Joop

Homohaat in Nederland: posters van zoenende mannen bespuugd, beplakt en vernield

  •  
06-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
162 keer bekeken
  •  
homohaat
Het pakkenmerk Suitsupply staat erom bekend graag te provoceren met hun campagnes. Na jaren van verontwaardiging over posters waarop vrouwen als onderdanig, seksobject of hoofdeloos speeltuig werden afgebeeld is het bedrijf nu een andere, progressievere weg ingeslagen en worden Nederlandse bushokjes dit jaar massaal gesierd met zoenende mannen in pak.
Ondanks de tolerante waarden die Nederland zichzelf graag toedicht, schoot het beeld velen in het verkeerde keelgat. Na de lancering van de campagne ontvolgden tienduizenden mensen Suitsupply op sociale media en door het hele land werden posters vernield. In Kardinge (Groningen), Vlaardingen (Zuid-Holland) en Utrecht werden verschillende abri’s vernield, bespuugd of met tape beplakt om het zicht op de zoenende mannen te ontnemen.
Update 15.30 uur: De afgelopen dagen zijn van meer dan dertig abri’s met posters van de nieuwe campagne van kledingmerk Suitsupply de ruiten ingegooid. Nog eens vele tientallen billboards en bushokjes door het hele land werden beklad of met tape afgeplakt. Dat meldt de CEO van Suitsupply, Fokke de Jong , dinsdag op Nu.nl:
We hadden best heftige reacties verwacht, maar niet in deze mate. En zeker niet in Nederland… Veel mensen vragen ons hoe ze deze posters aan hun kinderen moeten uitleggen, dat zijn vragen die we nooit krijgen als we een erotisch geladen poster met een man en een vrouw gebruiken.
Afbeelding via Twitter
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (91)

niko2
niko28 mrt. 2018 - 8:51

In de brabantse wijk waar ik woon leven alle nationaliteiten. Toch zijn de witte mannen, boos, en niet boos, met hun bijbehorende voornamelijk witte vrouwen, soms ook boos, in de meerderheid. Zwarte piet huppelt hier vrolijk rond op 5 december, De cowboys en girls huppelden samen vrolijk rond met de indianen op het kindercarnaval, en voor de rest vind men het allemaal prima. Op mijn fiets door de wijk zie ik 5 posters hangen van de zoenende mannen. Ze hangen er allemaal nog!!! Gisteren werd mij in de turkse winkel nog verteld hoe ik een voor mij volmaakt onnavolgbaar ingredient moest klaarmaken door een ontzettend lieve vrouw met een hoofdoek. Mijn god..wat ben ik blij met mijn brabant als centrum van mijn wereld.

TurkseTurk
TurkseTurk8 mrt. 2018 - 7:29

Persoonlijk vind ik het misselijk mannen die aan elkaar zitten en zoenen met een sexueel sensueel karakter . Abstract gezien heeft iedere geaardheid binnen de kaders van gelijkheid net zoveel gelijke recht om uiting te geven van zichzelf op het niveau als alle anderen. Hierin tegenin gaan gaat in tegen de universele beginselen waar onze grondwet voor staat. Dus de rechterlijke macht heeft de plicht binnen de kaders van gelijkheid andere soorten mensen in bescherming te nemen. Persoonlijk heb ik bij het zien van deze poster voor bij eerste keer gedacht van... zal ik er een sticker op plakken als wijze van Prostest en om mij kots emotie erover te laten uiten. 3 seconden na deze gedachte dacht ik van... ach kan het mij wat schelen. Iedere zijn ding ... Mensen met andere geaardheid kunnen er zelf niets aan doen dat zij zo zijn dus zie ik hen niet als schuldige. . . .. Een keer had ik een kleine discussie met een Nederlandse collega... ik zei van God geeft Homoseksualiteit geschapen. ... Hij reageerde als een bezeten geraakt door de bliksem ... van God doet dat niet. Punt. .. Toen dacht ik van ow .. niet alleen onder Moslims heb je die rare gedachte niet... ook NL mensen kosten letterlijk met hele korte lontjes erover en zeker als je God bij betrekt. Maar goed. ... eigenlijk vind ik dat homoseksualiteit niet geuit mag worden op straat... dit zeg ik niet vanuit mijn kots emotie erover maar vanuit mijn abtracte redenering en met de wetenschap dat onze bestuur en democratie zwaar tekort schiet in het wetenschappelijk benaderen van zulke zaken ... het woord tekort is eigenlijk zeer Zacht uitgedrukt... Ze zijn hopeloos in een wurggreep van het kapitalisme die weten schap voor 99% financiert en het resultaat conform eigen belangen manipuleert. ... Het dient nu het kapitalisme om Homp gedoe te promoten. ... dat zie je wereldwijd. ...

9 Reacties
tinekea2
tinekea28 mrt. 2018 - 11:02

en daarom zijn we zo blij met jou....

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 mrt. 2018 - 14:35

Gezien uw nick name is er een voor de handliggende oplossing voor uw probleem. Overigens begrijp ik niet goed wat u de wetenschap vraagt.

Haastig
Haastig8 mrt. 2018 - 14:38

TurkseTurk 8 maart 2018 at 08:29 "Abstract gezien heeft iedere geaardheid binnen de kaders van gelijkheid net zoveel gelijke recht om uiting te geven van zichzelf op het niveau als alle anderen." Niet alleen abstract gezien hebben homo's gelijke rechten, maar ook concreet. Je hebt je kots emotie maar door te slikken.

doron
doron9 mrt. 2018 - 21:04

TurkseTurk, Ik ben het inhoudelijk niet met jou eens. In mijn familie zijn er flink wat mensen die jouw verhaal/denkwijze beamen. Dat betekent niet dat ik ga kotsen van jouw/hun verhaal, en geloof me, die flink wat mensen gaan veel verder dan kotsen. Jij ook? Helaas voor jou heeft dat helemaal niets te maken met kapitalisme, het zijn gewoon extreme gedachten.

