Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

(Hoge) Nood vrachtwagenchauffeurs kenmerkt de matige kwaliteit van ons bestuur

  •  
18-10-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
237 keer bekeken
  •  
1599px-Truckdriver

© cc-foto: Veronica538

Ondertussen bonkt de hamer steeds weer op verkeerde plekken neer. Dat is de realiteit van de lockdown met hollandaise saus en Haagse bluf
Vrachtwagenchauffeurs klaagden zaterdagavond hun nood in Nieuwsuur. Op hun lange ritten door het land kunnen zij nergens meer buiten hun eigen cabines terecht omdat de hele horeca gesloten is. Mogelijkheden om gebruik te maken van douche en sanitair zijn schaars geworden. De ridders van de snelweg zien zich er toe veroordeeld achter het stuur afhaalmaaltijden te verorberen. Dit is een duidelijke misstand. Het is bovendien gevaarlijk. Vrachtwagenchauffeurs zijn onmisbaar voor de Nederlandse logistiek. Als zij het laten afweten, raakt de hele bevoorrading in het ongerede. In een crisis zoals die van nu, zouden zij juist moeten worden gesteund in plaats van tegengewerkt. Er is dan ook een verzoek bij minister Cora van Nieuwenhuizen ingediend vrachtwagenchauffeurs toestemming te geven wel in wegrestaurants te eten. Omdat het voor hun welzijn, voor de hygiene en voor het soepele vervoer noodzakelijk is. De weigering kwam per kerende post. Wel vindt de minister dat wegrestaurants toiletten en douchegelegenheden open moeten houden.
We moeten immers streng, streng, streng zijn. Anders krijgen we met zijn allen corona er niet onder, nietwaar.
De oplossing is heel eenvoudig: horeca-ondernemers mogen geen maaltijden serveren behalve aan klanten die een geldig groot rijbewijs laten zien. In de praktijk zullen dan alleen chauffeursrestaurants hun deuren openen want voor hen is het de moeite waard en ze krijgen niet de scheve ogen die het een gewoon eetzaakje zou opleveren als daar een eenzame chauffeur wel aan een tafeltje mag plaas nemen.
Niet moeilijk. Je lost er een groot probleem mee op. Overigens hebben klanten van vervoerbedrijven tijdens deze lockdown sterk de neiging hun toiletten te sluiten voor chauffeurs die bestellingen komen afleveren of ophalen. Dat komt er dan nog bij.
Het is niet de eerste keer dat de chauffeurs zich officieel beklagen. Tijdens de lente lockdown vielen zij ook al tussen de wal en het schip. De zomer blijkt niet gebruikt om voor hun problematiek een oplossing te verzinnen.
De weigering van Cora van Nieuwenhuizen de chauffeurs serieus te nemen is symptomatisch voor de matige kwaliteit van het coronabeleid: op het Binnenhof de mond vol hebben over maatwerk maar daar in de praktijk niks van bakken. Niet gaandeweg verbeteringen en verfijningen doorvoeren maar strak vast houden aan een eenmaal gekozen marsroute. Nee, lieverkoekjes worden niet gebakken. Nee, er worden geen uitzonderingen gemaakt.
Het is een herfstige lockdown. De dagen worden korter, de temperaturen lager. Het is van wezenlijk belang dat wij alle daklozen van straat halen en onderbrengen. Opnieuw wordt er niets tot nauwelijks iets gedaan. Ja, de nachtopvang laat positief getesten niet meer toe. Dat wel. Die gaan dus dwalend door de stad het virus verder verspreiden. Wat moeten ze anders? Lotgenoten leren de teststraat te mijden als de pest want anders kun je straks koude nachten op een parkbank doorbrengen als je daar tenminste niet door een boa vanaf gejaagd wordt.
Tien dagen terug vroeg het Rode Kruis om bijdragen. 25.000 Nederlanders vallen zo buiten alle mogelijke boten dat ze van de overheid geen cent krijgen. Met de gulle gaven van de burgerij kan men ze dan eenvoudige maaltijden verschaffen. Eenvoudige maaltijden! Wat betekent dat in concreto? De honger is terug in Nederland. Op kleine schaal uiteraard maar de honger is wel terug. Anders hoeft het Rode Kruis zulke initiatieven niet te nemen.
De seinen sprongen bepaald niet op rood in Den Haag. De hele politiek zweeg in alle talen over dit beschamend knelpunt. Men keek er langs heen. Net zoals men langs de chauffeurs en de daklozen heen kijkt. Men ziet immers iets anders: als iedereen zich nou maar aan de regeltjes hield, wie weet hebben we dan toch een fijne Kerst met zijn allen, maar ja we zijn natuurlijk een ongezeglijk volkje. Pas nog kon je zien hoe een boa een wildplassende vrachtwagenchauffeur bekeurde. Nee hoor, geen discussie. Lik op stuk. De tijd van vriendelijke waarschuwingen is voorbij.
Ondertussen bonkt de hamer steeds weer op verkeerde plekken neer. Dat is de realiteit van de lockdown met hollandaisesaus en Haagse bluf.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (58)

