Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Horeca Leeuwarden tart coronamaatregelen en blijft open: 'We zijn er klaar mee'

  •  
13-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Rotterdam voert polsbandjes in voor horeca in centrum

© ROTTERDAM - Bezoekers van De Après Skihut op de dansvloer. Vandaag is de eerste dag dat horecabezoekers een polsbandje kunnen halen bij een speciaal mobiele controlepunt na het tonen van hun

Veertig horecaondernemers uit Leeuwarden hebben gezamenlijk besloten de nieuwe coronamaatregelen opzij te schuiven en gewoon open te blijven na acht uur ’s avonds. Dat meldt Trouw. Vrijdag maakten Mark Rutte en Hugo de Jonge bekend dat om de nieuwe coronagolf terug te dringen, er vanaf zaterdag een nieuw pakket aangescherpte maatregelen geldt, waaronder aangepaste openingstijden voor winkels en horeca.
‘We hebben altijd braaf meegewerkt. Maar soms moet je dwars zijn,’ zegt Ton Eijer, kroegbaas en voorzitter van de afdeling Leeuwarden van Koninklijke Horeca Nederland, tegen de krant:
"We willen met de actie laten zien dat we klaar zijn met de maatregelen. Het is mooi geweest. Telkens weer is er iets aan de hand en wordt er aan het knopje horeca gedraaid. We hebben de afgelopen anderhalf jaar altijd braaf meegewerkt: met openingstijden, QR-codes, zitplaatsen, looproutes, het beperken van mensen. En nu kunnen we net een paar weken een soort van normaal onze bedrijven runnen. En moeten we het wéér allemaal omgooien. "
Volgens de samenspannende horecabedrijven zijn de nieuwe maatregelen buiten proportie, omdat ‘volgens het RIVM zelf 2,9 procent van alle besmettingen uit de horeca komt’. Voor de persconferentie reageerde Koninklijke Horeca Nederland al op de uitgelekte maatregelen door aan te kondigen dat de grens was bereikt ‘na ruim 20 maanden falend overheidsbeleid’. In Leeuwarden laat men weten dat de deur wel zal worden gesloten als er handhaving langskomt: ‘Maar we willen echt een boodschap afgeven: we zijn er klaar mee.’

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (84)

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 nov. 2021 - 21:02

Ze hebben niet altijd meegewerkt, laat staan braaf. Vorige keer hebben ze opgeroepen de QR code niet te checken en hebben het ook niet of maar half gedaan. Dan werk je niet mee, dan werk je mee aan de gevolgen, je eigen vroege sluiting in dit geval. Dus zeg nu niet dat je altijd braaf hebt meegewerkt, dat is niet zo. Als je vandaag mede probeert het virus zo goed mogelijk eronder te krijgen dan kun je bij wijze van spreken, morgen weer open.

Break on through
Break on through14 nov. 2021 - 18:07

Nieuwe super spreader events? Zo kun je maatregelen nemen wat je wilt natuurlijk maar zo kom je er nooit af.

ManekiNeko
ManekiNeko14 nov. 2021 - 11:38

Wat een gezellig kopje thee drinken bij de burgemeeester al niet voor vredig einde kan zijn aan de opgefokte reactie van die horeca ondernemers. Maar goed, deze pantoffeldiertjes hebben de media weer gehaald: https://noordernieuws.nl/friesland/horeca-leeuwarden-sluit-toch-de-deuren-om-2000-uur-media-aandacht-is-voldoende-signaal-123012/

Libertain
Libertain14 nov. 2021 - 9:27

Het is overal bekend dat in Leeuwarden gelden de datsja maatregelen, geen coronamaatregelen.

pahan
pahan14 nov. 2021 - 8:01

Is Leeuwarden niet een van die steden waar de horecamelkers al het geld afromen? Zou er een ander verhaal achter de weerstand kunnen zitten? Waar is het geld van de steun eigenlijk terecht gekomen?

FredD2
FredD214 nov. 2021 - 4:11

Het Ruttebeleid is net een marteling. Ze laten groepen net niet dood gaan, de groepen krijgen een kans een beetje te herstellen en net als je denkt dat het goed gaat, dan gaat hij er weer keihard tegen in. Niet tegen de groepen die het er toe doen hoor, nee hoor, alleen tegen groepen die eigenlijk geen kant op kunnen,

Sonic2
Sonic213 nov. 2021 - 23:24

Dit is het in de hand werken van thuisfeestjes. Dat kun je op je vingers natellen. Al 1,5 jaar volgt het kabinet vooral mensen die alleen maar strengere maatregelen willen en volgen ze de mensen die liever het virus ongereguleerd bij huisfeestjes wil laten rondgaan als dat ze gewoon het gereguleerd in de horeca doen. De horeca is voor de rest ook nog niet 100% gecompenseerd. Dus ik snap de frustratie en de woede daar. En helemaal bij restaurants en dergelijke. Of terrassen. Daar zit het probleem niet.