TurkseTurk
TurkseTurk10 mrt. 2018 - 7:38

Voor de nadruk... dat kots emotie heb ik wanneer ik mannen voor mijn neus zie. Mijn oplossing is de andere kant op kijken. Ik zal nooit homos op hun gedrag aanspreken of hen openlijk aanvallen met de achterligende gedachte dat zij mensen zijn met gevoelens . Ze kunnen zich gekwetst voelen. Daarom zal ik ervoor oppassen hen niet te kwetsen. Ik hou er niet van mensen echt te kwetsen. ... Dus ik zal liever een hele grote boog eromheen lopen dan mensen kwetsen. Ik zal ook hen nooit laten merken wat ik echt denk want dat kan ook kwetsend overkomen. Zij hebben zelf geen schuld aan hun geaardheid ik respecteer dat. Ik weet niet zeker of vanuit wetenschappelijke perspectief het gezond is homoseksualiteit openlijk te laten uiten opdat de effecten ervan op de beeldvorming van kinderen die nog in ontwikkeling zijn, en net de verkeerde soorten (dus homo's ( als rolmodel kunnen kiezen in hun onderbewuste. Je kan het ook als natuurlijk selectie beschouwen doordat homo's een hogere waarschijnlijkheid zullen hebben hun dna niet door te geven aan een volgende generatie. Maar je kan hieraan alleen conclusies aan binden door degelijk onafhankelijk wetenschappelijke onderzoek op los te laten waarbij in de bredere zin de effecten ervan op de gehele maatschappij worden meegenomen en vervolgens moeten leiders belissen Hoe de effecten gebruikt zullen worden en of het gewenst is en zo ja in hoeverre.

TurkseTurk
TurkseTurk10 mrt. 2018 - 7:48

Als reactie op de heer Haastig... Ik zal zeker mijn kots emotie doorslikken uit vrije keuze om niemand te kwetsen. .. ik respecteer alle mensen en alle leven. Allen hebben gelijke recht vind ik. Daar geloof ik sterk in en daar handel ik naar. Mits ik andere gedachten en emoties had geloof me ik zou een lopende hel zijn voor allen die anders zIjn. Niets of niemand kan mij bang maken of tegenhouden . Vergeet niet dat ik de barbaarse Turkse genen heel sterk in mijn geest em hart draag dat niet getemd kan worden met krachtige woorden en of daden... Ik ben koets...omdat ik anderen respecteer. Niet uit angst uit respect voor mijn medemens. Als ik in het openbaar reis zal ik als eerst mijn zitplaats vrij maken voor hen die ouder zijn of zwakker.

TurkseTurk
TurkseTurk10 mrt. 2018 - 8:09

Reactie op Doron. ... Extreme gedachtes zijn een relatief begrip afhankelijk vanuit welke perspectief je kijkt en of je emotie invloed heeft op je oordeel uiting/conclusies. Mijn beleving is dat ik het geen mooie gezicht vind en dat zal vast komen omdat ik hetro ben. Vanuit huis heb ik op geen enkele manier wijsgemaakt dat Homo zijn slecht of goed is. Dat je mijn beleving en emotie als een extreem gedachte ervaart of ziet laat iets zien vanuit jouw beleving en emotie. Misschien is het verkeerd zoals ik mij uitgedrukt hebt omdat dit achteraf gezien ook toch kwetsend is of kan zijn. Dus vanuit mijn eigen filosofie zit ik fout om mensen niet te willen kwetsen. Dus door mijn kots emotie te weergeven zit fout en wil ik mij naar allen die homoseksuele gevoelens hebben veronferschuldigen. Ik heb reactionair gehandeld zonder bij stil te staan dat mensen die homoseksuele emoties hebben dit meelezen en zich gekwetst kunnen voelen. Wat ik hoogtens wel mag en moet aanwijzen is nadrukkelijk de wetenschap in het werk te zetten zodat wij als mens zijn onszelf begrijpen. Als ik een broertje zou hebben die homo was blijft hij mijn broertje wat er ook in de wereld gebeurd. Dus ook al Barst de hemel los ik zou voor hem door het vuur gaan. Het zijn mensen die deel uitmaken van het maatschappij wat wij met zijn allen vormen en hierin hebben we met zijn allen ook wederverantwoordelijkheid naar elkaar toe. Dus wij met zijn allen zijn mede verantwoordelijk voor hun welzijn en beleving. Maar goed... ik geloof heilig in onafhankelijke wetenschap die de mens dient los van dochma's waarin de mens centraal is en boven alles staat.

