Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hongaarse antihomo-europarlementariër opgepakt bij verboden seksfeest in Brusselse homobar

  •  
01-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
286 keer bekeken
  •  
16171732609_8fd5b9ba86_k

© cc-foto: fnogues https://flic.kr/p/qD3mG2

De Brusselse politie heeft vrijdagavond bij een inval in een homobar een Hongaarse europarlementariër aangetroffen die aanwezig was bij een orgie. De man, die berucht is vanwege homovijandige standpunten, trachtte naakt via het dak te vluchten maar werd opgepakt.
Volgens de geldende lockdown-regels in België mogen bij seksfeesten niet meer dan vier personen aanwezig zijn die ook nog eens anderhalve meter afstand moeten bewaren als ze niet uit hetzelfde huishouden komen. In de kelder van de bar werden 25 personen aangetroffen van overwegend het mannelijk geslacht, waaronder enkele diplomaten. Er werden ook drugs aangetroffen.
De Belgische nieuwssite HLN meldt dat de politicus in kwestie een van de oprichters is van Fidesz, de rechts-nationalistische partij van Viktor Orbán die met ruim 14 jaar nu de langst regerende premier uit de geschiedenis is. De politicus, die van 1994 tot 2002 fractievoorzitter was in het Hongaarse parlement, nam tot ieders verrassing zondag plotseling ontslag als europarlementariër.
Fidesz voert voortdurend actie tegen de rechten van LHBT’s en duwt wetten erdoor die hen het leven moeilijker maken. Zo wil de regering bijvoorbeeld adoptie door homokoppels wettelijk onmogelijk maken. De gearresteerde politicus schreef zelf mee aan een grondwetswijziging die voorkomt dat homo’s kunnen trouwen.
cc-foto: fnogues
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (42)

Kuifje3
Kuifje33 dec. 2020 - 10:25

Ik zie bijna geen verschil met ministers die feestjes verbieden en zelf lekker een trouwfeestje organiseren. Lekker hypocriet allemaal die politici. De rest is natuurlijk weer eens geschokt en zo.

Contramine
Contramine2 dec. 2020 - 9:43

Vooral intens triest dit. Wat voor leven gaat deze man nog hebben in Hongarije? Voor de deelname aan dat feest in tijden van corona heeft hij straf verdiend. Maar kan hij daarna niet beter asiel aanvragen in België?

5 Reacties
adriek
adriek2 dec. 2020 - 10:35

"Wat voor leven gaat deze man nog hebben in Hongarije?" Eenzelfde leven als waar hij homo's in Hongarije toe (heeft) veroordeeld. Asielaanvragen binnen de EU lijken me weinig zinvol: alle EU landen respecteren de mensenrechten toch?

De Baas
De Baas2 dec. 2020 - 11:44

@contramine , Pardon ! het leven die hij voor andere heeft gecreerd!

Marinus Calamari
Marinus Calamari2 dec. 2020 - 12:44

Hij gaat het leven krijgen wat hij voor zichzelf gecreëerd heeft. Boontje komt om zijn loontje, en hoewel ik de laatste zal zeggen dat medelijden geheel ongepast is, is dit wat mij betreft een situatie waar leedvermaak een stuk beter past. Ik denk niet dat we dit soort misdadigers asiel moeten geven in het beschaafde deel van de Eu. Laat hem maar lekker gaan afrotten in zijn eigen zelfgecreëerde hel. Weinigen verdienen dat meer dan zijn slag.

Contramine
Contramine2 dec. 2020 - 16:40

Maar Eirda, Hakim en Marinus Calamari toch. Alleen bescherming voor homo's met de juiste opvattingen? In mijn ogen zou de behandeling van zo'n asielaanvraag los moeten staan van het (terecht) aanpakken door de EU van de Hongaarse wetgeving over de rechten van LHBT's en hun onderdrukking daar.