4 Reacties
JasDon
JasDon14 nov. 2021 - 10:05

"Al 1,5 jaar volgt het kabinet vooral mensen die alleen maar strengere maatregelen willen." Nederland zit in de middenmoot qua maatregelen in Europa. Polls laten zien dat er meerderheden zijn voor nog strengere maatregelen. Dus hoe kom jij precies tot deze conclusie? "Daar zit het probleem niet. " Nou, toch wel gedeeltelijk. Zoals hoe ik in een café zonder CoronaCheck direct Corona opliep. Dat is natuurlijk een anekdote, maar genoeg horeca doet er geen fuck aan vanwege economische of wappie-argumenten. Grappig genoeg kan in sportkantines wel consequent gecontroleerd worden. Willen vs. kunnen.

Sonic2
Sonic214 nov. 2021 - 11:10

@ JasDon Ik doel op terrassen dicht houden tot ver in April. Terwijl huisfeestjes maar door gaan. Ik doel op een avondklok tot ver in April. In het OMT zitten geen economen. Vooral virologen. Ik verwijs naar de eerste golf. Dat was vooral een carnaval, kerk en skivakantie golf. En op dat 2e deel. Ik stoor me al anderhalf jaar aan het grote misbruik van cijfers. Laten we gisteren pakken en er vanuit gaat de verdeling 50/50 is met besmettingen. We hebben bijna 18 miljoen Nederlanders. Daar zijn zeg maar 7000 besmettingen per dag van gevaccineerden. Dat is een groep van 12 miljoen Nederlanders. Zelfs als je het keer 30 doet is het een verwaarloosbaar aantal. Per maand dus. En ook het aantal besmettingen van ongevaccineerden is niet enorm hoog als je het tegen 2 miljoen ongevaccineerden af zet. Ik weet dat je niet enorm veel besmettingen nodig hebt om in de ziekenhuizen problemen te bezorgen. De horeca maakt daar dus voor 2,9 % deel van uit. Ik vind het buiten proportioneel. Laat ik het maar gekscherend zeggen. Als we een stay out your home order doen. De scholen dicht gooien en evenementen verbieden hebben we denk ik over een week of 2 a 3 een paar honderd besmettingen. Dat zijn maatregelen die WEL werken. De besmettingen vinden thuis, op school en in het werk plaats.

adriek
adriek14 nov. 2021 - 14:13

Ik ben niet voor strengere maatregelen, maar voor een veel minder afwachtende houding. Waarom pas aanscherpen als er weer tienduizend besmettingen per dag zijn en duizend mensen in het ziekenhuis liggen, wetende dat de groei nog twee weken doorzet? Deze aanscherpingen (over de details kunnen we discussieren) hadden minimaal twee weken geleden genomen moeten worden. Herinnert u zich de routekaart nog? Daar was best over nagedacht, het was best een goed idee, maar er is nooit meer naar teruggekeken. Routekaart V2 had kunnen stellen: tweeduizend besmettingen gaan de mondkapjes weer op, bij vierduizend verplicht thuiswerken, bij zesduizend sluiten we de horeca weer. Eenzelfde verhaal voor de ziekenhuizopnames, en bij welke waarden de maatregelen er weer af kunnen. Dan weet iedereen waar we aan toe zijn, maar zijn de personferenties minder spannend. Ze vinden zichzelf toch niet zo belangrijk dat die persco leidend moet blijven???

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 nov. 2021 - 21:13

Eirda Ze hebben veel te snel en teveel ineens afgeschaft en/of geopend, beetje opportunistisch kabinet. Mensen waren er zelfs verbaasd over! Ze hebben eigenlijk alles afgeschaft, zelfs de basisregels. Dan zijn er ook nog horecaondernemers die de QR code inclusief ID, niet willen checken terwijl dat juist de weg naar volledige opening was. Ze werken in dit geval vooral zichzelf tegen zou je dan zeggen. Daarnaast zijn er ik weet niet hoeveel valse QR codes in omloop. Het lijkt er soms wel op alsof mensen om extra maatregelen vragen en/of sluiting.

