Joop

Hoger onderwijs open zonder 1,5 meter, verder geen versoepelingen

  •  
12-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
collegezaal

© Nederland 06-07-2018 Netherlands Ouders met studerende kinderen van onder de achttien jaar hebben vanaf volgend jaar alsnog recht op kinderbijslag en het kindgebonden budget Studenten in

Universiteiten en hbo’s mogen in het nieuwe studiejaar weer open. Studenten hoeven geen anderhalve meter afstand te bewaren. Wel zullen er vermoedelijk maar 75 studenten per collegezaal worden toegestaan. Dat is de versoepeling die het kabinet traditiegetrouw een dag voor de persconferentie heeft laten lekken.
Volgens de NOS en RTL Nieuws zullen de demissionaire bewindslieden Mark Rutte en Hugo de Jonge morgen geen andere versoepelingen bekendmaken. Dat betekent onder meer dat discotheken en clubs voorlopig dicht blijven. Ook de voorwaarden voor evenementen blijven van kracht. Zo mogen festivals maximaal 750 bezoekers verwelkomen. RTL schrijft:
" Voor sport- en cultuurvoorstellingen geldt dat daar meer mensen naar binnen mogen, zolang zij testen voor toegang en mensen er een vaste zitplaats hebben. Een zaal of sportaccommodatie mag dan tot tweederde van zijn maximumbezoekersaantal binnenlaten. Ook de Formule 1 in Zandvoort valt onder die voorwaarden."
Volgens het Outbreak Management Team is het verstandig om te wachten met verdere versoepelingen omdat nog iedereen de kans heeft gehad om zich twee keer te laten inenten. In juni besloot het kabinet wel om de boel weer open te gooien. Dat had toen een flinke besmettingsgolf tot gevolg.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (67)

JanB2
JanB215 aug. 2021 - 22:25

Waarom kan dit niet zoals in Duitsland! Met mondkapjesverplichting etc. Kneuzenkermis!

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe16 aug. 2021 - 7:59

Inderdaad onlogisch. Niet dat ik een groot vertrouwen heb in de werkzaamheid, maar wat mij betreft mogen ze ook in het OV opblijven.

Freddy2
Freddy215 aug. 2021 - 5:37

Een gemiste kans. Ik begrijp van Rara dat hij als leerkracht niet kan wachten studenten weer te zien en ik kan mij dat goed voorstellen. Ik begrijp ook dat hij van mening is dat online trainen niet zaligmakend is omdat de tentamencijfers tegenvallen echter.... Ik heb leerkrachten zien klooien met het online lessen geven en dan vraag ik mij af... komt dat nu doordat leerkrachten er nog niets van snappen of door de leerlingen. Zelf weet ik als ICTer en online docent namelijk dat online scholing wel degelijk een succes kan zijn en alle fysieke beperkingen uit de weg haalt. Nu gaan we studenten weer vreslijk ouderwets verplichten bij elkaar te zitten op een locatie waardoor velen ook gedwongen zijn om op kleine kamertjes te gaan zitten voor enorm veel geld waardoor zij zich alleen maar meer in de schulden gaan steken dan dat eigenlijk nodig is. We houden de meeste problemen voor studenten in stand als we zo door blijven gaan met deze manier van opleiden. Weer een gemiste kans puurt uit luiheid.

Gewoon de Feiten
Gewoon de Feiten13 aug. 2021 - 17:15

Brood en spelen moeten er zijn. Je wil het volk geen tijd geven om na te denken. Anders komt je macht in gevaar. ; )

Phantom3
Phantom313 aug. 2021 - 16:47

Ik zag dat de voetbalstadions ook al weer vol mochten. En veel publiek op Zandvoort toegstaan. Het simpele volk moet wel rustig gehouden worden natuurlijk.

1 Reactie
Sonic2
Sonic213 aug. 2021 - 17:24

Zolang het niet om PVV of FvD aanhangers gaat, mag je in dit land van alles en nog wat simpel volk noemen. Niet elke voetbal fan is simpel en dat geldt zeker niet voor F1 publiek. Al is het smaldeel wat alleen voor Max gaat kijken wat simpeler. F1 is nooit een sport geweest voor het volk. En zeker voetbal is dat ook niet.

