen medische behandeling kan krijgen. Ik zeg alleen dat als je bewust een riscico verhoogt loopt om in het Ziekenhuis te belanden je je ook dit financieel moet dragen. Als je met een behoorlijke slok op in de auto stapt en je rijdt tegen een boom zeg ik ook niet dat je niet behandeld mag worden. De verzekering betaalt echter niets. Gimli heeft inderdaad wel een punt maar er zit wel een verschilletje, een spuitje halen is een kleine moeite en zo gepiept (uitzonderingen daar gelaten) obesitas en roken is wel iets in andere orde van grootte en stuk lastiger om vanaf te komen nog los van het feit dat het de druk op die zorg heel anders belast en dat is momenteel nu net het probleem.

gimli55
gimli5514 nov. 2021 - 7:59

@o u wisbaar Ja, maar betekent eigenlijk gewoon nee. Of je stelt dat een prikje een kleinigheid is, dat is het niet. Voor jou misschien wel, maar ik maak gebruik van mijn grondrechten om de keuze te maken, me niet te laten vaccineren. Dat recht heb ik en jij hebt het recht niet mij uit te sluiten van zorg, indien ik die nodig heb. Ik noem het uitsluiting, want dat is het ook en ik heb nog geen inhoudelijk argument gezien die dat goedkeurt. Dat is een voorbeeld van uitsluiting die kan leiden tot uitsluiting van obesitas personen, rokers, ouderen en andere nog te kiezen bevolkingsgroepen die de politiek wil uitsluiten. Dat is juist de afbraak van de solidariteit, waar de gevaccineerden naar verwijzen om hun zieke plannen te rechtvaardigen. Net als met de ongevaccineerden, die niet gevaccineerd kunnen worden en de gevaccineerden waarbij het vaccin niet voldoende werkt, kun je accepteren dat er nog een groep is, die zich niet wil laten vaccineren. Die zal er altijd zijn en alle aandacht bij de maatregelen op die groep vestigen is niet effectief en dat blijkt nu zeker sinds de effectiviteit van de vaccinatie terugloopt. Dat is het probleem en de "boosterprik", wat simpel de 3de vaccinatie is, wordt veel te laat opgestart. Dat ligt niet aan de ongevaccineerden, maar aan de regering. Dit probleem wordt niet opgelost met een financiële prikkel van een eigen bijdrage van 50%, het levert weer een berg bureaucratische rompslomp en hoe wil je het innen? Een herhaling van de Toeslagaffaire kun je dan verwachten. Er is geen simpele oplossing, wij wonen niet in Singapore, maar in Nederland. In Singapore is er geen Toeslagaffaire en gaswinning schade, institutioneel racisme en discriminatie. Het ligt aan het falende systeem in Nederland, nergens anders aan.

MB19
MB1912 nov. 2021 - 14:30

Gooi gewoon alles open en geef ongevaccineerden met COVID geen voorrang meer in het ziekenhuis en op de IC. Of zie ik wat over het hoofd?!

11 Reacties
Dick Roelofsen
Dick Roelofsen12 nov. 2021 - 14:51

Goed hoor, dan mag jij de triage aan de poort doen.

Joopinie
Joopinie12 nov. 2021 - 15:14

Ja, die hetze waar jij in trapt.

johannn2
johannn212 nov. 2021 - 15:22

MB19, Ja. Zo ongeveer alles. Bijv.: - Het fundamentele recht van iedereen op goede zorg, ongeacht oorzaak. - En de fundamentele veiligheid van de publieke ruimte. En verder: - Het verlies dat nabestaanden van die ernstig zieke weigeraars lijden. Ook de zelf keurig gevaccineerden. - En het feit dat de soort 'herd immunity' waarbij een bepaald percentage overlevers de rest afschermd zoals bij mazelen, bij Covid niet opgaat. De 'herd' zal pas werkelijk immuun zijn als als alleen degenen die het gehad en overleefd hebben zijn overgebleven. Het is dus een goed recept om de meest kwetsbaren van de maatschappij uit te roeien. Kortom: de 'herd immunity'-wet van de jungle. .

johannn2
johannn212 nov. 2021 - 15:31

Aanvulling (stukje viel weg): (Aanvulling bij 'Herd immunity' bij Covid:) Eigen aan Covid is namelijk, dat ook degenen die het gehad hebben en de gevaccineerden het (weer) kunnen krijgen, en dan dus ook weer besmetters zijn. Er is (praktisch) geen ontkomen aan. .