Paul Spijkers
Paul Spijkers13 nov. 2021 - 23:11

Als de regering steeds zo flut is, moet je niet raar opkijken als wat zaakjes soms hun schouders ophalen.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin14 nov. 2021 - 21:16

Dat klopt. Maar als je eerst hard gaat lopen dat je de QR codes niet checkt en je maakt daar een puinhoop van, roep je het dan ook niet over jezelf af.

Tom Lucassen
Tom Lucassen13 nov. 2021 - 21:42

ME heeft ingegrepen, van mij had er met rubber kogels geschoten mogen worden. Wat een droeftoeters. Ben er klaar mee.

1 Reactie
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout14 nov. 2021 - 11:30

Het waren geen wappies maar boerenpummels uit de provincie, dezelfden die ook zwarte piet terug in de schoorsteen willen hebben met zak en roe.

JanB2
JanB213 nov. 2021 - 20:09

Ik ben klaar met dit soort horeca. Sluiten en dichttimmeren.

2 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter14 nov. 2021 - 0:31

Wordt burgemeester van Leeuwarden zou ik zo zeggen.

LHTJ
LHTJ16 nov. 2021 - 9:56

Zo is het Jan. Mensen die hun bedrijf willen redden en hun kinderen een toekomst willen geven en hun personeel netjes salaris wil betalen moet je sluiten en dichttimmeren. Raus met die types!

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde13 nov. 2021 - 19:24

Ik hoor net dat ze toch om 8 uur de deuren sloten. Het ging ze om een signaal van onvrede af te geven. Dat mag.

8 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗14 nov. 2021 - 8:33

Ja dat mag, maar of het handig en verantwoord is, is een andere vraag. Er zijn nogal wat mensen die belang hebben bij het opkloppen van zoveel mogelijk ontevredenheid die daar dan al naar onderweg zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 nov. 2021 - 11:40

Onlangs een hapje wezen eten bij de Italiaan. Jongeheer Defoe en ik waren de enige klanten.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde14 nov. 2021 - 14:17

Juppé, dat is waar en we hebben inmiddels gezien waartoe het leidt. De trappen van het Paleis van Justitie stonden vol al of niet aangeschoten jongeren. Danielle, in Leeuwarden?

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 nov. 2021 - 15:18

[Danielle, in Leeuwarden? ] Nee.

Juppé🎗
Juppé🎗14 nov. 2021 - 20:46

@Martin, de toeloop en de problemen vielen nogal mee, maar het is in deze tijd erg uitkijken dat dat je in soms terechte kritiek niet voorbij gelopen wordt door dubieuze krachten. @Danielle, de ambiance telt ook mee, maar het zal jullie om elkaars gezelschap en het eten zijn gegaan na al die tijd. Trouwens 20h is hier erg vroeg zelfs om het eten te beginnen, maar valt in NL nogal mee, De besmetting zit ook meer in wat ze de natte horeca noemen en ja daar kun je oneindig doorgaan. Nu even niet dus.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 nov. 2021 - 21:43

DanielleDefoe Ik kreeg mijn man jaren niet meer mee, zelfs niet toen wij een etentje 'samen' cadeau kregen van een van de kinderen. Er is eens een jaar geweest waarin de prijzen exorbitant stegen.Een beetje onevenredig. Anderen maakten de porties een stuk kleiner. Mijn man vond dat ze schandalige prijzen hanteerden, Sindsdien weigerde hij nog uit te gaan eten, of we het cadeau kregen of niet, dat maakte niets uit. Hij wilde niet 'opgelicht' worden. Dit jaar toen we 50 jaar getrouwd waren moest hij wel. Er was weinig anders mogelijk. Dus geboekt voor de hele familie. Het was al tijden prachtig weer dus boekten we voor het overdekt terras, dus veilig. Het regende dat het goot op dat moment.. Ik heb geen woord over zijn lippen horen komen. Het zat er bomvol. Wij hebben hier een heel goede Griek. Het eten was perfect en het was hartstikke gezellig.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 nov. 2021 - 21:45

Misschien kan ik beter zeggen, geen onvertogen woord.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde15 nov. 2021 - 13:59

Juppé, maar wel 15 aanhoudingen voor het gooien van stenen en vuurwerk naar de politiemensen. Dat is niet leuk.