Sonic2
Sonic213 aug. 2021 - 16:05

Ik ben groot F1 fan( dus al van ver voor Max Verstappen) en het is een leuk gegeven dat het er komt, maar de locatie vind ik ongelukkig. En ook het circuit zal waarschijnlijk niet voor een spannende race zorgen. Wat mij betreft geven ze voorrang aan festivals en aan concerten. Voor de rest walgelijke opmerking van die Bleijenberg. Die net als Marino van Zelst dit land het liefs tot 2025 in lockdown willen houden. Als de cijfers dalen dan wordt er versoepeld. De maatregelen zijn er alleen voor een acute noodsituatie. Ik heb helemaal niemand horen klagen over de versoepelingen van eind Juni. Wel heb ik veel mensen terecht horen klagen over versoepelingen die pas heel laat kwamen. In Mei/ Juni pas.

adriek
adriek13 aug. 2021 - 10:55

Voetbal en Formule 1 verdienen verreweg het meest aan uitzendrechten, die hebben geen publiek nodig. Onderwijs, van hoog tot laag, heeft sociale interactie nodig. Cultuur (festivals) kunnen helemaal niet bestaan zonder publiek. Rara, wie heeft de beste lobbyisten in dienst... Wat betreft de 75: grootschalige hoorcollege's kunnen in veel gevallen best op afstand, maar hoger onderwijs is meer dan elk semester tien college's en een tentamen.

Ed Verbeek
Ed Verbeek13 aug. 2021 - 9:38

Onbegrijpelijk dat ventilatie niet gecontroleerd gaat worden in de lokalen/zalen. Een simpele CO2 meter zou al voldoende in. In andere landen (bijv België) zijn ze daar mee bezig. Het RIVM is te eigenwijs om bijv De Hond hierin gelijk te geven en loopt hopeloos achter op de stand van de wetenschap.

5 Reacties
adriek
adriek13 aug. 2021 - 10:52

De meeste collegezalen die ik ken zijn prima geventileerd. De oude bedompte stinkende zaaltjes waar elk uur pauze nodig was om niet in slaap te vallen zijn voor zover ik weet allemaal verdwenen (gerenoveerd). Universiteiten zijn moderne 'bedrijven' die zuinig zijn op hun mensen, het RIVM hoeft niks te controleren. (ik zal bij gelegenheid wel eens met een CO2 meter binnenwandelen bij een druk college...)

RaRa17
RaRa1713 aug. 2021 - 14:08

Ik ben zelf docent, en alle docenten zijn ingeënt. Elke docent staat te trappelen om fysiek les te geven. Daarnaast hoeft de overheid echt niet alles voor te kauwen. Het spreekt voor zich dat docenten de ramen open zullen zetten en de deuren, de ruimte goed te benutten en afspraken gaan maken met studenten bij verkoudheidsverchijnselen. Docenten en studenten in het hoger en universitair onderwijs kunnen eea prima inrichten zonder bemoeienis van de overheid.

EricDonkaew
EricDonkaew13 aug. 2021 - 14:29

Het RIVM en al die virologen hebben een zware nederlaag geleden tegen Maurice de Hond, maar ze zijn te trots om die te erkennen. Jammer dat het zo veel mensenlevens heeft gekost.

JanB2
JanB215 aug. 2021 - 22:27

"Het spreekt voor zich dat docenten de ramen open zullen zetten" 's Winters? Laat me niet lachen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe16 aug. 2021 - 8:05

[’s Winters? ] Als de docent het niet deed deed ik het wel. De talenstudies hebben ook nauwelijks massacolleges. Wel veel seminaria in groepen van max 20.

Gewoon de Feiten
Gewoon de Feiten13 aug. 2021 - 8:18

Correctie: "of vervangen worden door mensen die wel de mentaliteit hebben die voor de noodzakelijke veranderingen zullen zorgen:"

Bouwman2
Bouwman213 aug. 2021 - 7:02

Je denkt toch niet dat als je opschuift naar iemend pal naast je, de verschillen tussen de een en de ander zijn opgeheven? Dat is niet zo, die verschilln zijn blijvend en een bron van voortdurende aandacht en zorg.. De een kan eenvoudiger bij de ander afkijken en de ander kan zich daaraan dan weer ergeren. De normale toestend is afstand houden. En als je mij niet serieus neemt, dan vraag je het maar eens aan oud gouverneur Cuomo. .

