Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Hoera? Hollande: Eurocrisis is voorbij

  •  
08-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hollande_300_04.jpg
'Maatregelen hebben Europa stabieler en meer solidair gemaakt'
De Franse president François Hollande heeft tijdens een bezoek aan Japan verklaard dat de eurocrisis voorbij is. Het is nu tijd voor maatregelen om de economie te verstevigen, stelt de socialistische president.
Conférence économique en partenariat avec le… door elysee “We moeten nu snel en efficiënt handelen,” zei Hollande tijdens een door de Japanse krant Nikkei georganiseerde bijeenkomst op de laatste dag van zijn driedaagse bezoek. Hollande pliet al langer voor het verzachten van de bezuinigingsmaatregelen en het meer concentreren op investeringen.
De Franse president verkondigde dat Europa sterker uit de crisis is gekomen omdat het beleid verder geïntegreerd is, zoals met de totstandkoming van de bankenunie. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (33)

Bakoe
Bakoe8 jun. 2013 - 12:46

Zucht, hoe is het toch mogelijk dat dit soort van dromers altijd weer komen bovendrijven? Is het familie van Erwin?

BasVV
BasVV8 jun. 2013 - 12:46

Hebben politici nu gewoon een bord voor hun kop?

freaky33
freaky338 jun. 2013 - 12:46

Hollande doet een El Sahaf-je...

Zjenny
Zjenny8 jun. 2013 - 12:46

Hollande; New Speaker. Lees het omgekeerde van wat hij zegt en je hebt de waarheid bij de staart.

toshiba
toshiba8 jun. 2013 - 12:46

Logisch dat Hollande dit roept. De franse economie gaat slechter en slechter en hij wil niet de slechte boodschapper zijn.

GingerTed
GingerTed8 jun. 2013 - 12:46

Ja Hollande heeft de ultieme natte droom van de Fransen voor ogen. Frankrijk als Europees leider. Dat is wat nagenoeg iedere Franse staatsman sinds de eerste vormen van de Europese unificatie voor ogen heeft gestaan. Duitsland mag de economische kar trekken maar Frankrijk de politieke. Frankrijk heeft nooit een federatieve, d.w.z. daadwerkelijk gezamenlijke Europese politieke leiding overwogen. De overige Europese landen en hun volken zijn aan die Franse nagestreefde hegemonie ondergeschikt. Zo rekent hij er natuurlijk volledig op dat hij voor de Fransen de pensioenen op 60 jaar kan houden terwijl ze voor ons al 67 jaar zijn en naar 71,5 jaar gaan. In Frankrijk is dit onbespreekbaar ondanks de enorme Franse tekorten. Dan wordt er natuurlijk al snel verlekkerd gekeken naar de Nederlandse pensioenpotten. http://www.nu.nl/economie/3494733/overheid-moet-duidelijker-pensioengevolgen.html

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa8 jun. 2013 - 12:46

Zit de socialist Hollande zelf in Mali te graven in de goude en diamantjes mijnen dan? Nou, als het aan mijn ligt moet Nederland ook met een paar emmertje die kant op! Om de duivel weg te jagen?!! Ik zie het Westen nu als een stucje gratis toneel, het is echt lachen. In plaats van alle fraudeurs, rare bankiers en bijdehand banken hard aan te pakken, worden wij uitgekleed en uitgelachen door af en toe te roepen dat de crisis afgelopen is?? Lang leve onze premier Rutte en die zegt luid en duidelijk, maar met andere woorden:'' U gaat het voelen in uw broekzakken,armoede kennen wij hier niet, ik ga door met zagen en snijden want dat vind ik leuk, u zoek het maar zelf uit, het gaat niet goed met de economie,VVD fraudeurs bestaan niet, aanpakkenof minimaal controileren van veel VVD-ers bankiers mag niet op agenda staan, wel criminelen harder aanpakken en bestraffen!'' De heer Teeven die dacht dat hij de wereld kan helpen door een apart bezuiniging: gevangenisen slopen, criminelen hard aanpakken!! Mensen, waar zijn wij mee bezig in mijn lieve mooie kleine landje, la Holland !

bruces
bruces8 jun. 2013 - 12:46

Morgen allemaal geld op de bank en dan kopen wij een Renault Espace, doen weekend Parijs met AirFrance en proosten wij met Franse wijn.

wvdstraat
wvdstraat8 jun. 2013 - 12:46

Hollande moet met Rutte maar eens een biertje gaan drinken en daarna samen een auto uitzoeken. Het leukste zou zijn, als ze daar een 'leninkje' voor af moeten sluiten, zien wat er dan gebeurt. Beiden hebben immers maar een kort contract.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai8 jun. 2013 - 12:46

Wel als de weledele heer Hollande het zegt zal het wel zo zijn hé! Wat een verschrikkelijke !@#$%^&*()_)(*&^%$#@!@#$%^&*()_)(*&^%$#@!@#$%^&*()_ je vraagt je af hoeveel de man drinkt van die Franse wijntjes.

arieroos
arieroos8 jun. 2013 - 12:46

Hollande hoeven we dus ook niet meer serieus te nemen. De vraag begint zich inmiddels op te dringen welke politicus we nog wel serieus kunnen nemen, trouwens.