Marinus Calamari
Marinus Calamari3 dec. 2020 - 7:24

Contramine Ik ga niet net doen alsof het actief bevorderen van stigmatisatie en marginalisatie, met als uiteindelijk doel het vervolgen van holebi's, hetzelfde is als "een opvatting hebben over holebi's" is. En dan kunnen we praten over: "In mijn ogen zou de behandeling van zo’n asielaanvraag los moeten staan van het (terecht) aanpakken door de EU van de Hongaarse wetgeving over de rechten van LHBT’s en hun onderdrukking daar." want je hebt een punt

OlavM
OlavM1 dec. 2020 - 23:02

[Volgens de geldende lockdown-regels in België mogen bij seksfeesten niet meer dan vier personen aanwezig zijn die ook nog eens anderhalve meter afstand moeten bewaren als ze niet uit hetzelfde huishouden komen.] Op die manier worden seksfeesten feitelijk bijna onmogelijk gemaakt. Ik ga er tenminste niet vanuit dat men incest wil laten kunnen plaatsvinden. Deze Hongaarse politicus is bepaald niet de eerste man die in het openbaar homo- en biseksualiteit veroordeelt maar in het geniep zelf iets dergelijks praktiseert. Deze hypocrisie en zo'n dubbelleven breken een mens uiteindelijk op. Treurig.

Aart van de aap
Aart van de aap1 dec. 2020 - 21:45

Ja, is vaak zo met van die anti homo activisten Als je namelijk hetero bent, kan het je niets schelen, wat andere mannen doen hahaha

4 Reacties
Albert_Bakker
Albert_Bakker2 dec. 2020 - 5:10

Maar het is wel een interessante vraag waarom we vaak zien dat homo's juist dan de meest fanatieke anti-homo activisten worden. Is het dan niet voor niets een clichè? Is dat alleen een kwestie van psychologie, overcompensatie, zelfontkenning, iets anders? Waarom zo veel verder doorgevoerd dan nodig is als dekmantel? Waarom zijn godsdiensten waar de alfamannetjes in jurken lopen, islam als gebruikelijk ook hier weer in extremo met hun zwaartekrachtstechnische oplossingen als sodemieteren van torens en het hangen aan hijskranen, zo faliekant tegen op homofilie? Is het de omkering van de wens die sommige heteromannen weleens bekruipt dat alle andere mannen terstond homo zouden worden, tot de angstige realisatie hen wekt tot het besef wat dat betekenen zou?

Marinus Calamari
Marinus Calamari2 dec. 2020 - 8:46

Ik heb zelf het idee dat niet kasthomoseksualiteit, maar seksuele frustratie de gemene deler is in dit soort gevallen. Anders zou homohaat niet echt een groot probleem zijn. Seksuele frustratie zie je heel vaak bij kasthomo's, en hoe, maar het komt ook veelvuldig voor bij aanhangers van seksofobe ideologieën, zoals het christendom, de islam en de diverse smaken naarrechts

Aart van de aap
Aart van de aap3 dec. 2020 - 11:41

Albert, kameraad Ik snap niet helemaal wat je bedoeld

Aart van de aap
Aart van de aap3 dec. 2020 - 11:43

Het ding is, denk ik Stel dat je in een super streng christelijk, of islamitisch milieu opgroeit. Je leert dat homoseksualiteit de satan is. En vervolgens kom je erachter dat je zélf homoseksuele gevoelens hebt...Dan moet je toch ook helemaal verknipt raken. Veel van die IS mannen, zijn denk ik ook een soort doorgedraaide homoseksuelen, die hun homoseksualiteit onderdrukt hebben en daardoor een soort van schizofreen geworden zijn

Kees van Bemmelen
Kees van Bemmelen1 dec. 2020 - 18:53

Hij mag blij zijn dat Brussel geen 'LGBT-free zone' is, anders zou hij niet eens naar zijn werk kunnen.

2 Reacties
GoudenBergen
GoudenBergen1 dec. 2020 - 19:24

Het zou me niet verbazen als hij lid van het EP is geworden om in Brussel de vrijheid te kunnen genieten die hij in Hongarije niet heeft. Maar toen kwam corona en zorgde voor een spaak in het wiel.