1 Reactie
ManekiNeko
ManekiNeko13 aug. 2021 - 9:04

????‍♀️????

The Apple
The Apple13 aug. 2021 - 5:01

Dat Zandvoort doorgaat -en dan nog op deze wijze- is kenmerkend voor de Nederlandse politiek. Zowel met betrekking tot corona als met betrekking tot het klimaat. Tevens laat het zien waarom Rutte geen haast maakt met de vorming van een nieuw kabinet, want dit soort controversiële besluiten neemt hij toch wel.

4 Reacties
Jozias2
Jozias213 aug. 2021 - 10:33

@apple Hoezo de ‘Nederlandse politiek’? Noem 1 land waar F1 races, andere sportevenementen en concerten nu worden gecanceld vanwege de co2 uitstoot.

LHTJ
LHTJ13 aug. 2021 - 12:19

Helemaal met Apple eens, als die 20 auto's nu die paar rondjes op Zandvoort niet rijden dan voorkomen we echt een gigantisch klimaatdrama. en dan Corona nog, phoe stel je voor dat er mensen in de Duinen van het circuit zitten ipv op het strand of op het terras, dan lopen ze een bizar veel groter risico op een besmetting. Nee die politiek in Nederland dat is verschrikkelijk, alles voor de racesport en de rest van het land gaat er aan onderdoor.

Bouwman2
Bouwman213 aug. 2021 - 13:18

Volgens mij zie je Rutte meer op de fiets dan Max Verstappen. Dat het Zandvoortse circus doorgaat komt niet door Mark Rutte, maar omdat mensen natuurlijk meer zin hebben in sensatie dan in het lezen van een boek. Als je wilt weten wie iemand is, moet je vragen of je zijn boekenkast mag zien. Ik vraag dat wel eens, maar vaak wordt dan gezegd: scheer je weg, jij dominee. Straks wil je me in de kaart kijken ook nog.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 aug. 2021 - 14:11

'Dat Zandvoort doorgaat -en dan nog op deze wijze- is kenmerkend voor de Nederlandse politiek. ' Niet alleen voor de de Nederlandse. Voor veel politici geldt dat er voor het eigen imago best wat andere belangetjes aan de kant kunnen worden geschoven.

Durk Morrees
Durk Morrees12 aug. 2021 - 20:22

In het geval van universiteiten, Hogescholen, HBO, en trouwens ook MBO is er sprake van structureel massaal verblijven en verkeren in binnenruimtes. Bij bij de F1 en andere sportieve of culturele evenementen gaat het om incidentele bijeenkomsten en zal er daarbij een vaccinatieverklaring vereist zijn voor toegang. Bovendien is het al langere tijd weer toegestaan om zonder anderhalve meter afstand te houden bijeen te zijn in het voortgezet en primair onderwijs waar velen nog niet gevaccineerd zijn.

Thuiszitter
Thuiszitter12 aug. 2021 - 20:16

De formule 1 is als een kraamkamer voor innovaties , https://fd.nl/fd-persoonlijk/1166479/beproefde-formule . Uiteindelijk zullen de formule 1 en de formule E hetzelfde zijn .

1 Reactie
Joe Speedboot
Joe Speedboot13 aug. 2021 - 14:23

'De formule 1 is als een kraamkamer voor innovaties ' Dat is een beetje de mythe die er omheen hangt. De praktijk is dat de ontwikkelingsbudgetten in de F1 maar een fractie vormen van de totale ontwikkelingsbudgetten van autofabrikanten. Voor innovatie hoef je niet te gaan racen. Rondjes rijden kan je ook prima op een eigen testbaan. Autofabrikanten stoppen veel geld in F1 omdat het een uitstekend marketinginstrument is. Het promoten van dat 'kraamkamerverhaal' maakt onderdeel uit van dat marketingverhaal.

Juppé🎗
Juppé🎗12 aug. 2021 - 19:30

Deze beslissing is genomen niet vanuit klimaatoverwegingen maar vanuit Corona overwegingen omdat dit buiten met vaste plaatsen is. Het moet simpel te hanteren zijn. Er moeten dus snel klimaatregels komen die hier een einde aan maken.

10 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗12 aug. 2021 - 19:31

Sorry bedoeld als reactie op Hanneke Kouwenberg.

Thuiszitter
Thuiszitter12 aug. 2021 - 20:02

En waarom moet hier een einde aan komen ?