Uw Psychiator
Uw Psychiator13 nov. 2021 - 19:12

Hier neem ik even geen stelling; ik weet veel te weinig van de financiële positie van de gemiddelde horeca-ondernemer, maar het wel vernomen dat menige kleiner cafébaas het water aan de lippen staat. Voorts is het niet waarschijnlijk dat het rijk (onze 'overheid', het kabinet dat onder welk nummer dan ook nog twintig jaar zal blijven zitten) de middelen niet heeft om nóg een met bedragen over de brug te komen om de ergste nood in een mankerend opengstelde café- en restaurantsector te lenigen. Ik heb vaker hier gesteld dat ik niet dol ben op de uit de hand gelopen verfestivallisering en alle bijgaande uitzinnig en risicovol gedrag van de reguliere feestgangers in Nederland. Dat blijft zo. Anderzijds: ik heb begrip voor de weerspannigheid van de café-eigenaars en al het personeel dat in deze branche een (veelal bescheiden) inkomen verwerft. Zulke mensen zijn geen arrogante en door zichzelf alleen geobsedeerde veelverdieners, integendeel. Dat beeld is: onzin, echt. (Dit laat onverlet dat er schatrijke eigenaars zijn van een hele serie uitgaansgelegenheden in één en dezelfde stad; je kunt je hieraan storen, maar je kunt niet ontkennen dat er onder deze tycoons honderden, nee duizenden heel gewone mensen keihard werken voor een laag inkomen.) Tenslotte twee observaties, gedaan door 'yours truly': toen de nieuwe studenten in mijn stad hun introductietijd beleefden, lieten ik en anderen (onder wie bijvoorbeeld mijn jeugdige vrouwelijke tandarts en haar twee kinderen) het wel na om de binnenstad te bezoeken. Rond het middaguur zag je van afstand al stomdronken eerstejaars elkaar om de nek vallen, en de bierfietsen reden hun rondjes. Dus fietste je gauw weer naar rustiger streken. OK, er waren versoepelingen, maar ik spreek hier over straattaferelen, met personen die niet maalden om oudere voorbijgangers, ze zelfs de weg versperden, of ze nu in een rolstoel of met blindengeleidehond ergens trachtten te komen. En vandaag was ik in het naburige winkelcentrum, een dag waarop verstrengingen weer van kracht zijn. Nou, in dat grote centrum waren er plenty 'terrasjes', waar jonge en oudere bezoekers zich te goed deden aan gul geschonken bier, normaal en zwaar; en ze droegen geen maker en raakten elkaar aan dat het een lieve lust was. Geen opzichter of handhaver in beeld, nergens niet. Nu jullie weer.

2 Reacties
Uw Psychiator
Uw Psychiator13 nov. 2021 - 19:26

(tikfoutjes in mijn voortvarendheid: "...heb wel vernomen..." i.p.v. "...het wel vernomen..." "het kabinet... de middelen heeft... (het 'niet' stond er al eerder)" "...en ze droegen geen masker (i.p.v. 'maker') (in dat winkelcentrum)" ____________ Resumé: het lijkt erop dat de Covid-19 epidemie in ons land, en hier niet alleen, steeds meer tot gevolg heeft dat talloze en uiteenlopende groeperingen met elkaar in gevecht (slaags?) raken; men is gul met het uitdelen van schuldtoewijzingen, en net zo vrijgevig in het gebruik van statistieken. Statistieken die er inmiddels zóveel zijn (niet alleen in Nederland maar werkelijk overal) dat met een selectief gebruik ervan waarlijk elk individu zijn eigen gelijk kan halen Je ziet chaos, belligerentie, militante clubjes overal, versplintering, zelfmedelijden, en ook sentimentaliteit en agressie (die laatste twee gaan altijd samen).

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 nov. 2021 - 21:24

Ik geloof dat ze gaan praten over financiële regelingen met de overheid. Eigenlijk had dat meteen geregeld moeten worden natuurlijk. Ze zullen het wel te druk hebben gehad met formeren en erg lang over de te nemen maatregelen moeten overleggen. Het is m.i. een behoorlijk gevecht geweest. Iedere partij wil de eigen achterban bedienen. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

effen
effen13 nov. 2021 - 19:05

Ach ja, horeca gaat weer eens in verzet. Zodra er iemand langskomt die ook maar een beetje op een boa lijkt, gaan ze weer netjes in de rij staan. Zo is het ons geleerd namelijk. 1, 2 in de maat, anders wordt juf kwaad. Het zit er diep in....

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg13 nov. 2021 - 18:08

Ik snap de frustratie, maar hoop toch ook dat de horeca inziet dat ze de franje, en niet bepaald onmisbaar voor de samenleving zijn.

