Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wat hoor jij deze stem zeggen, yanny of laurel?

  •  
15-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
4928658832_4a11e00677_o

© cc-foto: Abby https://flic.kr/p/8vwEyq

Op internet krijg je wel vaker het idee dat mensen totaal verschillende dingen zien als ze naar dezelfde zaken kijken. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk de blauwe dan wel gouden jurk van drie jaar geleden. Nu is er een audioopname die een soortgelijk effect oproept. Hoor je de stemmen yanny (jennie) of laurel (lorrel) zeggen?
Vlogger Cloe Feldman plaatste de opname waarin een computerstem te horen is op Twitter en internet reageert met totale verwarring.
De ene groep zweert yanny te horen, de ander laurel.
Iemand ontdekte dat wat je hoort afhankelijk is van de bas-instellingen.
Nog geen week geleden was Katie Hetzel aan het studeren voor het vak Wereld Literatuur. Eén van de woorden die onderdeel waren van een lesje vocabulaire was ‘Laurel’. Ze zocht het woord op vocabulary.com en speelde de audioversie af. Maar in plaats van het woord dat ze verwachtte, hoorde ze ‘Yanny’. Ze vroeg het haar vrienden, en ze kwamen op verschillende dingen uit. Daarop plaatste ze het op haar Instagram-account, waarna een oudere schoolgenoot, Fernando Castro, er een poll van maakte. Niet veel later gingen ‘Laurel en Yanny’ viral.
cc-foto: Abby

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.