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 aug. 2021 - 9:12

Gemotoriseerd vermaak moet worden vermeden, Zo moeilijk is dat toch niet?

Jozias2
Jozias213 aug. 2021 - 10:34

@danielle Zullen we gelijk al het vermaak verbieden. Helemaal goed voor het milieu.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 aug. 2021 - 10:55

Waarom? Hangt helemaal af van het soort vermaak.

erikbos
erikbos13 aug. 2021 - 11:11

@DanielleDefoe "Gemotoriseerd vermaak moet worden vermeden" Als het gaat om CO2 uitstoot moet je kijken naar de totaal uitstoot van een evenement of per bezoeker. Dat iets gemotoriseerd is of niet is niet relevant, je kan ook bio-brandstof in een raceauto gooien(daar is men al mee bezig). Daarbij valt de CO2 uitstoot van 20 racewagens compleet in het niet bij de CO2 uitstoot van alle reisbewegingen bij een evenement. Of dat nu Zandvoort, Oerol of een ander druk bezocht festival is.

Jozias2
Jozias213 aug. 2021 - 11:29

@danielle Omdat elk vermaak zal leiden tot co2 uitstoot. Voetbal, festivals en concerten doen niet onder voor de F1

Thuiszitter
Thuiszitter13 aug. 2021 - 12:37

Daniëlle lees de link die heb bijgevoegd hierboven, zo moeilijk is dat toch niet te bedenken…….

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 aug. 2021 - 9:16

In mijn perceptie vallen alle niet strict noodzakelijke vormen van autorijden onder vermaak. Ook de ritjes naar Oerol en naar de Keukenhof.

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 aug. 2021 - 16:58

Marketing.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg12 aug. 2021 - 16:36

Groen licht voor Zandvoort, hoeveel dagen na het IPCC-rapport precies? Het is tekenend...

11 Reacties
Jozias2
Jozias212 aug. 2021 - 19:21

Zandvoort nu verbieden vanwege dat rapport is symboolpolitiek.

Paul250371
Paul25037112 aug. 2021 - 19:59

"Zandvoort nu verbieden vanwege dat rapport is symboolpolitiek Er zijn inderdaad tig andere redenen te verzinnen.

Thuiszitter
Thuiszitter12 aug. 2021 - 20:03

Paul - welke dan ?

J.janssen2
J.janssen212 aug. 2021 - 21:29

En ook nog groen licht voor de luchtmacht die tijdens de formule 1 races op het circuit van Zandvoort een feestelijke vliegshow gaat geven. Totaal buiten de werkelijkheid leven de autoriteiten die voor dit soort buitensporig vervuilend, totaal onnozel en onnodig vermaak toestemming geven. Gewoon verbieden niks symboolpolitiek, hoog tijd dat milieuaspecten zwaarder gaan wegen dan economische aspecten.

Jozias2
Jozias212 aug. 2021 - 22:23

@Paul Het is een circuit waar bijna dagelijks wordt gereden en in het weekend regelmatig wedstrijden zijn . Waarom is de F1 anders? En het voetbal ook maar gelijk verbieden. Er zijn elk weekend zo'n 19 wedstrijden in het betaald voetbal. Gemiddeld zo'n 20.000 mensen per wedstrijd die allerlei vervoersbewegingen maken om er te komen. Dat is week in week uit veel meer uitstoot dan die 20 auto's in de F1 en wordt de race niet op Zandvoort gereden dan wel ergens anders dus dat maakt voor de totale CO2 uitstoot niet uit.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg13 aug. 2021 - 5:43

@ Jozias Ik snap dat een evenement als een race op het circuit in Zandvoort niets voorstelt in vergelijking tot de uitstoot van nogal wat andere zaken. En ook dat mijn afkeuring sterk wordt gekleurd door mijn weerzin jegens het lawaai en de walmen van motoren. Toch moet je érgens beginnen, en het schrappen van amusement dat vervuiling in meerdere opzichten, zou ik een passend signaal vinden - een symbool is juist niet zonder betekenis.

Bouwman2
Bouwman213 aug. 2021 - 7:16

Mevrouw Kouwenberg, u verlegt de focus op het onderwerp naar Zandvoort. Weet u dat het bij de races aldaar gaat over afstand houden? Want als je dat niet geopast doet, volgen er strafpunten of beland je in de strobalen. Dat vinden de toechouwers spannend, eng en griezelig. Zandvoort is een van de grootste en drukste griezeloorden van Nederland. En niet alleen voor de linksdraaiende gestreepte salamander maar ook voor mensen..