Ester3
Ester321 okt. 2020 - 18:13

Weer een goed geschreven stuk voor deze belangrijke doelgroep. Hopelijk worden ze wakker

Minoes&tuin
Minoes&tuin19 okt. 2020 - 8:59

https://www.destentor.nl/binnenland/oostblokchauffeurs-malen-niet-om-gesloten-wegrestaurants-ze-zijn-toch-veel-te-duur~acb9c417/

wegmetons
wegmetons19 okt. 2020 - 7:46

Helemaal eens met Han, chauffeurs worden als uitschot behandeld. De depots laten chauffeurs uren wachten om te lossen, rekening werkgever en niet depot, maar chauffeurs mogen niet naar het toilet of een bakkie pleur scoren. En boos naar de werkgever bellen als er eentje tegen zijn band aan staat te pissen...

bert schaak
bert schaak19 okt. 2020 - 6:32

De cabine een meter langer maken en er past een toilet/douche in. En dan gelijk maar weer een neus aan de truck voor een betere stroomlijn en een extra aanhanger, technisch geen enkel probleem met de huidige techniek met stuurassen en motorvermogens, Veel winst voor het milieu en de chauffeur. Dan wordt het chauffeursvak ook aantrekkelijker voor vrouwen. In Australië de gewoonste zaak, in de EU blijft het hangen op foute wetjes, in de EU gemaakt toen de wegen nog klein en kneuterig waren.

Greendutch
Greendutch19 okt. 2020 - 5:35

iedereen moet wat inleveren dus: mobiele toiletten plaatsen bij tankstations, zelf brood van thuis meenemen, niet zeuren. in NL zijn de afstanden niet groot. ook hier wordt een zwakte in het systeem blootgelegd. waarom zoveel transporteren? meer lokaal produceren is deel van de oplossing rode kruis en andere daklozenhulp moeten altijd subsidie krijgen, toename langdurig daklozen in een van de rijkste landen ter wereld is ontoelaatbaar.

1 Reactie
bert schaak
bert schaak19 okt. 2020 - 6:35

Er zijn veel chauffeurs die NL niet uitkomen maar toch de gehele week van huis zijn, er zijn ook chauffeurs die door geheel EU rijden en overal zijn de problemen hetzelfde.

Theo Joekes
Theo Joekes18 okt. 2020 - 17:47

Helemaal eens. En is pragmatisme niet juist een oer-Nederlandse eigenschap zeker als dat i.c.m. de koopmansgeest is?

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart18 okt. 2020 - 16:09

Het gebrek aan kennis van de boven-ons-gestelden is schokkend, maar hun gebrek aan inlevingsvermogen verbaast natuurlijk niet. Doctorandussen die van hoed noch de rand weten, die nooit van een koude kermis zijn thuisgekomen, en bij wie de zon altijd op het tafellaken ligt. (Je moet populistisch gebral altijd larderen met citaten uit het Stenen Bruidsbed).

