Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Honderden pro-Palestina activisten vliegen naar Israël

  •  
06-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Hoewel er geen connectie is met de Gazavloot, kondigt Israël aan de 'vliegtilla' de toegang te zullen versperren
Honderden pro-Palestina activisten zijn van plan om Israël per vliegtuig binnen te gaan. De minister van Openbare Veiligheid Yitzhak Aharonovitch heeft aangekondigd dat de activisten niet welkom zijn en linea recta terug gestuurd zullen worden. Reden: Ze zouden gelinkt zijn aan de Freedom Flotilla 2. De activisten hebben echter ruim van te voren hun vlucht kenbaar gemaakt en zijn niet van plan in Israël te blijven of naar Gaza te trekken, maar willen naar de Westelijke Jordaanoever.
Aharonovitch:
De komende dagen zijn honderden radicale activisten vanuit heel Europa verwacht naar Israël te komen om hier een provocatie en illegale demonstraties te creëren en de legitimiteit van ons eigen land te ondermijnen. Ik wil dat het duidelijk is dat als een soevereine democratische staat, wij niet zullen toestaan dat zij propaganda zullen voeren, onrust zullen aanwakkeren of illegale demonstraties zullen houden. Niet op de luchthaven, en niet ergens anders.
Eén van de organisatoren, Lubna Masarwa, verklaart tegenover Haaretz niet van plan te zijn om demonstraties te organiseren of deel te nemen in provocaties. Ook zegt ze dat er geen connectie is met de flotilla naar Gaza. Masarwa:
Confrontatie met Israël is niet het doel in deze; het doel is Palestijnse steden bezoeken op de Westelijke Jordaanoever, alsmede Jeruzalem.
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Israëlische veiligheidsdiensten gesommeerd stevig op te treden tegen de activisten. Naar verwachting zullen tussen de 600 en 1200 activisten Israël proberen binnen te komen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (23)

JoopSchouten
JoopSchouten6 jul. 2011 - 11:34

Criticasters wegzetten als provocateurs en de veiligheidsdiensten sommeren 'stevig op te treden' zegt mij genoeg. Israël is een dictatuur in een bitter democratisch sausje ... ... Mogelijke voorwaarden voor een oplossing: Israël moet het gestolen land (...) teruggeven aan de rechtmatige eigenaren. Alle slachtoffers (uit Israël én 'Palestina') worden door de Israëlische staat (de veroorzaker) gecompenseerd voor de geleden economische schade, de begrafenisonkosten, het enorme leed en de noodzakelijke therapeutische en medische behandelingen en nazorg. - Regerings- en parlementsleden of bedrijven (aan beide zijde) die hebben meegedaan aan het landjepik, uitbuiting en terreur worden uitgesloten en vervolgd. (Politieke onschendbaarheid moet dus worden opgeheven.) - Alle huidige conservatieve politieke partijen worden opgeheven en omgevormd tot volledig transparante democratische partijen met de verplichting iedere vorm van geweld af te zweren. ... Op naar de volgende droom. ; )

HenkSneevliet
HenkSneevliet6 jul. 2011 - 11:34

Fantastische actie, en Israel laat weer eens zien wat voor een militaristische fort ze is. Mensen die komen aanvliegen (dus al tig keer gescreend zijn) worden voor provocateurs uitgemaakt. Het feit dat Israel niet eens bereid is om te stoppen met het bouwen van nieuwe (let op, nieuwe!!) om vredesbesrpekingen te houden zegt genoeg over wie hier aan het provoceren is. Die nederzettingen zijn door tientallen VN resoluties veroordeeld, niet alleen worden de oude niet opgedoekt, er komen er steeds nieuwe bij!

Tealc2
Tealc26 jul. 2011 - 11:34

Is wel merkwaardig dat Israël wat ze wil doet tegen journalisten...alleen heb ik de EU,VS noch de VN iets horen zeggen.

