Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoofd Amerikaanse milieudienst stapt op

  •  
05-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
25501615421_704a4db5ff_z
Aanhoudend negatieve berichtgeving over vriendjespolitiek, wanbeleid en corruptie hebben Scott Pruitt, hoofd van de Environmental Protection Agency (de Amerikaanse milieudienst), doen besluiten zijn functie neer te leggen. Dit heeft president Donald Trump  op typerende wijze bekend gemaakt via Twitter:
Voordat Pruitt aan de slag ging bij EPA werd hij bekend als grote criticaster van Obama. Met name het milieubeleid van Trumps voorganger moest het ontgelden. Pruitt ontpopte zich daarbij als grote voorvechter van de energie- en autobranche. In die functie sleepte hij EPA herhaaldelijk voor de rechter. Het mag geen verrassing heten dat na zijn aantreden een ware uittocht op gang is gekomen bij die organisatie. Vorig jaar namen ruim zevenhonderd medewerkers ontslag.
Het verhinderde Pruitt niet talloze milieuregels van tafel te vegen over de inperking van luchtvervuiling, beperking van het broeikaseffect en over de kwaliteit van het drinkwater.
Pruitt kwam met name onder vuur te liggen nadat bleek dat hij voor een prikkie gebruik mocht maken van een kamer in een exclusieve buurt. Het pand was van Vicky Hart , de vrouw van een lobbyist. Daarnaast hield hij er een exorbitant uitgavepatroon op na. Medewerkers die daar iets van zeiden werden kwamen in personeelswisselingen terecht. Pruitt was sinds febuari vorig jaar in functie.
Cc-foto: Gage Skidmore
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.