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine12 nov. 2021 - 15:44

@MB19, zelfs al ontzeggen we alle ongevaccineerden vanaf nu alle zorg, dan zullen zonder maatregelen de ICs binnenkort vol liggen met gevaccineerde ouderen. Dus ja, je ziet wel iets over het hoofd.

EricDonkaew
EricDonkaew12 nov. 2021 - 16:41

Niet zo heel veel, denk ik.

Gaz Typari
Gaz Typari12 nov. 2021 - 16:56

De ongewild ongevaccineerden zie je over het hoofd.

MB19
MB1912 nov. 2021 - 18:14

@a little bit of sun, ok kan ik inkomen weet alleen niet of het klopt. Maar goed argument!! @johann Bijv.: – Het fundamentele recht van iedereen op goede zorg, ongeacht oorzaak. (Klopt buurvrouw met borstkanker, oom met darmkanker kunnen niet geopereerd worden voor de 2e keer. Prima fundamenteel recht voor egoïstische vaccin weigeraars) die IC capaciteit werd voor Corona al over geklaagd dus geen argument! – En de fundamentele veiligheid van de publieke ruimte. (Hoe bedoel je dit?) de fundamentele veiligheid wordt vergroot met vaccinatie!! En verder: – Het verlies dat nabestaanden van die ernstig zieke weigeraars lijden. Ook de zelf keurig gevaccineerden. Klopt, hebben de mensen geen last van die niet geholpen kunnen worden door de egoïstische vaccin weigeraars – En het feit dat de soort ‘herd immunity’ waarbij een bepaald percentage overlevers de rest afschermd zoals bij mazelen, bij Covid niet opgaat. De ‘herd’ zal pas werkelijk immuun zijn als als alleen degenen die het gehad en overleefd hebben zijn overgebleven. Het is dus een goed recept om de meest kwetsbaren van de maatschappij uit te roeien. Kortom: de ‘herd immunity’-wet van de jungle. Dan kan dus alles open zodat de egoïstische vaccin weigeraars uitgeroeid worden!

JasDon
JasDon12 nov. 2021 - 18:20

@Dick Ik regel het wel. Geen enkel probleem.

MB19
MB1912 nov. 2021 - 19:25

@a little bit of sun, interessant (serieus) benieuwd naar een betere onderbouwing!! @Johann Bijv.: – Het fundamentele recht van iedereen op goede zorg, ongeacht oorzaak. (Oké duidelijk, ik zal het aan mijn buurvrouw met borstkanker doorgeven dat ze niet geholpen kan worden, net als mijn oom met darmkanker die voor de 2e keer niet geholpen wordt. Dat de egoïstische ‘vrijheidstrijders’ fundamenteel recht op zorg eisen) (Die IC capaciteit zaten jouw tegenstanders, de heer Gommers en andere specialist, vanaf het begin al op te hamer dus niet 2 jaar later gaan gebruiken aub!!) – En de fundamentele veiligheid van de publieke ruimte. Idd die fundamentele veiligheid kunnen we waarborgen door vaccinaties, als je de wetenschap objectief bekijkt en begrijp hoe internet werkt is het niet zo moeilijk!! Dat de egoïstische ‘vrijheidstrijders’ niet helemaal doorhebben hoe internet werkt, tja…. Gebrek aan kritisch vermogen denk ik!! En verder: – Het verlies dat nabestaanden van die ernstig zieke weigeraars lijden. Ook de zelf keurig gevaccineerden. Tja idd, zal vertellen dat de egoïstische ‘vrijheidstrijders’ het ook heel erg vinden dat ze een plekje hebben bezet op de IC aan de overledenkankerpatienten. – En het feit dat de soort ‘herd immunity’ waarbij een bepaald percentage overlevers de rest afschermd zoals bij mazelen, bij Covid niet opgaat. De ‘herd’ zal pas werkelijk immuun zijn als als alleen degenen die het gehad en overleefd hebben zijn overgebleven. Het is dus een goed recept om de meest kwetsbaren van de maatschappij uit te roeien. Kortom: de ‘herd immunity’-wet van de jungle. Als de herd zo belangrijk is, waarom zullen de egoïstische ‘vrijheidstrijders’ het dan niet eens zijn met mijn voorstel??

adriek
adriek13 nov. 2021 - 8:32

Er is geen 'fundamenteel recht op zorg'. Het is een solidariteitsafspraak (van oorsprong er links en sociaal overigens) dat we mensen zonder aanziens des persoons gezondheidszorg bieden. Maar in de grondwet staat er niks over.

FredD2
FredD212 nov. 2021 - 13:32

Slim hoor, winkel en horeca openingstijden verkorten zodat er meer mensen opgepropt zitten. Ik wist dat politici erg dom waren, maar zelfs hierin blijven ze mij verbazen.

