Joop

Hoor de **** doodsbedreigingen aan VS-politicus die zorgwet steunde

  •    •  
26-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stupak_300.jpg
Ziektes, dood, hel en verdoemenis vanwege gezondheidszorg
Amerikaanse politici die vóór het zorgplan van Obama stemden zijn daarop met de dood bedreigd. Een van hen, de Democratische afgevaardigde Bart Stupak, heeft de voicemail-berichten overgedragen aan tv-station CBS.
Watch CBS News Videos Online Stupak maakte op het laatst bezwaar tegen het zorgplan omdat hij vreesde dat door de nieuwe wet abortussen op staatskosten uitgevoerd kunnen worden. President Obama bezwoer hem daarop dat zulks niet het geval is en Stupak stemde in waardoor de wet kon worden aangenomen. Nu is hij in de ogen van fanatieke tegenstanders een ‘babykiller’. De bedreigingen in bovenstaande video zijn gekuist door CBS. Maar tussen de piepjes door blijven nog voldoende verwensingen over.
De tegenstanders worden onder meer opgehitst via Twitter door Sarah Palin, meldt de NOS (video).

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

annemiel2
annemiel226 mrt. 2010 - 13:04

het land van de vrije meningsuiting en "Democratie" ?

WatMotDat
WatMotDat26 mrt. 2010 - 13:04

Het wordt tijd dat dit soort 'christelijk' terrorisme net zo aangepakt wordt als het 'moslim' terrorisme. Niemand van dit soort mensen heeft de werkelijke intentie van de Islam en het Christendom werkelijk begrepen.

Basoalto
Basoalto26 mrt. 2010 - 13:04

Ik denk dat Marijnissen wellicht zijn mening moet bijstellen over het beschaafdheidsniveau van Amerika. Hahahah te erg voor woorden dit! Gegroet.

harryo2
harryo226 mrt. 2010 - 13:04

Wat een achterlijke vertoning. From God's own country -- het land van de onbegrensde mogelijkheden -- en met dank aan de duivel en de apocalyps.

Nikos2
Nikos226 mrt. 2010 - 13:04

Leuke christen fundamentalisten :)

MikeDB2
MikeDB226 mrt. 2010 - 13:04

Ja, de overeenkomsten tussen Amerikaans rechts (militias, teaparties, christian whatever) en Europees links (dierenbevrijders, Internationale Socialisten, anti-whatever) zijn me al vaker opgevallen. Het onvoorwaardelijke geloof in het eigen heilige gelijk, demonisering van andersdenkenden, bereidheid tot geweld, weigering om het bestaan van de waarneembare werkelijkheid te erkennen indien strijdig met eigen dogma's en virulent anti-semitisme. Amerikaans rechts en Europees links: één pot nat & one nation under the god of stupidity.

3 Reacties
peterverkenst
peterverkenst26 mrt. 2010 - 13:04

Europese dierenbevrijders links? Sinds wanneer? Je bedoelt zoals Brigitte Bardot? Die is toch meer een toonbeeld van heel erg rechts. Alsof rechts in Europa zo beschaafd is. Het zou mij niet verbazen als er meer linkse politici in NL beveiligd worden dan rechtse.

EenBeetjeNuanceGraag
EenBeetjeNuanceGraag26 mrt. 2010 - 13:04

Die overeenkomsten die u ziet slaan nergens op. Amerikaans rechts en nederlands populistisch rechts (Lees: PVV) hebben net zo veel overeenkomsten. Als er al overeenkomsten zijn dan zijn die tussen de extremen, links èn rechts. Dus alleen met het vingertje naar links wijzen (in Europa) is de plank volledig misslaan.

MikeDB2
MikeDB226 mrt. 2010 - 13:04

Nog vergeten wat nadere belangrijke overeenkomsten tussen Amerikaans rechts en Europees links te noemen: - De continue staat van morele verontwaardiging waarin men verkeert; - Het geloof in duistere (en irrationele) samenzweringen ("als die er niet waren, zou iedereen vinden wat ik vind").