GoudenBergen
GoudenBergen1 dec. 2020 - 19:25

zorgde voor = stak

Robert Follon
Robert Follon1 dec. 2020 - 18:31

Spiderman in kwestie is József Szàjer. Die afgelopen zondag verrassend opstapte als EP-er omdat “De dagelijkse politiek al enige tijd een emotionele last is op mijn schouders”....

2 Reacties
Starter2
Starter21 dec. 2020 - 18:43

Het zullen wel niet z'n schouders zijn geweest.......

JanB2
JanB21 dec. 2020 - 19:16

“Spiderman in kwestie” Hij is geestig!!!

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -1 dec. 2020 - 18:17

niemand neemt de EU toch serieus, laat staan de parlementariers Fidesz lat echter iedereen achter zich .... links lullen, rechts vullen of iets dergelijks. Niets zo erg als er om je blote kont gelachen wordt. Eigen schuld, dikke bul.

1 Reactie
LaBou
LaBou 2 dec. 2020 - 7:47

Er is veel gepubliceerd over fidesz, maar nergens blijkt uit dat ze links lullen. Dat verzin jij er bij omdat je het wel goed vindt klinken.

MaxMax2
MaxMax21 dec. 2020 - 18:05

Haha mooi dit, kan zo in een film.

Norsemen
Norsemen1 dec. 2020 - 17:54

Goed voorbeeld weer dat mensen die anderen hun rechten proberen te ontnemen hypocriete sukkels zijn.

1 Reactie
Starter2
Starter21 dec. 2020 - 19:45

Niet generaliseren he, deze gast is een hypocriete sukkel.

PVDB2
PVDB21 dec. 2020 - 17:49

Hoe ironisch. De grootste schreeuwers van antihomo retoriek zijn vaak zelf homo, komen uit zeer conservatieve hoek (de meest hypocriete), of zijn gewoon niet zo van "anderen / zwakkeren". Uit eindelijk, zeker in deze tijd met veel (beveiligings) camera's, smartphones en social media is het makkelijker en sneller te ontdekken en bewijzen dat je het bent geweest dan vroeger het geval was. Toen kon je het makkelijker nog ontkennen. In een land dat allang geen democratie meer is maar meer een autocratie waar de vrij media aan banden is gelegd door de vrienden Orban, de rechtspraak afgebroken word en wat, naar mijn mening, Polen en Servië (gelukkig geen EU land) het homo onvriendelijkst is. Dan kan je beter zeggen dat je anti homo bent. Om jezelf te beschermen. Sommige slaan er echter in door. Kan het me voorstellen dat je doet maar dat het moeilijk vol te houden is voor langere tijd. In feite ben je gegijzeld. En zeker deze man want dat word lastig als hij terug wil naar Hongarije. Het een beetje zoals je vroeger hier beter in de kast kon blijven en gewoon trouwen om geen heisa in de familie te krijgen of een "schande" te zijn voor de omgeving. Helaas zijn die omgevingen er nog steeds in bepaalde gebieden in Nederland zoals een neefje van me jaren geleden bij een werkgever ervaarde waar de chef gereformeerd was. En, zacht uitgedrukt, niet zo'n fan van homo's was. Als je alleenstaand was was je al verdacht en was je toekomst niet echt rooskleurig kon ik wel uit de woorden van hem begrijpen. Triest nu in 2020 maar gewoon realiteit. De grootste vriend van Orban in Nederland, blonde Geert, weet het ook mooi hypocriet te verkopen. Hier "echt" voor homorechten want veel moslims keuren homoseksualiteit sterk af. Maar in Hongarije, bij held Orban, geen woord over de homofobe uitspraken en omgang met burgers die eigenlijk min of meer ongewenst zijn door de christelijke bevolking en regerende partij en zoveel mogelijk van alle rechten word ontdaan. Het is allemaal prima.

1 Reactie
MaxMax2
MaxMax21 dec. 2020 - 19:47

Tijdje geleden heb ik wel eens gelezen dat juist in de landen waar porno verboden is de meeste porno gekeken wordt, Pakistan was dat volgens mij. Overigens eens met wat je zegt over Geert Wilders.