Lopez
Lopez6 jul. 2011 - 11:34

Als Israël radicale activisten wil dwarsbomen, kan het op de Westbank direct aan de slag: http://mondoweiss.net/2011/07/rightwing-militias-steal-land-in-occupied-territories-with-support-of-israeli-govt.html http://mondoweiss.net/2011/07/washington-post-reports-on-brutal-house-demolitions-in-west-bank.html

leeuwenvanj
leeuwenvanj6 jul. 2011 - 11:34

Regelmatig worden oudere sympathisanten van het internationaal recht aangevallen op de West Bank door kolonisten en IDF. Mensen die helpen met olijvenplukken in de hoop dat men de Palestijnen met rust laten tijdens de oogst tijd. Mensen worden beschoten of bekogeld met stenen of verjaagd door het leger. Ik weet het want ook mij is het overkomen. Ik men geen extremist maar een mens die opkomt voor mensenrechten. Traangas,rubber kogels en geluidsbommen ,heb het allemaal mogen meemaken. En dat alleen om het steunen van de boeren. Ook de behandeling van mensen op de luchthaven is vreselijk. Een dame van 64 moest zich tot op haar onderbroek uitkleden omdat ze een verkeerde achternaam had. Mensen die uren ( 8uur) worden vast gehouden en ondervraagd. Mensen die moeten bewijzen dat ze moslim zijn en het gebed moeten opzeggen, apart gehouden worden en als criminelen worden behandeld. Dit alles met medeweten van de EU.

leeuwenvanj
leeuwenvanj6 jul. 2011 - 11:34

Voor de liefhebber, Europese alliance with Israel,aiding the occupation . David Cronin. Zeer interessant en schrokkend hoe men met het internationaal recht om gaat en hoe de dubbele standaards mogelijk zijn. EUROMED heritage betaald zelfs mee aan de opgravingen in een wijk in Oost Jeruzalem waardoor 1500 Palestijnen met geweld hun huis uit worden gezet.

leeuwenvanj
leeuwenvanj6 jul. 2011 - 11:34

http://www.haaretz.com/print-edition/news/israel-braces-for-arrival-of-hundreds-of-pro-palestinian-activists-1.371835 The Transportation Ministry has told foreign airlines to present their lists of passengers to Israel 48 hours before takeoff. Israeli airport security personnel in Europe have been instructed to convey information about passengers who seem suspicious. The police were told in a briefing that "when you enter the airport, it will be as if you are entering the set of 'Big Brother,'" a reality show. In other words, all eyes will be on them. The police are concerned that they will be goaded into using force and then filmed by activists who will disseminate the clips worldwide. Therefore, most most personnel will be undercover and not wear anti-riot gear or carry weapons. Arrests, if needed, will be made quickly without other activists noticing. The Justice Ministry is also involved in preparations, assuming that people slated for deportation will appear at the High Court of Justice. Police special forces are to be deployed outside the airport building in case of extreme situations; for example, if an activist attempts self-immolation. Belgen en Fransen zijn al terug gestuurd. Christenen voor Israel die de nederzettingen steunen worden altijd met warmte ontvangen. Gekker moet het niet worden, Big brother is watching you.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2011 - 11:34

Leuk, zo'n bevriend land. Geinig. En zo democratisch ook. Echt maten van me.

1 Reactie
sjaakie2
sjaakie26 jul. 2011 - 11:34

La chatte, lieve maar naieve mevrouw. Als we bij elk land wat niet zo democratisch is besluiten om er geen vrienden meer mee te zijn dan blijven er nog maar een paar over. Ik wil ons graag niet afzonderen van de rest van de wereld jij wel? Ik keur het gedrag van Israel af, maar vergeet niet dat Israel een van de vele landen is die de mensenrechten schend. Ik denk dat we juist in contact moeten blijven met andere landen zodat de bevolking kan zien hoe vrij we hier zijn zodat ze er ook van overtuigd raken dat democratie het minst slechte systeem is. Kijk maar naar de arabische revoluties. Een land boycotten heeft als Nederland zijnde heeft geen zin, daar raakt niemand van onder de indruk. We kunnen wel met al onze goede bedoelingen zo positief mogelijk bijdragen aan een betere wereld.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa6 jul. 2011 - 11:34

Een witte duif vliegt ook, dan maar vliegen voor vrede! Ooit zag ik op TV vliegende gelovige Joden, met zwart haar, van Amerika naar England hebben gevlogen en dat doen ze elk jaar. Deze protesteren tegen Israel bezetting van de Palestijnse gebieden. Zij zien in de Palestijnen broers en kennen hun geschiedenis goed. Jood zijn en Jood worden om Israelische te zijn zijn twee aparte dingen.

