Dit was allang bekend http://www.bmj.com/press-releases/2013/02/04/study-raises-questions-about-dietary-fats-and-heart-disease-guidance en een uitstekende Nederlandse analyse http://www.foodlog.nl/artikel/hartgezondheid-linolzuur-aantoonbaar-onbewezen/ En een studie waruit blijkt dat hoog cholesterol op hogere leeftijd helemaal niet zo verkeerd is http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/164766#.UmfE_VPq9Ld Ergo; alle aannames voor het eten van margarine producten zijn al gefalsifieerd.
Ik blijf erbij dat voedsel wat nog als zodanig herkenbaar is (zonder toevoegingen van high fructose corn syrup , suiker, transvetten etc.) in evenwichtige combinatie gegeten nooit fout kan zijn. Kroketten en cola zouden dan alleen bij gelegenheid gegeten kunnen worden. En wat je niet lust laat je staan.
En nu nog even ons taalgebruik normaliseren. Boter is de term voor dat spul dat we langzaam aan roomboter zijn gaan noemen, en boter als term moeten we verbieden voor het vloeibaar plastic dat vroeger margarine heette. Dan weten we weer waar we het over hebben.
Wij zijn omnivoren van huis uit. Alleseters dus. Gewoon alles eten wat je lekker vindt. Gevarieerd, vers en zelf klaargemaakt. En dat laatste schepje 'omdat het zo lekker is': Niet nemen! Dat is de dikmaker! (De snackjes en hapjes tussendoor zijn natuurlijk al lang en breed een gepasseerd station en 'not done'.)
Een halve eeuw van "Margriets" en "Libelles" lezen heeft mij geleerd dat "nieuwe studies hebben uitgewezen dat": en vul voor de rest maar in. Om er een paar te noemen : aardappels zijn gezond aardappels zijn ongezonde dikmakers. Nog eentje: bananen zijn ongezond bananen zijn super gezond. Elk voedingsmiddel, van chocolade tot aan boerenkool heeft in die tijd de revue gepasseerd. Dat cholesterol verhaal is dus oude koek (no pun intended). Bovendien heb ik tijden geleden artikelen gelezen over "goed" en "fout" cholesterol. In de nabije toekomst zullen er weer "nieuwe onderzoeken" gepubliceerd worden, waarin uitgelegd wordt dat cholesterol weldegelijk schadelijk is. Oliebol iemand? Of is het daar nog een beetje te vroeg voor?
Die Donald, die kwaakte dat altijd al!
Ja, maar lees dan wel fructose waar je in dit artikel suiker ziet staan en bedenk eens: HFCS, glucosefructosesiroop, mais, cola en Monsanto. Obesitas? Ik denk ook aan 'the great american meal': maisprodukten in elk gerecht op dit menu: • vlees van runderen die gevoed werden met mais • brood, waarin maissiroop gebruikt werd om het langer vers te kunnen houden • ketchup, gemaakt met maissiroop • frietjes, gefrituurd in maisolie • frisdrank, gemaakt met maissiroop Need I say more? Nudge nudge, wink wink... Hier nog wat webadressen met meer informatie: • Sugar: The Bitter Truth: https://www.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM • Fructose: the poison index: http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/oct/21/fructose-poison-sugar-industry-pseudoscience
Hoorde laatst ook al zoiets: dat je beter pure roomboter kunt eten dan die chemische halvaproducten. Wat is waar?
We gaan in het taalgebruik nu dus van boter naar roomboter naar pure roomboter? En van margarine naar halvarine naar halvaboter naar boter??? Het is simpel, boter kun je eten, het is dat spul dat overblijft bij het karnen. Vloeibaar plastic kun je met veel moeite naar binnen krijgen, je weet wel dat spul uit een Unilever op P&C fabriek in een bakje gemaakt van hetzelfde materiaal als de inhoud maar dan met wat minder weekmakers. De keus lijkt me simpel, en dat was het al voor de Planta-affaire.
Rauwe melk en echte boter..en volvette boerenkaas...super food.
Ik woon in het zuiden van Frankrijk, in de bergen, en de rauwe melk van koeien die hier in de buurt grazen is ongelooflijk lekker. Je voelt de energie door je lichaam stromen als je dat gedronken hebt.
Als je van het ene extreme naar het andere doorschiet, schiet het met je gezondheid ook niet op. Eet gevarieerd, gematigd, niet roken en weinig alcohol. Elke studie weer blijft dit het beste principe.
Om vervolgens op de fiets door de uitlaatgassen van een bus of brommer het 10 voudige aan kankerverwekkende stoffen binnen te krijgen. ...kan je beter je longen asfalteren. Dat geeft nog enige bescherming. ...... :-)
ja je vraagt je wel eens af wat de huisartsen zoal in je strot willen duwen. Mijn beide soorten cholestorolzijn te laag maar mijn verhouding is niet juist; dus slikken. Ik vraag mij toch wel eens af waar ik mee bezig ben.
Kaarsvet heeft mij altijd al tegengestaan. Lekker roomboter om in te bakken, te braden en over je boterhammetje smeren is heel normaal. Al die margarines :( Alleen de naam al. :(
En margarine lijkt dan tenminste (in de verte) nog op boter. De meeste broodsmeersels die heden ten dage in de supermarktkar liggen bestaan uit water met wat E-nummers.
Zo lang de consument erin trapt gaat Unilever zijn gang. Het leeuwendeel van hun producten zijn telkenmale pogingen om dezelfde grondstoffen duurder te verkopen. Een mensenlijf is niet geëvolueerd om E-nummers te eten.