Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

Honderden Britse wintersporters onttrekken zich in Zwitserland aan verplichte quarantaine

  •  
27-12-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
verbier
Er mag dan een pandemie heersen die de hele wereld in zijn greep houdt en het leven drastisch verandert maar sommige mensen zijn niet van plan daarvoor af te zien van hun pleziertjes. Zoals wintersport. Grote groepen Britten trokken daarom naar Zwitserland om daar te gaan skiën. Maar dat pakte anders uit.
De Zwitserse autoriteiten merkten dat honderden Britse wintersporters plots uit het skioord Verbier verdwenen zijn. De toeristen bleken in de nacht van zaterdag op zondag stilletjes vertrokken nadat hen duidelijk was gemaakt dat ze tien dagen in quarantaine moesten. Die maatregel is vorige week in Zwitserland ingevoerd nadat duidelijk werd dat er onder de Britten een nieuwe, veel besmettelijker variant van het virus rondwaart. Tot die tijd waren de wintersporters gewoon welkom in het populaire skioord.
De quarantaineplicht werd door de regering in Bern met terugwerkende kracht vanaf 14 december van kracht verklaard. Iedereen die nadien uit Groot-Brittannië is gearriveerd moet in quarantaine. De Standaard schrijft :
"De quarantaine-deserteurs zagen claustrofobische taferelen in hotelkamers niet meer zitten. Jean-Marc Sandoz, woordvoerder van de gemeente Bagnes, waartoe Verbier behoort, toont begrip. ‘Ik begrijp de woede van die mensen. Gezinnen met kleine kinderen zagen zich plots vastgezet op een ruimte van 20 vierkante meter. Dat was niet uit te houden.’ Intussen is duidelijk dat sommige Britten de grens overstaken naar Frankrijk. Daar zijn de skistations vanwege de coronacrisis sowieso gesloten, maar ze kunnen er wel een frisse neus halen."
Verbier wordt nu ook door Zwitsers gemeden omdat het als een mogelijke coronabrandhaard wordt beschouwd.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

Fredje3
Fredje328 dec. 2020 - 5:09

Als je dusdanig achterlijk bent om ten tijden van deze pandemie een vakantie te boeken en ook daadwerkelijk te gaan, zou je eigenlijk veel langer opgesloten moeten worden.

2 Reacties
harmmeijer
harmmeijer28 dec. 2020 - 8:52

“Als je dusdanig achterlijk bent” De Britten kozen massaal voor een clown als prime minister. Zegt wel wat.

adriek
adriek28 dec. 2020 - 9:16

"Alleen noodzakelijke reizen." is nu eenmaal vrij te interpreteren. Sommigen vinden een Skivakantie noodzakelijk voor hun (geestelijke) gezondheid (of ze hebben sch&#t aan corona, dat kan natuurlijk ook)

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde28 dec. 2020 - 0:06

Dat bedoelen de Britten dus met soevereiniteit, denken dat niemand je iets kan maken.

nikita72
nikita7227 dec. 2020 - 22:25

Door de ski-gebieden open te houden, vraagt Zwitserland ook wel een beetje om problemen.

2 Reacties
Middenman
Middenman28 dec. 2020 - 10:31

@ Peinzer - Wij houden in Nederland onze wandelpaden toch ook open? Het beleid in Zwitserland en Oostenrijk is erop gericht dat de eigen bevolking zoveel mogelijk kan bewegen in de open lucht. Daarnaast hebben ze allerlei aanvullende maatregelen om het buitenlanders zo moeilijk mogelijk te maken om te komen en dat werkt goed, maar niet 100%. Ze zouden het land inderdaad helemaal op slot kunnen doen, maar dat doen wij toch ook niet?

DanielleDefoe
DanielleDefoe28 dec. 2020 - 14:48

Met de auto kun je ook heel Europa door. De actieradius van voetgangers is beperkt.

Thuiszitter
Thuiszitter27 dec. 2020 - 21:48

Ik ben benieuwd hoeveel landgenoten er richting de Alpen vertrekken , in mijn beleving ben je niet helemaal goed in je pannetje als je nu doodleuk vakantie gaat vieren.

JJP2
JJP227 dec. 2020 - 20:58

Tja, niet verstandig wellicht, maar de gedachte om een week lang, tijdens je vakantie, 10 dagen opgesloten te moeten zitten in een hotelkamer, zou voor de meeste mensen toch reden zijn om ook zo snel mogelijk de biezen te pakken.

2 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗27 dec. 2020 - 21:39

« zou voor de meeste mensen toch reden zijn om ook zo snel mogelijk de biezen te pakken ».......als je het slecht met elkaar getroffen hebt wel. In Frankrijk en Italie was het al niet de bedoeling dus hebben ze dit bewust doorgezet. Goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen

vdbemt
vdbemt28 dec. 2020 - 10:29

Is het 'niet verstandig wellicht' om tijdens een wereldpandemie te denken dat je ongestoord geheel volgens je eigen plan in een buitenlands toeristisch gebied kunt doorbrengen?