Marcel Rozeboom
Marcel Rozeboom1 dec. 2020 - 17:27

Miljoenen inwoners in Nederland accepteren homo’s niet, en dan ga jij je een beetje druk maken om Hongarije?

2 Reacties
Marinus Calamari
Marinus Calamari2 dec. 2020 - 8:58

In NL zijn de rechten van holebi's niet in het gedrang, in Hongarije wel. Verder zitten we met onze respectievelijke landen bij dezelfde club. Tenslotte is Orban voor linksmensen niet de held die hij is voor grote groepen op rechts, dus dat is ook geen beletsel.

adriek
adriek2 dec. 2020 - 10:38

Als individuele burgers de mensenrechten in woord of daad niet respecteren is dat erg. Als regeringen de mensenrechten in woord en daad niet respecteren is dat heel veel erger.

Sailor2
Sailor21 dec. 2020 - 17:20

Hoe harder ze anderen bashen, hoe meer gespleten ze zijn. Misschien dat het CDA nu wel afscheid wil nemen van Orban en trawanten. Maar stiekem zijn ze bij het CDA natuurlijk ook wel een beetje anti-gay en ongetwijfeld verzot op dit soort feestjes.

Starter2
Starter21 dec. 2020 - 17:13

Wat een sukkel.

Hakkepuf
Hakkepuf1 dec. 2020 - 17:05

Dat zie je zo vaak. De fanatiekste homohaters blijken vaak kasthomo's te zijn. Het doet zich vooral in orthodox religieuze kringen voor.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland1 dec. 2020 - 17:02

[Volgens de geldende lockdown-regels in België mogen bij seksfeesten niet meer dan vier personen aanwezig zijn die ook nog eens anderhalve meter afstand moeten bewaren als ze niet uit hetzelfde huishouden komen.] hahahahahahaha

3 Reacties
Karingin
Karingin1 dec. 2020 - 19:15

LOL ja ik dacht hetzelfde - sex op anderhalve meter afstand #hoedan?

poeslief
poeslief1 dec. 2020 - 19:22

Nou zo Karingin https://www.erotik-sjop.com/f-machine-sex-machine ..ook met blue tooth.

Dehnus
Dehnus1 dec. 2020 - 19:29

Je weet dat Belgen nogal zwaar geschapen zijn hè? Het is even niet anders, zo'n kleine handicap tijdens het batsen ;).

Karingin
Karingin1 dec. 2020 - 16:52

Hahaha...naakt over 't dak proberen te vluchten, dan ben je pas echt sneu...wees dan een vent and face the music!

4 Reacties
JasDon
JasDon1 dec. 2020 - 17:38

Zo zie je maar hoe je als gay in Oost-Europa je in de vreemdste bochten moet wringen. Denk maar niet dat de man een makkelijk leven heeft gehad in zijn jeugd of dat zijn toekomst er rooskleurig uit ziet. Het is op het eerste gezicht natuurlijk grappig, maar er kan het nodige leed achter zitten.

Karingin
Karingin1 dec. 2020 - 19:14

Misschien moet je dan de politiek niet in gaan. Die man is al die tijd hartstikke chantabel geweest. En heeft bovendien anderen in een vergelijkbare situatie als hij zelf het leven moeilijk gemaakt. Kweenie hoor, maar daar wringt iets...

DanielleDefoe
DanielleDefoe1 dec. 2020 - 23:39

Zijn vrouw zal vast ook niet blij zijn met deze gebeurtenis al is de mislukte vlucht langs de regenpijp wel komisch.

Marinus Calamari
Marinus Calamari2 dec. 2020 - 17:01

@JasDon József Szájer is mede-architect van het leed wat holebi's ondervinden in dat land. Ik kom een heel eind met het opbrengen van begrip voor kasthomo's en de dingen die ze doen, maar als iemand verdient om slachtoffer te worden van homohaat, is het een figuur als József Szájer. Verder heeft hij nu wel iets anders aan zijn hoofd als op holebi's jagen, en dat is altijd goed. Van mij kan hij een paar trappen na krijgen.

Paul250371
Paul2503711 dec. 2020 - 16:49

Arme man in een treurig systeem dat hij mede actief faciliteert.