3 Reacties
Dehnus
Dehnus12 nov. 2021 - 14:23

Beter zou misschien zijn meer spreiden en maximum aantallen instellen. Maar het voelt alsof ze mensen niet teveel voor het hoofd willen stoten in de Antivax/Wappie gemeenschap.

johannn2
johannn212 nov. 2021 - 14:35

Dehnus, Mooi grafschrift: "We hebben je niet te veel voor het hoofd willen stoten. R.I.P." .

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 nov. 2021 - 16:02

Die hele wappie groep is helemaal niet wat ze vrezen - daar zijn ze juist blij mee want die kunnen ze lekker de schuld geven

itsme3
itsme312 nov. 2021 - 13:25

Symboolmaatregelen. Het enige waar het om gaat is of het kabinet 2G invoert of niet.

1 Reactie
LHTJ
LHTJ12 nov. 2021 - 14:48

dure symboliek.....voor retailers en horeca uitbaters. Dit domme geintje kost wederom kruiwagens met geld.

Bazip
Bazip12 nov. 2021 - 13:09

"Sportwedstrijden mogen doorgaan maar alleen zonder publiek. " Geldt dat dan ook voor dartscompetitie? En biljart? Deze competities worden voornamelijk in de horeca gespeeld. Café dicht, met uitzondering van de spelers op het wedstrijdformulier, dat zou moeten kunnen. Dan heb je hooguit 12 mensen binnen en hoeven deze sporten niet nog meer te incasseren. Het landelijk aantal competitiedarters is bijna gehalveerd sinds 2019. Seizoen 19-20 is niet voltooid, 20-21 geen competitie en met deze regel zou ook seizoen 21-22 de prullenbak in kunnen, tenzij die sportwedstrijden dus wel mogen doorgaan.

5 Reacties
Daniel Blank
Daniel Blank12 nov. 2021 - 15:41

Darts is toch geen sport, maar een spelletje.

Ch0k3r
Ch0k3r12 nov. 2021 - 18:50

@Daniel Blank Elke sport is een spelletje. En als het verweer komt dat sport ook goed is voor het lichaam, prima, maar daar heb je geen wedstrijden voor nodig.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg13 nov. 2021 - 6:30

Contactsporters zijn dan weer oververtegenwoordigd binnen de traumatologie, en iedere radioloog kan je vertellen welke sport de jonge man met de versleten knie bedrijft. Hint: darten en biljart zijn het niet.

adriek
adriek13 nov. 2021 - 8:36

Alleen de olympische sporten zijn echte sporten. Behalve boogschieten, want dat is ook maar een spelletje. En paardrijden want daar doet het paard het werk. En al dat moderne gedoe op het water: een beetje zeilen kan iedereen... Nee, gewoon, de traditionele griekse olympische sporten, last man standing!

Bazip
Bazip13 nov. 2021 - 14:45

@Daniel Blank, Darts is al geruime tijd een officieel erkende sport. Voor zover mij bekend kent het NOC*NSF geen subsidie toe aan spelletjes. Anyway, er wordt nogal makkelijk gedacht over dit soort zaken. Gooi die kroeg maar dicht om 20.00 uur en dan zien we wel verder, kijken wat het oplevert. Het zijn rechttoe rechtaan beslissingen zonder enig gevoel voor detail en nuance, maar wel met directe onnodige negatieve gevolgen, zoals in dit geval voor de dartssport en de dartcafés.

Verver
Verver12 nov. 2021 - 12:44

https://www.destentor.nl/dossier-coronavirus/all-you-can-eat-restaurant-ontruimd-en-gesloten-vanwege-drukte-ik-ben-longpatient-dacht-veilig-te-gaan-eten~a51718fc/ Daar doet me al dat gezeik aan denken. Iedereen vindt het overal te druk en onverantwoord, maar toch gaan we dan niet weg. Het is immers "zo gezellig" en "waarom gaan die anderen niet weg" Daar waar staat 'kabinet' of 'overheid' lees dan 'buurman' of 'collega' Maar ja, zolang we de ongevaccineerden nog als pispaal kunnen benoemen, hoeven we zelf niks.

