Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoofdbestuur VVD helpt Van Rey

  •  
23-05-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vanrey_03.jpg
Bestuur negeert oproep van partijvoorzitter Korthals
De top van de VVD is achter de schermen actief betrokken bij de verdediging van de van corruptie verdachte oud-wethouder Jos van Rey. Dat blijkt uit een vertrouwelijk verslag dat in het bezit is van dagblad De Limburger.
De oud-wethouder van Roermond wordt in zijn verdediging bijgestaan door een oud-medewerker van de FIOD. Daartoe zou eind vorig jaar al besloten zijn tijdens een bijeenkomst over de verdedigingsstrategie van Van Rey waarbij ook VVD-bestuurslid Mart van de Ven aanwezig was. Naar buiten toe hield de partij indertijd nog vol dat het slechts om een lokale kwestie ging.
VVD-voorzitter Korthals riep de Roermondse raadsfractie toen op om afstand te houden tot Van Rey. De fractie wilde hem lijstduwer maken bij de komende raadsverkizingen, maar ziet daar vanaf zolang niet duidelijk is of de oud-senator door justitie vervolgd zal worden.
De voorzitter van de afdeling Roermond, Victor Cillekens, zegt nu in De Limburger dat het goed is dat het landelijk bestuur zich met de zaak bemoeit. Volgens Cillekens is partijvoorzitter Korthals inmiddels overtuigd van de onschuld van Van Rey.
Korthals stelde eerder deze week voor dat VVD-bestuurders voortaan een integriteitsverklaring moeten ondertekenen. Naast Van Rey zijn meerdere bestuurders de laatste jaren in opspraak geraakt door al dan niet vermeende belangenverstrengeling, corruptie en fraude.
Binnen de VVD is veel kritiek op het hoofdbestuur, dat onvoldoende stelling zou nemen in de affaire-Van Rey. Komend weekeind komt de zaak aan de orde op het VVD-partijcongres.
De Limburger: VVD-top helpt Van Rey

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (13)

msj_meijerink
msj_meijerink23 mei 2013 - 8:38

Zoals altijd is een 'Amice-briefje' bij de vvd voldoende, om hun ons-soort-mensen netwerk ingang te zetten om de vrindjes bij te staan.

meijerlahn
meijerlahn23 mei 2013 - 8:38

"De oud-wethouder van Roermond wordt in zijn verdediging bijgestaan door een oud-medewerker van de FIOD." -------------------------------------- Een beetje louche allemaal. Maar dat past bij corruptie.

MartPos
MartPos23 mei 2013 - 8:38

Ben het niet vaak met de VVD eens maar wat gisteren Robin Linschoten zei in P&W had hij helemaal gelijk in. Bij elke verdenking van een bestuurder van fraude o.i.d. direct op non-actief. Dit houd wel in dat er een inspanningsverplichting is voor het OM om zo snel mogelijk uitsluitsel te geven over schuldig of niet. Om nu b.v. van Rey maanden te laten bungelen is ook ongehoord. Het 1 verplicht ook de ander anders is elke bestuurder vogelvrij.

Jantje68
Jantje6823 mei 2013 - 8:38

Uiteraard negeren ze deze oproep. Deze oproep is gewoon in strijd met de mensenrechten. Zij wil dat mensen zich terug moeten trekken als ze alleen maar verdacht of beschuldigd worden zonder veroordeling. Dat kan niet de bedoeling zijn. Bestuurders moeten juist meer beschermd worden tegen valse aantijgingen. Ze zitten in een glazen huis en hebben vijanden. Een makkelijk doelwit voor tegenstanders. We krijgen dat situaties waar een gedoodverfd winnaar van de verkiezingen een week van te voren wordt beschuldigd van kinderporno, gewoon omdat het kan. De partij moet betreffende dan terug trekken.

Nico de Mus
Nico de Mus23 mei 2013 - 8:38

Waarom duurt die aanklacht zolang,wordt dat expres gedaan om hem zoveel mogelijk te beschadigen terwijl hij misschien onschuldig is? Laat trouwens bij de eerstvolgende verkiezingen de inwoners van Roermond maar oordelen,het is een lokale aangelegenheid.

JoopSchouten
JoopSchouten23 mei 2013 - 8:38

'Het OM onderzoekt sinds een paar maanden of en door wie vertrouwelijke informatie is gelekt naar Van Rey en andere mensen die een rol spelen in deze zaak. De voorzitter van de VVD in Roermond, Victor Cillekens, suggereert in de krant dat de informatie door het OM zelf is gelekt, maar justitie wil daar niet op reageren.' http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3447148/2013/05/25/Van-Rey-getipt-voor-inval.dhtml

dino_radja
dino_radja23 mei 2013 - 8:38

de rechter zal beslissen. Natuurlijk is van Rey tot de beslissing van de rechter (en misschien daarna) onschuldig, maar het is verstandig om hem politiek op non-aktief te zetten tot die uitspraak, zoals verdachten ook wel in voorlopige hechtenis gezet worden.

1 Reactie
lembeck
lembeck23 mei 2013 - 8:38

Je denkt toch niet dat hij op non-actief gezet zal worden, of zelfs maar schuldig bevonden zal worden? De meeste rechters zijn volgens mij zelf ook tamelijk rechts, politiek gezien. Ik geloof niet dat deze meneer nog wordt tegengehouden. Het zegt heel veel over hoe diep de rotting in in de VVD is doorgedrongen.

toshiba
toshiba23 mei 2013 - 8:38

Wat ik niet begrijp dat Van Rey zelf niet door heeft dat hij zichzelf steeds verder beschadigt en daarmee ook zijn eigen partij in meesleurt. Je kan toch zelf wel bedenken dat in dit soort situaties het beter is om de rust op te zoeken in plaats van maar de schijnwerpers te blijven staan? Politieke naïviteit of bestuurlijke arrogantie?

2 Reacties
Jantje68
Jantje6823 mei 2013 - 8:38

Is hij daar de schuld van? Het zijn anderen die hem ongevraagd beschuldigen. Waarschijnlijk uit racune. Ondertussen wachten we al maanden op de uitsalg van het onderzoek van het OM.

bruces
bruces23 mei 2013 - 8:38

Ja Hans. Als je denkt dat je GOD bent en je valt als een SUKKEL van de SOKKEL.

[verwijderd]
[verwijderd]23 mei 2013 - 8:38

Hij heeft gewoon gedreigd anderen mee te slepen in zijn val en nu rennen ze voor hem. Zo doe je dat. Vriendjespolitiek geschiedt niet zonder vriendjes dus die vriendjes moeten zich nu de sloffen van het lijf lopen voor Van Rey en anders....

1 Reactie
MartPos
MartPos23 mei 2013 - 8:38

Werk je bij Zembla? Pfff