Joop

Hoeveel beter leven sterren hadden de 2500 varkens die omkwamen bij de laatste stalbrand?

  •    •  
01-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pieterderksnu
Pieter Derks is een meester in het bouwen van spiegelpaleizen waardoor veelzijdige perspectieven op ingewikkelde kwesties ontstaan. Bij de Nieuws BV tackelt hij wekelijks een actuele kwestie en deze week is dat het dierenwelzijn in onze bio-industrie:
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (11)

De Twijfelaar
De Twijfelaar3 aug. 2018 - 0:55

Of je haalt je vlees bij een lokale veehouderij waar je zelf kan zien hoe de omstandigheden zijn voor de dieren. Er zijn meer dan genoeg boeren die ook af willen van deze wanpraktijken en er ook naar proberen naar te handelen. Idem voor je groenten trouwens. Voor hen in de stedelijke omgevingen: https://www.koopeenkoe.nl

1 Reactie
De Twijfelaar
De Twijfelaar3 aug. 2018 - 0:56

Overigens is minder/geen vlees eten inderdaad goed en vast ook wel nobel. Alleen met de export van Nederland zal het helaas niets uitmaken voor de dieren zelf. Dankzij het CDA zijn met name geiten en kalveren erg gewilde exportproducten hier in Nederland. Deze dieren tellen niet mee in ons mestoverschot.

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 aug. 2018 - 5:45

Of minder exporteren!

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 aug. 2018 - 8:07

Stoppen met exporteren kan ook nog, maar de hoeveelheid ruimte die opeetdieren gegund wordt zal wel niet afhangen van de stalgrootte.

Minoes&tuin
Minoes&tuin2 aug. 2018 - 13:00

Niet exporteren is ook beter en verder gun ik ze allemaal een goed dierenleven. Voordeel is ook dat ze niet meer op dat godvergeten martelende transport hoeven.

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks2 aug. 2018 - 13:11

Ha ha, dat verplaatst het probleem, en neemt de werkgelegenheid mee.

Minoes&tuin
Minoes&tuin4 aug. 2018 - 8:16

DonDonaldSucks Niemand heeft gezegd dat ik ze nog in grote stallen wil of wel? Alhoewel met het huidige klimaat het nog maar de vraag is of we voldoende modder hebben.

Fritz Leiber
Fritz Leiber1 aug. 2018 - 21:02

Ik snap de kop niet helemaal maar weet wel dat de meeste varkens normaliter leven als veel sterren. In een keurslijf van een vast dagelijkse routine die veel kan vergen maar ook vraatzuchtig, daarin bediend, en veelal genoegelijk zwelgend in vooral de eigen drek. En in zeldzame gevallen gaat dat mis.

punt2
punt21 aug. 2018 - 13:05

of meer kleine schuren....

2 Reacties
Thom As
Thom As1 aug. 2018 - 19:11

Of geen dieren eten en helemaal geen schuren meer....

DonDonaldSucks
DonDonaldSucks2 aug. 2018 - 13:18

[Of geen dieren eten en helemaal geen schuren meer…. ] En gaan we dan de varkens vrijlaten en later vanwege verkeersveiligheidsproblemen afschieten zonder ze te mogen opeten (zoals bij gansen). Of gaan we ze vooraf ruimen om vervolgens in een wereld zonder varkens terecht te komen, theriocide?