Daniel Blank
Daniel Blank12 nov. 2021 - 12:29

Het is een soort lockdown die iedereen treft. Dit is een beetje een opmaat naar de 2G. Nu is daar nog onvoldoende draagvlak voor, om iedereen de komende periode een beetje te plagen en in de weg te zitten wordt dit draagvlak groter. Dus straks 2G en in een groter aantal plekken de QR code.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*12 nov. 2021 - 12:21

Hallo. In Oostenrijk hebben ruim 420,000 mensen zich laten vaccineren tijdens de laatste 10 dagen (volgens de NOS website) na het aanscherpen van allerlei coronamaatregelen waaronder het 2G beleid (terwijl 157.000 mensen een prik hebben gehaald in tien dagen voordat de nieuwe coronamaatregelen ingingen). Ik ben zeer benieuwd wat de nieuwe coronamaatregelen in Nederland zullen worden vanavond. Ik wens het demissionaire kabinet alle wijsheid toe✌

1 Reactie
adriek
adriek12 nov. 2021 - 12:28

"... 420,000 mensen zich laten vaccineren ... na het aanscherpen ..." Goh, als het ingewikkeld wordt is het vaccin ineens niet meer gevaarlijk, ongetest of tegen de geloofsprincipes... Bewijst maar weer dat wappies gewoon wappies (lees: dwarsliggers) zijn.

Ed Verbeek
Ed Verbeek12 nov. 2021 - 12:16

En geen enkele maatregel aangekondigd voor ventilatie of controle daarop d.m.v. CO2 meters. Dom dom, dom.

NietLinksNietRechts
NietLinksNietRechts12 nov. 2021 - 12:00

Ik ga vrij veel uit eten, en wat me opvalt is dat ik de laatste anderhalve week nergens mijn QR code nog moest laten zien. En dan hebben we het over 5 restaurants, in verschillende categorieën, in Brabant. Bij twee werd zelfs heel duidelijk gezegd dat ze er niet aan meededen. En bij een hoorde ik dat de eigenaren niet gevaccineerd waren en dat ook niet gaan doen. Vanochtend werd een afspraak afgezegd omdat degene waarmee ik de afspraak had Corona had opgelopen bij een concert, samen met 4 vrienden, die nu ook thuiszitten met Corona. In de supermarkt hier in t dorp lopen nog altijd mensen zonder zonder mondkapje. Ja, zo komen we er nooit want die softe aanpak gaat weer niets opleveren dan een dipje zodat er weer verder aangemodderd kan worden.

2 Reacties
Haz
Haz12 nov. 2021 - 12:16

Dat zal dan aan die regio liggen. In regio Amsterdam heb ik in de afgelopen weken juist overal een QR code moeten zien. In de periode daarvoor, voordat Halsema heeft gezegd dat ze strenger zou laten controleren, werd ik overigens zelden gecontroleerd.

Kilted
Kilted12 nov. 2021 - 13:22

Ja hebt gelijk, maar de bevolking is net zo verdeeld als de politiek zelf... Er is geen meerderheid te vinden voor harde maatregelen.

rvb2
rvb212 nov. 2021 - 11:59

en over 3 weken volgen (volgens het kabinet) daadwerkelijk effectieve maatregelen, zoals openbare toiletten sluiten na 14:00, of het uitzetten van de straatverlichting.

Ed Verbeek
Ed Verbeek12 nov. 2021 - 11:48

We zullen eraan moeten wennen dat iedereen een keer besmet gaat worden.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 nov. 2021 - 11:43

alweer ongeplaceerd ? ze hebben een nieuw woordje ontdekt een lelijke dit keer - maar ach - geen engels neem nou Long Covid - ik dacht altijd dat dat iets met de longen van doen het - blijkt het Lang te zijn

2 Reacties
Gaz Typari
Gaz Typari12 nov. 2021 - 12:13

Oh joh, dat wist ik ook niet. Ik dacht ook gewoon je longen.

Gerygrr
Gerygrr12 nov. 2021 - 12:25

Juist! Slecht onderwijs. Steeds simpeler taalgebruik in de journaals. Het begon met de onbegrepen longziekte en de longartsen, die er niets van snapten. Iedereen werd op het verkeerde been gezet. Ik heb het zo vaak uit moeten leggen! We denken, geweldig Engels te spreken en te begrijpen. Echt niet! De reportage van Zembla goed bekijken is een eye opener! De politiek bepaalt wat de wetenschapper mag bestuderen en vertellen. Bovendien zit daar belangenverstrengeling.