1 Reactie
bert schaak
bert schaak19 okt. 2020 - 6:33

Een van mijn favoriete boeken.

korheiden2
korheiden218 okt. 2020 - 15:34

Dit is helaas werkelijkheid. Mijn broer die vrachtwagenchauffeur is heeft een urinaal in zijn cabine. Er is een magnetron aan boord. Hij staat vaak op grote parkeerplaatsen in Frankrijk en het is uit veiligheidsoverwegingen niet aan te raden om je vrachtwagen voor langere tijd te verlaten, gezien de talrijke bendes, vooral uit Oost-Europa. De twee afgelopen zomers gaven regelmatig extreem hoge temperaturen in de cabine, maar je kunt praktisch geen raampje openlaten. Er zijn bendes die dan een slaapgas naar binnen spuiten. Naast gebrek aan sanitair en eetgelegenheid is veiligheid een minstens zo groot probleem, vooral in het buitenland. Nederland heeft enkele bewaakte parkeerplaatsen, bijvoorbeeld in de Europoort, waar een vrachtwagen voor een euro per uur bewaakt kan staan. Dat is voor vele Oost-Europese chauffeurs dan weer te duur en die zetten hun truck dan weer op een willekeurige andere plaats.

1 Reactie
Tom7
Tom719 okt. 2020 - 4:03

Beste Korhelden, het trieste is dat het grote geld via hoernalisten, jouw broer en vele anderen die ooit via zwaar bevochten beschaafdere norm hun werk konden doen, letterlijk te kakken zeten. Daarnaast is jou broer sowieso een extreme rechtse witte man man die migranten haat, toch.???? Wat interesseert zo,n hoernalist het nu of dat zo,n oostblokker, ook in de regen en wind z,n chemicalien prakkie moet koken en dat ie moet schijten in het gras, en met een jaar of 50 de pijp uitgaat aan één of andere hart of vaatziekte. https://www.ad.nl/binnenland/oostblokchauffeurs-malen-niet-om-gesloten-wegrestaurants-ze-zijn-toch-veel-te-duur~acb9c417/

Poeha
Poeha18 okt. 2020 - 15:15

Volgens mij is er geen probleem. De horeca langs de weg is gewoon open en iets in de cabine (bij lekker weer buiten) nuttigen lijkt mij toch geen probleem? Veel truckers slapen ook in de cabine. Ook voor hun eigen veiligheid kunnen ze het beste in de cabine eten. Qua sanitair weten de truckers ook wel alternatieven. https://www.pzc.nl/rotterdam/bewoners-zijn-overlast-van-truckers-zat-overal-mensenpoep~a1e20e41/ https://www.pzc.nl/rotterdam/bewoners-zijn-overlast-van-truckers-zat-overal-mensenpoep~a1e20e41/

Minoes&tuin
Minoes&tuin18 okt. 2020 - 14:35

Je mag wel een hotelkamer boeken om de hoek met alles erop en eraan, gewoon om een keer uit te kunnen eten, maar dit mag en kan niet! Wat moet ik nog meer zeggen! Er zijn mensen die niet verder kunnen en willen denken dan hun neus lang is.

Buitenstaander
Buitenstaander18 okt. 2020 - 14:06

Het is moeilijk in Den Haag om je over practische zaken te kunnen buigen. Liever hebben we het daar telkens over (het zoeken naar) racisme. Veel belangrijker. En al die mensen die zich druk maken of ZP wel grijs mag zijn. Beroepspolitici zijn het en veelal nooit een onderneming van binnen gezien. Laat staan bestuurd.

2 Reacties
Karingin
Karingin18 okt. 2020 - 14:51

Ja ze hebben in 't de Tweede Kamer echt dagelijks over het racismeprobleem, met Zwarte Piet als vast agendapunt...tsss

Satya
Satya18 okt. 2020 - 19:51

Karinghin Het enge, ze geloven het echt!

johannn2
johannn218 okt. 2020 - 14:02

Han, 'Terugtrekkende overheid' heet dat. Volgens Rutte bij vroegere gelegenheden moet het volk zijn zaken zelf oplossen. Waarbij hij even vergeten schijnt te zijn, dat hij de regering zo buiten het volk plaatst. Geen deel van het volk meer dus. Ben benieuwd op wat voor eiland hij c.s. dan wel verblijven. .

1 Reactie
Minoes&tuin
Minoes&tuin18 okt. 2020 - 14:41

Dat komt omdat hun eigen verantwoordelijkheid altijd daarin bestaat dat ze al die zaken door een ander laten verzorgen. Ze hoeven zelf niet eens een auto te besturen, daar hebben ze een chauffeur voor laten regelen. Tijdens vergaderpauzes worden keurig netjes de broodjes bezorgd, kant en klaar, allemaal laten regelen. En ga zo maar door.....

johannn2
johannn218 okt. 2020 - 13:29

Vroeger hadden politieke partijen vooral een relatie met hun achterban. Nu leven ze vooral in hun kartel, met de top van maatschappelijke organisaties. De achterban is een bruikbare basis, maar er hoeft nauwelijks meer verantwoording aan te worden afgelegd. .