Haastig
Haastig10 mrt. 2018 - 23:48

@Turkse Turk Je mag me met “Mevrouw” aanspreken als je de behoefte voelt iets voor Haastig te zetten: ik ben nl een vrouw. Interessant vind ik je reactie wel, de dreiging die je legt in je woorden gecombineerd met “maar ik ben reuze respectvol”. Respectvol is je woordkeus van “kots emotie” zeker niet. Of denk je dat hier op Joop geen homo’s zijn, die lezen dat je van ze kotst. Gelukkig heb je -ondanks 1 alinea dreiging van wat je wel niet zou kunnen doen als je zou willen- genoeg respect voor de NLse wet: je hoeft iemand niet te waarderen, niet te accepteren, maar wel te tolereren. Ik vind het overigens ook interessant dat je denkt dat homo’s een verkeerd rolmodel zouden kunnen zijn. Waarvoor, waarmee? Waarin? Ik ben zelf een heteroseksuele vrouw, maar het kan mij toch weinig boeien wat anderen doen. Ik zal hooguit bij een leuke homoseksuele man denken “jammer, ik ben kansloos”, maar verder hoef ik toch niets te vinden van wie met wie wil zoenen? Uit je merkwaardige verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoek gok ik dat je denkt dat homoseksualiteit besmettelijk is, dat iemand homoseksueel kan worden door een “verkeerd rolmodel”. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dat onzin is. Onderzoek heeft ook aangetoond dat bv kinderen van homoseksuele koppels in principe geen problemen hebben met hun same-sex ouders, maar problemen ervaren door de omgeving met hun dogmatische domme vooroordelen en “emoties”. Zelf snap ik niet dat mensen überhaupt kunnen denken dat homoseksualiteit “overgedragen” kan worden door een homoseksueel rolmodel. Kennelijk betreft het dan mensen die zelf niet zo zeker zijn van hun eigen seksuele geaardheid, die niet intrinsiek heteroseksueel zijn.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 mrt. 2018 - 16:01

Wetenschappelijk onderzoek heeft al lang aangetoond dat een homoseksuele orientatie niet is "aangeleerd" en ook niet valt af te leren. Er om heen lopen met een grote boog is ook niet zo'n goed idee. Dat is ook maatschappelijk schadelijk. Er zijn verschillende theorieen die het evolutionaire nut van homosexualiteit, dat er wel degelijk is, kunnen verklaren. Te ingewikkeld om hier uit te leggen.

omaoeverloos
omaoeverloos7 mrt. 2018 - 10:23

Bekrompen reactionaire mannetjes kunnen zich eindelijk eens lekker uitleven op de posters, hag er nog maar een paar bij, zou ik zeggen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin7 mrt. 2018 - 6:01

Ik ben voor een helemaal reclame- poster-vrij Nederland!

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe7 mrt. 2018 - 12:48

Bushokjes zijn juist heel geschikt voor posters.

Minoes&tuin
Minoes&tuin8 mrt. 2018 - 9:42

Mijn ramen ook Danielle, maar doe toch maar niet, allemaal vervuiling van de leefruimte, die schreeuwende reclames. Was al blij dat wij ze niet hadden op bussen e,a. openbaar vervoer, maar helaas verleden tijd.

Minoes&tuin
Minoes&tuin8 mrt. 2018 - 9:48

Mijn ramen ook Danielle, maar doe toch maar niet, allemaal vervuiling van de leefruimte, die schreeuwende reclames, dan bedoel ik reclames op zich, alle reclames. Was al blij dat wij ze niet hadden op bussen e.a. openbaar vervoer, maar helaas verleden tijd.

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 mrt. 2018 - 12:21

Posters vallen mij nauwelijks op. Ik let er normaliter niet op. Ik erger mij meer aan TV reclame vooral die voor auto's.

JasDon
JasDon6 mrt. 2018 - 22:53

Kort geleden keek ik naar een fragment op YouTube, waar de geniale Christopher Hitchens opkwam voor zijn homosexuele vriend Stephen Fry. In dat fragment was de culprit snel gevonden, namelijk de achterlijke homohaat van de twee grootste godsdiensten op deze wereld. We moeten nooit uit oog verliezen waar deze haat vandaan komt, ook niet omdat we het zogenaamd gezellig willen houden in deze maatschappij of omdat we bang zijn om mensen te beledigen die zich toch al onbegrepen voelen in onze maatschappij. Pissig wordt ik van die idioten die zich achter hun onzichtbare vriend verbergen voor dit soort acties.

2 Reacties
JasDon
JasDon7 mrt. 2018 - 6:17

word*, etc.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 mrt. 2018 - 12:43

De stelling van dit debat was: The Catholic Church is a force for good. Het gehele debat wordt gebruikt als cursusmateriaal (ook de "legally blonde" court scene is een classic trouwens). Zowel Fry als Hitchens zijn uitstekende debaters.

Maghetweten
Maghetweten6 mrt. 2018 - 19:18

Naar goed Nederlands gebruik wordt de campagne nu ingetrokken? Niet optreden maar toe geven.

Ryan2
Ryan26 mrt. 2018 - 16:50

Tja, wat iemand zijn seksuele geaardheid is, dat is zijn eigen zaak. Maar het is weinig kies hier mee te koop te gaan lopen. Ik vind het ook nogal gênant om hetero stellen kussend op een poster af te beelden. Het getuigd niet van goede smaak. Ik vind het trouwens sowieso niet kies dat zo iets voor reclamedoeleinden gedaan wordt. Maar de Romeinen zeiden het al.. Geld stinkt niet. Nou, geld stinkt wel degelijk!

2 Reacties
Inspector Gadget
Inspector Gadget7 mrt. 2018 - 6:38

Mee eens.

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 mrt. 2018 - 11:04

De romeinen maakten niet zo'n punt van homosexualiteit. Zij waren vooral gepreoccupeerd met wie er de baas was. Van egalitaire paren moesten ze niets hebben, ook niet bij hetero's.

marq
marq6 mrt. 2018 - 16:34

Het respectvolle samenleving in volle glorie. Geen naakt meer op posters, in etalages, kunstgaleries, tijdschriften (pas ook op met spotprenten) of musea (notoire viespeuken). We zouden immers iemand, bijvoorbeeld de bezitter van een betonschaar, kunnen beledigen in zijn religieuze beleving, en dat moeten we met elkaar vooral niet willen anno 2018. Waar is het trouwens voor nodig dat mensen zo aanstootgevend hand in hand lopen? Als andere mensen zich daaraan storen: gewoon niet meer doen. Respect, man. Respect.