AntonyDaniels
AntonyDaniels8 jun. 2013 - 12:46

Het gaat er niet om wat hij zegt maar waarom. En het is de taak van de media om daar iets verstandigs over te roepen. Maar dat geeft minder reacties, en daar is het tegenwoordig om te doen. Makkelijk en lekker veilig.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen8 jun. 2013 - 12:46

Ha ha wat een open deur, er is nooit een Eurocrisis geweest. Er was, en ís een crisis van kredietwaardigheid van een flink aantal EU landen waarvan de meeste Eurolanden zijn.

peterh2
peterh28 jun. 2013 - 12:46

Frankrijk staat er slechter voor dan ooit: automobiel-industrie ingestort, hoge jeugdwerkloosheid, banlieu's waar men de controle over kwijt is, banken vol lijken in de kast, verlies aan invloed, etc. etc. Nu roepen dat de crisis voorbij is, waar haal je het lef vandaan??? Al die (jeugd) werklozen zullen dat echt niet met hem eens zijn. En wij mogen de franse ellende straks zeker betalen?

MichelReiziger
MichelReiziger8 jun. 2013 - 12:46

@Gerwin van Eersel, zo 09 juni 2013 11:11 We hebben inderdaad een crisis veroorzaakt door de instortende rente economie, overheden zijn hier hoofdschuldigen aan. Maar omdat de formule voor het huidige verrotte systeem (nog steeds) op gaat: overheid = banken = overheid zullen we een crisis blijven houden. Er zullen zulke drastische en noodzakelijk internationaal financieel economische maatregelen moeten worden genomen om systeem veranderingen door te voeren, dat zal nooit vredelievend gebeuren. Mogelijk dat een nieuwe wereldwijde oorlog een steentje kan bijdragen, maar ja dat heeft ook weer allerlei nadelige neveneffecten.

JoopSchouten
JoopSchouten8 jun. 2013 - 12:46

De private aandeelhouders eisen nog steeds 600 mijard en herstel van de opwarming van de aarde is straks onbetaalbaar (...). Rêver Hollande. Hollande rêver.

[verwijderd]
[verwijderd]8 jun. 2013 - 12:46

Frankrijk staat er slechter voor dan ooit en dan komt Hollande met dit soort onzinteksten.

1 Reactie
itsme3
itsme38 jun. 2013 - 12:46

Er moet onderscheid gemaakt worden tussen de Euro crisis en de economische crisis van Eurolanden. De Euro crisis is al enige tijd voorbij en de Euro is in veel rustiger vaarwater gekomen. Zelfs de politieke crisis in Italië kon de Euro niet meer in beroering brengen. De economische crisis daarentegen, evenals de schuldencrisis trouwens, gaat nog wel een tijdje duren.

wvdstraat
wvdstraat8 jun. 2013 - 12:46

Parijs is dan ook het eeuwige centrum van de wereld, Louis XIV immer de keizer van de aarde en Napoleon aanvoerder van het machtigste leger dat er bestaat. Verder zetelt de paus nog steeds in Avignon, is de Eiffeltoren het hoogste gebouw ter wereld en Frankrijk ongeslagen Europees en Wereldkampioen voetbal sinds de eerste editie. Bruxelles is een voorstad van Strasbourg, de Alemanen komen uit Barbarije en in België, Italië, Roemenië, Spanje en Portugal spreekt men een Frans dialect. Canada is de hoofdstad van de VS, alwaar men ook Frans spreekt, al heeft dat landje het grondig verpest in Indo- Chine al wordt er gelukkig nog geheerst over de continenten Seychelles en Mururoa, waardoor Frankrijk nog steeds de grootste wereldmacht is en zal blijven...... mede dankzij de voortreffelijke en efficiënte administratie....

1 Reactie
meijerlahn
meijerlahn8 jun. 2013 - 12:46

Mooie analyse over het chauvinisme van de Fransen. In Engeland heerst iets dergelijks. Van eenheid in Europa zal daarom never, jamais, nooit sprake zijn. Ik zal het in ieder geval niet meemaken.

[verwijderd]
[verwijderd]8 jun. 2013 - 12:46

Neem nog een wijntje!!

1 Reactie
MichelReiziger
MichelReiziger8 jun. 2013 - 12:46

Ik snap dat de shochu er best in hakt, zeker bij types als Hollande...maar om nu gelijk dit soort uitspraken te doen... Het zou nog geloofwaardiger zijn als hij zou verklaren dat de Fyra betrouwbaarder is dan de TGV.

TheRealHandyman
TheRealHandyman8 jun. 2013 - 12:46

Hmmm... De zorg is kapot. Ouderen zorg is kapot. Onderwijs is kapot. Het werk is kapot. Veiligheid is kapot. Privacy is kapot. Maar de EU is er weer bovenop. Net als onkruid. Alles wat je wilt en nodig hebt is kapot, maar het onkruid leeft nog.

1 Reactie
wvdstraat
wvdstraat8 jun. 2013 - 12:46

Wat ons dan weer in dubio brengt tav Monsanto: RoundUp zou in dit geval wel handig zijn. Zitten we klem ?