3 Reacties
johannn2
johannn218 okt. 2020 - 14:04

aanvulling: Er hoeft nauwelijks meer mee te worden overlegd. .

CharlesdeValois
CharlesdeValois18 okt. 2020 - 16:20

Totdat het spaak loopt en men weer het wiel opnieuw gaat uitvinden.

johannn2
johannn219 okt. 2020 - 12:17

Charles, Kan me niet snel genoeg gebeuren. Het geeft de achterban en - ruimer - de bevolking weer een reëlere inbreng. De enige weg naar het bestrijden van de tweedeling in de maatschappij en het terugkeren van in de praktijk verloren gegane burgerrechten. .

Hanvander Horst
Hanvander Horst18 okt. 2020 - 12:50

Dat brengen naar de cabine is nu juist het probleem.

Betrokken
Betrokken18 okt. 2020 - 11:50

@Han, de meeste truckers restaurants zijn gewoon open hoor en passen zich goed aan. Ze brengen nu de maaltijden naar de chauffeurs in hun vrachtwagen.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman218 okt. 2020 - 12:35

Denk je nou echt dat @han ooit in een truckerstent komt? Volgens mij moet je gewoon "Te"voor je naam zetten.

Bouwman2
Bouwman218 okt. 2020 - 11:35

Ik vind dat een raar verhaal. Als je weet dat er nergens meer gehaktballen te krijgen zijn en er ook geen gelegenheid meer is om te plassen, dan neem je toch zelf maatregelen? Ik kan toch zo pissig worden als iemand zegt dat alles maar van staatswege moet worden geregeld. Dat de Staat je moet verzorgen. Daar is de Staat helemaal niet voor bedoeld. En bovendien, is Bakoenin al in 1876 overleden.

8 Reacties
Bastet2
Bastet218 okt. 2020 - 12:31

Misschien moet je het gewoon nog een keer rustig doorlezen voordat je met deze simplistische dooddoener aan komt zetten? Niemand heeft het er over dat de staat voor gehaktballen zou moeten zorgen.

Hanvander Horst
Hanvander Horst18 okt. 2020 - 12:51

Je hebt gelijk. Je moet gewoon schijten in de berm. Of op de parkeerplaats. NIks aan de hand. Dat had ik moeten beseffen. Of pissen tegen je tuinhek. Moet ook kunnen als de nood aan de man komt.

LaBou
LaBou 18 okt. 2020 - 12:54

Bouwman is meer iemand van "ieder voor zich en god voor ons allen". En waar die laatste zin op slaat, geen idee.

johannn2
johannn218 okt. 2020 - 13:30

Bouwman, De staat is eindverantwoordelijk voor het welzijn van alle mensen in Nederland. .

Flix
Flix18 okt. 2020 - 14:09

Gistermiddag in hoek van Holland moeten zo.n 50 chauffeurs die de boot opgaan naar GB paspoort afgegeven aan de marechaussee die z,n handen niet ontsmet want hij heeft latex handschoenen aan. Vanochtend in killingholm moet iedereen z,n paspoort en overige documenten weer aan een Engelsman af geven , dan loop je binnen 12 uur 2 x de kans om besmet te raken. Maar in een restaurant eten is not done want Dan kun je besmet raken

Karingin
Karingin18 okt. 2020 - 14:37

Een paspoort kan toch gewoon gescand worden? Documenten kunnen toch ook digitaal ondertekend en dus verwerkt worden? Raarrrrrr dat dat nog met de hand gebeurt

ton14024
ton1402418 okt. 2020 - 15:34

Alles moet van staatswege worden geregeld!!!!!!!!