3 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen6 mrt. 2018 - 22:56

Waar is het trouwens voor nodig dat mensen zo aanstootgevend hand in hand lopen? Als andere mensen zich daaraan storen: gewoon niet meer doen. Hoe loop je aanstootgevend hand in hand?

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 mrt. 2018 - 16:35

"Hoe loop je aanstootgevend hand in hand? " Mag het soms alleen als je geen homo bent? Zelf vond ik Koolmees en Pechtold hand-in-hand trouwens heel lief al liepen ze er wat schutterig bij.

tinekea2
tinekea28 mrt. 2018 - 11:04

als je niets meer mag doe waar een ander zich aan stoort, dan kun je helemaal niets meer doen. er stoort zich namelijk altijd wel iemand aan van alles en nog wat. als ik nou zeg dat ik me stoort aan je forumbijdragen, ga je dat dan niet meer doen? nee toch?

Het zwarte Schaap
Het zwarte Schaap6 mrt. 2018 - 15:58

Mag ik ook even melden dat ik vind, dat het bedrijf achter de posters het item homosexualitiet grandioos commercieel zit uit te buiten en dat de ophef hierover hen in feite prima publiciteit opleverd??

msj_meijerink
msj_meijerink6 mrt. 2018 - 15:58

Een aanzienlijk deel van onze ingezetenen spugen altijd en overal, kijk maar bij de Eredivisie voetbal. Daar wordt me in beeld wat gefluimd en gerocheld. Ikzelf zit overigens niet te wachten van duidelijk zichtbaar tongende types op posters, 'ho' en of 'he' maakt me daarbij geen bal uit.

1 Reactie
doron
doron7 mrt. 2018 - 18:46

Meijerink, ''Een aanzienlijk deel van onze ingezetenen spugen altijd en overal'' Op het voetbalveld volgens jou vaak, wat doet er het toe? Buiten dat, ik zie niemand zomaar spugen op straat. Blijkbaar leef ik in een sprookjes wereld, of jij. En die posters, lekker belangrijk. Ook ik zit niet te wachten op zoveel, ga ik daar een punt van maken? Nee!

L.Brusselman
L.Brusselman6 mrt. 2018 - 15:40

Dat tolerante Nederland,ja ja. In de jaren zeventig misschien een beetje maar dat was ook maar een minderheid.

bob b.
bob b.6 mrt. 2018 - 14:39

Het past bij het beeld van homo's die in elkaar geslagen. Ook hier in de stad gebeurde dat. In een groot recreatiegebied waar een groepje jongeren jarenlang mannen die elkaar daar ontmoeten in elkaar mepten. Ondanks inspanningen van de politie zijn ze nooit opgepakt. Toevallig hoorde ik pas geleden wie dat waren. Een stel fanatieke PVV aanhangers, helemaal weg van Poetin, helemaal tegen dat 'gezeik' over MeToo, helemaal tegen identiteitskwesties, kortom: precies wat je kon verwachten.

8 Reacties
Davy ????
Davy ????7 mrt. 2018 - 7:02

Ben je al naar de politie geweest nu je weet wie het waren?

punt2
punt27 mrt. 2018 - 7:16

@Bob, geef daar nou eens bewijs van. Want op dit soort van ongenuanceerde verdachtmakingen zit niemand te wachten. Ik heb namelijk gehoord dat het jongeren waren van de kerksoos van Urk, aangevuld met koorknapen uit west Bremen. Een enorme hekel aan Poetin en voorstanders van #MeToo

Maxtax Marx
Maxtax Marx7 mrt. 2018 - 7:19

De PVV was toch juist ook voor homo's? Dit zijn gewoon NVU'ers die op de verkeerde partij hebben gestemd. Maar goed, het lijkt me wel duidelijk dat zij niet de enige zijn. Diegene die op DENK en NIDA stemmen lijken mij ook niet erg tolerant jegens iedereen die niet heteroseksueel zijn. Voor de rest denk ik dat dit ook voor de christelijke partijen geldt. Diegene die echt de boel lopen te mollen zijn echter een kleine kern PVV'ers aan de ene kant en de aggressieve jongemannen aan de andere kant bij DENK/NIDA.

RobSon2
RobSon27 mrt. 2018 - 11:16

Dit is te opzichtig Bob. Volgende keer iets subtieler graag.

bob b.
bob b.7 mrt. 2018 - 11:49

Davy, nee. Ik hoorde het uit heel betrouwbare bron omdat een van de knapen het hem verteld had. Toen ik het hoorde verbaasde het me niet, de knaap kennende, ik wist dat hij en zijn toenmalige maten nogal extreem rechts georiënteerd waren, zijn vader heeft zelfs op de kandidatenlijst voor de PVV gestaan, maar toch. Het meppen gaat tegen alles in wat ik rechtvaardig vind. En ik heb natuurlijk geen bewijs. Maar ik kan het ook niet doen want het zou het vertrouwen tussen die beide knapen, ze zijn goed bevriend, een enorme knauw geven. En dat kan ik ze niet aandoen. Daar komt bij dat de knaap inmiddels ook door heeft gekregen dat hij fout zat. Dat zal de reden zijn geweest dat hij er over begon. Rob, bewijs? Aan jou zeker. Je gelooft me of je gelooft me niet. Het is geen ongenuanceerde verdachtmaking, het is toevallig zo. Dat de waarheid jou niet uitkomt is jou zaak, niet de mijne.

