Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoogste loonstijgingen in financiële sector

  •  
09-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grafiekCBS2.jpeg
Het oude credo 'geld moet rollen' is blijkbaar nog niet vergeten
Hoewel de loonstijgingen in geen enkele sector boven de inflatie uitkomen, is het onderlinge verschil groot. Bovendien maakt de financiële sector in verhouding veruit de grootste sprong voorwaarts. 2,6 ten opzichte van 1,4 in 2012. In andere sectoren is dat verschil veel kleiner, of zelfs negatief.
CBS: In het eerste kwartaal van 2013 was de stijging van de cao-lonen in de bedrijfstak financiële instellingen met 2,6 procent het hoogst. De oorzaak ligt onder andere in twee bankcao’s waarin relatief hoge loonsverhogingen afgesproken zijn voor de tweede helft van 2012 en het eerste kwartaal van 2013. Bij de bedrijfstak horeca was de loonstijging met 0,8 procent het laagst. Dit komt doordat de eindejaarsuitkering in de cao van de horeca begin dit jaar is vervallen en in 2013 onder voorwaarde per individuele werknemer afgesproken wordt.
                
Lees het volledige overzicht hier.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (12)

lembeck
lembeck9 apr. 2013 - 15:10

Met allemaal eens, maar vooral met Joop, Frank en W.J. Zum Kotzen!

boeie
boeie9 apr. 2013 - 15:10

Vertekend beeld, de sectoren waar de stijging 0% is (geen nieuwe CAO's) is weg gelaten. Voorbeeld: overheid: al 3 jaar 0-lijn.

steppewolf
steppewolf9 apr. 2013 - 15:10

Gut, weer een loonstijginkje en een bonusje, maar eens stevig investeren in een beveiliginkje is er niet bij. Je snapt het niveau van risico inschatten van die topjongens met die bijzondere, dure kwaliteiten, toch ook niet helemaal. Het is daar schijnbaar nog niet helemaal doorgedrongen dat internetbeveiliging voor een bank absolute topprioriteit zou moeten hebben. Dus i.p.v. het geld te investeren in een mooie salarisverhoging, zou ik dat geld maar eens in je internetverdediging stoppen. Nou ja, ze denken natuurlijk: laat daar de belastingbetaler maar voor op draaien. Wij graaien gewoon lekker door.. Absolute topbestuurders.

KoningPruts
KoningPruts9 apr. 2013 - 15:10

Geld moet rollen, anders was het vierkant geweest. Opmerkelijk dat er loonstijgingen zijn bij zowel cultuur als gezondheidszorg. Daar werd toch hard bezuinigd? Maar wel geld over om iedereen meer te betalen.. frappant.

denmol
denmol9 apr. 2013 - 15:10

Hier kunnen wij als burgers van dit land en daarmee rechtmatige eigenaren van deze banken toch een stokje voor steken of zie k het verkeerd?

ColorHugo949
ColorHugo9499 apr. 2013 - 15:10

Verbaasd? Ik niet. ECB en daarmee de banken krijgen nog meer macht. ECB hoeft geen verantwoording afteleggen, Draghi is niet naar huis te sturen. Staan min of meer boeven de wet en krijgen ook toezicht en politieke rol. Centraal bankiers en banken gaan nog heel veel schulden en inflatie creëren op kosten en risico van belastingbetalers. Lees Geldmoord van Edin Mujagic.

JoopSchouten
JoopSchouten9 apr. 2013 - 15:10

Graaiers over de rug van andermans arbeid. Klootzakken.

1 Reactie
CliffClavin1993
CliffClavin19939 apr. 2013 - 15:10

Mee eens. Ik vind dat deze thread hiermee meteen gesloten kan worden, want geen zinnig mens kan hier nog iets aan toevoegen.

Winston2
Winston29 apr. 2013 - 15:10

"Hoogste loonstijgingen in minst productieve sector" had er net zo goed kunnen staan; de complete gekte van het kapitalisme in een notedop...

1 Reactie
Blisss
Blisss9 apr. 2013 - 15:10

treffend winston !!

Sternenstaub
Sternenstaub9 apr. 2013 - 15:10

De aflatenhandel van de kapitalistische onheilsstaat floreert als nooit tevoren! Ik vind Le diable (Ça va) van Jacques Brel hier wel toepasselijk: ALLES GAAT GOED, DUIVEL Op een dag kwam de duivel naar de aarde op een dag kwam de duivel naar de aarde om zijn belangen te bezien de duivel zag en hoorde alles. Toen hij alles gezien en gehoord had, richtte hij thuis een banket aan. Aan 't eind van de maaltijd stond hij op... ...en hield een toespraak waarin hij het volgende zei: Hij zei: dat gaat goed, jongens overal staat de aarde in brand dat gaat goed, jongens de mensen spelen oorlogje of dat geen kwaad kan dat gaat goed, jongens treinen ontsporen met veel geraas omdat kerels vol idealen bommen op de rails leggen daar komen originele doden van waar geen biecht meer aan te pas komt dat gaat goed de mensen maken zoveel mee dat hun ogen er dof van staan dat gaat goed er wordt niet meer gezongen in de straten van Parijs... dat gaat goed brave lui verslijt men voor gek, dichters voor ezels maar smeerlappen krijgen hun foto in de krant dat kwetst 't fatsoen maar 't schorum lacht in z'n vuistje dat gaat goed, jongens

1 Reactie
lembeck
lembeck9 apr. 2013 - 15:10

L'Original: https://www.youtube.com/watch?v=TGRA-f43FPY