1 Reactie
TulayM
TulayM6 jul. 2011 - 11:34

U bedoelt vermoedelijk deze http://www.youtube.com/watch?v=7jp753Xzb1Y

Sedmorteza
Sedmorteza6 jul. 2011 - 11:34

[ "De komende dagen zijn honderden radicale activisten vanuit heel Europa verwacht naar Israël te komen om hier een provocatie en illegale demonstraties te creëren en de legitimiteit van ons eigen land te ondermijnen. ] Een leuke actie die zulke onzin uitlokt. Hoelang kan apartheidsregime van Israel zo door gaan? Volgens de minister ben je al radicaal als je alleen naar Israel gaat. Je bent zelfs radicaal als je zegt dat Palestijnen ook mensen zijn. Wat een democratie! Hier hebben we ook met door hun gefinancieerd voorbeeld PVV te maken. een toonbeed van een democratie. :

2 Reacties
FrankS2
FrankS26 jul. 2011 - 11:34

Zolang er een organisatie van 57 islamitische staten (OIC) bestaat zal 1 joodse staat noodzakelijk zijn.

fjacobse
fjacobse6 jul. 2011 - 11:34

--- Hoelang kan apartheidsregime van Israel zo door gaan? --- Net zo lang als al die Islamitische apartheidsregimes.

[verwijderd]
[verwijderd]6 jul. 2011 - 11:34

Dat wordt dus een snel retourtje. Goed voor het milieu ook, al die gasten in een vliegtuig. Wie betaald dit alles eigenlijk?

3 Reacties
Tealc2
Tealc26 jul. 2011 - 11:34

Wie financiert de pvv??

Joeri2
Joeri26 jul. 2011 - 11:34

" Wie betaald dit alles eigenlijk? " Heb je nog meer rookgordijn argumenten? Ik weet er ook nog een paar: Hoe smaakt een augurk eigenlijk? Wie kan nog de polka dansen? Welke kleur heeft een sigaar? O wacht, we hadden het over Israel en hoe ze mensen die anders over de wereld denken als terrorist willen bestempelen. En hoe ze mensen dwars zitten om aan vrije meningsuiting te doen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman6 jul. 2011 - 11:34

[Wie betaald dit alles eigenlijk?] Heb jij iemand anders die jouw vliegtickets betaalt???

leeuwenvanj
leeuwenvanj6 jul. 2011 - 11:34

http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/07/06/56-belgen-vertrekken-richting-palestina 17 uur vast gehouden in een cel en weer terug gestuurd. Palestijnen hebben niets te zeggen over bezoekers die hen willen bezoeken. Geen eigen grens of vliegveld maar afhankelijk van het goed vinden van de bezetter of iemand naar Palestina mag of niet.

1 Reactie
petrossa
petrossa6 jul. 2011 - 11:34

Tsja. Wat wil je. Palestina bestaat niet dus kun je er ook niet naar toe vliegen. Maar je kan natuurlijk altijd naar Syrie of Jordanie vliegen en dan kun je zo CisJordanie in. Wie Israel in zijn land wil toelaten is natuurlijk altijd nog hun rechtmatig besluit.

LikoedNederland
LikoedNederland6 jul. 2011 - 11:34

Laten ze naar Syrie vliegen en demonstreren, dat zou van lef getuigen. Maar ja, dat is een dictatuur, dan zou je echt gevaar lopen .....

2 Reacties
pedens@numeo.fr
pedens@numeo.fr6 jul. 2011 - 11:34

wat een goedkope reactie, mr/mvr. Likoed. in de USA bestaat een gezegde : "two wrongs don't make it right" maar er zijn er die hardnekkig volhouden mijn hart is ook... met Israeliers, in de hoop dat zij eens zullen ontwaken uit deze hersenspoeling Nee, heb geen probleem met joden - wel met imperialische leiders o ja, in omringende landen loopt ook alles scheef- maar het is Israel die zich graag als democratisch wil neerzetten. En moet dus als zodanig het voorbeeld geven ....lijkt mij...

JoopSchouten
JoopSchouten6 jul. 2011 - 11:34

Goeie.