Davy ????
Davy ????7 mrt. 2018 - 19:25

@Bob "Het meppen gaat tegen alles in wat ik rechtvaardig vind. En ik heb natuurlijk geen bewijs." Als je rechtvaardigheid wilt zul je dit moeten melden aan de politie, dit kan ook anoniem, zij kunnen aan de hand van jou tips misschien bewijzen vinden en eventuele maatregelen nemen. Wel zeggen dat je het erg vind dat homo's in elkaar gemept zijn maar vervolgens geen actie ondernemen, als je eventueel weet wie de daders waren. Gewetensvraag.

bob b.
bob b.7 mrt. 2018 - 22:32

Davy, het is ook een gewetensvraag. Die des te lastiger is omdat de bron mijn zoon is. Snap je? Robson, of het subtiel is of niet, het is niet minder waar. Helaas.

bob b.
bob b.8 mrt. 2018 - 13:24

THWill, Dat kunnen ze inderdaad, elkaar de hand schudden. Dat klopt.

Thuiszitter
Thuiszitter6 mrt. 2018 - 14:28

Schijnbaar genoeg medelanders die daar niet tegen kunnen. Dat wordt nog een hele klus deze lieden op andere gedachtes te brengen zeker bij de gelovigen onder hen. Het is spijtig te moeten concluderen dat de acceptatie er alleen maar slechter op wordt . De strijd zal door moeten gaan , het is niet anders

RobSon2
RobSon26 mrt. 2018 - 14:01

Het laat zien dat homo-acceptatie heel ver te zoeken is. Wat de cijfertjes van allerlei onderzoeksbureaus ons ook moeten laten geloven, ik weet uit ervaring dat het niet zo is, en zelfs erger wordt. Vooral in de grote steden zijn de opmerkingen niet van de lucht als ik hand in hand loop met mijn vriendin.

Haastig
Haastig6 mrt. 2018 - 13:50

Dit betekent dat we vooral overal dit soort posters moeten ophangen net zo lang tot het (weer) gewoon gevonden wordt. Tot iedereen eraan gewend is. De mollende vandalisten zijn gewoon dom tuig, blijf gewoon eens met je poten van andermans spullen af. De spugers, die snap ik niet: je hebt bezwaar tegen mannen die spuug uitwisselen en om je bezwaar te uiten voeg je ook nog je eigen spuug toe in de mix. Vreemd. Ook al dat verhaal van de tape: je hebt bezwaar tegen plakkende mannen, en voegt er nog wat extra plakmiddel aan toe. Hoe onlogisch is dat. Prima reclame van Suitsupply. Jammer dat zoveel mensen zich bedreigd of weerzin voelen door het zien van homo's. Het laat zien dat we er nog lang niet zijn met de acceptatie van homo's.

5 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe7 mrt. 2018 - 9:28

Mooie posters trouwens. De laatste keer dat ik de Groningse binnenstad betrad hingen ze er nog ongeschonden.

Inspector Gadget
Inspector Gadget7 mrt. 2018 - 11:07

"Jammer dat zoveel mensen zich bedreigd of weerzin voelen door het zien van homo’s. Het laat zien dat we er nog lang niet zijn met de acceptatie van homo’s." Ik heb dat zelfde gevoel ook bij bekkende hetero stellen of lesbische stellen op grote reclame posters, dus uw argument is onzin en pure speculatie dat het gaat om homohaat. Ik dacht dat u zich strikt bij feiten hield? Dat is tenminste wel wat u beweerde op een reactie die ik een tijdje terug plaatste.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 mrt. 2018 - 11:40

Toch wat beter rechercheren inspecteur! Het percentage homohaters is toch echt groter dan het percentage heterohaters.

Haastig
Haastig7 mrt. 2018 - 12:38

Inspector Gadget 7 maart 2018 at 12:07 Gek alleen dat dergelijke posters zelden worden beklad, of abri's er voor worden gemold.

Haastig
Haastig7 mrt. 2018 - 12:46

Inspector Gadget 7 maart 2018 at 12:07 NB ik reageerde overigens op het artikel: mensen die dusdanige sterke emoties ervaren dat ze over gaan tot het mollen en bekladden van plaatjes (en wellicht erger: aanvallen op homo's). Ik ga er gemakshalve vanuit dat u niet tot de groep hoort die zich aangesproken zou hoeven voelen door mijn reactie: dat u netjes genoeg bent uw weerzin (over kussende mensen) te beperken tot bewoordingen op Joop.

