Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Hooligans verstoren herdenking aanslag neonazi's

  •  
19-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hooligans300
Keulse politie arresteert 30 gewapende hooligans ... Gewelddadige voetbalhooligans lopen mee in Pegidamarsen
De politie in Keulen heeft zondag 30 gewapende hooligans ervan weerhouden om een herdenking van een aanslag, die in 2001 door neonazi’s werd gepleegd, te verstoren. Volgens de Duitse omroep WDR kon de politie net op tijd ingrijpen, voordat de 200 mensen die zich voor de herdenking hadden verzameld werden aangevallen. Bij de aanhoudingen werden stroomstootwapens, boksbeugels en traangas in beslag genomen.
De jaarlijkse herdenking was de 14e sinds de Nationaalsocialistische Ondergrondse (NSU) een spijkerbom tot ontploffing brachten in de winkel van een Duits-Iraanse familie, waarbij de dochter uit het gezin ernstig gewond raakte. De NSU pleegde tussen 2000 en 2007 tien moorden: op acht personen van Turkse afkomst, een Griek en een Duitse politieagente. De meeste slachtoffers waren ondernemers en werden tijdens hun werk geëxecuteerd.
Eind vorig jaar liep een georganiseerde manifestatie van 4000 voetbalhooligans onder de naam ‘Hooligans gegen Salafisten’ al snel uit op gewelddadigheden, waarbij 59 politieagenten gewond raakten. Vorige week reisden leden van dezelfde beweging al af naar Keulen, om deel te nemen aan een Pegidamars in de stad. Volgens het dagblad Kölner Stadt-Anzeiger bestond ongeveer de helft van de 150 demonstranten uit gewelddadige voetbalhooligans. Daarnaast zouden leden van de extreemrechtse beweging Pro NRW hebben meegelopen. Net als in veel andere Duitse steden was het tegenprotest vele malen groter. Zo’n 6.500 mensen demonstreerden tegelijkertijd voor verdraagzaamheid en tegen racisme.
Cc-foto: een lid van ‘Hooligans gegen Salafisten’ demonstreert in Hannover, Michaela

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

JoopSchouten2014
JoopSchouten201419 jan. 2015 - 13:03

Tuig van de richel.

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger19 jan. 2015 - 13:03

We mogen uitermate blij zijn dat religieus achterlijken nog geen aanslag in Duitsland hebben gepleegd. Dit soort tuig zit te wachten op een excuus om een tweede kristallnacht te beginnen.