Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hooligans belagen KOZP-demonstranten in Maastricht

  •  
15-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
397 keer bekeken
  •  
hooligansmaastricht

© Beeld: L1

Demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zijn zondagmiddag op het Vrijthof in Maastricht belaagd door fans van de racistische karikatuur Zwarte Piet, meldt het AD. De mobiele eenheid moest ingrijpen.
De aanhangers van blackface-Piet droegen nauwelijks mondkapjes en gooiden met vuurwerk naar de politie. Op beelden van onder meer L1 is te zien hoe zij ‘Zwarte Piet, Zwarte Piet’ scanderen.
De demonstratie van KOZP zou oorspronkelijk op het Vrijthof plaatsvinden, maar moest op het laatste moment worden verplaatst naar het Mosae Forum omdat hooligans zich op het plein hadden verzameld. “Wederom wordt de vrijheid van de organisatie en de demonstranten onterecht ingeperkt”, constateert KOZP.
De organisatie verwijt de gemeente dat zij onvoldoende maatregelen heeft genomen om de vreedzame KOZP-demonstranten te beschermen. KOZP roept Maastricht op zich in te zetten voor een niet-racistische Sinterklaasviering.
Beeld: L1
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.