Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hond beet alpaca's dood, wolf kreeg de schuld

  •  
25-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1473 keer bekeken
  •  
455926605_438016b0d1_k

© cc-foto: Diane Hamilton

Op de Alpaca Haciënda Holland in de Noord-Brabantse plaats Haps werden eind maart drie alpaca's doodgebeten. De eigenaar verklaarde tegenover media dat de slachtpartij wel aangericht moest zijn door een wolf.

"Ik heb vijftien centimeter lange pootafdrukken gevonden en de manier waarop die alpaca's zijn omgebracht, dat kan alleen een wolf gedaan hebben. Bovendien was twee dagen eerder in de buurt, in natuurgebied De Vilt in Beugen, ook al een wolf gezien", zei hij destijds tegen Omroep Brabant. Van de omgekomen dieren werden in de pers gruwelijke foto's gepubliceerd, wat zelden gebeurt als duidelijk is dat de dieren slachtoffer zijn van honden.

Nu is met DNA-onderzoek vastgesteld dat de alpaca's door honden in stukken zijn gescheurd. Dat maakt BIJ12, de uitvoeringsorganisatie voor samenwerkende provincies, bekend. 

Ook een veulen in Gelderland, een kalf in Friesland, een geit in Overijssel en een aantal schapen op verschillende plekken in het land werden in maart slachtoffer van een hondenaanval. 

cc-foto: Diane Hamilton 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.