Sonic2
Sonic212 nov. 2021 - 11:40

Waardeloze maatregelen. Alleen het afschalen/verbieden van evenementen gaat iets opleveren. De maatregelen in de horeca zullen leiden tot veel meer thuisfeestjes gaan leiden. Volledig voorspelbaar. Zal over 2 a 3 weken wel een totale lockdown worden. Het kabinet zoekt een midden tussen de lockdown schreeuwers die alleen maar aan het virus kunnen denken en de belangen van de economie en ongevaccineerden. Vandaar dat er een zouteloos en onwerkbaar compromis uitkomt. Het beleid is nu officieel: We bidden dat het goed komt. We hopen dat het goed komt. We zien wel of het goed komt. Meer is het niet.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus12 nov. 2021 - 13:18

ER zijn weinig "Lockdown" schreeuwers maar behoorlijk wat antivax schreeuwers. Daarom zijn ze ook zo sloom met de boosterprik of 2G.

Volrin
Volrin12 nov. 2021 - 11:33

Weer allemaal halfslachtige maateregelen. Nee we doen de horeca pas om 19:00 dicht zodat mensen nog kunnen dineren.

3 Reacties
Haz
Haz12 nov. 2021 - 12:17

Ja mag het? Niet alles hoeft afgepakt te worden. Ze hadden de basismaatregelen gewoon niet moeten loslaten. Gewoon 1,5 meter, thuiswerken tenzij het niet anders kan, etc.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 nov. 2021 - 13:21

Wat een obsessie heeft iedereen toch met de horeca.

Volrin
Volrin12 nov. 2021 - 20:36

@Haz Nee, het mag niet. En het gaat niet om afpakken. Het gaat er om het aantal besmettingen te beperken. En dat gaat niet lukken als je voor allerlei niet noodzakelijke dingen uitzonderingen maakt.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg12 nov. 2021 - 11:32

... en gaan ouderen nou ook als de wiedeweerga geborsteld worden...?

3 Reacties
Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg12 nov. 2021 - 11:33

Geborsteld = geboosteerd

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 nov. 2021 - 13:22

Nee, want Rutte

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 nov. 2021 - 14:47

Als het aan mij ligt wel! Geborsteld lijkt me ook wel fijn!

Dehnus
Dehnus12 nov. 2021 - 11:26

2G komt er niet, Rutte is bang voor de achterban van de SGP en FVD. Dus iedereen mag leiden voor de wappies.

LHTJ
LHTJ12 nov. 2021 - 11:15

winkeltijden beperken: De laatste 6 weken van het jaar zijn traditioneel de drukste weken voor de retailsector. Door de openingstijden te beperken gaan er dus meer mensen per uur een winkel betreden met meer drukte en minder afstand tot gevolg. Verklaar me hoe dat bijdraagt aan het voorkomen van besmettingen? Of is het doel om iedereen naar coolblue, amazon en bol jagen en zo winkels over de fles te jagen zodat we die panden kunnen omkatten naar woningen?

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 nov. 2021 - 13:23

Voor het MKB is de VVD altijd al de vijand - het antwoord is dus JA

r d h
r d h12 nov. 2021 - 10:43

We weten wat de woorden van Rutte waard zijn. Dat wordt weer een half jaar niks.

Rick Hofland
Rick Hofland12 nov. 2021 - 10:38

Theaters open bevreemd mij. Afgelopen weken heb ik meermaals in het theater genoten van diverse voorstellingen, maar vorige week bekroop mij en mijn vrienden/familie waarmee we in een theater vol met 800 personen zaten toch het gevoel dat we in potentie op een mega spreader-event zaten. Af en toe mee zingend en hard lachend publiek, maar hutjemutje op elkaar en je kon duidelijk zien dat er nagenoeg geen lucht geventileerd werd want door de schijnwerpers kon je de lucht goed zien en die bewoog totaal niet. We waren met een groep van 6 en achteraf bleek dat ieder van ons zat tijdens de voorstelling over hetzelfde na te denken, leuk om aanwezig te zijn, maar eigenlijk te gek voor woorden dat we daar zo zaten.

3 Reacties
Rick Hofland
Rick Hofland12 nov. 2021 - 10:41

O ja, we hebben wel vooraf een QR code moeten laten zien, maar binnen hoefde en droeg ook dus niemand van het publiek een mondkapje, dus toen hebben wij 'm ook maar afgedaan. Maar al werden er wel mondkapjes gedragen, als er een paar bemsette mensen in de zaal hadden gezeten dan zouden die zeker toentallen anderen hebben besmet.... misschien ook wel gebeurt, wij hebben in ieder geval deze week maar een zelftest gedaan voor de zekerheid en die was gelukkig negatief.

Miss Piggy
Miss Piggy12 nov. 2021 - 13:58

In de theaters komen nauwelijks besmettingen voor, meeste besmettingshaarden zijn thuis en werk.