Jozias2
Jozias213 aug. 2021 - 9:52

@hanneke Maar de symboolpolitiek zit hem in het volgende: Het circuit ligt er al bijna 100 jaar. Er worden structureel geraced. Dat het nu de F1 betreft is een verschil qua media aandacht. Niet qua vervuiling. Sterker om de F1 mogelijk te maken gaan andere races niet door en is er de afgelopen jaren veel minder geraced. De F1 motoren zijn tegenwoordig extreem zuinig en maken veel minder lawaai. Natuurlijk zorgt de F1 voor uitstoot maar het aandeel van de race auto’s daarin is slechts 0,7 %. Het reizende F1 circus kun je vergelijken met een wereldtour van een grote band zoals U2 of de rolling stones. Daar hoor ik deze bezwaren niet over. En als Zandvoort niet door gaat dan komt er waarschijnlijk een extra race in Spa net over de grens. De F1 is juist een aanjager geweest voor innovaties ook op het gebied van hybride systemen en relatief schone motoren die nu op de weg rijden. Op het grote geheel van de vervuiling als het gevolg van vervoer, logistiek en vrije tijdsbesteding stelt de F1 helemaal niets voor. Het cancellen van de F1 (en dan doen alsof het klimaat er mee gered is) is volgens mij een symboolpolitiek wat nergens aan bijdraagt. Als je geen F1 wil moet je een wereldwijd verbod op gemotoriseerde sporten instellen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 aug. 2021 - 14:37

'De F1 motoren zijn tegenwoordig extreem zuinig en maken veel minder lawaai.' 130 liter verbruiken op 300 km, het is maar wat je extreem zuinig noemt. Minder lawaai (ik spreek uit ervaring) is nog steeds zo hard dat je ze kilometers verderop nog kan horen. Het is niet voor niks dat iedereen die een beetje verstandig is gehoorbescherming draagt bij een F1 GP.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 aug. 2021 - 14:45

'De F1 is juist een aanjager geweest voor innovaties ' Dat is precies wat de marketingafdelingen van Mercedes etc willen dat jij denkt. De werkelijkheid is anders. F1 is voor autofabrikanten louter een marketingtool. Voor de innovatie kunnen ze moeiteloos zonder.

Minoes&tuin
Minoes&tuin14 aug. 2021 - 6:04

Het symbool, voor de VVD dan, is juist de auto!

EricDonkaew
EricDonkaew12 aug. 2021 - 16:32

Maximaal 75 studenten per collegezaal, wel ruim baan Formule 1. ---------------------------------------------------- Het verschil zit 'm natuurlijk in binnen versus buiten. Van mij mag nu overigens alles open. De tijd is er rijp voor.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe13 aug. 2021 - 9:09

Entertainment belangrijker dan Educatie.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 aug. 2021 - 14:38

En imago is belangrijker dan educatie.

Zeeman3
Zeeman312 aug. 2021 - 16:26

Ha, ha is er nu nog ook maar één persoon in Nederland te vinden die keihard durft te beweren dat klassenjustitie niet bestaat? Prinsje Bril heeft Rutte & Co + Justitie allemaal in zijn zak zitten. Duidelijke zaak toch.

5 Reacties
Zeeman3
Zeeman312 aug. 2021 - 16:27

Oh ik vergat deze link erbij te zetten: https://www.ad.nl/formule-1/rugstreeppad-en-zandhagedis-leggen-het-af-tegen-tribunes-op-circuit-zandvoort~ad74d268/

RaRa17
RaRa1712 aug. 2021 - 18:43

Zeeman: ik ben zelf docent en ik kijk enorm uit naar de opening van het collegejaar, samen met de studenten en de andere docenten. Wat u zeurt u dan.

Paul250371
Paul25037112 aug. 2021 - 19:57

Rara en je mag ook legaal de 1,5 meterregel overtreden. Ik snap dat je niet zeurt, wat een voorrecht. Leve de regering.

RaRa17
RaRa1712 aug. 2021 - 20:07

Paul: ziekenhuis personeel mag ook al tijden de 1,5m regel loslaten. Lijkt me logisch, net als voor docenten en andere beroepen. Maar ik begrijp dat je je gepasseerd voelt.