Bouwman2
Bouwman219 okt. 2020 - 8:07

Wat is dat nou voor antwoord weer, Van der Horst. ? jZeg je dat ook als je bij de huisdokter komt? Waarom zo plat taalgebruik , altijd maar weer. Denk je dat je doelgroep zo het best bereikt? Ik vind dat je zo lang mogelijk je onafhankelijkheid en sereniteit moet bewaren. Maar ik schrijf niemand iets voor, als het niet uit em zelf komt: ik ben niet je hoeder. Net zo min als de Staat dat is. Ik heb niets tegen de Staat, ik kan best met de Staat overweg, mits die niet autoritair is of populistische behaagziekelijk praat uitslaat. .Maar gewoon keurig verdeelt. De ander ontvangt, ik geef naar vermogen. Doe wel en zie niet om, staat inde Bijbel. Want aan dwingelandij en het verkondigen van de vox populi heb ik een broertje dood.,. Maar als iemand zegt: ik ga het liefst te bed met de Staat, dan moet dat dan maar. Ik hoor bij de reckelijken, niet bij de preciezen. Denk je ook nog wel eens aan Rusland, aan de geschiedenis van de USSR, aan de man van staat.dat later van de Verblifa bleek te komen? . . .

Brent Dysta
Brent Dysta18 okt. 2020 - 11:19

Vergeet in deze de werkgevers en ondernemers in de transportsector niet. De buiten hun werknemers al jaren uit, vaak via schimmige constructies. Het zijn immers kostenposten. Zij doen aan het door Han genoemde probleem ook niets voor hun mensen. Nederland staat vol enorme terreinen met gigantische blokkendozen/logistieke centra. Daar moeten toch hoekjes te vinden zijn voor sanitair/douche e.d. en een veilige plek om te overnachten, te parkeren.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman218 okt. 2020 - 12:43

Het is inderdaad niet gezellig en veilig op zo'n parkeerplaats. Je gaat even douchen en hup, je hele truck is leeggehaald. Eigenlijk vind ik dat de mannen en die enkele vrouw gewoon ook helden zijn, die Nederland op de been houden. Dat ben je toch wel met me eens?

komputerhulp
komputerhulp18 okt. 2020 - 11:06

Sinds 26 sept. verdubbelt elke 11 dagen het aantal besmettingen. Als dat in dit tempo door blijft gaan is voor de kerst de totale bevolking besmet. Dan hoef je elkaar niet meer te mijden. https://www.denhaag4u.net//0_2020/Corona_17_okt/besmettingen.html

LBNB
LBNB18 okt. 2020 - 10:31

Wederom mee eens, logica wordt steeds schaarser tegenwoordig.

3 Reacties
Bouwman2
Bouwman218 okt. 2020 - 11:54

Vin je het echt logisch dat je de mening dat de Staat niet de moeder is die je permanent aan de tiet kan houden boitweg verandert in dat moet de Staat wél doen want anders faalt moedertje ? Wie aandrang krijgt, moet gewoon kunnen plassen hoor. Ook al mag het niet, wees blij dat het kan, dat je geen prostatitis hebt. . Ik vind het ook niet altijd het mooiste gezicht als iemand staat te plassen of in de trein een huilend babietje aan de enige echte babyvoeding helpt, maar je kan toch ook gewoon de krant gaan lezen?

LBNB
LBNB18 okt. 2020 - 12:03

@Bouwman Wat mij betreft had de staat deze hele populistische sluiting van horeca niet hoeven doen. Ze kunnen niet eens aantonen op basis waarvan ze het doen en horeca ondernemers worden het slachtoffer van mismanagement bij de overheid en de ziekenhuizen. Wat is je punt ?

Peter Stans
Peter Stans18 okt. 2020 - 12:35

In tijden van crisis is niet alles logisch. Het virus zelf is ook niet zo van alle logica. Het is niet anders, aan mensen de taak om zich maar aan te passen. Net als met eten, neem zelf een maaltje of wat mee.

Satya
Satya18 okt. 2020 - 10:23

Sterk artikel. Het is te hopen dat er op de blaastest haast komt om te produceren. Dan zou er weer veel meer open kunnen. Wel blijf je voorbij gaan aan de redenen waarom maatregelen worden genomen, teveel mensen nemen niet hun eigen verantwoording, zonder die mensen zou veel meer mogelijk zijn.