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 nov. 2021 - 16:49

Vandaag onderzoek RIVM in NRC. De helft van de QR codes is maar gecontroleerd (met ID kaart.) Dat zal in de horeca niet beter zijn, Valt me tegen van de cultuursector.

Knertel
Knertel12 nov. 2021 - 10:37

De vertegenwoordigers van de Horeca in Nederland reageren zoals verwacht en maken het graf dat ze voor zichzelf aan het graven zijn alleen maar dieper. Zou dat ooit in die domme koppen doordringen?

Cornee 125
Cornee 12512 nov. 2021 - 10:33

De scholen zijn de 1 van de grootste bronnen van verspreiding. Waarom deze niet weer tijdelijk (tot kerstvakantie)naar online les. Ook niet ideaal maar werkt wel. Bovendien schaad dit de economie nauwelijks. Dat de Horeca weet zo gepakt wordt lijkt op pestgedrag! Bizar.

6 Reacties
Gerygrr
Gerygrr12 nov. 2021 - 12:27

Mee eens!

Peterrr3
Peterrr312 nov. 2021 - 13:11

Scholen dicht schaadt de economie misschien niet, maar wel de kinderen. Zeker in het PO!

Gerygrr
Gerygrr12 nov. 2021 - 16:00

Peterrrrr, En wat hebben de kinderen aan open scholen met zieke leerkrachten? Ik ben er niet gerust op, dat ook leerkrachten met de gevolgen van long covid kampen en het onderwijs zullen verlaten. Bovendien besmetten kinderen wel degelijk hun huisgenoten en bij de sportclubs en andere activiteiten zijn kinderen uitgesloten van maatregelen. Ik begrijp werkelijk niet hoe we virusdeeltjes uit kinderneus of keel anders beoordelen dan dezelfde virusdeeltjes afkomstig van volwassenen die zich bovendien wel aan de maatregelen houden.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg13 nov. 2021 - 6:44

@ Grijsje Een deel van de mensen hoopt nog dat Corona zich laat indammen, misschien zich wel laat “weglockdownen”. Vergeet met maar. Dit virus is endemisch. Blijft onder ons. En iedereen gaat het een keer krijgen. Het meerendeel wordt er niet of nauwelijks ziek van. Voor mensen met pech (die om onduidelijke redenen een cytotoxische storm maken, waarschijnlijk een genetische aangelegenheid), of risicofactoren meebrengen (ouderdom, vaatlijden, metabool syndroom) is het virus een potentiële bedreiging - zeker als het immuunsysteem niet al eerder met een coronavirus te maken had (vandaar het belang van vaccinatie). Scholen dichtdoen is gericht op indammen van het virus. Het is een zeer zware maatregel, want met zeer forse nadelen. Zoiets is te rechtvaardigen als de winst die het oplevert substantieel is. Maar dat is niet het geval. Want zoals gezegd: dit virus is en blijft endemisch. Kinderen onderwijs op school ontzeggen, hen zodoende ernstig benadelen, terwijl zij niet eens de voordelen van de maatregel zullen proeven, is én disproportioneel én buitengewoon ondoelmatig.

Gerygrr
Gerygrr13 nov. 2021 - 14:08

Hanneke Kouwenberg, Mijn angst is gebaseerd op wat er nu bekend is over het virus en de antistoffen en de verschillen tussen de alpha en delta variant. De vaccins zijn ontwikkeld met de stekeleiwitten van alpha. Delta wordt dus snel ontweken d.m.v. sneller afnemen van de antistoffen. Daarbij is onderzocht hoe snel antistoffen afnemen in mensen, die slechts milde symptomen vertoonden. Zeer snel dus. Logica hierop toepassen is kinderen vrijlaten van maatregelen betekent het virus steeds opnieuw via kinderen laten verspreiden en daarmee laten muteren. Wie de pech heeft, zoals ik, dat het immuunsysteem gaat reageren op hetzij het virus, hetzij de nieuwe prik moet vrezen voor de gevolgen elke volgende keer. Het meest verontrustende is de wijze van onderzoek naar long covid. Met de aan te vinken lijst symptomen van het RIVM worden de erfelijke factoren niet onderzocht! De C support is gericht op reïntegratie van patiënten. En wie niet vooruit gaat? Die krijgt een ontslag in het vooruitzicht. Zouden de huidige personeelsproblemen niet veroorzaakt kunnen worden (zorg, onderwijs andere essentiële beroepen) door het niet kunnen zien van de gezondheidseffecten bij deze groep? Zou het feit, dat vooral vrouwen kennelijk long covid ontwikkelen, niet kunnen stroken met het feit dat in de genoemde sectoren percentueel veel vrouwen werken? Is het niet oneindig veel schadelijker voor kinderen, dat steeds meer moeders, juffen, buitenschoolse opvangkrachten blijvend worden uitgeschakeld?