4 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗13 nov. 2021 - 20:04

Daar moet U toch nog eens wat langer over nadenken. Voor korte tijd zal het voor de meesten wel zo zijn.

nikita72
nikita7213 nov. 2021 - 21:08

ik ben het met u eens. Het is natuurlijk wel zo dat de overheid opeens beperkingen oplegt, waardoor horeca-ondernemers nu in de problemen komen. (hetzelfde geldt, in mindere mate, voor "niet-essentiële" winkels. Maar die moesten ook een tijde helemaal sluiten). Ik denk dat de overheid daarvoor wel een compensatie bieden moet. Maar ik denk ook, dat de regering na moet denken wat in ons land franje is, en wat essentiëel is. Misschien wordt het goedkoper om een premie te geven aan horeca-ondernemers die hun zaak sluiten...

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 nov. 2021 - 11:43

Voor alleenwonenden is naar de kroeg met vrienden een welkome afwisseling.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 nov. 2021 - 21:28

Ze zijn wel als paddestoelen uit de grond geschoten. Misschien is enige regulering niet slecht, maar dan niet op deze manier. Het is er niet het moment voor.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin13 nov. 2021 - 17:41

Alles voor geld, ze draaien hun hand niet om voor de gevolgen omdat dit land te bangelijk is om te handhaven.

6 Reacties
Paleocon
Paleocon13 nov. 2021 - 18:01

Waarom denken zoveel mensen hier toch altijd dat ondernemers per definitie miljonairs zijn die flink hun zakkenvullen…? Ik heb zelf een cafeetje gehad en ik mocht echt blij zijn als ik een minimum maandloon kon overhouden. “Alles voor geld”… Nee, alles om te overleven!

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin14 nov. 2021 - 0:54

“Waarom denken zoveel mensen hier toch altijd dat ondernemers per definitie miljonairs zijn die flink hun zakkenvullen…?” Wie zegt dat ze miljonair zijn. “ Ik heb zelf een cafeetje gehad en ik mocht echt blij zijn als ik een minimum maandloon kon overhouden.” Dat wil ik best geloven, ik neem aan dat je de volksgezondheid niet op het spel hebt gezet, want daar gaat het mij om. [“Alles voor geld”… Nee, alles om te overleven!] Het is ze gegund maar als je daarmee onverantwoordelijk bezig bent en er een super spreader event van maakt wordt het een ander verhaal, dan mag je van mij de bak in.

Paleocon
Paleocon14 nov. 2021 - 14:01

@ Raymond Bhagwandin 14 november 2021 at 01:54 Het gemak waar door sommige hier de kritiek van horecaondernemers wordt weggewuifd als zijnde ‘alles voor het geld’, is ronduit stuitend. Als er door de maatregelen ontslagen vallen bij bedrijven en mensen in loondienst daardoor hun baan verliezen, dan staat heel socialistisch Nederland op z’n achterste poten. Maar ondernemers die proberen te overleven die moeten hun mond houden en solidair zijn.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin14 nov. 2021 - 18:04

“Het gemak waar door sommige hier de kritiek van horecaondernemers wordt weggewuifd als zijnde ‘alles voor het geld’, is ronduit stuitend. “ Ik geloof niet dat de pandemie serieus wordt genomen, weet je wat een lockdown de samenleving kost, economisch en qua gezondheids(zorg) aspecten, hoeveel langer het duurt door kortzichtigheid, ik zeg niet dat alle maatregelen even doordacht en waterdicht zijn, veel valt Rutte en co te verwijten maar onder deze omstandigheden hoe dan ook willen doorfeesten begint meer op gestoord gedrag te lijken, criteria voor een TBS: een gevaar voor jezelf, je omgeving of een zaak.

Paleocon
Paleocon14 nov. 2021 - 19:59

@ Raymond Bhagwandin 14 november 2021 at 19:04 Ik hen hier vooralsnog niets gezegd over het nut en de noodzaak om de horeca te sluiten. Waar het mij om gaat is dat er mensen zijn zoals jij die horecaondernemers, welke zich bedreigd voelen in hun bestaan, bestempelt als op winstbeluste geldwolven. Overigens is het nogal theatraal hoe jij de situatie voorschotelt. Landen als Zweden hebben nog nooit een horecasluiting gehad en zoveel slechter doen ze het niet. daarnaast geven de officiële instanties zelf aan dat de horeca maar voor 2,9% vd besmettingen verantwoordelijk is. Een beperkte sluitingstijd zal dat percentage echt niet halveren.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin14 nov. 2021 - 23:13