HomoRidenti
HomoRidenti8 jun. 2013 - 12:46

"De Franse president François Hollande heeft (..) verklaard dat de eurocrisis voorbij is." Heuh...?? Heb ik iets gemist ofzo??

1 Reactie
lancelot2
lancelot28 jun. 2013 - 12:46

In frankrijk drinkt men de ganse dag wijn, doet men dit vele jaren dan kan men een delirium oplopen. Is dit nou een voorbeeld??

[verwijderd]
[verwijderd]8 jun. 2013 - 12:46

--- Dit bericht is verwijderd —

4 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger8 jun. 2013 - 12:46

***Ik snap alle kritische reacties niet. Hollande heeft natuurlijk gelijk dat het ergste van de eurocrisis voorbij is. De val van de euro is immers afgewend waarmee een groot en kostbaar drama is voorkomen.*** Ik snap ook de critische reacties niet. De Duitse economie loopt dit jaar mogelijk met 2% terug, Slovenia wordt het volgende Cyprus, dan hebben we nog Malta. en zelfs de Luxemburgse banken die 2000% (tweeduizend) uit hebben staan in relatie tot het BNP kunnen zelfs een probleem worden. Dan hebben we nog de klassieke probleemtijgers, Spanje, Portugal, Italie en natuurlijk Frankrijk zelf. Het grotoste probleem is dat we niet meer van de Euro af kunnen komen. ***Hollande heeft ook gelijk dat de EU stabieler is dan voor de crisis. Door de nieuwe bevoegdheden van Rehn is er meer toezicht op de begrotingen en economieen. Ook komt er eindelijk verscherpt bankentoezicht.*** DE EU is juist onstabieler geworden, de kritiek op de EU en EUro is toegenomen, in de probleemlanden heeft dit geleid tot een populariteit bij allerlei populistische partijtjes, soms met hele enge denkbeelden zoals in Griekenland. De EU is in feite afhankelijk van maar 1 sterke kern economie, dat is Duitsland. Een uiterst zwakke situatie. ***Hollande is een van de weinigen die geregeld met nieuwe goede ideeen komt op de EU te verbeteren. Hollande wil een economische regering, eurobonds en minder hard bezuinigen. Dat lijkt me een heel redelijk recept.*** Hollande wil ook een sterkere stem voor Frankrijk en Duitsland. Dat is koren op de molen voor alle anti Europa partijen in de overige EU landen. Ik snap de reden van het geven van je reacties, reacties losmaken. Maar probeer eens een ander vehaal Erwin. Ik zal je voor de zoveelste keer het zelfde vertellen: Europa is geen 1 en zal nooit 1 worden, de politieke, economische en culturele verschillen zijn te groot.

TheRealHandyman
TheRealHandyman8 jun. 2013 - 12:46

Beste Erwin, misschien dat de cijfertjes en de mooie verhaaltjes wel aangeven dat het beter gaat, maar de ciris heeft Europa ziek gemaakt. Het draagvlak is verpieterd en de EU wordt als hoofdschuldige gezien van de huidige ellende. We zijn de EU ambtenaren, het parlement en de commissie in hun gouden luchtkastelen spuugzat en het scheelt nog maar weinig of ze worden eruit gejaagd.

rbakels
rbakels8 jun. 2013 - 12:46

Er is nooit een "eurocrisis" geweest. Het gaat om een schuldencrisis. daarom was een faillissement van griekenland ook geen oplossing: een faillissement is een soort "system reset" waarbij wordt vastgesteld dat de schuldeisers naar hun geld kunnen fluiten, voor zover dat niet - voor een klein deel - uit de opbrengst van de boedel wordt betaald. En ook daarom is en faillissement van Griekenland ondenkbaar, want een land kun je niet "opheffen" om de boedel te verkopen. We zijn gewoon met z'n allen armer aan het worden in Europa en dat doet pijn. En het wekt sentimenten van omgekeerde solidariteit op: de nog wat rijkere landen willen niet betalen voor de armere, en zelfs rijkere landstreken hebben daar geen zin in: Beieren wil niet meer voor de tekorten van Berlijn opdraaien, en Cataluña (Barcelona en omgeving) niet voor de rest van Spanje. Wanneer flikkeren wij Hollanders Limburg eruit?

JoopSchouten
JoopSchouten8 jun. 2013 - 12:46

'Ik snap alle kritische reacties niet.' Ik wel. 'Een economische regering, eurobonds en minder hard bezuinigen' zijn als lapjes voor het bloeden na een decapitatie.

neutralist
neutralist8 jun. 2013 - 12:46

De man is gek, dat roept hij al jaren. Frankrijk zakt weg.

1 Reactie
lancelot2
lancelot28 jun. 2013 - 12:46

Zeker, maar hij is nog niet zo gek om een oorlog te beginnen om het verval te verbloemen, zo als enkele voor hem gedaan hebben. En gelukkig is Frankrijk straks voor een appel en een ei te koop, want daar is bijna geen euro meer te bekennen, met dank aan de socialisten. ;-)