Gerygrr
Gerygrr13 nov. 2021 - 14:21

https://www.nu.nl/binnenland/6167418/coronaverzuim-in-de-klas-valt-mee-maar-brengt-scholen-toch-in-de-problemen.html Er zijn al problemen. Er is ouders gevraagd of zij hun verkouden kinderen laten testen. Er is ouders gevraagd of zij hun verkouden kinderen thuis houden. Antwoorden in meerderheid ontkennend……

Cornee 125
Cornee 12512 nov. 2021 - 10:28

@petern Helemaal mee eens. Helaas op dit forum wordt er ook niet echt kritisch meer gekeken.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -12 nov. 2021 - 10:19

strenge regels maar als er geen toezicht en controle is zijn het holle regels zonder enig resultaat. Onder invloed van het renaissance D66 zal dat dan wel de nieuwe politiek zijn.

EricDonkaew
EricDonkaew12 nov. 2021 - 10:09

De gevaccineerden lijden weer onder de niet-gevaccineerden. Ik kan me voorstellen dat mensen die zich met enige tegenzin hebben laten vaccineren, nu iets hebben van: "Waarom heb ik me laten vaccineren, ik mag nu evengoed niks." Wat mij betreft mag de maatschappij zo veel mogelijk open voor volledig gevaccineerden. Dus alleen een lockdown voor mensen die op dit moment alle ellende op hun geweten hebben (en dat mogen ze weten ook), namelijk de vaccinweigeraars. Dus ook de Horeca gewoon helemaal open, evenals de Kuip voor de interland Nederland-Noorwegen. Voor mensen dus die gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze de ziekte doormaakt hebben.

petern2
petern212 nov. 2021 - 10:05

ik zie toch meer verbanden met nare periodes uit de geschiedenis. stap voor stap gaan we steeds gekkere dingen doen, onmachtig en bang. ieder stapje wordt goedgepraat, de zwakkeren, het is nodig, rotmaatregel, maar ondertussen komen er steeds meer enge wetten en bevoegdheden. komen we daar ooit nog van af? moeten we met zoveel geweld tot het paradijs worden gedwongen? ik hoop dat het het allemaal waard is.

5 Reacties
Rebel met mandaat
Rebel met mandaat12 nov. 2021 - 10:36

Ja hè.

Knertel
Knertel12 nov. 2021 - 10:41

@petern Dan zou ik maar snel eens een goed geschiedenisboek erbij pakken. Die inmiddels obligate vergelijkingen met het verleden zijn volkomen misplaatst en ongepast.

Dehnus
Dehnus12 nov. 2021 - 11:29

Waar het om wetten gaat, ben ik het met je eens, dit dient echt goed dichtgetimmerd te worden met deadlines en houdbaarheidsdatums (zodat zo'n wet automatisch word ingetrokken en tijdelijk is). Maar anders dan dat moet dit gewoon, jammer genoeg. De wappies willen niet anders, en Rutte gaat er niks tegen doen, dus dan moet iedereen maar lijden :(. Maar inderdaad er is een kans, zeker met Rutte en de Grapperhausjes in deze maatschappij, dat er dingen in verstopt worden die we niet willen. We hoeven alleen maar naar Grapperhaus zijn laatste avontuurtje in zijn "Never ending quest to end all privacy!".

Volrin
Volrin12 nov. 2021 - 11:34

"enge wetten en bevoegdheden." Welke zijn dat dan? Vooralsnog spuit je een hoop onderbuik gevoel met vage beweringen.

adriek
adriek12 nov. 2021 - 12:30

Weet je wat eng is: al die mensen die Facebook-onzin geloven!

adriek
adriek12 nov. 2021 - 9:44

Uitzonderingen gelden zoals gewoonlijk voor carnavalvierders, wintersportgangers, voetbalfans, antivaxxers en andere demonstranten. En ik vergeet bijna ministers en andere staatslieden te noemen.

4 Reacties
marietje.
marietje.12 nov. 2021 - 10:55

Mensen die naar de kerk gaan...

Gerygrr
Gerygrr12 nov. 2021 - 12:30

De basisschoolleerlingen! Niet op afstand, niet met mondkapjes, niet getest, niet gevaccineerd….. Kijk ook wat Kees van Amstel over de scholen zegt. En vergeet niet, de minister van onderwijs is een christen…..