“Waar het mij om gaat is dat er mensen zijn zoals jij die horecaondernemers, welke zich bedreigd voelen in hun bestaan, bestempelt als op winstbeluste geldwolven.” Als je doelbewust speelt met bekende risico’s, weigert te controleren dan ben je niet alleen een geldwolf maar ook een misdadiger, ik las overigens dat ze zitten te springen om personeel, met een voortslepende lockdown kan je door o.a. eigen toedoen alsnog sluiten, hoe wil je het hebben, kortzichtig of hoop op betere tijden. “Overigens is het nogal theatraal hoe jij de situatie voorschotelt.” O?, de foto hierboven bekeken?, reken maar dat door hossen, lebberen, lallen en gezang de aerosolen je naar de strot vliegen, over 2 weken weten we meer, met 2 brandhaarden, carnaval in het zuiden en Leeuwaarden maar het zullen er meer zijn, dan spreken we elkaar weer, op deze plek, afgesproken? “Landen als Zweden hebben nog nooit een horecasluiting gehad en zoveel slechter doen ze het niet.” Met anderhalve man en een elandskop is geen vergelijking te maken, hooguit dat grote steden enige houvast bieden, maar ook de mentaliteit, gezondheid en andere demografische factoren spelen een rol, vergelijkbare landen als Noorwegen en Finland doen het opmerkelijk beter, kortom niet doen. “ daarnaast geven de officiële instanties zelf aan dat de horeca maar voor 2,9% vd besmettingen verantwoordelijk is.” Je bedoelt koninklijke horeca, met als welgevallig argument de maatregelen te negeren, ja zo lust ik er nog één, die kan je als belangen vereniging niet serieus nemen, nog los van de morele plicht om je bezoekers en personeel een beetje gezond te houden. “Een beperkte sluitingstijd zal dat percentage echt niet halveren.” Ik vind het dan ook geen goede maatregel, geen anderhalve meter, geen mondkapjes en met de delta variant zou ik zeggen sluiten die handel, over 3 weken zien we wel verder, er staan veel meer belangen op het spel dan een simpel café bezoek.

Joop den Uil
Joop den Uil13 nov. 2021 - 17:34

op elke 24 uur een kwartier luchten. of ze dat nu voor 6 uur doen of erna; luchten is gezond gooi maar open die kroegen; sociaal gaan we ten onder

1 Reactie
Juppé🎗
Juppé🎗13 nov. 2021 - 19:56

Het is de bedoeling dat U zich aan al die maatregels en aanbevelingen houdt. Niet dat U er een enkele uitpikt en dan na een kwartier luchten of anderhalve meter afstand te hebben gehouden een avond in de kroeg gaat schreeuwen.

Cave Canem
Cave Canem13 nov. 2021 - 16:54

Dag in dag uit krijg ik ingepeperd dat ik voorzichtig moet zijn in het verkeer, niet door rood licht moet rijden, inhouden wanneer ik een zebra nader, consideratie met oude overstekende vrouwtjes moet hebben, de auto niet op de stoep moet parkeren, snelheid moet minderen voor wegwerkers en niet rechts mag inhalen. Al die jaren ben ik braaf geweest. Maar vanaf nu kunnen ze me wat met die regels. Ik wil echt een boodschap afgeven. Ik ben er klaar mee.

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 17:44

Vergelijking slaat als een tang op een varken .

Zandb
Zandb13 nov. 2021 - 17:45

Wacht u..... Sneu hoor. U hebt zich aan de regels gehouden. Niet omdat u rekening houdt met andere mensen maar omdat u die regels u opgelegd worden. Want rekening houden met anderen, dat zit er blijkbaar niet in.

ManekiNeko
ManekiNeko13 nov. 2021 - 16:41

Ben zolangzamerhand wel klaar met Horeca Nederland. Mochten ze de regels weer aan hun laars lappen is een aanklacht voor opzettelijke doodslag een prima optie. Ze brengen immers de volksgezondheid in gevaar

2 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 17:43

Dat begrijp ik maar trek het dan wel door en klaag het kabinet aan. Die zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor vele malen meer doden dan alle kroegen bij elkaar . Of schopt u liever alleen maar omlaag?

ManekiNeko
ManekiNeko14 nov. 2021 - 11:33

@Griezel in post-gezellig Nederland 13 november 2021 at 18:43 Dat begrijp ik maar trek het dan wel door en klaag het kabinet aan Moet ik het kabinet ook aanklagen omdat 3 tieners zich in Helmond te pletter rijden?! Het is besloten dat je als 16 jarige geen auto mag rijden, als ze het wel doen krijg je een bon Er is besloten dat je een coronapas check moet doen en moet sluiten om 20:00 uur, als je dat niet doet krijg je een bon

Jozias2
Jozias213 nov. 2021 - 16:16

Heeft de pvdD al getwitterd? Of is burgerlijke ongehoorzaamheid alleen goed als het een vegan restaurant van een pvdD’er betreft?

