Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Homoseksuele Air-France-medewerkers weigeren naar Iran te vliegen

  •  
14-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
AirFrance
Air France vliegt vanaf volgende week weer drie keer per week naar Teheran. De internationale sancties zijn na acht jaar opgeheven. Het homoseksueel personeel van de luchtvaartmaatschappij roept op tot een boycot omdat er in het land de doodstraf staat op homoseksualiteit.
De medewerkers zijn een petitie gestart die 25.000 handtekeningen nodig heeft waarvan er nu al 21.000 binnen zijn. In de verklaring staat dat het onvoorstelbaar is dat homoseksuelen verplicht worden om naar een land te vliegen, waar ze vermoord zouden kunnen worden voor wie ze zijn. Laurent M., een vertegenwoordiger van de groep voegt eraan toe dat het bezwaar namens het hele personeel is:
"Homoseksualiteit is nog steeds verboden in het land met een straf van 74 zweepslagen voor een minderjarige en de doodstraf voor volwassenen. Uiteraard staat onze geaardheid niet vermeld op ons paspoort en het verandert niets aan de manier waarop we als team werken. Maar het is onvoorstelbaar om iemand te dwingen naar een land te reizen waar zijn gelijken veroordeeld worden voor wie ze zijn."
Eerder protesteerden Air-France stewardessen tegen de kledingvoorschriften in Iran. Zij weigerden een hoofddoek en wijde kleding te dragen, zoals gebruikelijk voor vrouwen in het moslimland.
De reactie van Air France was:
"In Iran bepaalt de wet dat alle vrouwen in het land een hoofddoek moeten dragen die hun haar bedekt op openbare plaatsen. Deze verplichting geldt niet tijdens de vlucht en wordt gerespecteerd door alle internationale luchtvaartmaatschappijen die naar Iran vliegen. Tolerantie en respect voor de culturen en waarden van de landen die bediend worden door de luchtvaartmaatschappij maken deel uit van de fundamentele waarden van Air France en haar personeel. "
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.