Juppé🎗
Juppé🎗12 nov. 2021 - 21:28

« De basisschoolleerlingen! « ….voorzover die beneden de twaalf zijn is de vaccinatie nog niet medisch verantwoord. Zelf lijken ze weinig risico te lopen. Verder gaat het bij de afweging wat nog net wel of niet kan afweging om aantallen die in het ziekenhuis terecht komen. Goede keuze om het risico voor onderwijs te nemen en niet voor voetbalsupporters, kroegen, sportscholen etc. Vindt nu iemand zulke dingen nu echt belangrijker dan onderwijs?

OlavM
OlavM13 nov. 2021 - 0:27

@ Juppé: [« De basisschoolleerlingen! « ….voorzover die beneden de twaalf zijn is de vaccinatie nog niet medisch verantwoord.] Hoezo? Vroeger al werden leerlingen van de lagere school gevaccineerd, en ook nog steeds babies en peuters. Natuurlijk moeten aangepaste, kleinere doses worden toegepast. Dat gebeurt in de VS in elk geval nu al.

Greendutch
Greendutch12 nov. 2021 - 9:35

Weliswaar laat en langzaam maar goed dat ingegrepen wordt. Dat theaters en bioscopen open blijven is OK , kan evt met gesloten horeca of in elk geval zonder alcoholische dranken . Een verbod op alcohol zou ook nog kunnen want dat zorgt dat men grenzen uit het oog verliest. Wel jammer dat ik - hoewel volledig gevaccineerd - toch mondkapje moet dragen maar om te voorkomen dat anderen ziek worden heb ik dat ervoor over

8 Reacties
loh
loh12 nov. 2021 - 9:46

Tip: zie het mondkapje niet als een last maar als een 'embrace of your inner-ninja'. Maakt het een stuk leuker!

ton14024
ton1402412 nov. 2021 - 10:02

Jammer dat je een inspanning moet leveren om anderen te beschermen? Stiekeme wappie????

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine12 nov. 2021 - 11:15

Ik vind theaters en bioscopen wel open gewoon absurd. Waarom kan ik niet dineren in een restaurant (met QR code op anderhalve meter) en kan ik wel naar de bioscoop waar ik in de pauze, bij het naar de zaal lopen, bij het toilet, veel meer mensen tegenkom dan in een (klein) restaurant. Is gewoon niet (logisch) uit te leggen. Als je wilt dat mensen na 7 uur thuis blijven doe dan gewoon alles dicht.

Winterdepressie
Winterdepressie12 nov. 2021 - 11:33

Weet niet of dit onder "ingrijpen" valt. Het mooie weer van vandaag zal beter in de grafieken te merken zijn over een dag of 10 dan deze maatregelen die verder ook weinig onderbouwing hebben terwijl er toch al een hoop meetmomenten zouden moeten zijn geweest. Mondkapje moet maar even omdat het moet, niet omdat het helpt. Het effect ervan was al dubieus in een totaal ongevaccineerde populatie dus het doet momenteel echt helemaal niets. @loh, Ninja's? Wat is dat voor een kinderachtige onzin? Ik heb niet een innerlijke huurmoordenaar met een raar pakje dat opeens in de jaren 80 populair was. @ton14024 Zag ik jouw net niet op nu punt nl beweren dat Jeff Bezos innoveert in de ruimtevaart? En je noemt een ander een wappie?

loh
loh12 nov. 2021 - 12:38

@winterdepressie - Ik werk hard elke dag niet het kind in mezelf te verliezen. Kinderachtig, sowieso een waardeloze term, zie ik hier als een compliment.

Winterdepressie
Winterdepressie12 nov. 2021 - 15:12

@loh, Het kind in mij snapt dat ninja's niet een geschikt rolmodel en ook geen aardige mensen zijn. Misschien dat het kind in jouw gewelddadige moordenaars "cool" vindt, wat ook meteen verklaart waarom jij hard moet werken dit kleine sociopathische serpent vast te houden, als weet ik niet waarom je dat zou willen. Mijn innerlijke kind hoef ik geen moeite voor te doen om deze vast te houden. Deze houdt zich zelf wel bezig met leuke dingen waar weinig bloed en zwaarden bij komen kijken.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg13 nov. 2021 - 6:47

@ loh Er is een verschil tussen kinderachtig en kinderlijk - en waar de eerste op nogal wat internetfora de boventoon voert, is de open onbevangenheid die uit “kinderlijk” spreekt alleen maar aan te moedigen.

ton14024
ton1402413 nov. 2021 - 14:41

W, dus nu is het Bezos die doet wat we sinds 1957 doen? Laat je nakijken mafklapper.