4 Reacties
lmgikke
lmgikke13 nov. 2021 - 17:36

Niet relevant, maar Jozias heeft al gereageerd. Doelpalen verzetten is alleen goed als hij het doet.

Zandb
Zandb13 nov. 2021 - 17:46

Jozias Vraag het de PvdD. Hier die vraag stellen is weinig meer dan ronkende retoriek.

ManekiNeko
ManekiNeko14 nov. 2021 - 11:34

Jozias gebruikt een jij-bak. Het wordt er niet beter op met je ripostes. Begon ze eigenlijk net een beetje te waarderen

Jozias2
Jozias214 nov. 2021 - 12:40

Nee hoor. Dit bewijst de stelling destijds dat er bij de pvdd sprake was van selectieve argumentatie wat destijds door velen werd ontkend en dit toont aan dat de oproep van pvdd voor burgerlijke ongehoorzaamheid niet houdbaar is. Dit is daar de consequentie van.

AlexanderVolken
AlexanderVolken13 nov. 2021 - 15:36

2,9% klinkt inderdaad als weinig. Toch is het een kul argument. Waarschijnlijk geldt voor alle sectoren dat het percentage zo laag is. In totaal telt het wel op. En al die thuisbesmettingen beginnen wel met een besmetting van buiten. Overigens is 2,9% van 20.000 slachtoffers best veel.

5 Reacties
GHS
GHS13 nov. 2021 - 18:05

Het is niet de horeca, maar de mensen die zo nodig naar de horica willen gaan. Als men niet naar de horeca gaat, dan gaat die tent vanzelf dicht.

itsme3
itsme313 nov. 2021 - 18:27

Bezoek thuis 15.9%, school 9.9%, werksituatie 8.8%. Het erge is dat de maatregelen dus niet zullen werken omdat op al deze plekken de kraan gewoon open blijft staan, maar dat over drie weken de restricties op de horeca waarschijnlijk wel strenger zullen worden, terwijl de besmettingen gewoon doorgaan.

Juppé🎗
Juppé🎗13 nov. 2021 - 19:47

« Overigens is 2,9% van 20.000 slachtoffers best veel.« ….ja, want het vindt niet plaats binnen een vaste bubbel en het is beinvloedbaar. De grootste zal we het eigen gezin zijn en daarna visite en werk/ school. Die 2,9 procent gaat dus verder thuis etcetera.

jandebakker
jandebakker13 nov. 2021 - 21:24

Itisme, Wat in de cijfers natuurlijk wel meespeelt is dat thuis, kantoor en school bij uitstek plekken zijn waarbij mensen hun besmetting terug kunnen herleiden tot die locatie. Grote kans dat de hoofdmoot van de bemetingen met "locatie onbekend" hebben plaatsgevonden op openbare plekken zoals winkels, kroegen en ov

khuat
khuat14 nov. 2021 - 13:21

Beste Jan de Bakker, er is inderdaad slechts van 1/3 van de besmettingen na te gaan wat de bron is, maar als je daarom het besmettingscijfer van 2,9 % bij de horeca onbetrouwbaar noemt, zijn de andere cijfers dat waarschijnlijk ook. En zo geredeneerd, zeggen de cijfers niets en kan je er ook geen beleid op los laten.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde13 nov. 2021 - 15:28

Ik snap het sentiment achter deze kinderlijke dwarsheid maar inhoudelijke argumenten zijn er niet. Ze snappen niet wat de statistieken werkelijk zeggen.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout13 nov. 2021 - 15:26

Klaar voor de Elfstedentocht.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 15:21

Begrijpen jullie het niet? Die mensen zijn altijd als eerste de klos en worden als laatste verlost en krijgen nog eens de strengste restricties opgelegd - terwijl mensen overelkaar heen zitten te hijgen in stadions en in winkelcentra mochten hen nog maar half open en moesten dan ook nog eens de politieagent uithangen Dit zijn ook mensen die hun brood moeten verdienen. Ik begrijp dat er veel van u graag zouden willen dat er gewoon geen horeca meer is want veel van u haat drankgebruik en gezelligheid en meer van die zondige zaken maar een beetje meer begrip graag. Het is Rutte die hier de corona laat rondgaan en niet de horeca .

1 Reactie
FonsRietdijk
FonsRietdijk13 nov. 2021 - 18:29

Toch wel veelzeggend en treurig dat dit de enige reactie is die dit belicht en de wanhoop en frustratie van deze ondernemers wél aanvoelt.