Jan35
Jan356 mrt. 2018 - 12:47

"Ondanks de tolerante waarden die Nederland zichzelf graag toedicht " staat er in de tekst, maar een land kan zichzelf niks toedichten. Alleen mensen kunnen dat. En bedoelen die mensen dan de Nederlanders of het land Nederland? Nederland als land draagt inderdaad tolerante waarden uit, behoorlijk zelfs en ik durf te stellen dat er weinig liberale landen zijn die nog tolerantere waarden uitdragen als ons landje. Echter de bevolking is natuurlijk een ander chapiter. Nederlanders zijn net zo tolerant, of intolerant zo men wilt, als welk Europees volk dan ook. De sporen van meer dan duizend jaar christelijke achterlijkheid zijn te diep ingeslepen om na enkele jaren van ontkerkelijking verdwenen te zijn. Ook zijn er nieuwe Nederlanders bij gekomen waarvan een deel ook niet veel begrip heeft voor seksuele diversiteit. En zo blijft het morele kompas van het volk constant zoekende naar het juiste noorden. Dat deze posters vernield worden heeft dan ook niks te maken met de tolerante waarden van ons land, maar met die bepaalde bekrompen onderstromen in de bevolking. Onderstromen die in dit tijdsgewricht iets aan massa lijken te hebben gewonnen. Overigens: Het bekladden/vernielen is overigens niet enkel beperkt tot blanke enclaves in de provincie als Vlaardingen of Kardinge, maar door het hele land. "Overal in het land hebben mensen hun ongenoegen geuit tegen de posters, weet Suitsupply." zo valt in de kranten te lezen Het ontvolgen door tienduizenden betreft niet enkel Nederland, zoals men zou kunnen opmaken uit de tekst, maar betreft het wereldwijde aantal ontvolgingen.

2 Reacties
bob b.
bob b.6 mrt. 2018 - 16:42

Met je eens, Jan. De befaamde Nederlandse tolerantie door de eeuwen heen kwam bepaald niet vanuit het volk maar vanuit de elite. Waarschijnlijk ingegeven door de onafhankelijkheidsstrijd tegen buitenlandse onderdrukkers moest Nederland aan de wereld laten zien hoe het anders moest en kon. En datzelfde zien we nu ook. Dat Nederland in de jaren zestig en zeventig van een bekrompen en christelijk land tot een liberale en progressieve natie werd verbouwd is de verdienste van onze rebellen geweest. Goed opgeleid jongeren die de noden van arbeiders begrepen en niet alleen schreeuwden maar in de politiek stapten en daar de nodige hervormingen doorvoerde. Het volk zelf had daaraan geen enkele bijdrage. Ze kregen het in de schoot geworpen en wisten niet precies wat ze er van denken moesten. Pas later werd die progressiviteit en die vrijheid een vanzelfsprekendheid. Het is daarom zo ironisch dat Nieuw Rechts dat zich zo afzet tegen progressieve waarden zich nu de verdedigers vinden van die vrijheid die ze vroeger bestreden. Hun smoes is dat dat moet tegen de 'achterlijke' invloed van migranten. Maar waarom? Bestaat onze vrijheid soms niet meer, zijn we allemaal gekleed in lange jurken en huwelijken we onze dochters uit? Ze doen alsof progressieven in Nederland hun eigen verworvenheden te grabbel gooien. Nee, we delen ze met anderen. Waar het omgaat is dat onze vrijheid dezelfde vrijheid is die Nieuw Rechts de immigranten nu wil ontzeggen. Ze roepen: Aanpassen of ik schiet. Terwijl hun dwang tot aanpassing en onze vrijheid toch echt op gespannen voet met elkaar staan. De basis is en blijft onze grondwettelijke vrijheid en alle rechten en plichten die daar uit voortvloeien. Zolang ieder individu zich daaraan houdt heeft hij alle vrijheid om te doen en laten wat hij wil. Maar ik vraag me af of Nieuw Rechts wel zo veel bochten kan maken dat ze tot diezelfde conclusie kunnen komen. Ze slaan na de eerste bocht al af met een handjevol argumenten waaruit blijkt dat ze helemaal niets begrijpen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 mrt. 2018 - 9:22

Lui die zich zodaning geprovoceerd voelen dat ze posters menen te mogen vernielen vallen m.i. in de categorie "dom tuig". Van andermans spullen blijf je af. SuitSupply maakt ook pakken voor dames. Ik kan niet wachten op de posters!

Paul250371
Paul2503716 mrt. 2018 - 12:35

In de periode dat wij op een aanplakbiljet een hitlersnorretje tekende kwam het niet in de krant.

spoorsloper
spoorsloper6 mrt. 2018 - 12:21

Wie is er nou zo achterlijk ?

DaanOuwens
DaanOuwens6 mrt. 2018 - 11:07

Normaliter heb ik veel tegen dit soort goedkope provocerende campagnes. De voorgaande acties van dit bedrijf vond ik ook walgelijk. Toch kijk ik hier anders naar. Deze campagne bevestigt volgens mij een fundamenteel grondrecht van burgers in Nederland. Dit is het beeld dat hoort bij art 1 van de grondwet. het maakt zichtbaar dat het voor iedereen een absoluut grondrecht is, waarop geen enkele concessie mogelijk is. Iedereen mag zijn, wie die wil zijn. Mensen die dit afplakken of er andere problemen mee hebben horen hier niet thuis. Ook al hangt dit in een bushalte op weg naar moskee, kerk of andere plek waar mensen het liever niet zien. Dit is volgens mij dermate fundamenteel dat niemand hier enige beperking aan mag opleggen. Ook het feit dat er een commercieel belang achter zit is irrelevant.

4 Reacties
Bobby de Bouwer
Bobby de Bouwer6 mrt. 2018 - 14:29

Klopt helemaal. Bovendien: basisregel1: van andermans spullen blijf je af.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai6 mrt. 2018 - 18:15

100% mee eens geachte DaanOuwens 6 maart 2018 at 12:07 werkelijk helemaal niets aan toe te voegen...

Karel de Vries
Karel de Vries6 mrt. 2018 - 19:06

"Normaliter heb ik veel tegen dit soort goedkope provocerende campagnes." Wat is hier provocerend aan dan? En is het volgens u dan ook provocerend als het hier om zoenende Hetero's zou gaan? Of is een afbeelding van zoenende mensen tegenwoordig al provocerend?

