Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot vertelt over de praktijken van zijn historische voorganger
Joop

Homofoben aan de macht in Oost-Europa

  •  
13-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
online697sm

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (13)

Leontrotsky
Leontrotsky13 nov. 2020 - 15:14

De Wereld krijgt een nieuwe vlag. Als symbool voor One World love en One World Unity gaan we de regenboogvlag introduceren. De regenboog staat voor verlossing en voor een nieuw begin. We gaan naar een nieuwe wereld van liefde en tolerantie en gelijkheid voor iedereen. Een wereld waarin armoede, haat voor andersdenken of andersgelovigen of andere volken tot het verleden zullen behoren. Een Wereld en Een volk want we leven op één planeet die we moeten koesteren en voor toekomstige generaties moeten behouden. Hiervoor komt de grote reset, een reset waarin we alles anders gaan doen alles beter gaan doen. We gaan beter terugbouwen!!!!

axetothehead
axetothehead13 nov. 2020 - 15:08

Pas maar op met dat satirisch schoppen, straks raakt iemand gekwetst en is dat een vrijbrief voor een ander om te gaan moorden.

Joepie5
Joepie513 nov. 2020 - 15:06

Haha, ongelofelijk! Kop: Homofoben aan de macht in Oost-Europa: lees de reacties: maar moslims!

Satya
Satya13 nov. 2020 - 14:52

Het gaat hier over jouw politieke stroming bruinhemd.

Marinus Calamari
Marinus Calamari13 nov. 2020 - 13:46

Het gaat hier niet over moslims, maar nu u er toch over begint: moslims zijn inderdaad relatief vaak homofoob maar zijn in het westen bijzonder slecht georganiseerd, en kunnen dus niet echt via de politiek eventueel achterlijke ideeën aan de samenleving opdringen. Extreem-rechts kan, en doet, dit wel, waarmee ze momenteel een veel groter probleem vormen dan de moslims, dus ik weet niet precies*) waarom de moslims hier weer bijgesleept moeten worden. En hoewel extreem-rechts in NL net doet alsof ze voor homorechten zijn, hoor je ze gewoonlijk enkel over homofobie als een homo door een licht getinte persoon in elkaar wordt getrapt. Verder wijst er meestal niets erop dat ze de holebi-emancipatie een warm hart toedragen, sterker nog, in die kringen is lowkey homofobie en "kritiek" op homoemancipatie eerder de regel dan de uitzondering. *)dit is niet waar, het is me volkomen duidelijk dat dit whataboutisme is.

Visionair NL
Visionair NL13 nov. 2020 - 13:01

Er zijn nog veel meer homofoben aan de macht in Afrika en het Midden Oosten, inclusief Türkiye. https://www.politico.eu/article/turkey-lgbtq-community-risk-rise-in-homophobic-rhetoric/

1 Reactie
Fredje3
Fredje314 nov. 2020 - 4:12

@Sander, de het gaat er niet om wat er gedacht wordt en hoe daarop gereageerd wordt maar om wie dat denkt en wie zo reageert? U gaat daar voorbij aan het feit dat ook in Oost-Europa dit vooral historisch gegroeide houdingen zijn waaraan bepaalde groepen in die landen er nu eenmaal mee te maken hebben en dat dit door extreem rechts wordt gekaapt. Hetgeen eigenlijk in Afrika en het MO ook het geval is. Dit maakt van uw opmerking een racistische opmerking omdat u aangeeft dat de ene groep dit dus wel mag en de andere groep niet.

Norsemen
Norsemen13 nov. 2020 - 12:53

Het is eigenlijk heel bizar dat mensen die zeggen dat het geven van gelijke rechten aan homo's ingaat tegen hun normen en waarden niet doorhebben dat ze dan waardeloze normen en waarden hebben.

3 Reacties
Fredje3
Fredje313 nov. 2020 - 14:54

@Norsemen, ik denk dat ze exact hetzelfde over onze normen en waarden denken.

Norsemen
Norsemen13 nov. 2020 - 18:17

@Fredje Dat zou goed kunnen, en dat mag ook. Maar dan kunnen ze niet tegelijk zeggen dat ze iets met de westerse waarden en normen hebben.

Fredje3
Fredje314 nov. 2020 - 4:07

@Norsemen, ik denk ook niet dat zij dit willen eerlijk gezegd. Overigens, deel ik deze mening zelf niet hoor. Het toont wel aan dat we goed fout bezig zijn met de EU. Deze bestaat uit 27 landen waarvan er velen niet veel met elkaar te maken (willen) hebben waardoor het steeds duidelijker wordt hoe mislukt dit project is.

Martin108
Martin10813 nov. 2020 - 11:27

Geen moslim vluchtelingen op willen nemen en toch langzaamaan de sharia invoeren...

1 Reactie
Norsemen
Norsemen13 nov. 2020 - 12:48

Mooie reactie !