Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hooligans slopen Marseille en elkaar

  •  
11-06-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
173 keer bekeken
  •  
marseille
In de Franse stad Marseille zijn rellen uitgebroken tussen voetbalsupporters. Engeland speelt zaterdag tegen Rusland in het EK-voetbal. Het duel stond vooraf al bekend als ‘risicoduel’ waar vermoedelijk veel sores van zou komen. Zo’n 90.000 fans werden er verwacht en daar waar voetbalsupporters van deze rivaliserende partijen samenkomen, lijkt een fysieke confrontatie welhaast onvermijdelijk.
De tussenstand: tien mensen zijn gewond geraakt, zes mensen zijn aangehouden, één persoon is bewusteloos geslagen en een Britse supporter verkeert in levensgevaar, aldus de autoriteiten. Een café ging in lichterlaaie op.
De politie heeft traangas en waterkanonnen ingezet, om de straten ‘schoon’ te vegen. De hooligans gooiden op hun beurt met vuurwerk en flessen.
NRC-redacteur Fabian van der Poll doet vanuit Marseille verslag:
" Intussen gaat het ook flink mis in de oude haven van Marseille. Nabij de pubs waar de Engelsen drinken, duiken groepen Russen op die uit zijn op een confrontatie. Er vallen veel klappen, waarbij het meestal de Engelsen zijn die neergaan […] Het traangas lijkt de situatie juist te verergeren: de Britten vinden dat ze te hard worden aangepakt terwijl ze naar hun idee gewoon bier drinken. "
Het is niet de eerste keer dat de politie moet ingrijpen. Ook donderdag en vrijdag waren er rellen waar negen arrestaties bij werden verricht.
Niet alleen de voetbalsupporters hebben te vrezen, ook de inwoners van Marseille. In deze video is te zien hoe een inwoner en toevallige voorbijganger zijn arm vredevol omhoog houdt, om vervolgens toch knock out te worden geslagen (let op: beeld kan als heftig ervaren worden).

Meer over:

ek, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.