4 Reacties
Bouwman2
Bouwman218 okt. 2020 - 12:05

Wat een cryptische zinnen, zeg. Een blaastest is enkel nutig als je blaas het niet meer goed doet. en de productie hapert. Dat gebeurt bij de uroloog in een ziekenhuis, toch niet in de publieke ruimte? Zonder mensen is inderdaad heel veel meer mogelijk, maar het punt is hoe doe je dat? Er is al heel veel verplicht gesteld, tot en met symbolen toe. Veel verder dan dat zou ik niet durven gaan. Dat vin ik sterk genoeg. .

Karingin
Karingin18 okt. 2020 - 14:33

Bouwman blijft maar luchtkastelen bouwen

NoahAmber
NoahAmber18 okt. 2020 - 17:43

@Karingin 18 oktober 2020 at 16:33 Bouwman blijft maar luchtkastelen bouwen Met wat hij gebruikt kan dat niet missen. Ik zou dat ook wel een keer willen proberen

Satya
Satya18 okt. 2020 - 19:48

Bouwman Met die sneltest zou je binnen een paar minuten kunnen vaststellen of iemand corona heeft. Dat zou betekenen dat horeca, theaters en voorzieningen voor deze chauffeurs weer open kunnen. Nu vrees ik dat persoonlijke hygiëne niet helemaal jouw ding is als ik jouw reacties lees maar de meeste mensen vinden dat wel een ding. Ik denk dat jij liever een autoritair regime wilt gezien je reacties, ik wil liever terug naar een situatie waarin mensen weer een beetje hun sociale leven kunnen oppakken, jij kennelijk niet. Hier wat informatie over die blaastest. Wie weet kan dit met doorontwikkeling 100% worden, geld beschikbaar stellen voor dit soort dingen lijkt mij nu erg belangrijk. https://www.ad.nl/gezond/blaastest-om-corona-uit-te-sluiten-binnen-twee-maanden-beschikbaar~a5f93fe6/

Tom7
Tom718 okt. 2020 - 10:14

Dat van die chauffeurs Han, komt nu misschien, heel misschien wat naar boven drijven. Maar dat speelt natuurlijk al jaren en jaren, heb o.a hierover al regelmatig over gereageerd, maar werd weggehoond door de zich links noemende bourgeoisie. Ben benieuwd hoe deze linkse Bourgeoisie ontvangen wordt en of ze zich weten te handhaven als ze met hun smetteloze billetjes bloot moeten, nu ze in grote getale de randstad proberen te ontvluchten. Een reactie op de eerste dag van dit jaar. https://joop.bnnvara.nl/opinies/nieuwjaarsboodschap-ga-wereldwijd-de-strijd-aan-tegen-het-denken-van-haat-en-uitsluiting#comment-2481373

6 Reacties
Bouwman2
Bouwman218 okt. 2020 - 12:07

Plassen is dus rechts, Tom? Of bedoel je soms dat plassen elitair is?

Karingin
Karingin18 okt. 2020 - 14:30

Waar heb je 't in godsnaam over? Bourgeoisie is per definitie niet links, want conservatief. Wie het linkse gedachtegoed aanhangt zal ook vrachtwagenchauffeurs een warm hart toedragen, niet zozeer vanwege hun beroep, maar door de omstandigheden waaronder ze moeten werken. Linkse mensen komen namelijk voor iedereen op, die in onrechtvaardige of anderszins moeilijke omstandigheden verkeert. En wat heeft het al dan niet ontvluchten van de Randstad er mee te maken? Ik wil best met de billen bloot, ik heb goeie billen, maar dan meer in de context van "kiss my ass"

Tom7
Tom718 okt. 2020 - 16:23

Hoi Karingin, wat leuk dat je nu net als toen reageert, het gaat juist over dames en heren die reageren zoals jij dat doet. Het was weer een inkoppertje voor mij dus, dat je zo zou reageren???? Het conservatieve zit in het feit dat reflectie niet in je woordenboek voor schijnt te komen, prima hoorrrr, vooral doorgaan.

Satya
Satya18 okt. 2020 - 19:41

"Het conservatieve zit in het feit dat reflectie niet in je woordenboek voor schijnt te komen, prima hoorrrr, vooral doorgaan." Zegt de man die de macht aan de meest onverdraagzamen wil geven, mensen die harteloos zijn. De zondebok is duidelijk al gekozen, linkse rijke mensen en migranten.