JanBakker2
JanBakker27 mrt. 2018 - 7:18

Karel wat was provocerend aan de voorgenomen poster aktie in Amsterdam die wel in Rotterdam werd gehouden?

edith verbeeten
edith verbeeten6 mrt. 2018 - 10:56

Hoewel ik vind dat homo's gelijke rechten verdienen, denk ik niet dat dit een verstandige actie is van Suit Supply. We leven in een multicultureel land en het is beter bepaalde groepen niet te provoceren.

27 Reacties
BingoGrubb
BingoGrubb6 mrt. 2018 - 13:27

wow en nog eens wow. met u gaan we geen oorlog winnen das wel duidelijk u bent van het type ass up face down kennelijk. gelijke rechten zijn provocerend en is wat mis met mensen die dat wel vinden

BingoGrubb
BingoGrubb6 mrt. 2018 - 13:29

gelijke rechten zijn NIET provocerend

Poldergeest
Poldergeest6 mrt. 2018 - 13:45

Jaja. Dit is toch wel pijnlijk mw Verbeeten. Ik hoop dat u aan het trollen bent.

Edwin8
Edwin86 mrt. 2018 - 13:49

Zuster Edith heeft weer gesproken hoor. Echt, lekker paternalistische reactie weer. Ik woon op de grens van het gebied wat men ook wel eens aanduidt als de biblebelt. Ook hier zijn een paar posters vernield. En op 1 poster is zelfs een hakenkruis gekalkt.

RobSon2
RobSon26 mrt. 2018 - 13:50

Beste Edith, Waarom is het beter om bepaalde groepen niet te provoceren? En welke groepen zijn dat dan precies?

Haastig
Haastig6 mrt. 2018 - 13:57

edith verbeeten 6 maart 2018 at 11:56 Zoals hardcore F-side hooligans? Je bedoelt dat we hen niet te veel moeten provoceren? Ja, dat lijkt me handig: conformeren.

NjY2
NjY26 mrt. 2018 - 14:06

Lees dit nog eens terug. ''bepaalde'' Dus enkele culturen uit de mix, krijgen de privilege dat zij niet worden geprovoceerd. Provoceren is subjectief. (In dit geval moet 'de vrijheid om de keuze van je partner te uiten' wijken voor... voor wat eigenlijk? dat andere dit niet willen.) Dan lees ik in jouw woorden dat multiculturaliteit in de richting gaat van: 'In deze vrije samenleving is iedereen vrij om binnen de grenzen van de wet te doen wat diegene wilt, en art. 1 is een belangrijk recht. Echter, een selectie van groepen dient niet geprovoceerd te worden, inhoudend dat wat zij niet goedkeuren niet geuit dient te worden.' Ik vind het eng en walgelijk dat je de mensen die dit doen wilt verdedigen, door de vrijheid van meningsuiting jegens hen in te perken. Las ik hier afgelopen week niet iets in de trant dat FvD te makkelijk wou scoren met homorechten?

Roel2
Roel26 mrt. 2018 - 14:16

Vreemde stelling... Straks wordt het weer zomer en bepaalde groepen worden ook geprovoceerd door korte rokjes - ook niet verstandig volgens u?

Andy40
Andy406 mrt. 2018 - 14:23

Ik hoop dat dit sarcasme is..toch?

CM2
CM26 mrt. 2018 - 14:25

Huh? Bent u van de pot gerukt? Nederland is een tolerant land, daar moet iedereen maar aan wennen, ook degenen op wie u doelt.

punt2
punt26 mrt. 2018 - 14:37

Klopt!! Helemaal mee eens , homo's zouden ook niet meer hand in hand moeten lopen of elkaar kussen in het openbaar ....... dat provoceren in deze multiculturele samenleving moet maar afgelopen zijn. De volgende stap is het verbieden van lingerie op posters. of jongedames in te korte rokjes. alcohol op een terrasje is ook heel erg provocerend......

spagaat
spagaat6 mrt. 2018 - 14:41

Als Jan Wolkers en de zijnen dat in de jaren '60 en '70 ook hadden gedacht, waren we nu nog een verschrikkelijk gereformeerd land. Het is juist heel erg nodig dat dit soort posteracties plaatsvinden en worden verdedigd.

Joe Speedboot
Joe Speedboot6 mrt. 2018 - 15:22

'We leven in een multicultureel land en het is beter bepaalde groepen niet te provoceren.' Het feit dat die groepen niet tegen dit soort posters kunnen is hun probleem. We hebben hier een vrije samenleving en daar hebben dat soort malloten maar mee te dealen!

Davy ????
Davy ????6 mrt. 2018 - 15:46

@edith verbeeten "We leven in een multicultureel land en het is beter bepaalde groepen niet te provoceren." Ik hoop dat dit sarcasme is, vrees van niet. Sommige culturen kunnen nu eenmaal niet goed naast elkaar leven, dat geeft helaas spanningen. Zonder dat te erkennen kun je er ook niet open en eerlijk over praten. Ik ben om eerlijk te zijn beledigd door de intolerantie van de mensen die dit soort dingen doen.

Paul250371
Paul2503716 mrt. 2018 - 16:31

Tu n'est pas Suit Supply ??

gravin2
gravin26 mrt. 2018 - 17:04

U heeft de moed opgegeven?

Nico de Mus
Nico de Mus6 mrt. 2018 - 17:12

!!We leven in een multicultureel land en het is beter bepaalde groepen niet te provoceren.!! pff, nee natuurlijk niet. Niks mag meer,altijd is er wel iemand of een groep , beledigd...