Geen3
Geen313 aug. 2021 - 7:30

Nou Zeeman, ik hoorde toevallig deze week op de radio, dat het aantal zandhagedissen sinds 1990 is verdubbeld. Die doet het hartstikke goed!

lmgikke
lmgikke12 aug. 2021 - 16:11

Men volgt nog steeds hetzelfde beleid. Druk op de zorg is weg. In Rutte/neoliberale termen: de zorg draait ver onder max capaciteit, dat is verspilling. Dus besmettingen mogen oplopen, of er kan wellicht nog wat extra bespaard worden op de zorg. Die extra slachtoffers? eigen verantwoordelijkheid.

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin13 aug. 2021 - 8:39

Imgikke Eens! Niets aan toe te voegen.

RaRa17
RaRa1712 aug. 2021 - 15:56

Helemaal prima. Ik ben zelf docent en volledig ingeënt. Ik kijk er naar uit om de studenten weer te zien. Na het coronajaar waren de tentamen cijfers beduidend lager, dus online onderwijs is niet zaligmakend.

4 Reacties
Paul250371
Paul25037112 aug. 2021 - 19:55

Snap ik maar hoe vind je het dat op jouw school de 1,5 meter niet gehandhaafd hoeft te worden (Niet omdat dat beter is maar omdat het fysiek onmogelijk is.) terwijl je dat in de supermarkt bijvoorbeeld geacht wordt wel te doen? Je mag fijn werken in een onveilige situatie omdat de regels niet van toepassing zijn. "Na het coronajaar waren de tentamen cijfers beduidend lager, dus online onderwijs is niet zaligmakend." Je hebt gelijk, geef jezelf maar een keer een "attaboy".

Jozias2
Jozias212 aug. 2021 - 20:22

@paul Dat is toch bij heel veel (contact) beroepen het geval? En als je gevaccineerd bent en ook een groot deel van de leerlingen zijn gevaccineerd.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg13 aug. 2021 - 6:02

Het is terecht, en ik gun RaRa een ontspannen semester. Natuurlijk heeft het loslaten van de regels een risico. Gevaccineerden kunnen de deltavariant bij zich dragen, en ook na een vaccinatie heb je nog altijd het zeer kleine risico dat je een non-respondent bent (geen afweer hebt opgebouwd) en dus ziek kunt worden. Corona wás al een aandoening met een lage mortaliteit, na vaccinatie is die mortaliteit nog weer sterk verlaagd. Mensen die gevaccineerd zijn, lopen daardoor hooguit nog een “calculated risk”; waarschijnlijk is in de auto stappen voor hun gevaarlijker. Er is een groep die door behandelingen (chemotherapie, immunosuppressiva) geen adequate afweer kunnen opbouwen. Voor hen is het opengooien van de maatschappij een grote, onvrijwillige bedreiging. Niet alleen door Corona trouwens, ook vanwege alle verkoudheidsvirussen waartegen we door het trouwen handenstukwassenenafstandhouden geen afweer hebben opgebouwd (en we heus zullen mogen inhalen - zie de situatie op de pediatrische IC’s). Maar dat gold voor deze groep altijd al - ook vóór Corona. Ik ben van mening dat de zo vormende jaren van jonge mensen, niet eindeloos geofferd mogen worden, niet om dat kleine risico nog weer een beetje dichter naar nul te brengen. Het leven is niet maakbaar, onze sterfelijkheid ontlopen we heus niet.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland14 aug. 2021 - 8:49

Onderwijs is niet zaligmakend of dat nou online is of niet . Het maakt mensen vooral dom

Jozias2
Jozias212 aug. 2021 - 15:55

Lijkt me een prima besluit.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 aug. 2021 - 15:49

Rutte is geloof ik gewoon dol op Corona

1 Reactie
Zeeman3
Zeeman312 aug. 2021 - 16:40

Rutte is dol op machtsmisbruik en gaat volledig zijn eigen gang. Hij legt alle wetten naast zich neer zelfs de Grondwet! 1. https://www.youtube.com/watch?v=zLGWA7ox7lg 2. https://eenvandaag.avrotros.nl/item/benoemingen-van-demissionaire-staatssecretarissen-gaan-in-tegen-de-grondwet-zeggen-hoogleraren/