Karingin
Karingin18 okt. 2020 - 23:41

Tom: Dus een inhoudelijke reactie op jouw woorden, vind je niet prettig, of zo? Ik zou ook een woordenboek aanschaffen als ik jou was, want reflectie heeft niets te maken met conservatief of progressief. Overigens ontbreekt het mij daar niet aan hoor, ik toets mijn mening regelmatig, ook bij andersdenkenden. Alleen komen die bijna nooit met argumenten die me van mening doen veranderen, zeker niet waar het om het linkse gedachtegoed gaat. Jij zeker niet, je haalt nota bene een reactie van Lego aan, dan heb je al een rare kronkel in je hoofd. En je schuift mij en andere linksdenkenden blijkbaar in de schoenen dat we het oké vinden dat vrachtwagenchauffeurs het moeilijk hebben, dat mag je dan ook wel even bewijzen. Ik ken geen linkse mensen die slechte werkomstandigheden op welk gebied dan ook negeren of zelfs goedpraten. Dat is voornamelijk rechts, onder het mom van "ja maar jij wil ook niet dat je vreten duurder wordt blablabla". (Net als eindeloos doorzeuren over "de toon", en nuance en reflectie en zo, zonder zelf hun uitingen te matigen, of dat op zo'n manier doen dat het líjkt of het heel vriendelijk en genuanceerd is, wat veel geniepiger is dan gewoon zeggen waar 't op staat.) Je hoeft niet met de billen bloot (liever niet), maar wel je huiswerk doen en je stelling onderbouwen.

Bouwman2
Bouwman219 okt. 2020 - 8:31

Karingin zegt"linkse mensen komen op voor iedereen die in onrechtvaarige omstandigheden verkeert". Dat is de Internationale, hoor. Die hoorde je vroeger, elke morgen een strijdlied. Dat hoor je nu nooit meer, hewel de Stem des Volks destijds heel verzorgd Monteverid of Bach zong. IMijn tante Jo zong daar als alt in het tweede koor.Voorbij, ach voorgoed voorbij.... De revolutie is hier ook niet doorgegaan. Denk maar aan Pieters Jelles Troelstra, ruim een eeuw geleden, maar opa had het nog altijd over em. een verstandige man, die in enen zag dat evolutie een lang leven is beschoren.. En revoltes heel kort van duur zijn.. Neem de oktober revolutie van 1917 die elk jaar nog gevierd wordt in november in Petersburg en Moskou met name. Dan weet je het: een revoltie komt altijd ontijdig. gospodin. ..

Bert de Vries
Bert de Vries18 okt. 2020 - 9:29

De matige kwaliteit van ons bestuur? De verpaupering van ons bestuur. Verpaupering, en niet anders. De huidige crisisaanpak is daarvan een overtuigend bewijs. De overheveling van taken naar gemeenten onder Rutte2 idem. De vermarkting van tal van overheidstaken idem. Was er maar sprake van matige kwaliteit. En die vrachtwagenchauffeurs? De Oost-Europeaanse die hier rondtoeren hebben het nog veel slechter. Als jaren en jaren. Nooit iets tegen gedaan. De verpaupering is al heel lang gaande. Het bestuur komt steeds dichter bij het ontevreden volk te staan.

2 Reacties
Bouwman2
Bouwman218 okt. 2020 - 12:28

Het door en door slechte bestuur is tegen het ontevreden volk aan geschurkt? Ik begrijp je boodschap niet zo goed, meneer De Vries.

Bert de Vries
Bert de Vries18 okt. 2020 - 14:45

Bouwman, ik had duidelijker moeten zijn. Met het ontevreden volk doel ik op het gepeupel, bijvoorbeeld zij die het hebben over de mondkapjeswaanzin. Geen boodschap hebben aan wat dan ook, uitgezonderd de eigen boodschap. (bijna heel Staphorst, bijvoorbeeld) Trouwens, de boodschap, groot woord hoor, is dat dat wat han aanroert al heel lang in allerlei vormen voorkomt en het gevolg is van welbewuste keuzes.

tinekea2
tinekea218 okt. 2020 - 9:19

Ik dacht dat jij er op tegen was om winkelpersoneel voor BOA te laten speul'n?

Ryan2
Ryan218 okt. 2020 - 8:59

Helemaal mee eens. Er wordt in Den Haag te veel geleuterd. Het ontbreekt er aan verstandige regelgeving.