Daniel van Dijk
Daniel van Dijk6 mrt. 2018 - 17:33

Sorry, maar dat is absolute onzin. Ik ben een groot voorstander van de multiculturele samenleving, maar een intolerantie die tegen grondrechten zoals het verbod om gediscrimineerd te worden indruist moeten we niet tolereren. Wie zich 'geprovoceerd' voelt door een uitoefening van seksuele voorkeur binnen de openbare zeden heeft dat maar te slikken. Wat je cultuur ook is.

Kruimeltjes2
Kruimeltjes26 mrt. 2018 - 17:43

Is dit niet een beetje de wereld op zijn kop zetten? Als je in Nederland wilt wonen, dan heb je je aan de (grond)wet te houden. Zie reactie van Daan Ouwens hierboven.

Jan Willem de Boer3
Jan Willem de Boer36 mrt. 2018 - 17:52

"en het is beter bepaalde groepen niet te provoceren", het staat er echt. Homo zijn mag, zolang de uiting maar buiten het gezichtsveld plaats vindt, binnenshuis achter te gordijnen. Uw post is uitermate provocerend voor mij als hetero liberaal. Daarbij zijn er ook zat mensen die zich geprovoceerd voelen door vrouwen met hoofddoekjes, ook maar niet meer in de openbare ruimte toelaten dus. Bibliotheken uiteraard censureren i.v.m. voor sommigen misschien provocerende boeken. Beta wetenschap afschaffen want die verderfelijke wetenschappelijke feiten houden geen rekening met menselijke gevoelens. Al dat provoceren moeten we niet willen, toch?

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai6 mrt. 2018 - 18:17

Onverstandig uitgangspunt geachte edith verbeeten 6 maart 2018 at 11:56, zou als ik u was even de mening van DaanOuwens 6 maart 2018 at 12:07 lezen ik kan het namelijk niet beter verwoorden.

BertrandRussell
BertrandRussell6 mrt. 2018 - 18:39

Topactie, al is het maar om mensen als jij uit hun klein bemeten tentje vol vooroordelen over ‘bepaalde groepen’ te lokken.

JohnVKR
JohnVKR6 mrt. 2018 - 18:41

Volgens mij heeft dit niet zo veel met ons multiculturele land te maken. De kinderen van Arie Slob kunnen de ruiten ook hebben ingeslagen. En ik weet wel zeker dat heel veel witte Nederlandse ouders er helemaal niet blij mee zijn dat hun kinderen met deze posters worden geconfronteerd. De gedachte dat homo-acceptatie alleen een probleem is in multucultureel Nederland lijkt me een ontkenning van de werkelijkheid.

Daniel Dennett
Daniel Dennett6 mrt. 2018 - 20:16

Grote kans dat dit “gewone” hollandse jongeren waren. Vergeet niet dat de aanhang van Wilders en Baudet niet echt bekend staan om hun homo acceptatie.

Vera2
Vera26 mrt. 2018 - 21:03

Ik ben het absoluut niet met je eens. Wat nou, bepaalde groepen provoceren... Sorry hoor maar jammer multicultureel land, hier hebben we respect voor IEDEREEN! Zo niet, ga dan maar eens bij jezelf te rade wat er mis is met liefde.

DanielleDefoe
DanielleDefoe7 mrt. 2018 - 9:17

Mevr. Verbeeten meent het waarschijnlijk serieus gezien eerdere acties.

DaanOuwens
DaanOuwens7 mrt. 2018 - 17:42

@ edith verbeeten Jij schrijft: We leven in een multicultureel land en het is beter bepaalde groepen niet te provoceren. Wij zijn een multicultureel land en laten ons niet provoceren, ook niet door extreem rechtse trollen.

Grietje Genot
Grietje Genot6 mrt. 2018 - 10:39

Dat veel - zo niet de meeste - straten in Nederland zijn vernoemd naar moordenaars, halsafsnijders, racisten, en fascisten-avant-le-lettre-en-in-de-dop is in orde. Dat zijn, vergeleken met de doorsnee straatschuimers en openbaarvervoerpassagiers, lieverdjes en modelburgers.

3 Reacties
RobSon2
RobSon26 mrt. 2018 - 13:50

Beste Grietje, Ik ben maar een simpele ziel. Kun je misschien uitleggen wat dat te maken heeft met homo-acceptatie?

punt2
punt26 mrt. 2018 - 14:40

Klopt ook helemaal !! die vermaledijde Kerk ook , of die Grote, Station en wis Hoofd ook niet uit. zijn de meeste straten naar vernoemd .. en die waren toch fout!!!

Grietje Genot
Grietje Genot7 mrt. 2018 - 8:44

Ik koester simpele zielen - rond en gaaf als eieren en even wit (of bruin, beige etc.) - zoals niks ter wereld. Ja, ik ben d'r zelf ook een. Het ligt derhalve in de rede om enige adstructie te leveren. De relatie tussen het door mij geschreven en de onderhavige kwestie is, overigens, eclatant en evident: kortom: nogal wiedes. Nederland is een natie van moordenaars en (joden)verraders en - niet tegenstaande een kleine renaissance in de jaren 70 van de vorige eeuw (maar inmiddels loopt men, zoals de afgelopen 3,4 eeuwen steeds, weer 50 jaar of meer achter) - haters van alles wat een tikkie anders is. Bigot zijn ze, en bekrompen en ze wentelen zich, als zwijnen tevreden knorrend, in poelen van drab en bloed. Zo zit dat. Simpel is wat simpel doet.