Joop

Hoge Raad: zaak tegen Hofstadgroep moet over

  •    •  
02-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwem_300.jpg

OM was in cassatie gegaan tegen uitspraak van gerechtshof in Den Haag.

Het proces tegen de Hofstadgroep moet over. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. Het Openbaar Ministerie was in cassatie gegaan tegen de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag.
Het Haagse gerechtshof bepaalde twee jaar geleden dat niet was bewezen dat hoofdverdachte Jason W. en zes medeverdachten hadden deelgenomen aan een terroristische en criminele organisatie. Ook van het aanzetten tot haat was volgens het Hof geen sprake.
Jason W. werd veroordeeld wegens poging tot moord op leden van een arrestatieteam van de Haagse politie en het in bezit hebben van handgranaten. Hij zit daarvoor een straf uit van 15 jaar.
Dat er een nieuw proces moet komen komt niet als een verrassing. De advocaat-generaal, die de Hoge Raad advies geeft, had al gezegd dat de zaak over moet. De Hoge Raad neemt het advies meestal over. ( NOS )

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

[verwijderd]
[verwijderd]2 feb. 2010 - 11:13

Prima. Deze gasten maken wel degelijk uit ven een terroristische organisatie. De handgranaten, pistolen en materialen om bommen te produceren, alsmede overzichtskaarten van gebouwen, waren in de woning aanwezig, hetgeen toch wel enigszins duidt op vooropgezet plannen van een aanslag in vereniging.

1 Reactie
Klaas2
Klaas22 feb. 2010 - 11:13

Pas op met wat je prima vindt, als de zaak over moet, betekent dat dat de kaarten opnieuw worden geschud, met onbekende gevolgen.

JoopSchouten
JoopSchouten2 feb. 2010 - 11:13

De Hofstadgroep bestond uit een stelletje gefrustreerde jochies. Het amateuristische gehalte van hun daden is ook bewezen. Ze bestempelen als een terroristische en criminele organisatie is te veel eer. Stumperds als deze 'verdienen' straf, maar in de juiste verhouding tot hun daden. En dit laatste staat terecht ter discussie.

2 Reacties
Peter502
Peter5022 feb. 2010 - 11:13

Toch goed om te weten dat het plannen van aanslagen en het gooien van granaten tegenwoordig onder het kopje 'kattenkwaad' vallen...

TheGreenMachine
TheGreenMachine2 feb. 2010 - 11:13

Tuurlijk, ga het maar bagatelliseren Joop. Het feit dat de Hoge Raad kritiek heeft op de uitspraak van het Gerechtshof -die net als jij van mening was dat er niet genoeg bewijs is om deze groep haatkoppen als terroristen te bestempelen- doet mij nu net het tegenovergestelde denken. Zoals Harry de Zomer al zei: ze hadden plattegronden, granaten, vuurwapens, martelaarsfilmpjes... Dat gaat verder dan de daden van een 'gefrustreerd jochie'.