Eid
Eid13 nov. 2021 - 15:14

Een verklaring luidde: " We waren net zo lekker bezig!!" Tsja, Nederland ook met 16000 positieve uitslagen per dag, net alsof dat voor de grap was.

6 Reacties
Winterdepressie
Winterdepressie13 nov. 2021 - 15:34

Net alsof dat direct hun schuld is.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 16:57

Tsja dat krijg je er van als je Rutte aan het roer hebt staan - moet de horeca steeds boeten voor zijn gekluns? Waarom niet eens voor de grap iets anders dichtgooien - de tweede kamer bijvoorbeeld dat zet zoden aan de dijk.

Zandb
Zandb13 nov. 2021 - 17:49

Depressie Wat een fletse opmerking. Wie de schuld heeft is hier de kwestie niet. Het is de vraag of die maatregel zoden aan de dijk zet.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland13 nov. 2021 - 18:38

@zand Er zijn ook dingen die wel mogen - vliegen bijvoorbeeld - schiphol zit al zolang er corana is vol te stromen met mutaties en mensen die uit verre landen komen wordt amper iets van verwacht Waarom mag schiphol dan wel open en de horeca niet ?

Zandb
Zandb14 nov. 2021 - 8:44

Griezel Dat zeg ik: "Het is de vraag of deze maatregel zoden aan de dijk zet."

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 nov. 2021 - 11:48

Vliegen is soms de enige manier om familie te bezoeken.

Juppé🎗
Juppé🎗13 nov. 2021 - 15:08

« We hebben de afgelopen anderhalf jaar altijd braaf meegewerkt: met openingstijden, QR-codes, zitplaatsen, looproutes, het beperken van mensen. « …..ze zeggen het met droge ogen dus het zal in Leeuwarden wel zo zijn. Van familie en vrienden uit NL krijg ik over hun collega’s in andere plaatsen door dat ze nog nooit hun QR code hebben moeten laten zien. Het komt hier ook wel voor dat als je kortgeleden nog bent geweest en ze je vertrouwen ze het achterwege laten, maar nog nooit als ik ergens langer niet was geweest.

4 Reacties
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde13 nov. 2021 - 15:25

Juppe, het zal niet overal gebeuren maar van wat ik er over hoor en mee maak wordt iedere bezoeker gevraagd naar zijn QR code.

JasDon
JasDon13 nov. 2021 - 15:36

Twee weken geleden in Rotterdam ook in een kroeg aan Weena verbleven, geen enkele controle. 5 dagen daarna gelijk Corona. Of het toeval is weet ik niet. Voor sportcompetitie ben ik overigens in 8 verschillende kantines consequent gecontroleerd. Jammer dat activistische of nalatige eigenaren het voor de rest verpesten.

Juppé🎗
Juppé🎗13 nov. 2021 - 18:05

« Voor sportcompetitie ben ik overigens in 8 verschillende kantines consequent gecontroleerd. Jammer dat activistische of nalatige eigenaren het voor de rest verpesten.« ……Het ligt denk ik ook aan de klanten. Ik heb hier een paar keer de controle gedaan bij culturele activiteiten en precies een keer een negatieve reactie gekregen. Net als bij sport ben je elkaars vrienden. De horeca krijgt wsl meer negatieve reacties.

ton14024
ton1402413 nov. 2021 - 18:15

M, gebeuren en hoor en meemaak zijn verschillende zaken. Mag wel weer eens gezegd zijn.

Kotenelli
Kotenelli13 nov. 2021 - 14:41

Gewoon laten sluiten op last van de burgemeester kan Sybrand van Haersma Buma gelijk laten zien uit wat hout is gesneden.

ton14024
ton1402413 nov. 2021 - 14:24

???? Een goeide plek voor een wappieparadijs.

4 Reacties
Sam V
Sam V13 nov. 2021 - 15:00

@ Ton14024 Wat is hier wappie aan? Of is iedereen met een andere mening dan u op dit onderwerp een wappie voor u?

Geen3
Geen313 nov. 2021 - 15:58

Oh ja? Leeuwarden? En waar nog meer buiten Friesland?

Tom Lucassen
Tom Lucassen13 nov. 2021 - 16:28

@Sam, wappies hebben meningen, anderen gaan uit van feiten uit betrouwbare bronnen. dat is het verschil.

Paleocon
Paleocon13 nov. 2021 - 18:04

@ Tom Lucassen 13 november 2021 at 17:28 Weet je wat ook een feit is…? Het faillissement wat velen boven het hoofd hangt… #wappie